Sugiga väder

Ja det är ju inte direkt så att man blir inspirerad i det här vädret! Långtråkigt och kallt! Att man ska behöva elda i slutet av juli???

Nu så har jag fått det ur systemet, annars är gnäll om vädret på sociala medier inte min favorit direkt!

Igår blev inte många knop gjorda, tog en sväng till skogen och plockade bluebär (Elins svengelska) och lite gula kantareller sedan fastnade vi återigen i tv soffan! Idag ska huset saneras, igen! Vi körde ett race i onsdags men det hjälper ju föga när hela familjen är inomhus hela tiden... Då dras alla grejer fram fortare än fort igen! Ikväll kommer pappans storebror med tjej ner från Hudiksvall så jag hoppas att det är fler än jag som gärna ser att hemmet är rent då?!

Om det blir lite väder kanske lekställningen. Får sitt sista lager färg också?






Hoppas att vädret är bättre hos syrran nästa vecka?!

Örebro

Torsdagens morgon bestod i att samla ihop och packa in i bilen för att resa två timmar bort:) Örebro och Gustavsvik badhus stod på besökslistan. Något förväntningsfulla barn... Bara liiiite spattiga.

På vägen upp kändes det som en bra ide att vi bokat hotell över natten. En riktigt seg och tråkig väg vill jag lova. Väl framme hämtade vi biljetterna på hotellet och käkade lite skräp mat innan badet.

Tror att halva Sveriges befolkning hade kommit på samma ide som oss dock. Fy faan vad mycket folk det var. Trodde verkligen inte att dom ens släppte in så många samtidigt? Men det bekom ingen annan än mig, barnen hade askul. Och Elin hade sina puffar på hela tiden, tillochmed när hon lekte i lekplatsen utan vatten! Egentligen skulle nog barnen vara lite större och lite mer simkunniga för att iallafall jag skulle känna mig helt säker men dom tar sig ju onekligen fram och är lite för trygga under vatten. Mysan och Lucas är mer under vatten än över. 

I dom stora vattenkanorna där man fick åka med ring åkte tillochmed jag. Elin åkte med roine, helt orädd hon också.
Den här ångesten som jag känner är nog bara min. Det är verkligen min värsta fasa, att barnen ska drunkna...

Men nu gick ju allt bra. Fyra timmars bad blev det sedan var alla rätt mätta!

Åkte tillbaka till hotellet och installerade oss, sedan knallade vi bort timme. Restaurang för lite mat. På vägen tillbaka igen stannade vi till på Hemmakväll så barnen fick gå bananas på godisavdelningen:)

Jag lovar att alla var rätt slut.Softade på hotellrummet resten av kvällen. Elin somnade till niofilmen men resten av familjen kämpade tappert till slutet:)





Världens obekvämaste sängar och täcke och kudde till Elin hade blivit bortglömt så det var aningens knöligt bara av den anledningen men somnade gjorde vi ju allihop så man får väl ändå känna sig nöjd. 

Frukostbuffén var sisådär för gluten och äggallergiker men det fanns lite alternativ iallafall:)

Efter frukosten städade vi upp och packade. Barnen var visst inte helt trötta på badandet för hotellpoolen var nästa anhalt. Dom hade lika kul i den som på Gustavsvik:)

Ringde farfar som sa att det var strålande väder så vi beslöt oss för att åka hemåt! Lagom semestertripp:)







Wow

Plötsligt händer det! 
Familjen städade huset, tillsammans. Alla hjälpte till även om Lucas insats var högst ovillig.
Riktigt skönt att ha lite ordning, även om den var kortvarig för nedervåningen ser ut som tajkon igen:)

Mina stubbar har blivit målade och altanen är påbörjad. Vet ni hur jobbigt det är att måla tak? Väldigt kan jag informera.... 




Lucas har suttit hela eftermiddagen och ritat, önskar att han kunde hitta lugnet till det oftare för han är så jäkla duktig när han väl sätter den sidan till. Jag får lägga ut en bild i morgon på hans skapelser:)





Och snart är wilmas present klar också, hon fyllde ju bara i april...

Ny dag i morgon att slita ut sig på:)



Andra semesterveckan

Bara andra dagen på andra veckan än så länge men jag gissar att det bara säger poff och så är dom här veckorna slut! 

Hittills har vi hunnit göra klart etapp 1 på lekställningen, burit upp nästan all ved från slänten, tagit reda på det trasiga skjulet, dock är allt krossat glas kvar:(. Roines jobbarbod har fått hyllor och mina (barnens) "knappar" är delade och avbarkade. Idag ska jag slipa dom och hoppas att pappan åker och köper färg. 

Lite roligt har vi hunnit också. Var på miniorerna på bio, har haft två lekkvällar hos Freja eller vampyria hette hon visst. Ena kvällen hittade tjejerna en katt som dom döpte till Ariel. 
Lucas och My har tältat, först på prov i Lucas rum sedan på "riktigt" på altanen. Då skulle Leo vara med men det slutade ju inget bra:)

Har haft några spontanbesök också. Mamma, mormor och morfar och Lisa.
Farbror och kusinerna har varit här och lekt lite också. Så än så länge har det varit en bra lugn och uppiggande semester. Man kunde såklart önska att vädret varit lite mera tillmötesgående, men men, det är inget man kan styra över:)









Hmm jaktornet har fortfarande inte fått färg, men det skyller jag på vädret:)



Tältarna




Det var tre förväntansfulla barn som kröp in i tältet igår... Tre stycken som babblade oavbrutet bra länge, två barn som somnade och precis har vaknat. Ett barn åkte hem efter Beck filmen. Lagom rädd för att My skrämdes. Stackars Leo!

Pappan är iväg och slänger allt blött virke som vi drog fram igår. Kjell var här i går och hämtade allt järnskrot så trots att vi slet som djur igår ser det rätt ok ut på grusplanen! 
Snart kanske vi faktiskt kan bjuda hem barn utan att be dom ta på oömma kläder:)

Idag verkar det bli fjärtväder igen? Ska hänga upp vimplarna jag pysslade till igår och hoppas att det på håll inte syns hur fula dom blev:)
Kanske ska ta fram symaskinen och lära mig den istället?
Om regnet håller sig borta kanske jakttornet får sig en omgång färg också? 


Jag bjuder på den här sålänge #saftyfirst



Semester!

Äntligen! Känner mig lycklig som ens har semester! Lööööv it!




Förvisso har dagarna gått åt till den här härliga tingesten.... Men snart ska nog det vara klart också;)

I morgon vankas det visst stendörren besök om vädret tillåter...

Om

Min profilbild