Trevligt avslut på tung vecka

Usch och hujedamig är det enda sim kan sammanfatta denna vecka. Taxibilar som inte kommer och en ledsen My. Har återigen tagit upp med skolan att My är ledsen mest för jämnan. Vilket i mina egna hormonstormar resulterade i litervis med gråt på jobbet och migrän utan dess like. Har pratat med lärare, fritids och rektor. Det känns som om det faktiskt kommer att lösa sig ändå gnager en oro i bröstet. Och så, som om det inte räckte var pellejöns med i ett bråk på skolan så där som avslut på fredagen. Yey!

Men våran fredagkväll blev bra iallafall, efter diverse samtal med barnen om hur man får och inte får bete sig körde vi tacomys framför Paddington. Inte ofta som alla tre uppskattar samma film.

Pappan kom insläntrande vid åtta tiden, dom hade kickoff med jobbet på rallybanan i Linköping.

På lördagen förbereddeselin för kalas. Dåligt taggad tjej, och inte en enda sko som passade. Detfick bli höstkänga:)
Man tager vad man haver, har jag hört?

Ida och barnen kom ut en sväng, satti solen och bara mådde bra. My fick leka utan att någon retades och Lucas kompis Hampus kom också över. När Roine hämtat Elin badade hon också. Helt enkelt en toppen dag.

Farfar bjöd på middag, bönor och fläsk, fattar inte riktigt att gubbarna ser det som en delikatess men vi blev mätta iallafall. Tog en kvällsrunda till Ica för att hitta nya skor till lilltroll och present till söndagens kalas. Så nu är det nya förberedelser på gång och sedan åker jag och My på bio. Hitta Doris, säkert underbar:)


Första

Både första arbetsveckan och första skolveckan har avlöpt, inte helt utan problem. Måndag och tisdag var arbetsdagar. Elin var hos farfar och Lucas och My hemma. Vilket betydde sms bombning på jobbet. Trots att farfar var backup och höll koll på storfisarna. På måndagen var dom osams så på tisdagen åkte Lucas till Hampus. Då passade My på att göra en överraskning till familjen. Hela eftermiddagen fixade hon kokosbollar, utan kokos för det hade hon inte hittat, hon rullade istället allt i florsocker. Hade förväntat mig kaos hemma efter jobbet, men hon hade dammsugit, skurat, kört diskmaskinen och torkat av bänkar. Sedan dukat fram ljus och fika med kaffe tills vi kom hem. Och inte tänt ljusen förrän en vuxen kom hem. Då blir man glad överallt.
Farfar och Elin hade varit uppe och fikat på dagen men sedan blivit bortmotade för hon själv ville bjuda oss när vi kom hem!
Gullrumpa:)

På onsdagen var det som sagt första skoldagen. Elin och jag åkte till dagis. Lucas och My väntade spänt på taxin. Det betyder mycket för dom båda att ta sig till skolan själva. Halvdag var det och taxin skulle komma efter lunch. Det gjorde den ju inte?
Sebastians mamma erbjöd dom skjuts hem så det löste sig.
Inte så många fördelar med stt bo på landet vid såna här tillfällen😭

På torsdagen försökte jag få tag på taxin för stt reda ut hem tiderna, dom hänvisade till kommunen och slängde på luren i örat på mig. Gick ut på kommunens hemsida och fick info om att alla skolassistenter hade info om skolskjutsarna.
Ringde såklart skolassistenten. Hon fattade inte alls varför taxin skulle gå hem kl 14 när skolan slutar efter 14 varje dag?

En lärare ringde upp och sa stt det var kaos, jag måste själv ringa taxi och ändra alla hemtider... Jo men det gick ju inte.
Hon blev upprörd eftersom att hon fått samma bemötande som jag vid kontakt med taxi.

Skrev ett, vad jag tycker själv, väldigt ödmjukt brev till samordnaren på kommunen. Han ringde upp och pratade om ramtider och avtal och att skolan dels inte kan ändra fasta tider och hänvisade till sitt fantastiska system.

Fick inget svar på hur mitt barn skulle komma hem.

Läraren fick helt enkelt hämta My på sista lektionen så hon kom med taxin hem.

På fredagen fortsatte diskussionen. Tills problemet är löst får hon åka hem kl 14 och missa sista lektionen.

Helt sjukt, trodde vi hade skolplikt i detta land. Jag menar hur svårt kan det vara att ändra en taxitid?

Jaja, jag ska inte bli Ove och lägga mig i mer utan utgå från att dom som bestämmer kommer överens om en lösning på problemet illa jäfla kvickt.

Jag vill ju liksom inte bli en sån rabiat människa utan förståelse men jag förstår ju människor som blir rabiata när man ska behöva ägna ca 24 timmar, x antal telefonsamtal och mail till diverse instanser innan man får några svar överhuvudtaget. Samordnare? Eller kaosmakare?
Nej, nej, jag skulle inte bli Ove...

Bättre lycka till nästa vecka 😁


Sista dagen för den här gången

Det känns ju lite vemodigt stt det är sista semesterdagen, samtidigt skador bli rätt skönt med rutiner i livet igen. I går var det fullt hus ett par timmar, Robert och Milo kom och Tobbe med Alice och Alvin. My tyckte det var för fullt och stack till farfar och Lucas tyckte det var för mycket snorisar och höll sig på sitt rum. Elin och Alice var lyckliga iallafall och sprang runt med tiaror och klänningar. Vädret höll sig ju tipp topp så vi kunde sitta ute hela eftermiddagen. Skönt😀

Så idag är det alltså söndag, så det blir fix och piff inför verkligheten. Planera för veckan och ta en sväng till skogen.


Kul väder

Fy man blir sur när det inte är strålande hetta på semestern. Kör en favorit i repris från förra året och eldar... Burr:(

Annars går dagarna, för fort om man frågar mig. På måndag är det dags för allvaret igen, och på onsdag börjar barnen i skolan.
Hoppas att jag orkar städa av ordentligt innan dess, men jag har liksom ingen ork.

Igår tog vi en promenad till farfar och hämtade tjejernas cyklar och sedan småpulade vi lite, häromdagen gjorde vi stan med mamma. Inhandlade lite grejer innan höstterminen drar igång. Hoppas jag kan fynda lite nya väskor också.

Tack och hej leverpastej


Operation golv

Som sagt, min man fick ett ryck och började riva golv. Måndag och tisdag var det rivning som gällde.

På onsdagen började återbyggnationen. På förmiddagen iallafall på eftermiddan hängde vi hos Hällarna, dom bjöd på pizza och pappan fick sig en MC tur. Vi mammor hängde med barnen. Lucas smet ner i källaren och spelade såklart men Mysan hjälpte till med småtjejerna. Elisabeth hade fixat skattjakt så vi roade oss galant.

Torsdagen fortsatte vi att bygga upp en grund, tiden försvinner när man bygger och har en drös med barn?!

På fredagen var det klart att åka och handla ytskikt. Passade på att handla till grillkvällen också. Hällarna var nu bjudna hem till oss på hamburgare. Så himla nyttiga :)

Efter ett par timmars snicksnackade, något dopp i poolen, en eller ett par jagningar av Rebecka och lite agerade som skiljedomare mellan två femåringar så var det dags för dom att pysa hemåt. Vi fortsatte med golvet.

Idag, söndag har jag och My varit på Ikea och köpt garderober. Hade tänkt bokhyllor också men fick ångest...

Den ena ligger där och hånar mig, den andra är kvar i bilen.... Snart så har vi nog ordning i huset igen?! Eventuellt iaf...

Just det får ju inte glömma...

Har numera inga kaniner kvar, eller ja en skuttar förnöjt omkring här i krokarna, den andra drog som en avlöning... Tänkte ladda upp en video på dom men jag är tydligen sjukt oteknisk


Snabbvisit

På lördagen när stugan var städad och allt ihoppackat så åkte vi som sagt till syrran. Vi längtade hem, eller jag och Roine längtade efter våra egna sängar, men vi blev överröstade och bestämde oss för att stanna över natten som vi sagt från början. Jag och Sara åkte och handlade tacos och kalasgrejer. Tydligen fyllde både Monstris och Abbe år

Efter kalaset grävde vi ner den förbaskade gungbrädan som jag stört mig på i en evighet. Jag ångrade mig, fy vad jobbigt det var, för att inte tala om hur jäfla aptung den var att bära på plats sedan. David kom med Wilma lagom till den skulle ner i själva hålet som tur var.

Efter tacofesten blev det promenad med hundarna. Wilma och Elin cyklade vi andra fick löpa efter:)
Träffade på några hästar och fångade ett par grodor innan vi var hemma igen.

Myskväll med film, plugg för en del och tacochips med ost innan vi alla stupade i säng.

Mysfrukost och packa ihop på söndagen och bege oss hem. Helt underbar känsla att komma hem efter en vecka borta. Det var bara att sätta igång att packa upp, tvätta och dra igång en storstädning. Elin drog till Stockholm med farfar direkt och Lucas smet iväg till Hampus. Roine drabbades av ett anfall och satte igång att riva golvet i biblioteket!
Så mycket för den storstädningen...


Fortsättningen

Jag skulle ju blogga, så var det ju. Min man satte igång att riva golv ca 3 timmar efter vi kom hem så den här veckan har gått till att sköta markservice och damma. Fy fabian vad mycket damm det blir i byggkaos. Inte kul nånstans.

Det blir snabbrepris på ölandsvecka och bildbomb:)

Lycksele sand, som Böda fast utan Böda liksom. Samma strand men bara en strand. Fantastisk natur verkligen, underbar sand och riktigt varmt i vattnet.

Sara kom ner en dag. Vi skulle mötas i Borgholm, när vi var framme så vara Sara också framme, så jävla bra tajmat, fast hon var i Borgholm och vi på slottet, tydligen betyder inte Borgholm slottet? Skitkonstigt ju!

Efter slottsvandring och visit i stugan där vi käkade på restaurangen som låg bakom huset så blev det mer vandring i trollskogen.

Vi började med bad i Östersjön. Lucas och Abbe badade som tokar. My plockade sten och Elin blötte lite vid strandkanten. Det var ingen som var särskilt sugen på mer promenad än dom 300 meterna till just stranden.

Men efter vissa övertalningsbesvär kom vi vidare. Barnen hittade en död get. Vi kollade på skeppet swiks som förlist på stranden och hittade fram till trolleken. Dit var allt lugnt.

Sedan hittade vi nån slags anläggning som Sara och barnen utforskade och sedan tog nån annan väg ut i från, dvs jah och roine fick köra terränglöp för att hitta dom igen. Snårigt och läskigt!

På slutet av våran vandring när klockan närmade sig 20.30 och vi inte visste vart vi var, det var 17 minutersrestid till Byxelkrok och Ica och mina cigg var slut så började jag känna mig stressad.

Fick jaga på familjen, vråla hejdå till syrran och tvinga roine att gasa på, vi Hannes fyra minutersmarginal :)

En dag blev det på Ölands djurpark. Det började med regn men prognosen lovade liksom sol så vi chansade och åkte. Det blev en fantastisk dag! Sol och värme, tittade på djuren, åkte karuseller, badade i piratlandet och fortsatte med karuseller. Lucas hittade en tjej som han blev kompis med. Så vi höll på att aldrig komma därifrån.
Efter parken så blev det middag i köpstaden i Färjestaden. Godare än restaurangen vid huset men inte mycket mer ön så tyvärr.

Resterande dagar höll vi oss i krokarna. Besökte neptuni åkrar tillexempel och sista kvällen grillade vi med grannarna. Elin hittade verkligen en kompis i Albin.

På lördagen var det bara städning ochpacknkng innan vi lämnade Öland och for vidare till syrran i Oskarshamn.


Om

Min profilbild