Projekten

Apan är klar, förutom ögonen men dom ska jag fixa i morgon när jag ändå gör ögon till Wilmas bläckfisk, så nu har jag börjat på Mysans horny (alla från Oskarshamn vet vad det är;)).
Freja ville faktiskt ha en bläckfisk av lera så hon vägrade att ta emot min fula virkade så Elin fick behålla den till Elins fulltaliga lycka:)...


Nu ska tants fingrar få vila över natten, i morgon blir det packning och skrubbning av hem och barn, det är glitter överallt!

Lördagskul

Idag har vi haft finbesök av Freja och hennes familj. Hysteriskt värre med två barn som förvandlas till monster när vi får främmande. Undrar just varför det ska behöva bli så jämt? Det är ju kolugnt innan besöket och 20 minuter efter.... Men just som huset fylls så ska det tjatas, gråtas och bara allmänt bete sig illa?!

Elin fick äntligen leka med sin Freja iallafall, som hon längtat. Det har pysslats och sprungits i trappen lekt med dockor och grodor och såklart fiskarna. Freja gillar akvariet:)

Allt fika blev uppätet, tupparna har blivit omkring burna och papporna har testat fyrhjuling. Och mamman har fått babbla hysteriskt en stund. 

Nu blir det mcD och sedan ska det handlas... Har inte varit på affären sedan dagen innan julafton så det börjar bli tomt i skåpet...




Annandagjul

Lite plock och fix på morgonen barnen och pappan åkte i omgångar till farfar där också farbror höll hus. Mamma kom bortåt lunchtiden, vi drack lite kaffe och  snicksnackade medan jag knåpade på nya projektet, en apa:)

När pappan och barnen kom hem igen började vi med maten, tacos blev det, skönt värre att slippa julmat:)
Fast Elin som ätit hundra köttbullar hos farfar åt bara ost och majs?

Efter maten tog mormor disken, jag gjorde glasyr till kladdkakan jag gjort tidigare och sedan blev det lyxfika:) man ska aldrig underskatta choklad och med physalisbär på toppen blev det underbart!

Farbror kom upp lagom till fikat medan farfar skulle vila, barnen roade sig med att springa omkring hysteriskt efter sockerskjutsen och jag försökte räkna masker?! Det är inte helt lätt att virka med huset fullt, på förmiddagen satt mamma i telefon och rabblade klockslag med Sara i telefon och Leila som bakade på tv:N mätte upp mjöl... 

Framåt kvällskanten tackade mamma för sig och pappan och farbror tog med alla kids ner till farfar igen, så huvudet på apan blev klart iallafall och en bläckfisk till är påbörjad:)



Blogg från padda

Då får vi se om det blir bättre eller sämre, språkmässigt att blogga från en ipad:)

Kul är det iallafall!

Julafton är förbi och passerad. Lugnt och skönt har vi haft det, lagom med mat även om det kändes snålt från början, lagom med godis och alldeles för mycket julklappar till barnen.

Elin knackade sin pappa i ansiktet halv åtta i morse och konstaterade att hon inte ville sova längre, strax därefter kom Lucas och talade om att pengapåsen han hängt upp i taket till tomten och nissarna var tömd:)
Tomten måste ha länsat den när han lämnade paketen i natt:)
Ett varsitt gosedjur hade dom fått, såna man värmer i micron! Uppskattade var dom också:)

Efter frukosten, Julgröt som ingen ville äta så mamman fick rosta mackor och bre rån istället, fick dom öppna ett varsitt paket till. Lucas och My skulle få dela på Disney infinity till Wii:t men det dög inte till fröken så hon tjuvade med sig ett annat paket upp. Nöjda och glada var dom iallafall. Elin fick en doktorväska och jagade resten av familjen med sprutan och medicinburken ovh vrålade "vem vill vara ett sjukt barn?)


My pulade med sitt nya lego, Lucas spelade och Elin lekte doktor och bredde smör i håret. Mamman och pappan småpulade med diverse. Inget stress och inga måsten.

Bortåt 1 snåret började vi med maten. Avancerat värre med att griljera skinkan, koka ägg, potatis och brysselkål, resten skulle bara värmas och/eller läggas upp på fat!
Farfar kom upp för att sällskapa med oss. My mådde dåligt och fick ta lite alvedon innan maten, men det ville inte riktigt hjälpa så hon åt inte många bitar, och då gjorde ju inte Elin heller det såklart! Lucas kastade i sig maten i hopp om att tomten skulle komma tidigare:)

Hann precis plocka undan kalaset innan Kalle började. Lucas ville inte se på nån jävla Kalle för det har han gjort tusen ggr redan? Så han fortsatte bygga världar på wii:t istället, vi andra satt bänkade iallafall. Plötsligt kom det en tomten insmygande, farfartomten vrålade Elin förtjust när hon fick syn på honom:)

Så började julklappsutdelningen, det som barnen längtat efter hela dagen.... Och lyckliga var dom. Lucas hade fått allt han önskat sig och Elin var i extas över alla klappar som skulle rivas upp. My var också glad men med så mycket klappar är det svårt att se allas exakta reaktioner:)


Sedan var det dags för tomten att bege sig vidare till nästa stuga. Jag hjälpte Lucas och My upp med alla saker medan pappan och Elin målade, pärlande och klädde av Barbie dockan:)

Kvällen fortsatte i samma lugna takt, barnen fullt sysselsatta med sina nya saker, ett bad fick det bli för "liten" som inte bara smörat in håret och målat hela kroppen i grönt svart och gult utan också lyckats hälla en halvliter mjölk över sig?!

Elin somnade i soffan till Pippi så nya Emma boken får vi väl läsa i morgon? My och Lucas var inte riktigt lika lätta att få i säng men båda somnade nästan genast så dom var lika trötta som jag gissade på i allafall!!!

Jag har spenderat kvällstimmarna med småplock och virkning, håller på med en överraskning till en av alla kommande bebisar:) lägger upp bild när den blir klar, men inte idag för tants fingrar värker.


Just det, höll ju på att glömma, fick inte bara en padda av mig själv utan ett halsband av min man också, ett efva attling, underbart och vackert❤️❤️❤️ Han är bra fantastisk emellanåt:)

Dan före doppardan

Sov hyfsat länge i morse, Elin väckte mig vid nio och konstaterade att det minsann var ljust ute:)
Körde lugna förmiddan hör hemma, pappan städade och jag virkade:)
Farfar kom upp med Lucas som direkt gick upp på sitt rum för att bygga med lego, jag hade bokat en läkartid till Mysans knöl i huvudet så hon och jag gjorde oss redo att åka. Elin kröp omkring på golvet för att hon hade så ont i sitt ben, jätteavundsjuk på att My skulle till doktorn, för hon ville minsann också ha spruta! 

Diagnosen blev aterom, en godartad talgcysta som ska opereras bort om den inte försvinner inom tre veckor. Och det hoppas jag att den gör!

Ny passion




Det är så roligt när det blir något! Bäst av allt är att det går fort också:) eller relativt iallafall!

I övrigt har sista julmaten shoppats och dom sista klapparna, nu tror jag att alla får?

Har verkligen gått bananas med klappar i år, mest för den där roadtripen till Ullared. Fast ärligt vet jag inte om det var så smart, dom små har knappt gjort sig förtjänta av någon alls, dom här senaste veckorna har bara varit ett virrvarr av hyss och sattyg.... Hoppas dom förstår hur överdådig den här julen blir!


Nu ska Elin hämtas hos farfar och Lucas skjutsas ner, undrar i mitt stilla sinne om dom gjort upp en pakt. Minst en hos farfar hela jullovet?!

Lördag

Efter en sen virkkväll hos Ida, med julmust, digestive och kaffe blev det en sen morgon också! Fast vi hade ju bara sjusovaren My hemma så allihopa fick sova ut:) 

Pappan hade gjort kaffe också så då kändes det trevligare att skutta ur sängen! Han åkte och hämtade Elin och Lucas hos farfar och det sedvanliga kaoset satte igång här hemma igång! Vi kan ju bara inte komma iväg utan att alla ska få ett meltdown....

Efter mycket om och men samlades vi i bilen! Åkte för att snabbhandla först och sedan slängde vi lite skräp på Björshult!

Mamma hade gjort julmat, sjukt gott som vanligt när mamma lagar mat. Till efterrätt blev det tårta och glass och sedan julklappsutdelning. Till barnens lycka. My och Lucas fick en varsin bok av moster och kläder av mormor. Elin fick också kläder av mormor och en våningssäng och små barbies av moster. Så nu har alla tre schyssta nyårsoutfits!

Sedan åkte vi hem. Kaotiskt att samla ihop oss för hemresa också. Elin var dryg och hopplös, övertrött som bara den så hon somnade gott i bilen....

Nu ska My till farfar, Elin ska följa med och lämna, får väl se hur roligt det blir att få med henne hem igen?!




Jullov

Nu så är det jullov i huset! Lucas och My var på avslutningen i morse medan jag och Elin röjde lite och fixade med tvätten. Eller det var mest jag som röjde, Elin roade sig med att måla sig själv med en brun tuschpenna!

Pappan kom hem och åt frukost, och strax efter han åkt igen kom Lucas och My hem. Lucas med en julklapp från spelet dom haft i skolan och My med julkort och lite godis som avslutningspresent.

My har sedan dess pysslat på sitt rum, Lucas spelat dator, Elin sovit och pappan kommit hem och sedan åkt igen. Han hade en tid till ryggdoktorn så kanske han slipper ha ont nu i ledigheten:)

Så det har varit lugna gatan här kan man säga. Har virkat mig en burk och fortsätter med nästa, men först ska barnen få lite mat:)




Onsdag?

Fast i min hjärna torsdag?! Och med tanke på hur dagen har varit så kan man ju tro att vi kör en fredagen den 13 igen?!
 Huuu inget har gått riktigt efter plan idag och först bortåt halv åtta på kvällen fick jag slå ner rumpen....

Upp 05 för att förbereda och fixa ungarna och deras ryggsäckar, köra till skolan, börja jobbet där jag redan hos första kunden drog ut på tiden och blev sen, det slutade med att jag fick kasta i mig en macka på väg tillbaka till bilen i stället för den halvtimme vi har som lunchrast!
Sedan snabbhandla innan barnen skulle hämtas! Barn som ville visa sina kreationer och dataspel, och ett barn som slarvat bort monsterdockan och i samma veva förlorat förmågan att använda benen. Letade monsterdockor och kaniner med en jätteledsen 3åring som plötsligt fått för sig att vi kommer att glömma syskonen på skolan....(Inget jag rekommenderar)

Hem för att ordna snabb middag till alla tre och kasta i sig några kex till kaffet, lugna ännu mer hysterisk treåring så hon kunde få i sig lite föda också sedan skjutsa pappan på julbordet. Tur att farfar kunde komma och passa en stund för att släpa in alla tre i bilen hade inte varit kul!

Hem och hänga tvätt, bädda rent i Elins säng eftersom hon "tisse på sig" inatt. Sätta på barna hedenhös till stora och se till att dom varvade ner, laga tv-boxen nere så liten kunde titta klart på McStuffin under tiden. Prata lite med farfar, försöka trösta övertrött 3åring (som inte längre vill sova på dagis) som ville vara med sin farfar fast han bara skulle hem och sova.... Bära upp bebis och läsa saga, hon somnade innan jag läst "skrutten" klart men vrålade iallafall "mamma Cicci snopp" på precis rätt ställe, i sömnen:)
Och nej det står inte "Cicci snopp" i boken, det har damen lagt till själv. Sedan pussa Lucas godnatt och stoppa  om Mysan innan mina plikter tog slut!

Det ska kännas att man lever?! Fast idag har det känts lite som Farfar Mattias i bröderna lejonhjärta säger "dödsstraffa mig hit, och dödsstraffa mig dit, dom tänker aldrig på annat"

I morgon är Elins sista dagis dag det här året, My och Lucas har en kort dag på fredag också men är hemma igen redan till klockan 11. Jag ska försöka hitta present till Lucas julklapps spel under morgondagen, och kanske få något vettigt gjort också. Fast pappan hade städat idag när vi kom hem. Det tog udden av den här dagen. Finns inget bättre faktiskt:)




Måndagsröj

Storbarn åkte till skolan på morgonen och jag och Elin försökte vakna till liv, när klockan började närma sig 11 insåg jag att vi var tvungna att ta oss till affären om vi skulle hinna det idag....

Elin var en duktig hjälpreda, lyckades övertala henne att släppa gosegrodan och goseelefanten men kakor, glass och smurfarna 2 kom vi hem med. Elin somnade i bilen på vägen hem, så jag kunde mata djur, bära in ved och packa upp matvaror ifred! Sedan var det dags att tag i det där med städningen. Elin sov ju så jag kunde virvla runt här hemma och ställa iordning, plocka pärlor, rensa, kasta, sortera och allt sådant. My kom hem och fick uppdraget att ta sitt rum. Det gick halvbra, sedan kom Lucas hem och fick samma uppdrag, han var inte helt nöjd han heller. Tillslut så blev det rätt bra ordning iallafall och så fick dom dammsuga där uppe när jag var klar här nere. Skulle behöva damma också men det får jag ta i morgon om dom inte ringer från jobbet! Skulle ju vara trevligt med rent till julafton. Bara en vecka kvar ju!

Potatis/cheddar gratäng och fläskfilé blev det till middag, och Elins glass till efterrätt. Lyckokasten pappa fick två glassar. Elin ville inte ha sin första och när pappan smält i sig den ångrade hon sig. Sedan ångrade hon sig igen och gick lös på Mysans chokladkalender istället. Sedan var det äntligen dags för adventskalendern. Barna hedenhös är verkligen dagens höjdpunkt. Det första dom frågar om på morgonen:) dom missar ju morgonavsnittet både hemma och på fritids så det är en evig väntan till 18.45 varje dag.

Elin var visst inte alls sugen på att sova idag. Pappan kom upp efter 45 minuter och bytte av mig. Så nu ska jag njuta av sista koppen kaffe, lite pirattv och virka färdigt kanten på min handduk!




Just det! Barnen kan ha världens bästa mormor. Världens bästa julkort fick dom idag:) tyvärr trodde Elin att det betydde julafton och ville gå loss på klapparna också, hann hindra henne från att göra nämnvärd skada iaf!!




Lucia och helg

Lucia fredag Och jag jobbar såklart, missade således barnens uppträden i morse:(

Pappan satt på första parkett iallafall, först på Elins luciatåg med fika efteråt och sedan på Lucas. Skolan har så att det bara är 2-3:an som kör luciatåg, men Mysan var tärna iallafall, snälla fritidsfröken hade målat hennes naglar tomteröda också:)

Jag själv cyklade runt bland stans pensionärer och hjälpte till med stödstrumpor, frukostar, duschar och inköp:) men det var också trevligt:)

Dessutom var det en kort dag och pappan hade hämtat Elin så det var bara två busar att hämta! Härlig fredag med andra ord.

Väl hemma väntade barnen på att adventskalendern skulle börja för efteråt skulle Elin och Lucas till farfar för att sova över. Jag och My åkte till mormor och morfar för att lussa lite. My i tärnskrud och rosa glitter. Marie var också där och fick njuta av Mysans ljudande och årets adventskalender!!!

Efter en massa skrivande så åkte vi hem igen. Då hade liten och stor redan åkt till farfar och pappan var sugen på att åka till Dallen en sväng. Så vi hoppade in i bilen igen och skjutsade in honom till stan. My somnade nästan i bilen så efter medicin fick hon hoppa i säng. Jag själv plockade lite och försökte knåpa ihop ett virkat hjärta!

Kom i säng allt för sent, så jag var lagom trött när pappan ringde och vilke hem på morgonen. Stannade och köpte lördagsgodis också på vägen hem.

Vi körde lugn myslördag. Pappan och jag i soffan framför del 2 av fjällbackaserien. Pappan somnade såklart! My smaskade godis och tittade på film i sitt rum.

Framåt eftermiddagen hämtade jag upp liten och stor från farfar och lämnade jag pappan till sitt öde och somnade.....

Tre timmar senare hade Elin också somnat för natten, pappan väckte mig och så skjutsades My ner till farfar. Jag pappan och Lucas spenderade kvällen i soffan framför tomb raider. Båda kollarna somnade i soffan....

Idag söndag har också vart en riktigt seg dag. Har försökt göra lite nytta men tröttheten har tagit över precis. Tror att ungarna också är rätt slut för det har inte varit något tjat om att hitta på något roligt?!

Får försöka ta nya tag i morgon. Stor barn ska till skolan och jag och Elin ska försöka få ordning i rövarkulan:)




Fredag den 13?

Någon måste gjort något fel?! Det måste vara idag nämligen! Precis jävlar allt har gått åt pipsvängen idag!

Tappar saker, glömmer saker, öppnar skåp och grejer ramlar ut över mig, hänger in fel nyckel efter rasten och kommer inte på det förrän jag ska gå in till kunden!  Punktering på jobbcykeln och så funkar inte kortet när jag ska handla sedan! Suck!!!

Snurrig och vimsig och jag vet inte hur många ggr som jag fått göra om idag?!

Nu är det iaf middag på schemat, pappan fick välja så det blir varmkorv och bröd och det kan väl inte ens jag misslyckas med?!

Man ska inte ropa hej!

Klart det ska vabbas igen:( denna gång är det Lucas som är däckad. Han har pipit hela kvällen att han mår dåligt men jag antog att det var jobbigt att gå och lägga sig. En spya och frossa övertygade mig!!!!






Jag lever

Skamligt länge sedan jag orkade knåpa ihop en skrift!!!

Vi är friska igen och jag jobbar hela veckan utom onsdag. Skönt att komna tillbaka och jobba igen även om huset hade behövt sig en storstädning efter helgen, hade behövt sova i kapp efter Elins vaknatt i lördags också men vila det får man väl göra i graven.
I går var jag och mamma på stan med Elin, konstaterar snabbt att treåringar inte är lämpliga att ha med på stan! 
Pappan var hemmapappa med två stora och en kompis. Barnen hade åkte fyrhjuling och pulka och pappan målat i vardagsrummet. Så skönt att slippa störa sig på flammig färg:)

Nu ska det snabbröjas och lagas mat!




Got nothing!




Förrutom en kaotisk familj:) ❤

Elin  tvärvägrar  att sova på dagis så det är en mindre lycklig tjej här hemma på eftermiddagar nu för tiden, My är 6 och Lucas 8 det behövs inga vidare förklaringar va?!

Om

Min profilbild