VAB-Igen :(

Usch så trist det är med baciller och skit, igår tillbringade Lucas natten  och förmiddan på toaletten. Och med den fördömda 48 h regeln innebär det isolering till fredag lunch! Faaan jag blir tokig precis!
Som tur är har jag jobbat ikapp i skolan och har alla papper hemma så jag ska väl inte halka efter för mycket?! 

Idag ska hemmet storstädas och saneras inför helgens kalasande! Jag vägrar att låta treåringen få samma sjukdomsfirande som vi hade på tvåårsdagen så vi också drabbats av sjuka. Fast då var vi sjuka på riktigt och ingen orkade något alls.

Men innan jag börjar med att hysteriskt skrubba och sprita så läser jag några rader....


Tredje gången och riktigt bra fortfarande:)


Tiden?

Tiden är ett himla relativt begrepp! Tiden har flugit förbi i skolan idag, hann knappt sätt mig för att börja innan det var dags för nästa rast! Det betyder att det varit en hemskt rolig dag idag, har kommit fram till att det är sjukt svårt att kontera löner och ruskigt kul att skriva balansrapporter, märk väl att jag bara gjort övningsuppgifter i hemskt förenklad form. Kan knappt bärga mig tills det blir på riktigt. Då kommer frågan, vart FAN ska jag söka praktik???
Vill ju vara på ett ställe där man kan få arbeta sedan, samtidigt som jag vill vara på en roligt ställe, gärna där jag kan något om verksamheten i stort! 
Och vart är det? Kan inte nån ringa och tala om det för mig?!

Efter skolan var det dags att ge sig ut i snöstormen för att gräva fram bilen, sedan hämta barn på skolan och ta sig hem. Farfar hade plogat så vi kom upp för backen iallafall, sjukt tacksam för det!

Laga mat, äta mat, ta hand om disken, hänga tvätt, packa upp skolväskor, titta lite i nya bokföringsboken, natta barn och sedan slänga sig i soffan med huvudvärkstendenser. Ny dag i morgon, hoppas på lika roligt då!





Skridskoåkning

Oj vad duktiga barnen blitt på att åka fast dom inte haft skridskor på sig sedan förra året!
Elin var helnöjd med att åka pulka, duktigt barn som drar pulkan själv också:) fast jag fick springa upp och ner i backen iallafall, först hjälp att komma i pulkan utan att den gled iväg utan bebis och sedan som koll längst ner så att inga bilar kom! Stört värre med pulkabacke över bilväg!!!

Efter korvgrillningen frös Elin så hon och jag tog en biltur in till stan. Först Ica och sedan stadium! Så nu har Lucas en riktig hjälm att ha på huvudet! Tjockskalliga barn btw som man får köpa seniorstorlekar till!

När vi kom tillbaka var dom andra klara att åka hem, pappan hade förvandlats till en ispinne och satte igång varenda eldstad här hemma när vi kom hem:) farfar kom upp och tände bastun också sedan kände jan sig varm igen.
Det blev sen middag, men det var bara pappan som led av det:) karlar och mat säger jag bara!

Läste saga för My idag, pappan tog Elins läsning och Lucas läste själv som vanligt, My brukar ju också läsa själv men nu ville hon höra en hästbok, tog en av mina gamla favoriter. Vi började med svarta hingsten men den fattade ju knappt jag....

Vi får se om hon vill höra mer eller om vi ska byta, tyckte själv att den var lite "gammal".

Pappan städade av nedre plan under tiden så jag direkt kunde hoppa på skollektyren, ville iallafall titta på uppgifterna inför nästa vecka, eftersom jag ligger sjukt efter och jag vet att vi ska få böckerna nu i veckan :)
Än så länge känns det ok, men jag undrar om jag någonsin till fullo kommer förstå alla begrepp och regler?!





Slut på helgen

Redan söndag? Hur gick det till egentligen? I fredags efter skola/jobb/dagis så packade barnen sina grejor och åkte till farfar. Farfar hade byggt om kojan så att dom kunde sova allihopa i vardagsrummet och lagat tre olika maträtter så att det skulle falla alla i smaken:)
Pappan och jag gjorde oss i ordning och åkte och köpte biobiljetter, käkade på Boströms först och tog sedan en latte på bion innan filmen började. Hobbit del 2 ännu bättre än 1:an men nu känns det ju jättelänge kvar tills 3:an kommer!
Först mitt i natten var filmen slut, då är det skönt att veta att man får sovmorgon dagen efter:)
Och sovmorgon tog vi, ända till halv 12??
Farfar hade börjat dagen redan halv sju, Elin hade nämligen dunat in redan halv sex på kvällen!
Fast han brukar ju gå upp i ottan så jag tror inte han led nämnvärt?

Fixade och pulade här hemma, njöt av lugnet och undrade stilla hur sjutton man fick tiden att gå utan barn? Först vid tre kom kaoset hem igen. Pappan hade lagat mat och farfar stannade också på lunch/middag!

Sedan förflöt eftermiddagen och kvällen, My och Lucas youtube:ade typ hela kvällen, bättre än hans nyaste favorit att sitta på blocket och tjata ihjäl oss om allt från nerfgevär till hundar....

Elin hittade på bus hela tiden och skapade papiermache av toapapper i ett oövervakat ögonblick. Så hon önskar sig tvål och toapapper i födelsedagspresent!!!

När klockan närmade sig nio somnade buset i chipsskålen. Lucas och My hade roat sig med att förbereda show med gitarr och blockflöjt och blev lagom besvikna över att behöva gå och lägga sig... Men eftersom pappan lovat skridskoåkning idag så gick det bra tillslut ändå:)




Äntligen

48 timmar har passerat och vi får äntligen ge oss ut i civilisationen igen! Fasen vad jag hatar magsjukan....

Har känt mig överkörd av tåget tisdag och halva onsdagen men hade bara skitsjukan ett par timmar på tisdagsmorgonen, Elin hade sitt från alla ändar i lördags och dom andra har klarat sig?!

I morgon är det dags att åka till skolan igen, och försöka komma ikapp dom andra!

Dagen har gått åt till storstädning här hemma. Lucas och My lekte ute på förmiddan och Elin har hjälpt mig, eller snarare stjälpt kanske men hon har ju åtminstone inte rivit fram i samma rum som jag städat:)

Känns så härligt skönt när hemmet är lite mer i ordning, inte för att det syns nämnvärt när alla tre barn är inne igen men bara vetskapen om att det är dammsuget och nytorkat överallt, att disken är diskad, köket sanerat och tvättkorgen tömd. Rena sängkläder också efter alla baciller:) ljuvligt!!!

Farfar kom upp med lite förnödenheter och stannade på en pratstund, stackaren har ju varit utan barn hela veckan! Maten lagades till, fisk och potatis, milt och bra för känsliga magar!

Läste saga för ungarna på eftermiddagen, Elin somnade efter första sidan och när pappan kom hem var det ingen som hade tid längre. Min gamla favoritbok som liten "godnatt mister Tom". Jag fick läsa själv istället, har redan läst den ett tiotal ggr men nu var det många år sedan sist. Lika bra fortfarande!!!

Elin vaknade sur som ättika så vi gick upp och lånade Lucas tv så hon fick se på sin Lotta, medan jag fortsatte med boken, hade egentligen tänkt att färdigställa alla virkprojekt, men det har visst tappat sin effekt för jag känner mig sjukt omotiverad...
Fast det är väl lika bra det ett tag framöver så jag kan fokusera på skolan istället!

Pappan kom sent idag, stackarn har åkt bil hela dagen, fram och tillbaka i Stockholm och så in till firman innan han äntligen fick tuffa hemmåt, kan inte påstå att jag är avundsjuk, men å andra sidan kanske det kan vara skönt att sitta i en varm bil när det nu måste vara 12 minusgrader utomhus?!

Nu är det bara kväll kvar, som sagt är det ju skola och dagis i morgon, en hel dag den här veckan:)




Måndag igen!

Värsta flytdagen för mamman idag, dagis har varit stängt och pappan skulle ändå vara hemma, så var ju Elin dålig i lördags så dom stora fick vara hemma också "just in case". Så jag fick gå upp alldeles själv och dricka kaffe alldeles i fred och ordna matlådan utan avbrott. Sedan kom Elin upp och gjorde mig sällskap för hon och pappan klarade sig faktiskt inte själva?!

Hon åt lite frukost och tittade på Karlsson på taket medan jag fortsatte med mitt. Pappan kom upp lagom till jag skulle åka:)

Så hela dagen i skolan med vetskapen om att slippa hämtningsstressen. Gjorde susen för tankeprocessen idag:) hade iofs bara genomgång av en massa begrepp idag, vi ska få övningar i morgon. Ska bli ruskigt kul att fysiskt få testa på allt som vi läser om. Hoppas bara att man får använda sitt lilla häfte:)

Att komma hem var också trevligt, om man bortser från det omedelbara tjatet som utbryter när någon kommer innanför dörren, spännande erfarenhet dock att vara den sim kommer hem till det! Barnen lugnade sig ganska snart och gick upp och spelade Wii, Elin hängde i hasorna på mig och pappan, vi försökte diskutera momssatser, skatteregler och bokföring medan vårt lilla barn vrålade att ingen fick prata och slängde sig med dom vanliga Astrid Lindgren fraserna!
Det är mycket tankar och funderingar i det lilla barnet just nu:)

Pappan: Om 5 år är det väl bara att lämna in?
Jag: När du fyller 40?
Elin: Är du 40 pappa?
Pappan: Nej men när jag blir det då är jag gammal
Elin: Du är redan gammal...

Av barn och dårar får man höra sanningen?

I morgon är det en vanlig dag igen, pappan ska till sthml och jobba och jah sköter hämtning/lämning och plugget! Skönt med en "semesterdag" då och då!

Sista skoldagen

Fredagen, sista testdagen där en bokföringsövning skulle utföras. Det var inte bara jag som aldrig sett det förrut, och jag var heller inte sämst på det hela, däremot gjorde jag enklantmiss vilket var sjukt surt och så hade jag räknat momsen helt åt fan men jag vet vad för fel jag gjort och jag vet om pengarna ska debiteras eller krediteras och jag fattar nästan kontoplanen:) nu är jag ju så att jag hatar mina egna fel men den här gången har jag beslutat mig för att istället se det som en utmaning att bli så djävla bra jag bara kan och se alla framgångar som ett utfört mål! 
Min lärare är fantastisk. Jag gillar henne verkligen, vilket gör att man blir motiverad som tusan, känns nästan tråkigt att det redan är helg, fast mitt huvud behöver ledigt, huvudvärken ligger där latent och hotar hela tiden att bryta ut. Måste lära mig att slappna av:)

Barnen då! Elin är sjukt trött på eftermiddagarna eftersom hon vägrar att sova på dagis efter lunch. Men hon trivs på dagis och varje dag går det bättre att lämna henne. Det märks att hon mår bättre av att gå varje dag än dom här femton timmarna, det blir liksom som en ny inskolning varje vecka och när hon väl känner sig trygg är det dags att ta helg?! Jättedumt ju!!!

Mysan har fått en massa tider i slutet av januari och början på december. Tandläkaren och dietisten bokar vi om till efter kursslut men uppföljningen om epilepsin ska vi på, Roine följer också med så kanske vi till fullo kan förstå vad läkaren försöker säga?! Varför vi nu inte kan få träffa barnneurolgen kan jag fortfarande inte varken förstå eller acceptera! Måste bli bättre på att stå på mig.... 
Hon trivs iallafall i skolan, läser lite varje dag och sover mycket  lugnare:) hoppas att magen börjar fungera som den ska också!

Lucas då?! Han är också nöjd, han gillar verkligen skolan och gör mig stolt varje dag! Och extra nöjd är han över att han varit hos Leo två dagar den hör veckan och sover över hos Sebbe idag:) Sebbes mamma tyckte han kunde komma dit direkt efter skolan igår och sedan gå med Sebbe till Fabians kalas idag. Så först efter fyra kommer han hem igen, garanterat alldeles slut. Sist hade grabbarna ju varit uppe halva natten....

I morgon, söndag, är det ett till kalas på G. Sebbe ska ha bowlingkalas på rosvalla. Gissa om Lucas längtar?! 

Och en snabb update om pappan? Eller nä han får börja blogga själv, men jag är iallafall helnöjd med honom också, tacksam för att vi är två och jag inte behöver dra hela lasset själv. Speciellt nu när huvudvärken satt klorna i mig....

Det fortsätter att snöa, skitsnö! Visst, det är vackert, visst, ungarna älskar det men det blir ju så mycket mer jobb. Allt är blött jämt, det är kallt, bilen ska borstas eller skrapas och värmas. Det är tungt att pulsa runt i snön med halvtrasig kropp och jag är livrädd för att halka.... Längtar till våren vill jag lova!!!






Så glad

Igår var det en toppendag i skolan. Så roligt att få lite att bita i. Hoppas att det fortsätter att vara så här kul....
Att det är en utmaning men inte omöjligt att lösa uppgiften....

Och bilen gick som en klocka på morgonen, låg så i fas att komma iväg att jag fick prata med fröken i 20 minuter innan det var dags att åka till skolan:) barnen trivs med dom längre dagarna och är inte lika svåra att få med hem, fast Elin var bra trött igår. Så trött att hon satt i soffan och halvsov medan jag lagade mat, som tur var upptäckte jag henne i rättan tid och kunde försöka väcka henne så kvällsmaten kom i magen innan hon somnat ordentligt. Pappan var piggare idag så han nattade  alla barn medan jag städade undan det sista och virkade klart skolväskan. Hade velat haft den lite större, men vad gör man när påslakanet tog slut? Om någon mot förmodan skulle ha lite retro/färgstarka tyger/påslakan som bara ligger och väntar på att kastas så vet ni vart jag bor :)



Idag är det redan torsdag? Man kan ju lugnt bekräfta att när man har roligt går tiden fort!

Tisdag

Jag älskar att plugga, fast det bara gått två dagar och jag fattar 35% så älskar jag det! Älskar att fylla hjärnan med saker och hoppas på att polletten ska trilla ner! Min lärare är toppen så det kommer nog släppa, jag säger nog för om två veckor kanske jag tvivlar?!

Dagen började dock inte med kärlek till livet, eller jo första morgonstunden då jag hav mig själv en mental klapp på axeln för att jag var så organiserad och pedagogisk, sedan när bilhelvetet vägrade starta, farfar vägrade svara och alla mina nödlösningar var upptagna då kände jag huvudvärken komma som på beställning och mitt organiserade och pedagogiska jag flög all världens kos...

Farfar svarade till slut, sömndrucken och trodde väl minst att någon var döende när jag i panik vrålade om döda batterier och omedelbar skjuts?! Han fick på sig paltorna och kom upp och hämtade oss, barnen överlyckliga för att farfar skulle köra dom! Lämnade barnen och inser att mina stora har glömt mössor, vantar och överdragsbyxor (men dom hade klätt på lillasyster otdentligt medan panikmamman öppnade motorhuven för första gången i livet).
Farfar skjutsade in mig till skolan, åkte tillbaka hem och hämtade glömda kläder och for till skolan igen, sedan åker han hem och ställer en diagnos på döende bil och sätter batteriet på laddning. Idag får farfar fler stjärnor på himlavalvet än någonsin förr! Jag vet att jag blir irriterad många ggr men man kan inte påstå att han är annat snällare än snällast!

Det gick bra i plugget, huvudvärken släppte och jag fick en del att fundera på, fortsatte läsa hemma, mest för att bara nöta in det som sagts under dagen, Ida var snäll och skjutsade hem mig:) Lucas följde med till Leo och farfar och Lena hämtade tjejerna! 

Kvällen har bestått av fix, och så har mitt nya väskprojekt startat! Ruskigt kul, om jag blir klar, när allt kommer i ordning i skolan så är blir det förmodligen 250% studerande om jag ska bli godkänd. Nu är det svårt eftersom vi egentligen inte fått några uppgifter!




Söndag

Helgen har gått fort, trots att vi inte gjort så mycket. I fredags sov Elin och Lucas hos farfar så jag pappan och My kollade på Percy och monsterhavet. Och dippade morötter:)

På lördagen åkte pappan och My till tippen och slängde skräp, på vägen hem hämtades Elin och Lucas men My blev kvar hos farfar. Lucas var hemma en stund och önskade sig en Sackboy från little big planet. Sedan kom Cina och hämtade honom så han och Leo kunde leka. Elin hängde efter sin pappa i vanlig ordning. På kvällen när Lucas kommit hem och My fått sin medicin nerkörd åkte pappan till Andreas för efterlängtat öldrickande. Jag och barnen myste till smurfarna två innan jag insåg att klockan dragit iväg ordentligt. Elin somnade tre andetag efter att Emma och doktorn var slut och Lucas somnade rätt fort han med efter att han försäkrat sig tvåtusen ggr om att jag inte skulle gå ner. Jag virkade klart alla delar innan jag med somnade.

Vaknade på söndagen med hela sängen full av barn. Konstigt det där hur antalet invånare i sängen mystiskt ökat!
Elin lekte på sitt rum en stund innan vi gick upp. Käkade lite frukost innan pappan kom hem. Lagom till My kom hem också så kom mormor och morfar på besök, sådär lagom Skitlänge sedan vi sågs. Innan jul tror jag bestämt?!

Barnen fick en varsin tidning eftersom jag förbjudit socker intag:) så nu vill Lucas prenumerara på Kalle och My vill ha en häst! :)
Barnen blev sådär härligt livliga som vanligt när det kommer folk och pappan kände sig skönt bakis, mormor och morfar boostade sitt barnbarnsbarnbegär och åkte vidare hem igen, lagom söndagströtta i huvudet gissar jag på:)?

Sedan började jag med maten, potatis i ugn och kotletter med buljongsås. Riktigt gott, härligt värre att barnen äter middag nu när deras småätande upphört (inte helt utan protester).

När pappan därefter tänkt sig en powernap på sofflocket svävande avloppet under diskhon över. Farfar kom upp för att hjälpa till att montera ner röret i källaren, det var stopp långt ner...

Och i morgon börjat plugget, inte bara för barnen, mamman ska också slå sig ner vid skolbänken igen... Spännande, nervöst, ängsligt  och hoppfullt känns det!







Stolt som tuppen

My har ju lärt sig läsa, först ord här och där och så en sida i taget i Alfons boken hon fick i julklapp, när vi suttit med och hjälpt till med svåra ord. Igår läste hon 12 sidor i Lotta på Bråkmakaregatan! Med lite hjälp från sin bror. Egentligen skulle dom sova men jag tänkte att dom väl fick försöka sova tillsammans och läsa ihop bara dom var lugna! Bad call.... My är aptrött idag:)

Men som sagt, det är en stolt mamma till läskunnig sexåring som skriver:)



Ungefär 100 såna här bilder samt 50 st på en tv hittade jag i kamerabiblioteket på paddan efter Ävrö resan:)

Tv-förbud

Gaaaah, tvförbud innebär ännu tjatigare barn, just for the record! Jag inbillar mig att om jag bara uthärdar en vecka så kommer tjatiga barn förvandlas till kreativa barn, och då menar jag inte att kreativiteten leder till sattyg och djävulstyg utan pyssel och hittepålekar som inte resulterar i städmarathon för mamman. Eller lever jag bara i en drömvärld?
Den svåraste att vänja av blir väl pappan? Känner ju själv att det är lite tomt utan bakgrundsljud (hur mycket mer ljud man nu kan behöva med 5 familjemedlemmar) men jag har ju annat att pyssla med så min abstinens är inte ens nämnbar i samma mening som för dom övriga...
Kanske ska lära pappan att virka också? Förstå vad det kommer gå fort att producera djurparken som Lucas i morse tyckte jag skulle göra under dagen?

Min dag har varit högst produktiv, har druckit 18 liter kaffe och virkat klart Idas tårta, i sällskap av just Ida:)

Sitter just nu och funderar på nästa projekt! En giraff, en till(annorlunda) elefant, blommor eller kuddfodral...... Kuddfodral känns ju mest angeläget men också tråkigast:) kanske ska bläckfisken få bli klar först???

Skönt

Vad man upskattar sitt hem efter några dagar borta! 
Även om jag numera ser ävrö som ett andra hem och önskar nånstans att vi kunde bo så på riktigt så är det så härligt att vara i sitt eget hem. Man har sina saker och det bästa av allt, man slipper gå ut för att gå på toa:)

Igår hade vi Leo här. Lucas och han lekte både inne och ute, pappan tog med Elin och My till farfar för att elda skräp och bygga en inhängnad till en tupp eller två. Det var slagsmål igår nämligen så Lucas ringde i panik till sin farfar och frågade om han kunde rädda en! Och det kunde ju farfar såklart:)


Försökte plocka undan lite här hemma men mitt lilla barn rev fram i samma takt så det gjorde ingen skillnad, Lucas elefant börjar ta form, bara benen kvar så ska allt sys på plats. Har redan börjat spåna på nästa projekt:) känner mig lätt beroende av att skapa!




Hemma igen

Vilken härlig nyårssemester vi haft, trots att det var nära att vi aldrig åkte därför att alla fem familjemedlemmar hade psykbryt kvällen innan!

Iväg kom vi tillslut, hemmet var ett kaos men vi hade inte glömt något som var av livsviktighet. Mötte upp mamma vid macken så ett barn kunde åka med henne, kanske skulle köpa en samhallbuss iallafall, kan ju inte kallt räkna med att lilla mamma vill hänga med på alla våra äventyr?!

Efter ett akutstopp i Norrköping ((Elin var kissnödig fast ångrade sig)) så stannade vi på vårat vanliga ställe i Ringarum för kaffe och glass sedan fortsatte vi. Väl framme packade vi in oss i stugan och gick över till Sara för att typ bara sätta oss vid bordet och äta:)
Minns inte i detalj vad vi gjort mer än hängt, myst och umgåtts i dagarna fem. Jag, David och Stephen var in till stan för att fixa Mysans medicin på nyårsaftonsdagen iallafall, fyllde på i mat och alkoholförråden också.

Alla hjälpte till på något vis till den stundande middagen och barnen längtade efter både mat och raketer, vrålhungriga efter långpromenaden dom gått tidigare på dagen.

Äntligen blev maten klar, potatisgratäng och chili/lime marinerad fläskfilé eller för min del tacoköttfärs...(jävla glutenmage)

Strax därefter serverades efterrätt, pannkakor med Davids egna sylt och vit choklad. Och så en gluten och äggfri vitchoklad tårta med chokladtäcke:)

Just det, en förrätt också, Saras egna gravade lax med pepparotsvisp!

Alldeles snart var det dags att tagga för tolvslaget! Stephen som lika gärna skulle kunna vara specialpedagog tog med alla tre stora barn och skulle panga raketer medan vi andra skålade i skumpa och försökte förbereda Elin på smällarna. Wilma fick stanna inne med sin mamma och voffarna.
Till barnens lycka fick alla tända raketer, ingen tjatade och ingen grät (ja Benny brukar väl inte köra den taktiken, men mina två har lätt samma hysteriska nivå som ett helt dagis) tror att jag ska anställa Stephen som nanny?!

Elin var fascinerad men ryckte till vid varje smäll. Hon hade ju sin älskade far vid sin sida, den där pappan som inte fått gå en centimeter utan henne....


Nyårsdagen bestod av slapp och mera slapp:) David skulle skjutsa hem sina syskon och handlade samtidigt. Carro och Stephen packade ihop och åkte hemåt och vi slappade mera! Körde korvstroganoff till middag och slappade sedan mera!

På torsdagen tog Sara med sig sin egen och min familj till biblioteket där dom hade någon slags experiment utställning. Jag och mamma var kvar med hundarna, tog en promenad, plockade lite, hämtade Anna i Fårbo och förberedde middagen.

Lyckliga barn hade jag när dom kom tillbaka. Dom ville tillbaka redan nästa dag!

Körde "med andra ord" på kvällen. Fick modifiera reglerna lite eftersom barnen var med med fybubblan så duktiga dom var!!! Riktigt imponerad blev jag, ska nog köpa mig ett eget för det är ju superbra ordträning!

På fredagen blev det bara lite frukost innan vi började packa ihop och städa ur stugan sedan snabbhäng i "hundstugan" innan vi började färden hemmåt! Lagom kul resa btw, Elin grät halva vägen att hon ville till Sara igen och resterande ville hon till busfabriken?! Så där härligt övertrött som hon blir efter en vecka utan ordentlig sömn... 

Men det var det värt, för trots en del småkiv och Elins klistermärksterror på pappan har det varit en fantastisk vecka, och ju mer jag funderar på det desstu mer inser jag att vi nog visst ska tvinga med mamma varje gång vi ska nånstans:)















Om

Min profilbild