Torsdagsäventyr

Åkte till Lisa och Stina efter jag lämnat Elin på dagis. Det gick rätt bra idag inga tårar iallafall:)

Spenderade ett par timmar på Lisas farstutrappa med kaffe och skitprat, Stina gav mig onda ögat alternerat med lyckliga flin?! Så söt. Sedan skulle Stina få spruta så jag åkte hem, träningen var klar så jag tänkte mig ett snabbt skurningsmoment sedan frukost och promenad, istället kom farfar och babblade bort dom två timmar jag hade:( mormor, morfar och mamma kom med fika, jag hämtade ledsen Elin på dagis medan dom kokade kaffe. Elin var ledsen för att hon inte fick ha två kilo smör på mellismackan och inte heller fyra lager pålägg och inte heller napp?!

Hon grät hela vägen hem och ville inte ge sig, då sa jag att hon fick lägga sig i sängen om hon skulle ha napp, det gjorde hon, tills det kom ett monster?! Då la hon nappen på hyllan och kom och fikade. Hon tog massor av blåbär och hallon, så mycket att det inte räckte till mormor Lotta, sedan tog hon ännu mer och påpekade igen att det inte räckte till mormor, sedan tog hon hela kastrullen och deklarerade att det inte räckte?!

Sedan spelade hon pajas och drällde blåbär i hela huset:)
Vi gick ut så hon fick lite space att hoppa runt på, för att gå är en förlegad syssla, numera skuttar damen mellan punkterna:)
Efter stund fastnade hon i sandlådan där hon gjorde ljus, fyllde burkar med sand och stoppade ner pinnar:)

Vårat besök skulle hem för att laga middag och vi väntade hem pappan. Han kom direkt efter och han och Elin tog det obligatoriska badet.

Myste lite innan Elin fick nya kläder på sig så vi kunde hämta Lucas och My. Passade på att hämta extra vagnen på dagis också sedan pratade vi med Emilia och Cina tills bussen kom. Glada trötta och exalterade barn kom hem, och hade massor att berätta. Så vi åkte hem så dom kunde berätta allt för pappa och farfar också:)

Det var ju lite svårt att varva ner sedan, klockan var nog närmare nio innan alla barn sov? Lite sent efter en så lång dag och skoldag igen efter men men, jag tror nog dom flesta barn är småslitna idag:) och det kan det väl vara värt när skolan arrangerar ett sånt här äventyr, fantastiskt att dom har det engagemanget tycker jag!

Jag och pappan röjde av lite innan vi slog oss ner i soffan för att titta på broadchurch innan det var läggdags även för oss.

Alla barn sov i sina egna sängar i natt, inte en enda gång har jag vaknat i natt, skönt för det var ett tag sedan!

Lucas och My är på skolan igen, pappan fick byta ett punkterat däck på morgonen men han är också på jobbet, så det är jag och Elin idag, vi kör väl lite morgongympa för att starta sedan får vi se vad som sker, äntligen fredag:)


Vänta nu?!

Jag har fått kanske 3 sammanhängandes timmar sömn i natt?! Har hostat oavbrutet så fort ögonen stängts, inte slemhosta och inte astmahosta utan nån jävla rethosta?
Kändes sisådär kul att gå upp kvart i sex i morse...

Lagom stressigt när två barn ska i väg kl 07.03 på morgonen med tunga väskor proppade med matsäck för hela dagen. Önskar att jag kunde följa med som packåsna åt dom... Vi hann med nöd och näppe, skorna var precis färdigknutna när taxin körde upp på gården. Elin ville också följa med, fast bara för att åka taxi:) hon längtar redan till dagen hon börjar skolan, bara för att få åka taxi!

Det känns lite pirrigt att barnen ska åka "själva" till ALV, fast det gick ju jättebra förra året när dom var till parken zoo hela skolan och då hade Lucas sin skadade tå och allt.

Nähä, nu ska den här mamman göra morgonbestyr och hinna med allt innan Elin ska till dagis, ska ta mig ner till okle för att lämna pengar till Lisa som ropat hem böcker till Lucas på tradera:) 18 st Bert böcker, så roligt. Hoppas att han blir lika glad som jag hade blivit....

Puss och hej!


Onsdag

Kände mig jättekonstigt i morse igen, svett AB och jordens tryck över fejset. Skickade barnen till skolan sedan det vanliga städet innan saltkråkan började så jag kunde träna lite:)

Pratade med mamma och tog ett impulsbeslut att ses på stan för att handla regnjacka till Lucas.

Så vi gjorde oss iordning jag och Elin, matade alla djur och begav oss. Mötte upp Anna också som hade övningskört inne i stan. Hittade både jacka och byxa till Lucas och en del annat smått och gott. Elin började bli väldigt trött men mormor köpte hajbujje och fitten på mcD så hon höll sig vaken genom ett besök på ica också:) och utbrast "oj, jag tisse på mig" när vi kom ut till bilen igen!

Trodde nog att damen skulle somna på vägen hem men hon höll sig vaken ända till My kom hem från skolan.

Dåligt spänd My som inte alls längtar till morgondagens resa....

Mamma och Anna stannade på lite lunch, och det var ju tur det för Lucas hade missat taxin hem så jag fick hämta. Som sagt tur att mamma och Anna var kvar, det hade ju blivit en lagom bra dag om jag varit tvungen att väcka Elin!

Sedan åkte dom hem och jag la mig på soffan för att vila det här jäkla huvudet, inte för att det hjälpte, tippar på att jag fått en långlivad bihåleinflammation?!

Det blev familjeeftermiddag i soffan, pappan hade köpt med pizza och jag hade köpt ironman 3 tidigare så det roade vi oss med, Elin roade sig med att dra My i håret, hoppa på Lucas och peta mig och pappan i ögonen, längtar tills hon blir lite större?! Eller jag tror det iaf?!
Sedan natta barnen, hänga tvätten, steka pannkakor, koka ägg, bre mackor och förbereda ryggsäckar! Tror alltid att mina barn kommer svälta ihjäl men jag antar att dom har hälften med hem som vanligt??

Nu sova lite, eller just det, glömde ju att det faktiskt hänt en katastrof också, tappade min lilla älskling i backen på ICAs parkering idag så baksidan på ifåånen är i tysen bitar:( jättesnyft på den kan man säga....


Skum

Skum sjuka jag har, så kass jag kände mig igår kväll och så "pigg" jag kände mig i morse? Svettas fortfarande som en gris men trycket i ansiktet hade lättat (tack nässpray). Så efter barnen ätit frukost, gjort sig iordning och blivit avvinkade så satte Elin sig framför skrållan och jag körde övningar, svettades ännu mer naturligtvis och liggövningarna (:)) var inte kul men det gick. Sedan drog jag av en städtornado, dammsög och bäddade sängar. Insåg att man hinner mycket om man bara börjar så jag och Elin tog promenaden också innan vi skulle till dagis. Hon ville inte åka vagn hela vägen utan hon ville in i skogen. Så in i skogen gick vi, fattar inte hur man kan svettas på det här viset.

Elin plockade blåbär med dockan och jag sökte obefintliga svampar, plötsligt ser jag en älg?! Lite läskigt med älgar så nära men den drog så fort den upptäckte oss och egentligen var det nog bara tur (?) att jag såg den..

Sedan hittade vi en jättemyrstack som vi tittade på lite innan vi gick tillbaka för att kolla så inte älgen snott vagnen:)

Rask promenad hem och så in i bilen för att åka till dagis!
Jag tyckte Elin skulle berätta för kompisarna vad vi sett i skogen och det gjorde hon.
" jag och mamma såg ett stort, stort lejon som tuggade på min vagn, gnabb, gnabb, gnabb"
Fantasin är det inget fel på:)
Bara lite ledsen idag, utan napp vinkade hon hej då med tårar i ögonen...

Jag åkte hem och fortsatte med köket, sedan satte jag igång med det jag tänkt så länge. Hyllan i köket! När jag nu äntligen hittat den perfekta kulörten:) (ja, kulört).... Så nu går den i mörkturkos istället för fulbrun. Dessvärre tog det typ hela dagen så jag hann bara snabbhandla innan barnen skulle hämtas igen, tur att jag gjorde träningen direkt på morgonen:)

Hann inte så mycket mer än komma hem innan pappan kom också, då fick jag ta påfyllning av medicin för jag kände mig helt sänkt igen. Fast i dag hjälpte det och det släppte igen:)

Familjen badade en sista gång och sedan tömde vi ur poolen. Varma mackor blev det till kvällis, barnen körde nån slags cirkus och sedan blev det inte mycket mer innan läggdags.

Nu blir det idol tittande bakom skämskudden innan läggdags:)


Plåga

Kände mig bättre i morse efter en dos rinexin, orkade i sakta mak gör övningarna medan Elin tittade på Ronja/låg på en madrass brevid och gjorde samma. Sedan städade vi lite, dammsög ur soffan och funderade på en ommöblering men insåg IGEN att det inte skulle bli bra på något annat sätt!
Köket fick sig en omgång, sedan gick vi ut för att mata alla djur i parken zoo. Vattnade blommor medan Elin vattnade sig själv sedan fick vi sällskap av en katt, förmodligen kattpappan till missarna vi haft här uppe? Han kelade med Elin som var alldeles förtjust och ville att den skulle flytta in och bli våran.. Grannen gick förbi med häst och hund och då smet katten.. Men Elin Elin fick klappa hästen och var glad ändå!

Värmde lite mat till damen som hon åt ute med farfar som kom i samma veva. Han skulle agera veterinär till Hilda som går här och haltar.. Fast det var ju inte så lätt för trots att hon haltar så är hon snabb som blixten....
Fikade lite i solen i stället. Farfar pratade på och tyckte vi måste ta och bygga fack till hönorna nu innan dom ska till och börja värpa!
- Du får inte säga Fuck U till min mamma, farfar!
sa min tvååring då. Farfar blev helt ställd och kunde inte alls förstå vad hon menade:)

Elin somnade på sin favoritplats (allt är favorit just nu) soffan framför Hopp:) lagom till My kom hem med taxin. Hon hade haft en bra dag i skolan men tyckte jag var knäpp som hade packat med gympakläder när dom faktiskt har gympa på tisdadagar (jo hon säger så).

Hon försvann upp på sitt rum så jag passade på att röja lite däruppe också. Skönt att äntligen få rent i sängarna, bäst att passa på när tvätthögen inte redan är full:)
Bara våran säng kvar men den tar jag när snorbacillerna flyttat ut igen.
Snart kom Lucas hem och världskriget bröt ut. Tänk att dom inte ska tåla varandra?!
Dom höll sams en stund medan dom badade årets sista bad i poolen men sedan var dom igång igen.

Pappan kom hem lagom till middagen var klar och sedan tog vi en promenad till farfar för att låna en film, som vi redan sett visade det sig men farbror och familj kom i samma veva så barnen fick leka en stund iallafall. My var sur som ättika och tjurade mest, idag var det väl inte jättekonstigt med tanke på den tidiga morgonen men ändå!

Vi gick strax hemåt iallafall mitt huvud höll på att sprängas och Roine hade visst också skallebank?!
Hemma blev det bara ännu värre, trots Alvedon och mer rinexin (som jag tog innan promenaden). Bestämde mig för att hoppa i säng med Elin, men när hon somnat och tvätten var fixad så fick jag ett mess om att idol pågick, så nu sitter jag här iallafall. Och bloggar istället för att titta på idol och CSI:)


Åhhhhh

Fy vad jag känner mig kass. Ont i huvudet, fryser och svettas, halsen värker och snoret rinner. Lucas krupphostar (men är pigg som en mört) och Elins näsa rinner...

Trotsads sjukdom och åkte för att handla på förmiddan, inte mitt smartaste drag, kände mig ännu värre efter, men nu har jag korgar till hallen iaf. Pappan och My köpte filmer medan jag Elin och Lucas letade korgar. Så när vi kom hem lagade pappan mat som vi, trots regeln, förtärde i vardagsrummet framför ens nya filmen. Efter halva gav jag upp och försökte sova bort förkylningen. Det gick sådär, halsen blev värre och barnen körde femte världskriget här nere under tiden.

Lika bra att skutta ur sängen och göra lite nytta istället. Orkade lite småplock iaf, får hoppas att det värsta gått över till i morgon. Lucas och My ska till skolan men Elins dagis är stängt så det blir hon och jag i morgon:)
Sedan kommer barnen i två omgångar med taxin och pappan jobbar till halv sex hela veckan för att vara ledig på fredag.


Lördagsbestyr

Lugn morgon med bara en bebis hemma, bara strosade runt och gjorde inte mycket. Snart nog ville farbror ha hjälp med båten så vi tog oss ner till farfar. Amelia och Elin lekte medan papporna fixade med båten, när den var klar åkte vi mot Oxelösund. Papporna, Amelia och Berra skulle testköra. Jag och Elin lekte med Elisabet och Freja under tiden.
Stackars Freja, ville inte alls låna ut sina saker. Och Elin mindes inte alls hur jobbigt hon tyckte det var att låna ut sina saker så hon roffade år sig... Det var två trötta tjejer när lekdejten började närma sig sitt slut.
Berra skulle hoppa fallskärm den knäppisen och vi skulle hem och ta emot våra barn. Elin somnade i bilen såklart och var lagom sur resten av kvällen sedan, Lucas och My hade väl inte bråkat på hela långa dagen och tog igen det med råge. Jag stekte raggmunk och fläsk, två timmar ungefär tog det. Elin åt bara fläsk och Lucas med. My åt som en vuxen karl däremot:)

Sedan pysslades det lite, tittade på Pirates of the Caribbien. Den där huvudvärken som förföljt mig hela dagen blev värre, trots en massa piller, snorandet eskalerade också.. Lucas är också snorig och dan. Vi gjorde kväller ganska tidigt hela bunten.

Idag ömmar halsen, Lucas låter helt tjock i halsen han med och huvudvärken ligger där i bakgrunden och hotar att bryta ut... Hoppas det är en snabb bacill nu?!


Första skoldagen

Som hon längtat min lilla 6-åring. Hon har aldrig kommit snabbare ur säng trots att hon fick gå upp så tidigt i morse. Kläderna kom på utan bråk, frukosten fick hon i sig, tänderna blev borstade och håret fixat, inte en enda protest, utom när Lucas retade henne såklart!

Det var en mycket förväntansfull tjej som väntade på sin första taxi tur, Elin väntade också och när den äntligen kom så sa Elin till taxichauffören att hon minsann också skulle åka taxi med Lucas och My när hon blir 6 år:)
My var jättenervös, för tänk om hon skulle glömma att säga tack för skjutsen???? Hon sa till Lucas flera gånger att han måste påminna henne. Söt fis...

Trodde nog att Elin skulle bli arg när barnen åkte ifrån henne men det var precis som vanligt för henne, så vi gick in igen och fortsatte med vårt. Hon myste framför bumbibjörnarna med andra frukosten och jag körde igång med träningen. Strax kom Sara och gänget, då höll jag och Elin på med projekt "Lucas byrå" eller hon lekte på sitt rum, jag målade....
Wilma sov och hundarna var kissiga så vi tog promenaden på en gång. Skönt att ha alla moment klara på en gång. Det blev ju ingen rask prommis idag, smalbenen gör så jävla ont fortfarande och det var en aning tyngre att skjuta en vagn på den förbaskade vägen. Dessutom ville Elin gå en bit själv och plocka sten, Izac och Abbe smet en stund också varav den förstnämnde kom tillbaka svart i ansiktet:)

Sedan kom vi hem igen och satte i gång med min första, Saras andra och Elins typ fjärde frukost:) polentagröt och äppelmos, favorit i repris!

Gosade lite med Wilmis som övade nacke på golvet och ju visst höll upp huvudet superbra, sedan fick Elin visa sitt rum för kusin medan jag målade ett lager till. Sara höll på att somna brevid Wilma,toktrött, kan inte förstå varför, hon som nästan aldrig gör något;)

Tog en fika ute medan Wilma iallafall fick sova lite, två skolbarn kom hem och berättade vart dom skulle på den hemliga resan! Astrid Lindgrens värld, gissa om dom var nöjda?! My hade dessutom blivit bjuden på kalas nästa helg så hon var nästan euforisk:)

Fast kivas går ju ändå, Elin somnade på soffan mitt i all kalabalik, jag målade lite till, Wilma körde hårdträning på golvet, pappan kom hem och mat lagades, åts och diskades undan. Sara och gänget åkte vidare till Stockholm, Lucas och My packade för att också åka till huvudstaden, fast med farfar och Lena!

Jag och Elin handlade lite sedan hade vi soffmys framför en ny Wallander, jag och pappan alltså, Elin satt i fotöljen framför Emil och griseknoen hojtandes, "fy faan på dig" om och till det mesta!

Nu sover damen, efter ett kapitel ur Madicken boken, pappan somnade ovaggad i soffan, otippat en fredag efter några öl....


Dagisdag

Efter lämning av en bunt med barn, där Elin inte grät nånting alls, så for jag till Ida! En kopp morgonkaffe och sedan gick vi en promenad. Dumma Ida lurade med mig på en långis så jag har duktigt ont i benpiporna nu :)
Eller så var det att vi gick på asfalt?

Sedan blev det lite Ikeakatalogstittande och inspiration i Idas fantastiska hem innan jag for vidare. Köpte ryggsäckar till barnen, hantlar till pappan och färg till mig:)

Genomförda övningarna med viss möda efter lunch, passade på att göra ett städryck också innan barnen skulle hämtas igen. My pratade oavbrutet i 90 minuter och morgondagens skoldag, tror hon längtar lite. Lasagne till middag och sedan soffmys framför Ernst. Fast jag fick bara titta på halva... Snart är det dags för läggning, hoppas att jag kanske får måla lite också?!


Onsdag i bilder

Lucas sket i fotbollen, annars blev eftermiddagen som planerad, tog den dagliga promenaden med Sara och hundarna så det gick inte lika fort som det brukar, det kompenserades med Abbe som dragmotståndare:) Wilma var såklart också med, i bärselet på mammans mage med en tigertass i munnen, sovandes!

Sitter med färg i skallen, Elin somnade ovaggad och storbarnen ska snart läggas, jag ska väl skämmas framför idol med syster och man om en stund!!!

https://cdn1.cdnme.se/3907327/7-3/pic_52150128e087c376cc40e427.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3907327/7-3/pic_52150141ddf2b355923362b8.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3907327/7-3/pic_52150152ddf2b37954d52547.jpg" class="image">


Bullbak

Ledig onsdag, eftersom skolan inte börjat än. Började dagen allt för tidigt iallafall, dumma Elin, det här med bur känns allt mer lockande?!

Slöade hela morgonen, pappan kom hem på frukost, då var bara Lucas och Elin vakna så My fick jag väcka.

Bullbak hade jag visst lovat också så jag satte igång med det projektet medan barnen passade på att pyssla. Perfekt då kunde ju jag städa undan tejp, pappersklipp och trasiga plastmuggar medan degen jäste.
Lucas skulle "faan" inte baka men sedan såg det visst lite kul ut ändå. Stress AB när alla tre vill ha hjälp med allt.det blev iallafall några plåtar och så gjorde jag några glutenfria havrekakor till mig, bullar är nämligen stört omöjligt att få till...

Farfar och Lena kom på fika, och tog med tjejerna på svamp promenad, Lucas spelar och jag ska sätta igång med pizza degen. Pappan var visst vrålhungrig. Sara och familjen -David är på väg upp och ikväll är det fotboll också:) fullt ös som vanligt...


Bilder


Tisdag

Direkt efter dagislämningen så var det storhandling på priolistan, sedan hem och packa upp allt, tog en kaffe och pratade med syster en stund för att sedan dra igång med träningen, jag tror att det går lite lättare, iallafall gör inte allt ont på en gång:)

Städade lite för att vila(?) och sedan tog jag promenaden, vattnade blommor och matade djur! Det känns jättetomt fortfarande efter att boken blev utläst, funderar på att skicka ett mail till författaren och be honom rappa på lite med dom två nästkommande?!
Läste lite om dom igår och fick reda på att det från början var tänkt som en triologi.... Kanske ska försöka snoka upp en ny serie som man kan roa sig med under tiden, gärna en som är avslutad:)

Snart dags att hämta kottarna igen, köpte vattenmelon till eftermiddags mellis det brukar vara poppis:)

Just det, igår fick vi en remiss bekräftelse till Mysans EEG så nu får vi vänta 1-3 månader på att få en tid också...


Måndag

Tillbaka till en nästan vardag igen! Lucas och My smet ju ner till farfar på söndagskvällen så det var bara jag och Elin som gjorde morgonbestyr i morse, pappan kom hem på frukosten eftersom han jobbar borta vid skolan för tillfället.

När han åkte tillbaka till jobbet, matade vi djuren och packade in vagnen i bilen och gav oss iväg. Lika ledsen dam idag men redan på väg därifrån hade det ledsna gått över i snyftningar. Och det är ett framsteg...
Tog promenaden direkt på morgonen och det var skönt att ha det klart, sedan tog jag det lugnt ett par minuter (diskade efter frukost) och körde övningarna sedan. Hann med en dusch också innan barnen kom hem, osams direkt som vanligt...
Städade av det värsta innan Lisa, Filippa och Stina kom. Lucas var sur som ättika över allt, vet inte riktigt vad det var med honom?! Det blev bättre när pappan kom hem så han fick köra lite fyrhjuling.
Käkade lite lunch ihop medan Stina låg på ett täcke på golvet och snurrade runt, maken till företagsam liten dam det där:)
Filippa åt tre portioner så jag antar att maten blev godkänd också:)

Pappan och Elin kom hem lagom till vi satt och åt så dom fick också slå sig ner.
"Åh vad söt Wilma är" sa Elin och klappade Stina!

Sedan njöt vi av solens värme medan knäppbarnen badade i poolen och Elin spottade saft på Lisa. Familjen muppo som vanligt?!

När sällskapet drog sig hemmåt läste jag klart boken och den här märkliga tomheten infann sig direkt. Så sjukt jobbigt att läsa en serie som inte ens är avslutad än...

Får trösta mig med att det kommer några böcker med posten i nästa vecka:)

Kvällen har flutit på bara, smurfarna har stått på i bakgrunden, barnen har spelat och Elin har röjt, nu sover dom alla fyra, bara mamman vaken med trasig arm och plötsligt inte ett dugg trött?!


Klar

Vad skönt det känns att hinna det man vill. Fick en hylla av farfar häromdagen den är numera där den ska vara fylld med sånt som inte fick plats nånstans, pappans verktygsskåp är sorterat och kyffet under trappen går att komma in i, Lucas rum är ommöblerat, Mysans rum sorterat och Elins också. Sedan allt sånt där måste är också klart:)

Tänkte ta mig en kaffe på altanen när jag såg något skutta över skogen uppe hos hönsen, mycket riktigt en kissekattsbebis igen... Sjutton, tyckte väl att svarta katten såg ut som den var med barn eller nyss fått, precis som förra året...
Så nånstans i bråtet har vi kissebebisar igen... Tänkte mata kaninerna också och vad hittar jag väl då?! Jo just en snokbebis under matburken. Så numera kan jag kalla mig ormdräpare... Såklart var ju Lucas med och grät floder medan jag halshögg ormuslingen.
Försökte förklara varför vi inte kan ha ormar på tomten men det är inte så lätt när man är en sån djurvän!

Det blev bättre på väg till kalaset han var bjuden på, och jag passar på att ta en kaffe hos mamma under tiden:)


Längsta?

Föregående inlägg måste ju vara det längsta på länge.

Det jag ville förmedla var inte värre än att jag finner den här lördagen riktigt härlig trots regnet.
Jag fick inte bara sovmorgon utan farfar tog med resterande familj till Nynäs slott:) vilket betyder att jag kan röja av rövarkulan alldeles själv. Och fixa sånt jag inte hunnit på mina ynkliga timmar i veckan. Att träna är ju bra på alla sätt och vis, men det tar tid och är tråkigt, iallafall tråkigare än att fixa och pula. Förhoppningsvis ger det resultat iallafall, tänk om jag kunde få en kropp som inte blåvärker mest jämt?? Då är det värt det alla gånger, men jag kommer nog aldrig bli en sån som gör det för att det är roligt, avslappnande eller ser det som en del av livet? Jag önskar ju att det kunde bli det dock....

Nog för mig, måste ösa på igen:)


Härliga lördag


Torsdag

Vaknade av att Elin förkunnade att hon naknat nu, så det var bara att skutta ur sängen och förbereda dagen. Alla tre skulle till skolan idag, Lucas med näsan i sin bok och My med 98 servetter så alla kompisar kunde lära sig att vika blommor:) Elin med snuttefilt, Tummen och en napp, snyftandes...

Jätteledsen idag med fast vi kom överens att jag skulle hämta innan millanmålet:)


Sa hejdå medans hon ylade över sjösa nejden och fortsatte till fritids för att hjälpa My att visa hur man viker servett blommor... Sedan åkte jag hem, pratade med kusin och fick en rapportering om hennes senaste äventyr och sedan var det träning. Flåsigt värre men krampen i lårmuskeln har äntligen börjat avta!

Målade färdigt Mysans skolbänk och gav ett lager till byrån också när jag ändå höll på. Hann med att äta lite och läsa några rader innan jag var tvungen att åka och handla och sedan hämta barnen. Elin var glad igen och ville genast hem, hämtade Lucas och My i matsalen. Lucas med en tand fattigare:) så nu har båda ett varsitt hål i munnen... Antar att My snart har två för ena framtanden står rätt ut:)

Hem för att ge mellis till liten, stora badade och jag klippte gräsmattan som var som en äng... Sedan läsa lite mellan akterna som skiljedomare och filmpåsättare. Allt för snart skulle maten lagas och pappan komma hem...

På kvällskvisten gick barnen upp, efter en stund ropade pappan på Elin, hon svarade att hon målade Hjärton på väggen. Skitunge AB, så numera är den nyss vitmålade skolbänken ljust blå och matchar tapeten. Man kan inte beskylla Ikea för att göra dålig färg :(

Just nu sitter jag på altanen och tittar på körsbärsträdet som är fullt av kacklande höns... Snart ska barnaskaran i säng, i morgon ska jag försöka få ihop träningen med tre illbattar runt benen...


Tredje

Tredje dagen och det är fortfarande den dagliga promenaden, fast den idag blev på kvällen istället för på fm. Det har ösregnat och blixtrat tillochfrån hela dagen och det kändes sådär att släpa med tre bråkstakar på promenad. Så det fick bli efter fotbollen, nästa vecka kanske jag ska lägga den under fotbollen istället för att få lite miljöombyte?

Har ju varit ledig dag idag, dvs alla tre barnen hemma, förmiddagen förflöt rätt lugnt, vi pysslade och byggde med lego när vi var strömlösa och bakade en långpannekaka när strömmen kom tillbaka. Eftermiddagen var vildare, trött Elin som vägrar sova, spänd Lucas som längtade efter fotbollen och retsam My som kan reta gallfeber på en sten!

Farfar och pappan kom lagom till maten var klar, efter den skjutsade pappan Lucas till fotbollen med tjejerna i släptåg, jag fick fika med farfar och lyssna på anekdoter från gamla tider;)
Sedan blev det lite städning och diskning, eldade lite också för det börjar bli råkallt inne. När pappan och storbarn kom hem blev det som sagt en prommis, har bättrat min tid fem minuter sedan igår:)
Sedan dusch och nattning av barn. Nu ska jag varva ner med lite läsning. Det är ju inte direkt en bok man läser ut på en eftermiddag men spännande är den. Känns nästan som om jag vill dra på den in i det längsta för jag tror inte det kommer fler på många år om ens någonsin?!

Letar fortfarande efter två Läckberg om någon har olycksfågeln och predikanten i nån gammal gömma?!

I morgon är det dagis och fritids igen, jag ska göra min dagliga träning och måla klart Mysans skrivbord:)


Första

Nästan vanliga dagen:)
Pappan åkte till jobbet, första på fem veckor, upp i tid kom han också.

Lucas väckte Elin och stängde in sig på sitt rum med henne för att titta på film, jag drog mig ett par minuter till innan vi gick upp på riktigt för att fixa frukost och göra oss i ordning för dagen. Lucas och My smet ner till förskolan Källstugan (farfar) och bokade genast in att dom skulle sova kvar:)
Elin och jag åkte till dagis, det var tur att barnen fick vara hos farfar för det tog dryga halvtimmen att lämna Elin. Inte för att hon var ledsen men hon ville inte att jag skulle gå. Första dagis dagen på så länge, dessutom ett nytt ställe och med nya fröknar. En har hon träffat ett par gånger bara. Stackars lilla tjej!

Sedan åkte jag hem och gjorde mina övningar för höft och rygg, vilket resulterade i feting kramp i ena låret och skinkan. Storstädning i hela huset och pannkaksstekning efter det. Mamma kom lagom till jag var klar och följde med på min dagliga promenad, ja det var första på evigheter men det ska bli en daglig:)

Hem och andas lite, köra ner pannkakor till barnen och farfar och sedan hämta Elin. Hon var glad och nöjd men hade visst ägnat förmiddan till att sura sådant att hon tillochmed vägrat äta. Usch jag vill inte att hon ska tycka att det är jobbigt, då vill jag ha henne hemma istället, men samtidigt vet jag ju att den dagen jag får ett jobb så måste den här pärsen vara överstökad om jag ska överleva det dåliga samvetet...

Hon var som sagt jätteglad när jag kom iallafall och ännu gladare när mormor följde med också:)

Vi åkte hem och fikade lite ute i solen som äntligen vunnit i kampen mot hällregnet. Kaffe för mig och mamma och fyllningen på ballerinakakor till Elin, för pannkaka det dög inte och inte heller själva kakan...

Efter en stund i sandlådan ville hon se på Hopp, som vanligt. Hon somnade under tiden mamma och jag gick en promenad runt tomten?

Pappan kom hem och strax därefter kom farfar och barnen också, väckte Elin och vinkade av mamma. Det var en trött tjej vid middagen, men hon åt när hon fick sitta framför sin älskade "PH".

Sedan diska, försöka göra sig hörd över en hord med barn som man kan tro suttit instängda i veckor så mycket energi som behövde komma ut? Alldeles snart så var det dags att lägga sig så jag nattade barn medan pappan fixade matlåda!

I morgon ska Lucas och My också tillbaka till en nästan vardag. Första fritidsdagen ever för Mysan. Hon är spänd av förväntan och Lucas längtar också:)


Sista!

Sista semesterdagen för pappan, så vi tog en heldag på busfabriken i Norrköping, jag tyckte att pappan kunde åka själv med barnen så jag kunde städa, men det tyckte inte han, så jag fick ett städat kök och dammsuget medan jag bäddade sängar och tog en dusch. Det är alltså så man ska göra för att få ett handtag med städning:)

Det var rätt livat på busfabriken som vanligt, inte så konstigt eftersom det regnade sådant, gillar inte riktigt ljudnivåerna därinne, därför drar jag mig in i det längsta för att åka dit. My hittade en ny vän som genast blev hennes bästis, Vilmer hette han och när Elin tröttnat på att klättra med sin bror så lekte Lucas också med honom. Till barnens lycka hade pappan spenderbyxorna på så alla tre kom hem med ett nytt gosedjur, vi som hade så några:) efter glassen var Elin dödstrött så My och Lucas fick säga adjö till sin vän så vi kunde åka hem. Lillfjärten somnade i bilen under vilda protester eftersom nappen blev glömd hemma. Tur det för då vaknade hon när vi kom hem så det inte blev så lång vila. Tittade på Hopp typ tre gånger under kvällen, lagade lite bacon och ägg till kvällis, My och Lucas lekte i Mysans fönster. Kanske borde bygga galler för fönstren på övervåningen, det känns fullkomligt livsfarligt...???

Farfar kom upp på ett kvällsbad och insåg att den där bastun bör bli klar snart. Roine var ju nere häromdagen och grävde ur för grunden, antar att jag får låna ut honom oftare om det ska bli något byggt. Inte för att det gör något att han kommer hit och duschar men han pratar alltid om att han gillar bastun bättre och våran är helt slut!

Nu sover barnen, jag ska slurpa i mig kvällskaffet och läsa några sidor till i boken så jag kommer in i den:)


Hmm?

Min man påstod häromdagen att jag kastat tavlor på honom under natten, jag trodde honom inte! Men inatt så träffades jag själv av av en tavla, hörnet rätt i tinningen, det gör rätt ont kan jag säga. Så jag antar att jag får möblera om ovanför sängen, lösa tavlor är visst inget för mig så länge jag envisas med att kasta runt dom på nätterna?


Lördag

Mamma, mormor och morfar kom upp strax efter frukost. Vi började med lite fika på altanen. Lucas och My höll på med något legobygge och hade absolut inte tid att komma ner, så Elin åt massor av kokosbollar, men bara skalet, det inuti var inte gott?

Sedan förflyttade vi oss ut istället, mamma och mormor lagade mat. Tacos med yankantanasås till. Mumsigt värre, men som vanligt äter man för mycket:)
Sedan diskade dom också, tror jag ska bjuda hit dom fler ggr:)
Lite kaffe i stekheta solen och sedan gick jag och mormor på svampjakt, hittade ynka sju stycken, förvisso ganska stora, men ändå! Under tiden åkte pappan och storbarnen ner till farfar för att leka med Amelia innan dom skulle åka hem, och Elin somnade i soffan till Skrållan. Tog en till fika, vattenmelon, så jäkla gott.

Sedan åkte dom hem, mormor mådde lite tjyvens...
Pappan meckade fyrhjuling och cross och jag väckte på tröttmössan, en till omgång Skrållan hann vi med innan Lucas och My kom hem och satte på Alice i underlandet istället. Men det gjorde inget, Elin fick ju vara med sin farfar...

Just nu sitter jag på altan igen och njuter av dunder och brak. Hoppas på ett riktigt jäkla oväder, och att barnen lägger sig hyggligt ikväll så jag och pappan kan kolla på Hans och Greta!


Fredag

Lucas och My åt typ frukost sedan gick dom ner till farfar för att lära honom att vika servettblommor:) tydligen hade Lucas sedan sålt några till Kjell och Monica:) min lille affärsman...

Freja och Elisabet kom på förmiddagen för lite lek. När jag berättade det på morgonen svarade ungen -Då ska jag klippa till hon!
Hmm?! Tror Madicken var så där bra för min lilla svamp att titta på?
Men Freja klarade sig utan blåöga, istället fick hon kämpa för att få mån leksak i mer än tre sekunder för snålElin hade den faktiskt först?

Elin fick däremot ett skrapsår på knät
-Titta så här ser ut!, vrålade hon till alla...
Men efter ett plåster både på henne och på Musen var det ok igen. Freja och Elin hjälpte till att skära korv till stroganoffen, inte för att det blev många korvbitar kvar på skärbrädet, det mesta stoppades i munnarna:) vilket såklart resulterade i att mitt barn inte åt just något när maten var färdiglagad!

Efter maten gick vi ut igen, barnen lekte i sandlådan och inne hos kaninerna, Mysan som kom hem när pappan åkte ner för att jobba lite, jagade hönsen för hon ville fånga sin. Sedan blev hon dum och stöddig när hönan inte ville bli fångad så hon fick gå in och pyssla. Tyckte inte att Freja också behövde lära sig alla fula orden...

Lagom till Elin och Freja kommit igång riktigt med leken var det dags för dom att åka hem. Vi gick in så Elin fick äta sin lunch. Sedan badade hon och My och ungefär då kom pappan hem. Njöt av den varma solen en stund innan det var dags att åka och handla. My cyklade ner till farfar under tiden och Elin somnade inte helt otippat i bilen.

Sedan hem igen med lagom sur bebis som inte alls ville vakna. Tobbe kom upp, pratade en stund och sedan åkte dom ner till farfar för att öla med Robban. Roine kom hem med två arga barn som ville vara kvar såklart! Men dom var arga bara en pyttestund, för varma mackor och tassimo oboy framför en ny film lät tydligen toppen:)
Att det dessutom fanns chips och läsk gjorde kvällen ännu bättre. Jag passade på att måla klart muren medan alla satt stilla. Skönt att ha det gjort:)

Nu sover alla tre och pappan som kom hem strax efter alla barnen somnat sover nästan han med, i soffan:)

Måste ta tag i det här med dygnsrytm igen. Snart börjar skolan igen och då är det ju bra om man kommer upp på morgonen...


Bästa

Dom bästa hjälpredorna vid matlagning


Rensning

Jojo, den blev det inte mycket med, istället har jag och barnen gjort servettblommor, allt medan Elin vrålade att vi måste vara tysta för att dockan skulle sova!

Pappan passade på att mura lite och grunda murstocken till bibliotekskaminen:) så lite hände ju ändå:)


Äntligen

Nu så kanske svampstackarna kan komma, det verkligen öser ner regn och det bästa av allt är att det inte blåser så man kan njuta på altanen utan att bli dyngsur:)

Idag har det varit en lugn dag. Åkte till tippen med skräpet från i lördags, orkade inte med det sist när vi skulle till stranden! Sedan handling eftersom skåpen ekade tomt igen. Det är ju en historia i sig att handla med tre vilddjur!

Sedan hem för att byta om på storbarnen, farfar skulle till en bror på sjuttioårskalas och ville ha sällskap:) Elin bänkade sig i soffan framför Hopp, pappan har spikat kablar till biblioteket och jag stekt pannkakor.

Tänkte ta mig en rensning av garderober sedan och göra en inventeringslista till höst och vinter:)


Mariefred i bilder


Gripsholmsslott

Det var utflyktsmålet idag! Mariefred ligger ju faktiskt inte sååå långt borta och jag har länge velat åka dit. Så nu passade vi på, det skulle ju ändå vara rätt ruttet väder så då passar ju en slottsvandring bra:)

Pappan och My sov aslänge så inte förrän halv tolv var vi iväg, sista tjugo minutrarna på resan var Elin jäkligt trött och toktjatade om att hon var hungrig på napp i sin mun. Pappan var ju med så till slut fick hon som hon ville, den ungen kommer ha napp till dödagar!!!

Det var trevligt att strosa runt på slottet, fast Elin satte igång ett larm när hon smet under en avspärrning och hade sönder en dörrkarm när hon fastnade med sin tröja i en flisa (pinsamt så jag nästan döör).
Sjukt varmt var det också så Lucas hade bråttom ut i friska luften. Men på det stora hela så uppskattade dom alla tre besöket!

Efteråt gick vi till restaurangen, jag ville ha riktig mat, är så jäfla trött på allt skräp resterande familj jämt ska äta och det enda jag kan äta är pommes eftersom magen kraschar av allt annat. Så lite husmanskost ville jag äta, ångrade mig bittert när notan på nästa 600kr skulle betalas. Vi sket i glass och kaffe efter maten kan jag säga!
Men maten var god även om den inte var speciell på något vis och alla åt, tillochmed Elin som brukar vara så tjurig på just lunchen.
Sedan ville Lucas och My jaga fåglar så då kunde ju damen ändå inte äta upp men det är ju en annan historia.

Gick till lekparken där barnen klättrade lite, kul ända till Elin glömde att hon stod vid en stege och gick rätt ut i luften bara, jag stod brevid och hann fånga henne innan hon slog i backen men rädda blev vi båda två ändå. Gick för att titta på ankorna, alla tre barnen började klä av sig för att bada, My blev skitsur och skulle absolut ha en anka med hem om hon så skulle drukna på kuppen. Vi tjatade dom vidare och tänkte oss en lugn promenad längs kajen för att smälta maten. Elin somnade och Lucas strosade med, men My ylade om att Jon visst ville ha en ankbebis med hem. Familjen mupp, som vanligt. Aldrig kan man försvinna i mängden liksom?!

Sista tåget skulle snart gå så vi skyndade tillbaka till restaurangen eftersom tågstationen låg alldeles bakom den. 50 minuters resa till ändstationen och sedan 50 minuters resa tillbaka. Men det kunde det väl vara värt för att få åka museitåg:)
Och det var det också, barnen for omkring men vi hade en vagn för oss själva så det gjorde inte så mycket. Elin var överlycklig varje gång tåget tutade och vi åkte förbi en massa djur på resan så dom pengarna var väl värda. Och 50 minuter kändes inte längre än 15 konstigt nog.

På vägen tillbaka däremot fick vi sällskap i vagnen av en till familj. Också med tre barn, deras var av det mer väluppfostrade slaget dock, antar att dom tyckte vi var hemska för dom bytte vagn när vi stannade vid en station?!

Sedan om det var för att Elin tjoade högre än tågvisslan eller för att hon försökte skrämma hästarna genom tågfönstret, eller för att Lucas och My gjorde sitt bästa för att reta gallfeber på varandra och mig eller för att vid den där stationen där dom skulle ut och sträcka på benen så höll Mysan fast dottern i familjen och det tog ett tag innan hon kom på att det inte var hennes lillasyster hon blåhöll i?!

Jag behöver inte säga att resan tillbaka definitivt kändes längre än 50 minuter va?

När vi kommit tillbaka till Mariefred igen så gick vi till macken för att köpa utlovad glass, och dom hade till och med mjukglass, min första för i år. Mycket gott men som vanligt blir det alldeles för sött...

Sedan var det dags att åka hemåt efter en heldagsutflykt! Mina stora barn hade visst bråkat för lite under dagen det tog dom igen i bilen på vägen hem, funderar på om vi kanske skulle ha en buss iallafall så man kunde ha en unge i varje sätesrad istället för bredvid varandra?!
Elin somnade som en stock, hon sov ju bara typ 20 minuter i vagnen i Mariefred så hon var lagom trött kan jag säga.

Hemma igen cyklade barnen lite, pappan fixade luckan till hönslådan och sedan blev det varma mackor framför Scooby doo innan nattningen:)


Lite pics!


Tisdag

Satte igång att fixa en dörr till hönsen i morse, rätt snabbt avklarat ändå måste jag säga, äntligen fick jag användning av den där vackra dörren jag tiggde till mig av farfar:)

Amelia kom upp för att leka med Lucas och My, Elin var surkart delux och ville inget, Lucas var stöddig och dum och Mysan ylade som vanligt! Att det ska vara så svårt att leka tre? När My och Amelia badade för andra gången gick det bättre för då var Lucas inne under tiden.

Medan vi lagade mat kom farfar och Lena för att hämta Amelia igen, vi andra käkade lite, pannbiffar och potatis som jag varit sugen på så länge:) sedan blev det filmtajm. Lucas och pappan somnade i soffan, så My gick ut och lekte med hönorna springandes runt benen och jag och Elin tog en dusch.

Allas energi har varit på botten idag så vi fortsatte eftermiddagen med filmer och mys. Jag dristade mig till att plocka lite mer vinbär till mormor, så nu finns det en fylld 2,5liters burk i kylen som väntar:)

Nu ska visst familjen titta på ytterligare en film med lite kvällsmackor till, själv ska jag stänga in hönsen och plocka ur diskmaskinen. Lika bra att ta golven också för i morgon när det av till Mariefred. Gripsholmsslott ska få sig ett besök av familjen kaos. Det återstår att se om murarna håller för tre småterrorister:)

Just det, poolpumpen är installerad och dom nya vinbärsbuskarna jag fick av alla sundströmmare i lördags är planterade. Till våren ska jag odla smultron däruppe vid gungorna också, det blir nog perfekt för tjejerna till nästa år:)


Nice

Efter ett morgonbesök hos sjukgymnasten med en ordentlig träningsplan inför framtiden så packade vi iordning familjen och drog till kovik för att bada, ja inte jag och Elin men mina stora barn var nog fiskar i ett tidigare liv för dom fick vi tvinga upp för att äta:)

Elin nöjde sig med att doppa tårna och gräva i sanden. Pappan hade packat med hink och spade eftersom hon stal det från en pojke sist vi var på stranden. Tyvärr så var det barn som hade med bilar och vattenkanna så hink och spade dög inget vidare idag.

Hon somnade bums efter hon ylat om att hon var hungrig på napp i sin mun:)

När mina fiskar badat i nästan tre timmar och pappan fått en redig huvudvärk så åkte vi hem. Lucas och My hoppade direkt i poolen, vi tog vara på dom sista solstrålarna och Elin lagade sandmat som hon sedan blandade med mitt kaffe.

Nu sitter Lucas och Elin parkerade i soffan framför beemovie. Roine och My skulle åka och lämna och hämta en massa saker efter partyt i helgen. Jag ska röja lite och hänga tvätt. Dvs om jag orkar lämna min hörna på altanen. Älskar verkligen min vackra altan:)


Kusinträff

Igår var jag så sjukt trött hela dagen så jag orkade inte riktigt, är inte ett dugg piggare idag egentligen, men så har jag ju inte varit uppe kl 7 på morgonen på en halv evighet heller!

Så lördagen då. Sara och Wilma och voffarna kom direkt på morgonen. Sara hjälpte mig att förbereda maten till kvällen (läs gjorde allt) jag piffade lite här och där och försökte få lite solsken på skinnet emellan varven. Dagen gick märkligt långsamt även om jag hade önskat att jag hunnit mer ändå? När Sara åkte för att hämta David och Anna putsade jag klart köket, dammsög och skurade, helt onödigt egentligen med så mycket besök:)

Linda, Jonny, Janne, Filip, Julia och Viktor kom först. Vi hann prata lite innan Sara och gänget kom, förberedde grillarna och sedan kom sundströmsgänget i samlad tropp.

26 stycken blev vi alltsomallt. Jonny hade ju kommit ut med bord och stolar tidigare i veckan så vi fick plats allihopa. Vilken tur att vi inte kastade det gröna setet:)

Trodde nog att det skulle bli en aning kaotiskt med så mycket folk men jag tycker nog att det var bara trevligt. Barnen hade lite svårt att äta men att leka lockade ju såklart. Elin var livrädd för dom flesta men det gick bättre ju längre kvällen gick. Hade förberett såna smaskiga kola/jordgubbstårtor också till kaffet. Pricken över i:t efter maten.

Gick lite husesyn med några, Sara gick med andra, annars försökte jag hoppa in lite här och där med alla:)

Lucas, Oscar och Viktor lekte hela kvällen, om än väldigt högljutt. Retades friskt med My också som ylade mer än en gång. Tillslut gav hon upp och lekte istället för att yla. Ett par byxor rev Lucas sönder, såklart dom enda shortsen han hade kvar. Pappan sa ju till honom att det inte var särskilt snart att klättra på lekstugetaket men då var det inte många som lyssnade:)

En hel del grodor fångades också, Stella grävde en sjukt stort hål i sandlådan, lillasysters namn som jag inte kan stava till klättrade mest i trappen, upp och ner, såg livsfarligt ut men hon klarade det galant. Jacob gungade i trädet, han hade nog minst kul, minsta grabben och så bara tjejer att leka med:)

Julia gosade med hundarna iallafall:) Filip såg jag knappt skymten av under kvällen... Det enda dumma egentligen med att vara så här många är att man inte hinner med alla som man vill:) Harry tillexempel har jag inte ens träffat förr och han blev åtta månader nu! Skamligt, ändå bor vi bara en skog emellan varandra.

Riktigt lyckad kväll blev det i vilket fall, hoppas verkligen att Linda bestämmer sig för att dra ihop fler sådana här kvällar:)


På söndagen var hela familjen dödligt trötta iallafall. Hönsen fick flytta upp så deras bur var typ det enda vi orkade fixa. Sara, David och Wilma kom med voffarna som naturligtvis var väldigt intresserade av våra nya inneboende:) Sara lagade mat åt oss allihopa men sedan blev det inte mycket mer. Lena var här och plockade av alla buskar till årets saftkokning, på kvällen efter vi alla vilat till en film (Mysan hos farfar förvisso) och Sara och gänget åkt hem så tänkte jag Lena och My leta svamp. Inte en enda hittade vi utan kom hem med ett gammalt älgben och en korg med nyfångade stenar istället.

Det pyttelilla regn som kommit den här semestern har gjort föga nytta, det var precis kruttorrt i skogen:(

Hoppas det kommer svamp senare iallafall:)

Idag ska jag till sjukgymnasten, släpet ska tömmas och en poolpump hämtas, sedan blir det nog en sväng till stranden:)


Fredag

Började morgonen med att plocka iordning på alla saker. Vi har för mycket saker vill jag lova. Hur mycket jag än rensar och sorterar och kastar så har vi för mycket!

Sara, Wilma och hundarna kom bortåt tolvsnåret, då kom familjen också som varit på visit hos farfar medan jag for runt som en virvelvind här hemma. Vi grillade lite korv medan barnen badade i poolen. När wilmis fått mat och ren blöja så åkte vi in till stan. Min familj fick vara hundvakt sålänge. Karlssons, blomsterlandet och Willys fick det bli.

Sedan hem och dricka kaffe med mamma som dykt upp medan vi var borta. Planterade mina nya blommor så det ser lite trevligt ut på idag på kusinträffen. Dom andra var rätt slut efter regnet som sagt...

Sedan påbörjade vi projekt kjol till mina tjejer. Vi överskattade Mysans pysselförmågor rätt grovt så vi fick fixa själva. Elin och Lucas fick åka till farfar, det var inte superlätt att klippa tyll, och inte blev det lättare när fröken 2år skulle ha allas saxar och sedan kniva i tyget! Pappan åkte till Berra och fiskade, och mamma åkte och hämtade Anna som slarvat bort plånboken på bussen!

Wilma var världens snällaste bebis under våra pysseltimmar. My lekte en stund med henne men nästan hela tiden satt eller låg hon brevid oss och bara var nöjd:)

Mamma och Anna kom tillbaka med hamburgare och pommes till barnen. Hon plockade upp Lucas och Elin hos farfar också.

Först kl nio var kjolarna helt färdiga. Storbarnen fick säga godnatt till våra gäster och krypa ner för att kolla på film, Elin fick mysa i soffan till Madicken så länge, mamma hjälpte mig att röja på tomten innan dom åkte och sedan återstod att plocka undan det dagliga kaoset inne.
Pappan kom hem och nattade alla barn så jag kunde färga håret och göra salsan till i morgon. Hoppas verkligen att den blir god nu... Håret blev jag sådär nöjd med :(

Sedan mysa en stund med min man innan det var läggdags även för oss.

I morse vaknade jag av att det lät som om poolen sprack. Och jag väcktes ur mina drömmar av minnet att jag glömt vattnet på under natten! Som tur var hade den inte spruckit och Lucas hade redan varit ute och stängt av. Duktiga unge:)

Nu blir det lite Sunes sommar så man vaknar till ordentligt, sedan fullt ös, mins barn har ju lekt konstnärer på Mysans rum. Så det blänkande skinande rum som jag lämnat efter min putsar runda, är numera fullt med färgfläckar, papper och 356 tavlor:)


Gårdagen

Inte bara blev det en heldag med min mor och dotter igår, och inte bara fick jag en massa vackra tingestar att pryda mitt hem med. Jag packade upp allt på en gång, har samlat ihop allt skräp som blir, bäddade rent i alla sängar och fick upp gardinerna, homestageade lite mer och avslutade kvällen med Idabesök fram till midnatt. Man kan på alla sätt säga att gårdagen var perfekt. Den där känslan av perfektion förstärktes av glada barn som inte nån gång fick hysteriska utbrott utan faktiskt var väldigt rara.

Att ha med My på Ikea är ju något av att spela rysk roulette. Men igår gick det långt över förväntan. Inte ett gråt eller stamp i golvet... Förvisso lite tjat om mat och fika så det lät som om hon aldrig någonsin förr fått något att stoppa i magen:)

Men som sagt lovely day all day:)


Fick efter ett dygns tjatande igenom förslaget att åka till Ikea! Ringde mamma som hakade på:) så hon och jag och My åkte upp. Roine tog Lucas och Elin och åkte till lekparken och pizzerian. Perfekt uppdelat.

Hittade en massa roliga tingestar som jag ska sortera in när vi kommer hem. Gissar att jag måste hålla ett försvarstal om vart och ett också.... :)

Så det var den städdagen... Hann städa av tomten i morse iallafall och pappan klippte gräsmattan så det är också klart...


Om

Min profilbild