Ibland

Ibland bör man bara vara tyst!
Igår på jobbet fick jag en bok av min fina kollega! Då skrattade jag och sa att jag nog började bli jätteförkyld och borde gå hem och sova!
Idag när jag vaknade var jag just det, dyngförkyld!
Det trycker över öronen, snoret rinner, och jag känner mig så där lagom slut!!! Surt sa räven....




Fredag?

Man blir helt snurrig i huvud på dagar och datum när man jobbar som ekonom! Kassabokföringen görs idag utbetalningsjournalen i morgon och så blandar vi med dagens datum?! 

Slutade lite tidigare i torsdags, flexade ut mina morgonkvartar och kortare luncher och skippade lunchen helt, gjorde färdigt även om jag var tveksam till att hinna eftersom raindance var stängt för service hela förmiddagen! Tanken var ju att jag skulle hinna städa av barnens rum och packa och dona men energin rann ur mig och jag orkade just ingenting när jag kom hem!
Småpul i slowmotion bara! 

Bella hönan var försvunnen vid instängningen! Efter en letarrunda på tomten hittade vi henne! Och tolv ägg:)
Tokiga höns!



(När systemet är stängt, alla papper och mappar sorterade och kassan klar)


På den faktiska fredagen åkte vi ner till oskaeshamn där en del av familjen Tran, Hans och familjen Isarve väntade. Eftermiddag och kväll bestod av god mat och trevligt umgänge!



(Två dagar borta och halva huset är nedpackat)



(Elins dricksglas, andra kallar det ljuslykta)



(Vinnarlaget)



(Nya passionen)



(Här kan jag sova, mamma)













Lördag

Igår spenderades hela långa dagen på Skansen! Riktigt mysigt att spatsera runt och titta på allt även on det blåste rackarns kallt på förmiddagen!
 
Vi började med pastasallad där vi fick hålla i både tallrikar och salladsblad så att dom inte blåste bort, vilket Lucas bittert fick erfara och sedan klättrades det i lekparken en stund!
Ankorna fick sig en påhälsning medans sockervadden  kladdades in både här och där!

Sedan var det dags att titta på djuren. Roligast var att klättra och karta på allting tills vi kom till åsnorna. Egentligen var det älgar men när detta påtalades för Elin fick hon ett utbrott och vrålade arr det visst var en åsna så dom fick kvickt byta ras!
Vidare till renarna där ungen utbrister att renarna har så långa öron, när jag försiktigt berättar att det är horn fnyser hon föraktfullt och mumlar öron innan hon skuttar vidare....
Suck, lika bra att ge upp! Kanske bara ska vänta tills hon lär sig läsa och köpa ett djurlexikon i julklapp!!!

Lucas och ny hade hemskt bråttom genom parken, djur i bur är tydligen inget vidare intressant? Däremot karameller, sockervadd och möjligtvis en churro?!

Vid björninhängnaden bad jag Elin att sluta karta innan hon trillade ner och blev björnmat, varvid hon svarar att hon minsann inte kan bli uppäten dör då blir hon förkyld??? Vet inte riktigt vad hon menade men då hade Lucas och My upptäckt nya gångar att springa genom så hon klättrade ner och sprang vidare utan att förklara?!

Fortsatte det lugna tempot om möjligare ännu lugnare eftersom alla utom barnen hade skitont i fötterna, vi (jag och mamma) fick vila dom en stund medan stackars Roine fick gå ett varv med My och hennes nya bästaste kompis ever, hästen Troy!!!

Sedan åkte pappan Elin och Lucas tåg med "tågmästaren" medan mamma vilade fötterna lite till och jag och My köpte karameller!

Dagen fortsatte med lite mat och mer klappande av ankungar innan vi avrundade med mer lekparkshäng innan  bussen skulle åka hemåt!

Elin lyckades hälla ut alla karameller och en halv fanta i bussätet  innan vi ens lämnat parkeringen!







Hem kom vi tillslut även om det kändes hopplöst ett tag, det har varit bättre chaufförer om jag säger så:)




Skolavslutning

Klart vi sov för länge i morse, tur att vi hann ändå!

Det blev en varm och fin avslutning på skolgården! Sedan följde pappa och Elin med Lucas in i klassrummet och jag följde med My! Himmlen öppnade sig utanför och det ösregnade! Trist men även där hade vi tur för när fröknarna tackat alla barn duggade det bara lätt! 





Efteråt kom Jeanette och hela barnaskaran och farfar och Lena. Barnen fick lite glass och när storfamiljens med diverse allergier åkt mumsades det på tårta! Jag hade sådan tur att jag fick ta hem kladdkakan som Lisa bakat igår till apt:n så även jag fick fika den här gången! Elin tjatade till sig ett besök hos farfar så jag passade på att handla under tiden. Men sedan fick jag lägga mig en stund, höll på att svimma av trötthet nämligen, hemskt okuligt att återigen vara drabbad av sömnsjuka! Hoppas det släpper snabbt så jag orkar....

Nu ska jag iaf ignorera yrsel och skit för att röja upp i rövarkulan igen! I morgon blir det Stockholmsresa med familjen och mamma! Hoppas på härligt väder:)

(My står bakom nummer 5:))


Fantastisk dag

Fjärde dagen som jag sköter kassabokföringen "själv". Århundradets roligaste APT och fantastiska nyheter! Behöver inte tillägga hur bra den här dagen varit va?

I morgon är det skolavslutning, som barnen längtat, och det betyder att jag i höst har ett ettakluttare och en som börjar trean?! Hur sjutton gick det till?
Vi har tagit ledigt dagen till ära och ska fira med tårta såklart.
Farfar och Lena kommer säkert upp också:)

Fick bilder från syrran också så dom bjuder jag på!











Veckan

Som vanligt susar tiden fram, efter en fantastisk långhelg har det redan blivit tisdag. Idag har jag gjort kassabokföringen helt själv två dagar i rad! Helt själv var kanske en överdrift, jag har ju Lisa och Lotta att fråga om råd eller bara allmänt stöd men ni förstår:) har suttit med Margrita och slutfört momsredovisningen och pulat med fakturorna, typ en miljon kändes det som idag! Har ringt runt och ändrat refkoder också, det är mitt värsta men det är ju verkligen en fantastisk träning! 

Barnen höll på att smälta lika mycket som sin mamma när jag hämtade på skolan så även idag blev det till att kasta sig i poolen när vi äntligen kom hem! Eller ja, familjen badade men jag kom aldrig riktigt till skott, fattar inte när jag blev sådan badkruka?!

Det fick bli pasta sallad till lunch, mat är liksom inte gott när det är så här varmt?! Perfekt med sallad till jobbet i morgon också.... Ska hem till kusin på lunchen, länge sedan sist som vanligt men nu så äntligen!

Sedan är det torsdagen som bjuder på sommaravslutning efter lunch på jobbet och fredagen då barnen har skolavslutning. Mysans första! Måste komma ihåg att köpa blommor, måste minnas, bara måste.....



Första skoldagen förra året:)

Långhelg















Riktig fredag

Och nationaldag och allt, vi firar storslaget med begravning:( ena vita hönan som set hängig ut bra länge hade gett upp igår:( såklartvar det My som hittade den också! 

Fast först ska hemmet få sig en röjning för idag får vi finbesök från Oskarshamn och mina husmorsskills är under all kritik som heltidsjobbare:) ska bara vakna först sedan blir det virvelvindsmode:)





Respekt

Efter excellkursen igår är jag plötsligt inte rädd för programmet längre, det är ju fantastiskt. Lärde mig saker som jag genast kommer att använda mig av redan idag vid kasabokföringen. Fick dessutom reda på att jag troligtvis kommer få två veckor till praktik! Fantastiskt:) dessutom ringde dom från svenskt skolfoto och undrade om jag kan komma på intervju på måndag. Det är iofs bara fråga om åtta veckors jobb i höst men ändå!:)
Så just nu är jag genuint glad! 

Boden kom igår också, så kanske kan vi börja lite smått med projekt garage?! 




Härlig dag

Parkhäng blev det, Elin lyckades överkomma sina rädslor och tog sig en bra bit upp i klätterställningen, när dom tröttnat åkte vi till Björshult för att tömma släpet på skräp. Handlade lite på vägen hem för Carroluttan och Stephen skulle komma på spontangrillning! Det blev ett par härliga timmar i solen med god mat och lite rabarberpaj, inte lika god som hos Hällarna men den hade ju inte Carro och Stephen smakat innan så det fick duga:)

Nu har barnen tagit ett sista dopp för den här veckan, sista praktikveckan stundar för mig och sedan är framtiden oviss, men det kommer bli en ruskigt bra vecka, ska på excellkurs på tisdag och får en snabbgenomgång av raindance på onsdag! Spännande värre:)





Nu ska jag njuta av boken så jag kanske kan påbörja nästa!!!

Söndag

Vart tar helgerna vägen? Veckorna bara tågar på och helgerna märker man knappt? Dom säger att tiden går fortare ju äldre man blir men det här är ju löjligt! Fortsätter det i den här takten lär jag inte hinna vakna innan det är kväll igen om ett par år!

Igår påbörjade jag projekt rensning här hemma, så det som skulle bli storstädning blev mest kaos?! Efter lunch åkte jag och Elin till Freja, först skjutsade vi hem mamma som kom med bussen från Oskarshamn! Kul att se henne om än för ett ögonblick:)

Sedan for vi som sagt till Hällarna. Det gick rätt bra i början, lite smågrejer bara, borde väl kanske ha sett redan där hur det skulle urarta?! Fikade på typ världens godaste rabarberpaj sen ville  tjejerna ut! Det gick att gunga tillsammans med pappa Per men när mammorna skulle ta över då gick det inte, då klämmdes dom och allt var obekvämt! Dom turades om och mammahjärtat smälte lite för att dom kom överens så klockrent, sedan som en blixt från klar himmel fick Elin ett bryt och deklarerade att hon faktiskt hade gungan först, för länge sedan?!

Eeeeehhhh vi typ åkte hem. Det tog 7 minuter sedan sov argbollen! Vi får leka tidigare nästa gång....

Väl hemma igen mådde pappan lite bättre så vi städade lite på tomten och klippte gräset, fattar inte hur det kan växa upp en djungel så fort?!

När jag väckte Elin för att middagen började bli klar vrålade hon "jag hade den faktiskt", vissa grejer sätter visst djupa spår?





Efter maten blev hon snäll igen och kvällen flöt på:)

Idag ska vi visst tömma släpet och leka i parken, hoppas pappan ångrat sig så vi kan ligga här hemma i solen istället:)



Om

Min profilbild