Onsdag

Guuud vilken seg dag! Och att Elin prompt skulle upp innan sex gjorde den inte kortare...
Trött och seg och helt omotiverad till att göra något alls egentligen. Fick använda varenda del av viljestyrkan och snickra på ett "tak" på väggskåpet farfar kom med igår, ett lager färg på den också medan Elin tittade på poppers pelniner:)

Tänkte anstränga mig och steka pannkakor också men det gick inte alls att få till någon allergismet idag. Sket i det efter 4 misslyckade laggar och körde igång med potatiskroketter och köttbullar istället. Tjejerna blev överlyckliga så det var kanske lika bra att det gick åt pipsvängen med pannkakorna:)

My har lekt på sitt rum hela dagen, Elin har svansat efter mig i stort sett hela dagen, bara gått upp och nypt son syster ett par gånger, man skulle kunna säga att det är FÖR lugnt hemma utan en storebror att retas med också?!

Annars då?! Förrutom att torrhostan som plågat mig i veckor har eskalerat något grönjävligt?! Not much.....



Tisdag

Igår vaknade barnen kvart i sex? Eller Elin vaknade då och väckte sina syskon är väl rättare sagt?! Kanske är så jag ska göra på skoldagar också, låta terroristen själv agera tupp?! Annars får jag tjata i barnen frukost, att äta en macka tar en timme ungefär. Men höstlov är tydligen speciella för alla tre var vrålhungriga och åt upp direkt....

Morgonen började ju tidigt så det hanns med mycket, röjde av efter helgens kaos, hängde tvätt, bäddade sängar, städade på barnens rum allt med Elins professionella hjälp. Lucas och My varvade filmtittandet med diverse pyssel, märkligt sams för att vara en hemmadag?

Sedan ringde pappan och varnade för stormen Simone så det var bara att dra på sig paltorna och gå ut och röja på tomten också, två saker undanplockade och tre fram, allt med Elins hjälp... Matade alla djur och plockade bort parasoll och utemöbler. Sedan kom mamma och Anna på lunchdejt. Lucas och Anna ritade, My pysslade på sitt rum och Elin tvättade toaletten med tvål och vatten...

Pasta och skinksås blev det till lunch iallafall, som vanligt trevligt att ha mamma på besök, man behöver inte göra allt eftersom hon fixar och donar trots order om att sitta still:)

När dom åkte hem fick Elin gå och lägga sig en stund, under vilda protester såklart men det var välbehövligt.

My skrev och ritade en saga, jag fortsatte med mitt virkprojekt och Lucas satt klistrad vid ett spel. Pappan slutade tidigt. Skönt att ha honom hemma, tror han slapp det värsta regnovädret iallafall, och stormen nådde aldrig hit...

Farfar kom upp en sväng på kvällskvisten och mina barn som varit snälla hela dagen förvandlades till monster. Helt ofattbart att han bara behöver visa sig så blir det kriget hör hemma?!
Alla ska sitta i knät, alla ska följa med honom hem och om farfar säger "nej inte idag" så tjatas det på mig eller pappan istället.... Suck!!!

I timme tog det sedan att få Elin att somna?! 

Idag toppade vi gårdagens morgon tid med att gå upp kvart i fem?! Kommer bli en toppendag....





Badhuset







Inte bara dumt med badhus, kom en bra bit på den fördömda mössan:)

Lördag

Att det är helgdag verkar inte bekomma Elin, kvart över sex väckte hon sin bror och mamma. Storebror gick snällt upp, mamman drog sig en stund till, tills alla tre barnen var uppe och det asgarvades hysteriskt, mycket riktigt var det bus på gång....

Förmiddagen fortsatte i samma anda, tre hysteriska barn som bara bubblade av energi och gjorde sitt bästa för att få dom två andra att gråta....

Jag fortsatte med skåpet, tre av sex hyllplan är klara, hoppas att jag har lite energi till övers ikväll så jag kan göra klart och bära upp skåpet:)

Nu är vi på väg till mormor och morfar som ska bjuda på mat, antar att det finns en viss risk för hjärtattack hos någon eller båda om nu inte barnen lyckas göra en kraftansträngning och taggar ner??!!


(Märk den dekorerade lampan)

Fredag

Och så in i bänken trött! Äntligen helg så kanske man får sova lite?!

Jag tänker att skåpet ska få sig ett lager till idag, men med fröken klåfinger hemma är jag tveksam?! Har ju lite svårt att inte göra klart när jag nu börjat! Eller det är väl egentligen inte fenomenet att göra klart som är grejen mer stöket runt om när man håller på??!!
Önskar att mina barn kunde låta bli att fingra på allt och riva runt bland grejer så skulle det kanske inte vara lika jobbigt?!

Igår på tal om helt annat så hade barnen avslutning på sitt tema-Astrid Lindgren i skolan. Det var musik, körsång, teater och utställning. Jättefint hade dom gjort och barnen var jätteduktiga även om vissa toner skar lite i örat:) kanske ska söka läkare iallafall för mina känsliga öron?

En hel show hade dom satt upp iallafall med korta teater framträdande och körsång emellan. Både Lucas och My var med i kören. Varför Lucas var med i kören vet jag inte för han verkar ju inte gilla att stå på scen, han ser skitledsen ut! Mysan påstod innan att hon hade scenskräck men hon hade nog hört någon annan som sagt det för hon sjöng för glatta livet. Bra träning eftersom hon ska vara med i festivifestivalen när hon blir stor.


Cina, Leo och Emilia följde med hem på kaffe efter. My grät stora krokodiltårar hela vägen hem för att hon inte fick rosor när hon klev av scenen.... Elin grät också för oklar anledning?!

Avslutade kvällen med potatisbullar och köttbullar, pappan fick bestämma så då kan det ju inte vara så äckligt?! Barnen var lyckliga iallafall, bättre mat finns visst inte:) vi åt framför tv:n där lejonkungen rullade innan det var dags att sova. Jag nattade barnen, pappan nattade sig själv och jag tillbringade aftonen med att grunda skåpet:)





Torsdag

Kroppen är bättre, tog en tablett när det nu var och till dagen efter kände jag mig hel igen! 

Jag har inte fått mycket gjort i veckan, mamma ville ha sällis till stickmässan igår men dom kunde inte komna in i lokalerna så vi tig en runda på stan istället! Nu har barnen fått lite nytt i garderoberna igen! Välbehövligt:)

Sedan fick sig skafferierna en påfyllning också innan barnen skulle hämtas.

Fick en ganska lugn eftermiddag, Lucas och My ritade med nya pennorna och Elin varvade Madicken med att gråta hysteriskt för ingenting alls, märker ni hur skadad jag är, det VAR lugnt jämfört med annars...

Äntligen fick barnen mysa med kaninbebisarna också. Ruskigt glada var dom, barnen alltså, kaninerna var nog inte helnöjda:)






Och jo då jag har funderat på att klippa min son, men han vill ju bli långhårig!

Till barnens lycka blev det snabbmat, potatisbullar och bacon med lingonsylt, pappan kom hem lagom till maten och var väl inte riktigt lika nöjd. Farfar hade varit uppe och tänt bastun så det var ju bra iallafall.

Påbörjade mitt nya virkprojekt också, insåg ganska snart att jag är urkass på att läsa mönster så jag fickpanikringa mamma för råd:) så kanske får jag till det, just nu är det någon blandning på kalott och grytlapp?!

Fast idag fick jag motivation till att påbörja Elins dockskåp. Har slipat, t-spritat och målat taket, bara resten kvar! Hoppas ju att det är klart till jul iaf.



 

Sexåringar?

Är det vid sex år som man testas som mamma? Ibland tänker jag som Betnér, abortgränsen borde dras vid sex år??!!

Eller är det bara min sim är jordens dramaqueen?!
Igår hade hon "kännt sig utanför" flera gånger, det har ju säkert inget med hennes eget humör att göra?
Nu på morgonen får Elin skylla sig själv när My sparkar henne i huvudet, för hon började medan Lucas är dummast i hela världen när han petar tillbaka på henne när hon börjar!
Det går ABSOLUT inte att ha gympakläderna som jag packat men att packa själv resulterar i hysteriskt utbrott?!

Alla ska lyda hennes minsta nyck men att hon skulle anpassa sig är helt uteslutet!!!

Lägg sedan på en snart 3åring som gör sitt bästa för att behålla fokus på sig själv och en kroniskt förbannad åttaåring!!!?

Jag behöver inte vidare förklara om varför jag överväger att lägga in mig själv va???

Spasöndag

När moster fyllde 50 i september fick hon en spadag på Kolmårdens vildmarkshotell av sina barn. Jag mamma, Carro och mormor fick följa med:)

Så det var upp i ottan på en söndag som gällde. Elin hjälpte till genom att börja knöla redan halv 6. Då kom ju jag upp ordentligt men jag vet inte om pappan var så glad över att behöva gå upp så tidigt?!

Segt som attan att komma igång på morgonen, inte bara för att det var tidigt utan för att hela kroppen protesterar igen. Ryggslutet och höften har visst gått i konkurs igen och det strålar ut i benen, fingrarna känns återigen som tjocka korvar och styrkan jag kännt hela sommaren är som bortblåst?!

Mamma hämtade mig vid sju, sedan plockade Marie och gänget upp oss vid Willys. Kom fram till hotellet strax efter åtta där en frukostbuffe stod framdukad. Tydligen är hotellet väldigt populärt för barnfamiljer även om parken är stängd för säsongen. För oj vad mycket barn det var. Men jag behövde inte jaga på en enda och det var skönt...
Nog för att buffé bordet var dignande så var det rätt torftigt för en glutenmage som inte heller tål ägg. Fast jag hade inte räknat med annat.
Bara att äta frukost utan att någon vill stjäla pålägget eller halva mackan, bara att sitta ner under hela måltiden utan att vara skiljedomare, packa väskor, hämta saker, blanda saft eller tjata var ju värt 900kr två gånger om:)

Efter frukosten fick vi våra badrockar, tofflor och handdukar så vi kunde ta oss ner till poolerna. Fast vi fick oss nog allihopa en smärre chock, våran lugna rofyllda spa upplevelse var inte lugnare än en dag på Sydpoolen med ungarna. Som sagt poolområdet var ju också det öppet för barnfamiljerna! Vi tänkte att då tar vi väl det övre planet med bara en bubbelpool, men det fungerade inte! Gaaah, så enerverade...

Vi fick våra behandlingar iallafall och det var gudomligt. Riktigt skönt att bli ompysslad även om det kändes lite obekvämt, som det alltid gör när en främling entrar det personliga spacet!
Eller är det bara jag som drabbas av mild ångest av tandläkare och frisörbesök?

Efter att allihopa fått njuta av lite lyx så fick vi lunch. Vi hade bokat och betalat för en lunchbuffe men den serverades inte på helgdagar så istället fick vi en varsin sallad. Min var naturligtvis torftig och tråkig, jävla allergier! Mamma var inte heller helnöjd, inte så konstigt när man får kycklingsallad när man mer eller mindre avskyr kyckling!

Efter maten bubblade vi lite till för nu hade en vaktmästare kommit och fixat buggen på poolen. Ruskigt skönt för trasig kropp som faktiskt kändes riktigt hel i den fuktiga och varma miljön! Man kanske skulle anlägga sig ett eget spa med tropisk värme för att slippa det här onda?!

Fika fick vi också, morotskaka med smaskiga frukter och bär på, jag med glutenmagen fick istället 3kg frukt. Det var hemskt gott men jag har nog aldrig varit så sötsugen som då?! Att jag inte fått nikotin på hela Guds långa dagen kanske spelade in också?

Efter fikat slutade personalen?! Också underligt eftersom vi betalat för en heldagsupplevelse och dom slutade kl 14? Vi slöade en stund till, bara njöt av lugnet, hörde inte längre barnen som hade kalas och började faktiskt känna oss lite rastlösa. Efter att chauffören tagit en powernap och mamma nästan somnat i sin solstol så hoppade vi in i duscharna för att påbörja färden hem.

Jag sammanfattar dagen som en besvikelse, blandat med härliga asgarv åt min knorkiga familj, och en känsla av att tjejerna som jobbade där verkligen trivdes på sitt jobb. Oj vilken trevlig personal!!! Sedan att det blivit konstigt bokat vägdes nästan upp av deras extrema service:)

Och mormor, seriöst! Så jävla rolig att jag fick kramp i magen av skratt:)






Mamma och jag åkte och handlade efter Marie släppt av oss. När jag sedan kom hem fick jag ytterligare en timme för mig själv eftersom pappan och barnen var hos farfar och hjälpte till. Städat och fint var det hemma också. UNDERBART!

När familjen kom hem myste vi med kex, ostar och grillad kyckling framför en ny Pippi film. Barnen tyck ha gått på någon slags sockerdiet under dagen för alla tre darrade av all energi som var instängd i deras kroppar?!

När vi ätit och dom sprungit runt 300 varv så blev det tvagning. Dom hade ju eldat hos farfar och vara lika svarta som dom luktade illa och sedan var det läggdags:)

Själv satt jag i soffan och höll på att somna?! Man kan ju tycka att man borde vara pigg efter en dag utan att ha gjort ett dyft men tydligen är det ännu jobbigare:)

Ett avsnitt solsidan, omläggning av Elin och hänga tvätt orkade jag sedan var depåerna tömda precis:)

Kanin






Så om man bortser från en jättetråkig begravning så njuter vi av dom som är kvar, varav den här tuffingen ger sig ut på äventyr stup i kvarten. Och skriker som en idiot när jag lyfter in den igen!
Dom andra fem är snälla och ligger i värmen i sitt lilla bo!

Har gjort iordning ett litet kryp in utomhus också om den nu skulle få för sig att det är smart att smyga ut igen. Vill verkligen INTE hitta en till ihjälfrusen liten......

Lagom till helgen

Nu blir det sorg i huset igen. När barnen åkt till skolan och jag gick ut på altanen ser jag att en kaninbebis är ute och skuttar i hagen, i blåst och isregn... Går för att stoppa in bebis i värmen igen och möts att det värsta. En till har visst tagit sig ur huset och ligger död precis vid dörren.... Åh mitt hjärta blöder! Kan det inte räcka nu, vill bara att alla ska växa och bli stora ju! Tur att barnen bara hann mata "hönsen" i morse annars hade det inte blivit någon trevlig fredag på skolan!!!

I går hade jag och Ida tantafton hos henne. Jag hade med min stickning och så blev Ida också sugen på att sticka så efter en snabbupodateeing av hennes skills på stickning så satt vi i soffan och stickade, drack te och tittade på vikings:)

Vilket betydde lagom aptrött mamma i morse:) tyvärr måste jag också deklarera att vintern är i antågande, varenda led känns sönderyxad igen!
Och Lucas går på kryckor också, fast inte för att vintern är bakom hörnet utan för att han hoppade i min säng i går. Så knät "knäcktes". I den här familjen bryter/stukar man sig inte utan man "knäcker". Man får för övrigt inte heller blåmärken utan "blåbulor".

Från och med nu kan fredagen bara bli bättre?! Börjar med träning och Lotta på bråkmakargatan:)

Måndagen

Stressigt värre på morgonen, barnen var inte ett dugg samarbetsvilliga och taxin fick vänta länge idag. Det är så tråkigt att börja morgonen på det viset. 
När Lucas och My äntligen kommit iväg gjorde jag och Elin sedvanliga morgonbestyr, gympa och plock med andra ord. Passade på att måla ett lager till i hallen också medan damen målade sig själv med vattenfärger:)
Så hon fick ta en dusch och så röjde övre planet också.

Mormor och morfar kom på visit ungefär samtidigt som My kom hem från skolan. Elin fick nån släng av hyperaktivitet som vanligt och jag ställer mig tveksam till om kakorna gjorde saken bättre? :)
Lucas kom hem och började mopsa sig på en gång. Vet inte vart jag ska ta vägen med all den här stöddigheten?!

Vi gick ut en sväng för att visa mormor och morfar kaninbebisarna, nu har dom fått päls och öppnar ögonen, men jag kan inte räkna in dem än, vill inte vara där och peta så länge hon ammar dom.

Jag och Elin passade på att slänga sopor och hämta posten när mormor och morfar åkte hem. Och vad tror ni möter oss på vägen tillbaka? Jo Lucas på fyrhjuling, utan hjälm!!!!
Han fick rumsarrest och körförbud.....

Sedan var det dags att börja med mat och invänta pappan, efter maten samlade jag ihop dom sista krafterna och åkte till Ica. Lagom jobbigt att åka iväg men skönt att komma bort en stund. Ungarna var sjövilda när jag kom hem igen och då undrade jag varför jag inte gått lite långsammare på affärn?!

Sedan var det bara nattningen kvar. Hann läsa ett par sidor i boken, bara sista delen kvar nu:)





Duktiga tjejer




Söndag

Efter nästan ett dygns bf här hemma så är familjen åter samlad, middagen intagen och det är bara nattning kvar av helgen.

My hade ju bokat sedan tidigare att hon skulle sova hos mormor. Då ville Lucas sova hos farfar för annars är det ju orättvist, Elin vrålade att hon också skulle sova hos farfar med Lucas och det gick bra för farfar så jag och pappan fick en kolugn lördagskväll. Kopplade in nya spishällen, My hävde sig upp häromdagen och knäckte den gamla på mitten, äntligen slipper jag åsynen av det krossade hörnet:)
Sedan käkade vi kex och ost och tittade på film. Underbart att bara vara!

Fortsatte filmtittande i sängen, lånade Lucas tv och började på Sons Of Anarchy som jag lånade av kusin i fredags.

Sov länge idag, tog det lugnt, packade ihop all återvinning och åkte ner för att hämta Elin. Lucas ville vara kvar så vi andra packade ihop och åkte till Oxelösund. Pappan och Berra skulle dra upp båten och jag och Elin leka med Freja och Elisabeth! Tjejerna pysslade och drällde glitter överallt, höll sig ganska sams idag.

När båten var uppdragen åkte vi vidare till mormor för att hämta My. Mina tjejer kunde däremot inte alls vara sams. My blev sur som ättika direkt.

Efter en kopp kaffe åkte vi hemåt. Lämnade båten hos farfar innan vi äntligen kunde komma hem. My och Elin sov i bilen en stund. Båda var visst helt slut:)

Jag tog en svamp promenad. Så mormor,  nu finns det lite grann att hämta:)

Lagade middagen som nu är uppäten och nu ska som sagt barnen läggas. Den där städningen får jag väl ta i morgon:)


???

Det blev ingen skogspromenad och det gick inget vidare med röjningen heller. Kusin Linda ringde och påminde mig om bokad dejt idag. Så efter att vi kollat tuppen som var dagens mobbingoffer i zoo:t så klädde vi oss och åkte mot Oklahoma.
Elin skulle prompt och absolut ha nylonstrumbyxor på sig men efter lite övertalning så kunde vi kompromissa med trosor under och en mjukisbyxa över, hopplöst envisa barn!

Vi tog för enkelhetens skull med kaffe till lekparken och alternerade snicksnacket med gungputtning, hurrarop vid rutchkaneåkning och blåsning på olika sorters aj:)
Och fick oss en del asflabb också, Elin var på sitt allra underbaraste humör! För den delen blev vi också en aning fundersamma när barnet prompt hade sett en råtta och undrade om hon fick klappa den. Efter lite spaning runt om i parken såg vi "jåttan" som i själva verket var en ekorre?!



Sedan ville Elin gå in för trots vantarna frös hon in fingrarna och hon ville hemskt gärna leka med Viktors leksaker.  Fast när Linda plockade fram Julias gamla PET SHOP så var hon såld:)

Efter en stunds lekande och fotbolls lek så var vi tvugna att tacka för oss. Mysans taxi kommer vid halv ett och min lilla dams soliga humör blev värre, och så sov hon innan vi kört ut på motorvägen också!

Hon fortsatte att sova på soffan, trots att tornado 1 kom bara minuterna efter oss och tornado 2, 30 minuter senare! När pappan kom hem med mc donalds så vaknade hon dock:)

Pappan var arbetssugen, så vi gick ut. Lucas och Elin körde mer fotboll, jag småpysslade i kaninhagen, oroade mig för stackars Erik som blivit utesluten ur gruppen (tuppen alltså), städade lite här och där och fick äntligen undan poolen och badleksaker som drällt på tomten medan pappan sågade i en brädbit som han tagit bort från huset och lagade Lucas fyrhjuling. Lagom till han fått på det nya däcket ser han att det sitter spik i två däck till....

Han gav upp!

Farfar kom och tände bastun, sedan tog han med Elin hem en stund. Jag Lucas och My ritade medan pappan åkte för att införskaffa fredagsmyset.
Shit vilka konstnärer jag närt vid min barm. Lucas är helt fenomenal verkligen, My kan hon också men har noll och inget självförtroende vilket gör att hon ger upp så fort det inte blir som hon tänkt sig. Det var nära många gånger idag med att hon bara la ner men jag lyckades lirka så hon skrev till och med flera rader genom att ljuda sig till bokstäverna. Snart trillar nog polletten ner ordentligt så jag har två läsbarn här hemma:)

Farfar och Elin kom snart tillbaka, familjen bastade och sedan fick vi tjuvstarta fredagsmyset, även den här veckan tänkte jag mig familjen samlad i soffan till idol men det går ju verkligen inte. Barnen gick bananas sim vanligt och bara bråkade så Lucas och My fick gå upp och lägga sig i varsitt rum för att titta på vad dom nu ville, "jag vill också sova, god natt" deklarerade Elin då och gick upp. Efter en "skrutten" och en "Emma och Lillebror" sov hon som en stock, hör och häpna hade både My och Lucas stängt av sina tv apparater och somnar dom med när idol var slut. Pappan somnade också med ett järngrepp runt mitt ben, när krampen höll på att ta livet av mig fick jag försöka åla mig loss.

Nästa vecka ska jag lära mig av mina misstag och bädda ner familjen lite tidigare så jag inte missar fler idolstarter:)


Fredag

Vart tog veckan vägen?
Antar att det gått så fort för att det inte varit en vanlig vecka?! För det kan ju inte vara så att jag blivit gammal?
Minns när man var liten och sommarlovet var som ett helt liv, nu plötsligt har det sprungit i väg en månad på en vecka?

Igår kom mamma och Anna på kvällsvisit, Anna ville titta på kaninbebisarna så dom kom när mamma slutat jobbet.
Lagom spattiga barn som vanligt när någon kommer på besök. Anna hade dessutom med sig godis, gärna klubbor också, ungefär lika dåligt som tuggummi.... Men det kunde ju inte hon veta, ska påminna henne när hennes egna barn får äta godis, ska köpa en hel påse klubbor som kladdar ner allt:)

Idag är det som sagt fredag, pappan slutar lite tidigare, barnen kommer med taxin och Elin är ledig. Ska köra en röjning efter träningen sedan tänker jag mig en skogspromenad:)

Tisdagen

Jag gick upp vid sex, då satt två trötta monster i soffan, pappan somnade direkt och jag försökte hålla My vaken. Det gick bra, och vid sju när Elin kom upp så smittade hennes energi av sig på storasyster. Vi gjorde oss klara och åkte...

När elektroderna skulle fästas var damen så där trött så ögonen gick i kors men hon satt stilla och var jätteduktig, när hon fick lägga sig skulle hon först göra andningsövningar, det var tydligen jättejobbigt för hon somnade:)

Efter ca 20 minuter skulle hon vakna och stirra in i blinkande lampor för att sedan blunda och utsättas för samma blink, ruskigt jobbigt med öppna ögon, det var nästan så jag fick ett anfall!
My muttrade att hon hatade allt och var så där härligt sur som bara hon kan vara...
Men hon fick ny energi efter den där vilostunden, så vi hämtade mitt nya körkort, hon fick mitt gamla och så åkte vi och handlade på Willys innan hemgång.

Skulle titta till kaninerna innan frukosten, och upptäcker att våra stora bebisar är borta. Sjukt tråkigt! Vet inte alls vad som hänt, antingen har don rymt eller så har något rovdjur tagit dem. Vi samlade lite energi över frukost, My åkte till farfar sedan fixade vi en skiljevägg till kaninhagen så Ida kunde få komma ur buren. Äntligen tyckte hon och ville genast in till Ulrik. Antar att det kommer grävas gångar men för tillfället kan dom inte humpa på varandra något mer:)

Klockan var snart nog 14 så Lucas och Elin hämtades, Elin var glad som en solstråle, så skönt att det numera går bra på dagis!
Lucas ville ner till farfar, jag tyckte han kunde vara hemma men farfar ringde och sa att maten var klar så han fick gå ner iallafall. My höll på att somna där nere så henne skjutsade farfar hem efter maten.
Hon vilade tio minuter på soffan, mer behövdes inte för att hon skulle hitta mer energi, sedan lekte hon på sitt rum och Elin gjorde sitt bästa för att hålla trött mamma och pappa på benen!

På kvällen kom mamma, hon hade köpt en varsin kläd till barnen, farfar och Lucas kom samtidigt. My och Elin blev hysteriska och var helt hopplösa. Lagom stojig afton med andra ord. Mamma stannade på kaffe och macka innan hon skulle hem och plugga inför provet, pappan nattade barn och jag röjde lite, kollade till alla djur och försökte samla tankarna.

Idag ska jag till arbetsförmedlingen med nya körkortet och eventuellt träffa Ida. Skulle behöva ta tag i kökshallen också. Får väl se vad som hinns med?!








Måndag

Upp med tuppen i morse för att skicka stora barn till skolan, jag och Elin körde morgongympa och måndagsstädning som vanligt och tittade på nya favvo filmen "poppers pingviner" sjukt bra. Matade alla djur på zoo:t utom PH för han är borta IGEN men den här gången kan jag ju inte misstänka att Ida grävt ner honom, antigen är han sjukt bra på att gömma sig eller så har han rymt?!
Dom andra kaninbebisarna växer iallafall, lite hår har dom fått! Hoppas att alla klarar sig. Mitt hjärta blöder...

My kom hem först och kunde knappt ge sig till tåls innan Lucas kom för då hade jag lovat glass, han smaskade bara i sig sin lite kvickt och sedan drog han till farfar och Lena. Han hade nämligen blivit lovad svamp:)

Elin somnade under vilda protester, hon ville nämligen vara med sin storebror. My pysslade på sitt rum och såg fram emot vaknatten!
Jag började med maten, tacos idag eftersom dagen försvann i all hast igår.

Har pysslat med diverse under eftermiddag och kväll, nu kör jag och My Pippi långstrumps marathon innan hon ska få sova ett par timmar. Kl 03.00 ringer pappans klocka och då ska dom upp igen. Pappan lämnar Elin vid nio sedan och får sedan sova ett par timmar till;)




Lördag/söndag

Började dagen alldeles för tidigt 06.15 tyckte Elin att det var dags nämligen. "Mamma, jag har bajsat på toaletten" så det var ju bara att rulla ur sängen...
Skönt ändå med ett par lugna morgon timmar innan dagen börjar på riktigt.
Pappan körde Lucas till fotbollsavslutningen och sedan satte vi igång att bygga kaninhage. Var ju tvungna att använda nätet på gamla hagen så kaninerna sattes i den låda vi hade till Kalle och farfar kom med traktorn för att flytta huset. Kollade den där suspekta gropen som Ida grävt men ingen nådde ända in, fick försiktigt hacka upp den och vara ned och ösa bort all jord som föll ner samtidigt och när vi väl kon till botten hittade vi mycket riktigt ett bo. Sju stycken dryga veckan gamla bebisar hittades. Så Ida får stanna i sin bur med nya bebisarna och stora bebisar får bara med pappa Ulrik eftersom vi inte hunnit bygga skiljevägg än. Dom stora både äter och dricker själva nu så det får bli så. Ida är ju inte hel nöjd med det arrangemanget men tar hand om sina små iallafall....

Lucas hämtades från fotbollen och Freja och Elisabeth kom och hälsade på. Elin och Freja var riktigt gulliga med varandra och samsades och turades om. Ända tills dom skulle åka hem igen då var ju Elin tvungen att puttas lite??!!


Tog en eftermiddagshandling med trött Elin, hon tog en powernap i bilen men blev pigg som en mört på affären, det vankades lördagsgodis nämligen:)
Köpte filmen Epic också och hade mysafton med alla barn. Det gick lite sådär eftersom Elin inte riktigt har förmågan att sitta still, dessutom kom farfar och Lena kom mitt i allt och skulle basta.

Vi tittade klart tillslut och då hade My somnat på soffan, undrar just hur det ska gå att hålla henne uppe inför EEG undersökningen?
Plötsligt har världens spattigaste unge blivit toktrött på kvällarna och somnar fortast av alla?!

Så söndagen då. Elin sov iallafall till halv åtta innan hon tjatade upp mig. Gick som en zombie hela förmiddagen. Pappan kopplade in elen till biblioteket så nu finns det ljus där också, vid 12 snåret åkte vi till mcD och sedan till busiz. Pappan och storbarnen skulle leka och jag och Elin hade bestämt biodejt med Elisabeth och Freja. Alfons Åberg skulle vi se. Elin ville gå hem redan innan reklamen men det gick att prata bort. Efter halva filmen reste hon sig sonika och gick! Så vi gick till busiz för att leka en stund i stället.

Fast vi hade ett till besök inbokat på eftermiddagen så när filmen var slut sa vi hejdå till sällskapet och samlade ihop barnaskaran för att åka hem. 

Elin var aptrött men att sova var ju ingen hit. Istället hjälpte hon pappan att städa bilen. My och Lucas gullade med kaninerna och jag försökte städa av där gamla hagen stått.

Lisa kom med Stina och Filippa. Dom stora barnen såg vi inte mycket av, dom var hos kaninerna, My varvade med att grina på sitt rum (någon som blir förvånad?).
Stina utsattes för diverse av mina bebistokiga döttrar och blev helt stissig tillslut. Stackarn, hon tackade genom att spy ner halva mig innan dom åkte sedan. Fast det glömde jag bort och kom på mig själv att undra varför det luktade sursnusk ibland, det tog ett tag innan jag kom på det:)

Lucas spenderade ett par timmar med Lena, Elin följde med pappan för att handla och jag och Lisa fick en stunds pratande iaf medan My och Filippa gosade med kaniner.

Nu sover alla barn, Elin somnade redan i bilen efter handlingen, My somnade i jeansjackan ovanpå överkastet och Lucas läste ut Bert boken innan han slocknade som ett ljus han med (fast han inte var ett dugg trött?)

Nu blir det lite Wallander sedan ska bi också lägga oss. Spännande vecka har vi framför oss!

Myspys






Fredagen

Jag och Elin hade en lugn förmiddag ihop, hon körde springtävling med sig själv och jag mina övningar. Sedan lite diverse pyssel inne innan vi klädde på oss och gick ut.

Började bygga på Ulriks nya hus, det gick ju sådär lätt med trasig kropp men jag tyckte att jag fick till det rätt bra?!

Mysan kom hem från skolan, hon var inte så sugen på att hjälpa till och gick in istället. Elin hjälpte till iallafall, slarvade bort varenda verktyg för mig!

Lucas kom hem samtidigt som pappan. Dom lastade släpet med skräp och gamla ruttna fönster som pappan skulle slänga när han ändå skulle till tandläkaren. Elin var såklart precis vansinnig för att pappan skulle åka och hon inte fick följa med! Hon fick gå upp och sova under tiden, under vilda protester såklart, då gäller det att vara ännu envisare som mamma. 

När hon somnat, My var på sitt rum och Lucas satt i soffan så tänkte jag passa på att läsa lite. 3 sidor hann jag innan jag också somnade?! Det tar på krafterna att parera smärta...

Pappan väckte mig när han kom hem igen, Lucas och My smet ner till farfar, Elin som också var nyvaken var lika sur som allt i min kropp värkte så vi vaknade till på soffan en stund medan pappan gick ut och gjorde om Ulriks hus! Som vanligt så tänker vi inte likadant....

Tänk förresten att det ska ta sån tid att bygga en liten låda?!

Idag är tanken iallafall att det ska bli klart där nere. Lucas ska på fotbollsavslutning, jag ska röja av här hemma, igen, för i eftermiddag kommer ju Freja på besök:)

Just det, höll på att glömma. My är krasslig igen. Ont i magen till och från, huvudvärk som kommer och går, sur som ättika och vill bara vara ifred. Om hon inte blir bättre i helgen får jag ringa läkaren på måndag!!!



Fixardagen

Första dagen som är helt barnfri den här veckan, eftersom My varit krasslig. Så min tanke var såklart att ta tag i alla mina projekt. Först på listan var att skicka in aktivitetsrapporten till arbetsförmedlingen. Väl inne på internet (också en egen historia) så är alla mina uppgifter borta? Så jag fick skapa ett nytt CV och personligt brev. Mina absolut favorit göromål, NOT. Speciellt inte nu när självkänslan är i botten när det gäller arbetsvärlden!!!!
Sean skulle jag lista ut hur man sparade dokumenten i pdf format och sedan försöka hitta dom nånstans för att kunna skicka in dom till ett företag som hade ett passande jobb:)

Det tog två och en halvtimme! Och jag glömde allt annat jag skulle göra på internet också?!
Men det där är klart iallafall så det är skönt....

Sedan skulle jag som sagt fixa, det blev inte mycket gjort. Hallgolvet blev målat men färgen hade stått aningens för länge och var som tjära och lär inte torka på flera dagar?
Skulle såklart ha spätt ut det innan, men gjort är gjort!

Sedan blev det inte mycket mer än småfix, klockan närmade sig två och barnen skulle hämtas. Isak skulle med också så för att safea att kollarna fick leka ifred så fick My vara med farfar och Lena. Skulle nog ha kollat om Elin också kunde vara där för hon var hysterisk när inte hon fick vara med... Trots att jag försökte locka henne med 1001 andra saker.
Inte lätt att vara minsta korven i huset?!

Pappan kom hem lite tidigare men inte ens han dög, bara Lucas och Isak. Jag lagade mat medan Elin hoppade ner i badet med pappan som hon äntligen accepterade. Killarna åt mackor för korvstroganoff var visst inte Isaks favorit mat. Snart nog kom farfar och gänget för att hämta Lucas och i samma veva kom Isaks pappa. Det babblades hej vilt en stund innan farfar tig med stora barn för enminnesstund för Kajsa, Isak åkte hem med sin pappa och jag pappan och Elin satte igång att sätta nät på nya kaninhagen. Vi hann inte riktigt klart, men vi måste ha hjälp att flytta ner kaninhuset, vet inte riktigt hur vi ska lösa det problemet?! Speciellt inte eftersom min handled har gått sönder igen. Har vaknat 10-15 ggr varje natt dom senaste dygnen, för att det blåvärker i den. Minsta knyck känns som tusen knivar och den är bara allmänt värdelös just nu, då får man vara tacksam för att höften bara gör sig påmind lite grann ibland!

Usch vad jag svamlar, mer än vanligt (tror jag), idag är det fredag, helgens projekt är att färdigställa till kaninerna, koppla el i biblioteket och däremellan ska Lucas på fotbollsavslutning och Freja och Elisabet ska komma på visit! Och vinterkläder ska införskaffas, har en känsla av att det snart behövs??!!


Men!

Usch vad tiden går fort plötsligt! Redan onsdag och jag har inte hunnit hälfternas vad jag tänkt mig.
Mysan kon hem i måndags mycket gladare än hon åkt till skolan på morgonen, men bara efter ett par timmar säckade hon ihop och började frysa. Halsen ömmade, febern steg och huvudet började värka. Hon vaknade flera ggr på natten och grät för att halsen gjorde så ont.

För oss övriga var det en trevlig måndag. Jag och Elin hade besök av mormor och morfar på morgonen. Elin dansade och sjöng och slängde ur sig ett och annat okvädingsord såklart! Fick en del undanplockat och ett lager färg till i hallen:)

Lucas kom hem ett slag efter My. Han var ute och sköt med sitt nyaste vapen, nån typ av vakuum grej han hittat hos sin farfar. Han lekte med kaninerna och spelade Wii, lite tråkigt utan sin syster att gapa med såklart men jag tror han var rätt nöjd ändå?!

På tisdagen fick Mysan stanna hemma, Elin var inte helt nöjd med det. Men jag tyckte nog att My kunde få ha det lite lugnt och skönt en stund. Elin jagade henne nämligen med en hårnål på morgonen. "Lugna ner dig lilla vän det är inte farligt" sa hon till sin stora syster som inte alls ville få stickor urtagna ur öron och näsa?!

När en ledsen Elin lämnats åkte jag och My för att handla. Först nät till kaninhagen och sedan mat och den obligatoriska varmkorven på Ica. Där nånstans blev My frisk igen, hon babblade som aldrig förr och haltade runt och hämtade grejer att lägga i sin egen kundvagn. Hemma målade hon sina nya porslinsdockor medan jag packade upp, röjde av och hängde tvätt. Sedan bakade vi popcakes i nya maskinen, men dom blev inte alls bra. Måste modifiera receptet så det blir bra även som gluten och äggfritt! Återkommer med det:)

Sedan var det hög tid att hämta Elin. Lucas skulle till Sebastian och leka så det var bara vi tjejer som åkte hem. Passade på att släpa undan riset som pappan drällt efter sig när han grenade ur fler granar. Elin låg i en hög och var illgalen under tiden. Hon ville gå in, med mig! Nu! Bestämda envisa lilla barn. 
Mysan började känna sig lite risig igen och lagom till middagen var klar så hade hon huvudvärk och halsont igen!
Hon fick i sig det mesta iallafall medan jag hämtade Lucas.

Sedan var det läxläsning för hela slanten. Matte, tio ord i veckan och högläsning i en kvart. Kul att läsläxan kommit igång fast Lucas redan läser varje kväll. Tur att han är så duktig för tillochmed jag har svårt att läsa två böcker samtidigt!

Idag är det onsdag. My får vara hemma idag med så hoppas vi att hon är helt fit i morgon till skogsutflykten. Lucas ska snart åka sedan blir det morgongympa och fix inför dagis:)

Om

Min profilbild