Tro't eller ej

Matrummet är klart!!! Känns underbart och befriande:)

Har homestageat lite till lördagen men i morgon tänker jag mig att jag ska gå runt som en virvelvind här hemma! Hoppas att jag kan lura iväg pappan med barnen så jag har huset för mig själv? Om jag mutar med att han slipper lyfta ett finger i städväg?

Kan någon vänlig själ komma med ett lass blommor också? Mina stackare fick en dödskyss av regnet....


Vädergudarna

I två veckor har jag renoverat och då har det varit extrem hetta så till den milde grad att jag tillochmed fått vattna gräsmattan. Idag när jag och Lisa bestämt oss för en loppis utan barn på jogersö då häller det ner?!

Det var liksom två dagar på semestern jag ville ha torra, idag och på lördag!!! Nu återstår det att se om dom ska jävlas i helgen också...

Har småpulat i matrummet idag, idiotstädat och sorterat i lekrummet, städat barnens rum och vårat, haft storhandling med hela familjen (ja det var kaotiskt) och lagat mat, men på sena eftermiddan smet jag till Lisa bara för att komma bort en stund. Vi tog en kvällskaffe och bars skitsnackade en stund medan Stina ömsom flirtade och ömsom vrålade och Per målade fönster:) jag behöver inte säga hur skönt det var att komma hemifrån va?

Fick dessutom en massa energi och inspiration, guud vad fint dom har hemma!!!


Hemma väntade kriget! Fast min man hade skurat alla golv och skrubbat soffan ren så det tog udden av hysteriska barn:)

Jag målade klart lager två på väggen, tog en dusch och nattade barnen innan listerna fick första lagret. Pappan hade fäst överskåpet på mitt porslinskåp också så det kunde äntligen byta plats! Men nu är det hoppisängdags tror jag. Lagom sent som vanligt:)


Fantastiskt

Den senaste tiden har det slagit mig allt oftare vilka stora ord min tvååring slänger sig med:)

Jag blir lika förvånad och själaglad varje gång:)
Ja, varje gång det inte är ett fult ord dvs då blir jag mest förvånad!

Antar att det är mamman i mig som pyser lite av stolthet, för när jag tänker efter så är det kanske inte så konstigt att hon använder ord på "rätt" sätt eftersom hon faktiskt har två skolbarn till syskon?! Jaja, njuta av det tänker jag göra iallafall:)


Oj

Det blev inte mycket gjort idag inte. Pappan har visst fått mina magsmärtor och varit halvdöd hela dagen. Men ett lass till tippen blev det iallafall medan jag tog två barn och handlade. Det behövdes kan jag säga för det ekade i kylen...

När vi kom hem sprang dom stora upp för att spela nya spelet. Pappan och Elin åkte ner till farfar en stund så jag passade på att knacka ur spiken som var kvar iallafall.

Sedan blev det en lugn eftermiddag när pappan behövde sova en stund Elin kollade på Hopp för vilken gång vet jag inte, Lucas och My fortsatte med spelandet helt sams?!

På kvällskanten kom Linda och Jonny förbi med lite möbler till helgens kusinträff, dom blev kvar lagom så jag hann prata hål i öronen på dom:)

Farfar kom upp en stund och blev kvar på tacosmiddagen. Sedan var det dags att natta barnen. Nu blir det Wallander-Sveket för mig och pappan. Nya tag i morgon för att få klart sista väggen:)


En vägg kvar

Har pulat lite pö om pö hela dagen med målningar och dra kablar och tömma ur och flytta runt och packa in och sortera och slänga och spara:)

Nu är sista väggen avpappad så i morgon ska spiken knackas ur, väggen målas i två omgångar och listerna likaså. En dörr är det kvar också men sedan är det fasen klart:) för taket det gör vi inte nu, det spar vi till en trist höst eller vinterdag.
Jag hoppas att min man är sugen på att skruva upp en hylla åt mig också :)

Magen har varit mycket bättre idag, jag som fnyst åt omeprazol tidigare, påstått att det inte hjälper ett jota, det gör det visst om man har magsår och inte glutenmage:)
Så nu har jag ordinerat mig själv en veckas behandling och tänker efter lite innan jag öppnar den där matgluggen!
Kaffe saknar jag dock, kan på sin höjd dricka en halv kopp innan magen protesterar.


Mamma och Anna tittade ut en sväng på eftermiddagen, fikade lite på altanen och pratade strunt tills mammas tvättid började.

Barnen har varit hur snälla som helst idag. Har både spelat och badat ihop utan så mycket bråk:)
Elin däremot har varit vansinnig mest hela dagen. Kastar sig på marken när hon inte får som hon vill och bara skriker rätt ut så att öronen håller på att lossna på dom som råkar stå för nära. Bråkar med Lucas och My och är dum med mig och pappan. Antar att det bara är att vänja sig och sätta ner foten ordentligt för så här tänker jag inte ha det. När tillochmed pappan tycker att det är för livat, ja då är det det:)

Det går bättre att lägga sig iallafall, lite bråk och tjafs och så men idag och i går har vi sluppit fullt utvecklat krig iallafall:)

Man kan ju undra varför man inte kör bur redan från början så barnet är vant vid det och föräldrarna slipper otaliga upptassningar under kväll och natt runt treårsåldern!


Nu ska jag glo på sista snutten på Robin Hood innan det blir sängen....


Full rulle

I torsdag gick halva dagen åt till att koppla in en ny tank och vattenpump eftersom att pumpen tog sin sista suck under pappans morgonbad.

Jag målade klart den vägg som är avpappad och grundade ett lager på listerna. När vattnet väl fungerade igen var det hög tid att iordningställa kaoset som blir så fort man inte plockar hela tiden. Per Lisa och Stina skulle ju komma på lite grillning och pojkarna skulle dricka öl! Elin gjorde sitt bästa för att prata omkull våra gäster, Stina gjorde sitt bästa för att mamma Lisa inte skulle få sitta ner och Lucas och My pysslade och var sams för en gångs skull.

Efter grillningen smet Lucas ner till farfar och tjatade sedan till sig att få vara kvar. My fortsatte att pyssla, Elin badade med sin nalle och solade fast solen äntligen gick i moln.

Vi flyttade ut på altanen istället, Elin började acceptera Per som tydligen var skitläskig från början:) kvällen slutade med att hon satt med honom i soffan och tittade på Pippi mussmuss:)

Farfar och Lucas kom upp för att hämta hans hängslen och Mysan grinade tills hon också fick följa med ner. Ovanligt, not?!

Efter en trevlig afton åkte besöket hem och vi kröp i säng, Elin somnade omedelebums, jag är förvånad att hon höll i så länge som hon gjorde.


Jag vaknade till flera gånger på morgonkvisten med en helt ny obehagskänsla i magtrakten. Försökte ignorera så gott det gick, tog lite papaverin och hoppades att det hjälpte på det här nya med, men det gjorde det ju inte. På med skygglappar, samla ihop familjen och tuta ner till Oxelösund där Vickis och tjejerna väntade. Magvärken ville verkligen inte ge sig, fick en tablett av Vickis men sedan skickade hon hem mig:)

Somnade på soffan när vi kom hem.
Och när jag vaknade typ 2 1/2 timma hade idiotvärken reducerats till ett molande... Som höll i sig hela eftermiddagen och kvällen. Kul att vara vrålhungrig och törstig men inte kunna äta eller dricka.!?

Barnen badade massor, pappan och jag vattnade gräset sedan tog vi siesta inne medan Elin sov på soffan. Grillade korv igen till kvällsmat, sedan åkte pappan ner till farfar med barnen. Farbror och Amelia hade kommit dit nämligen.
Jag passade på att plocka lite och läste färdigt boken.

Trodde nog att jag skulle kunna sova bort smärtan i magen till idag men så fel jag hade. Det är kvar och jävlas...

Undrar vad det är? Sitter liksom mellan brösten i höjd med där revbenen går ihop?
Och så går det i vågor, molar hela tiden och så kommer det en smärtvåg som gör att man tappar andan och så släpper det?? Skitskumt....


Skönt

Mammas förråd blev tömt på skräp, efter maten sa hon att tippen i oxd visst var öppen så vi åkte och slängde direkt! Vilket också innebar att vi kunde få med allt vårat skräp hem på en gång:)

Vi gick ut för eftermatenkaffet så barnen fick leka lite. Tokvarmt var det och Elin var aptrött så vi tackade för oss och åkte hemåt. Med bara ett barn för mamma skulle ta med Lucas och My till minigolfen:)

Stannade på rusta för att fylla på färgförrådet bara. Det var typ inte så kul att komma hem med ett släp fyllt med leksaker men nu blev det ordentligt rensat iallafall och lekrummet är överfullt. IGEN!!!
Efter ett dopp i poolen satte pappan igång med att riva klart och knacka bort alla spikar. Farfar kom förbi efter en promenad och i samma veva kom mamma och Anna hem med barnen. Mätta och glada efter ett besök på Pettersons.
Lucas var ivrig att visa motorcykeln och körde som en blådåre medan Elin och My lattjade med en groda.
Fikade på hallonpajen som blev kvar från igår. Så mysigt att inviga altanen med fikagäster!

Sedan åkte alla hem, barnen är stoppade i säng. Lucas med en Bertbok My med tretusen gosedjur och Elin med sin "nya"docka.
Halva väggen är målad och min arm är precis trasig. Hoppas att den läker ordentligt så resten kan bli målat i morgon!!!


Onsdag

Idag ska mammas förråd tömmas. Och Lucas har beställt yankantana till lunch. Rev av pappen på nästa vägg i matrummet också när vi nu ändå ska till tippen så ikväll blir det ett spikknackarvarv till:)


Bilder


Orkar inte

Blogga alltså. Sjukt trött fortfarande efter nattens bravader. Har haft en grym huvudvärk hela dagen och det blåvärker i tänder och hela käken. Biter ihop tänderna allt som oftast och fast jag vet om det så börjar jag om så fort tankarna vandrar iväg.

Roine och My var ju på Barnmottagningen och tog mer prover. Vilka såg bra ut, dom som är snabbtester resten får vi ju reda på senare. Doktorn trodde absolut inte att det var ett krampanfall hon hade men skickade en remiss till EEG iallafall. Däremot tyckte hon att det lät som reflux. Googla på det för jag orkar inte skriva:)

När man läser där så kommer man på att jo, My har ju ofta sura uppstötningar och klagar på huvudvärk och magvärk vid typ varje nattning??
Så nu ska hon övervakas i två nätter för att se om hon låter så igen, så hoppas vi att det går att väcka ungen så hennes pappa kan slappna av lite.

Hon har varit precis som vanligt idag, babblar oavbrutet, gråter stup i kvarten och retas med sina syskon oupphörligen...


Tog en tur till jogersö för att gå på loppis. Elin skulle köpa en säl och en katt, Lucas ville ha en femhundralapp och My en hundralapp. Som vanligt alltså:) Moster Marie följde med oss, parkerade hos dom eftersom vi skulle ta med en spis hem åt farfar. "Mojmoj" ropade Elin efter Marie hela kvällen, inte alls barn som har tre mormödrar:)

Så till fynden då. My hittade en katt och en häst, Lucas ett gladiatorspel och ett mikroskop och Elin en docka.
Jag fick ju Elin vakt en stund och hann strosa lite själv så jag fyndade fem djupa tallrikar (inte 8 som jag trodde:() för 150kr en helt fantastisk plåtburk och en glasflaska. Och två böcker en Läckberg och en Madicken! Alla barn var snälla och ingen försvann i folkmängden det får man se som ett lyckat loppisbesök:)


Sedan gick vi hem till Marie och Peter igen dör den senare satt på kaffe. Hade tagit med hallonpaj och glass som vi fikade på. Ja barnen åt ju bara glass för något annat går ju inte. Lucas pulade med sitt mikroskop och plockade med spelet, My tittade på allsång på Skansen och ritade teckningar till Marie. Elin målade en teckning på sitt ben och runt munnen, vattnade golvet i uterummet, flög fram som en orkan i huset och kartade på köksbordet, jag tror att där nånstans tackade värdparet sin lyckliga stjärna för att vi inte är där så ofta;)

Sedan sa vi adjö och åkte mot farfar för att lämna spisen, Lucas hoppade snabbt ut ur bilen och klamrade sig runt benet på gubben. FAST jag sagt nej 250ggr på vägen dit.... Får väl snart ta och dela med mig av barnbidraget till farfar...

Hem och knapra huvudvärkstabletter igen och få lite föda i buken. Det blir så tokigt med födointagen när man är helt upp i varv. Sedan fick tjejerna skutta i säng, båda somnade omedelebums men jag som var tröttast kan inte sova. Är så jäkla nojjig att Mysan ska få nån attack i natt igen även om hon just nu sover lugnt och stilla?!

Och inte orkade jag ju blogga heller?!


Wiehooooo

Tillbringar natten på hospitalet car ju inte direkt vad jag önskat mig efter mina hela fem timmars sömn föregående natt?!

Men låt mig börja från början. Lucas och My ville campa, pappan är inte jättesugen på att sova i tält men drar till med gröna kojan hos farfar. Barnen i extas så klart. Så hela dagen sprätter dom omkring och petas på varandra medan pappan och jag turas om att slita papp, knacka spik och måla. Elin strosade runt och var med lite varstans som vanligt.

Kvällen kommer äntligen så pappan tar med barnen dit ner, "jag jockå, jag jockå" ropade Elin, inte helt otippat.

Så jag fick baka paj och städa i mitt kyffe alldeles ifred. Efter stund åkte jag ner och hämtar Elin och lämnar all packning som skulle ner. Tydligen går det åt en massa saker för att sova i koja?

Vi fikade lite på pajen och gav kycklingarna lite mat men sedan ville lilla damen faktiskt hem, för dom var sååå dumma allihopa. Tydligen fick hon inte leka med vassa kniven och inte heller fanns det en passade klänning till ers majestät....

Jag mutade med mat och skrållan, hon ville ha chips och se på hulken och jag tänkte att hon får bestämma. Pappan kom upp inte mindre än 2 ggr, först hade jag glömt en massa mat och sedan behövde Lucas en allergitablett.

Elin somnade framför Alvin medan jag målade det sista, bar upp henne och småpulade en stund till innan även jag kröp ner.


Hann väl typ sisådär sova 15 minuter innan jag dras upp från drömmarnas land. Min make står utanför fönstret och viskskriker.

Tydligen har han vaknat av ett konstigt läte från My, han får inte liv i henne när han ruskar om henne, han blir livrädd och kastar upp henne på axeln för att gå in till farfar för hjälp. Då dreglar hon flera dl, inne hos farfar får han liv i ungen som spyr över hela golvet.
Så han hämtar mig, jag åker ner och hämtar My, hon är lite pepplig men det verkar inte vara nån jättepanik på att åka in.

Hem igen och försöker få till nån slags sömn. Hinner inte ens varva ner innan My mår dåligt så pass att hon inte kan ligga ner.
Hon och Roine ska gå ner istället, hinner inte mer än till hennes rum innan hon spyr igen. Och denna gång ser det ut som blod?

Ringer sjukrådgivningen som ordinerar ett besök på akuten.! Såklart. Det var bara att dra på paltorna och åka...

Hon piggnar till i bilen en kort stund sedan blir hon yr och illamående igen, så en till kräksa på parkeringen. Får ett rum nästan på en gång om det är magsjuka. My somnar och jag påbörjar väntan... Med en bok med som jag hann hugga åt mig innan vi åkte. Och det tackar jag för. Kl 05.45 blev vi utskrivna för att komma tillbaka gärna redan kl 8 på barnkliniken.

Men även om proverna inte visade något just nu så skulle hon ändå kollas upp ordentligt på barn. Vi får väl se. Det brukar låta så viktigt och angeläget när man pratar med 11-77 eller som i det här läget att vi ska vidare men sedan brukar det inte hända mer?!

I höstas när vi var inne med henne blev vi akutremiterade till öron näsa hals för hennes halsmandlar med förebrående ord som, varför har det inte tittats på tidigare? Medan dom på öron näsa hals bara viftade bort det hela?!

Så vi får se vad som händer och sker idag då?!


Ha

Tryggt förvissad om att det var pappans tur att masa sig ur sängen läste jag ut min spännande bok igår! Kl 2 först hade jag nått sista sidan, strax därefter kom en Elin insnubblandes "jag måste mysa med dig mamma"

Kl 7 när liten tyckte det var färdigsovit fanns inte någon pappa kvar i sängen?
Han hade visst lagt sig hos Lucas som fortfarande tar sina nattliga titt som tätt....

Så vi gick upp jag och Elin. Inte något ont som inte har något gott med sig dock. Nu är golvet avskurat, disken urplockad och alla skåpsluckorna avtorkade. Och Elin och Lucas är också avskrubbade:)

Nu har hela familjen vaknat och det råder full kalabalik som vanligt. My hann inte ens ta ett steg in i vardagsrummet innan Elin attackerade henne och påstod att bollen My sovit med var hennes "jag hade den faktiskt" en allt oftare använd mening:)


Idag ska vinbären plockas! Om någon är sugen på röda så finns det massor! Lugn mormor jag sparar en burk åt dig i kylen:)

Sedan tänkte jag att projekt matrummet ska startas upp?! Vi får se vad regeringen tar för beslut i frågan:)


Lördagsnöjen

Började dagen med lite stillsamt bara vara, men efter sommarlovsmorgon satte vi fart. Har krattat och tömt av efter skjulrivningen häromdagen och fyllt ett lass med brännbart. Tjejerna lekte affär i kartongen efter möblerna med en godispåse som My snokade reda på.
Vi kom av oss i rensandet när Roine hittade en orm som trasslat in sig i ett nät, den fick vi hugga huvudet av, för säkerhetsskull gjorde han det två gånger, sedan var det visst min uppgift att ta hand om kroppen:) efter jag stoppat ner den i en hink, öst en massa saker över hinken och pressat i ordentligt för att sedan stoppa i allt i en påse och knyta ihop så kunde han tänka sig att ens köra släpet:)
My knight in shining armour?

Klädde på mina nakenfisar och åkte in till Björshult för att tömma också, gissa vem som fick slänga ormpåsen?!

Rätt som vi sprang omkring där och sorterade kommer en man bärandes på en vagn, exakt likadan som vi redan har men typ 100ggr fräschare, pappan frågade snällt om vi fick den och det gick alldeles utmärkt:)
Såg när vi kom hem att det fattades en skruv men det fixar mulle meck:)

Åt fuskmat idag på vägen hem, för hemma väntade nya projekt. My och Elin satte igång att måla brädor, en svan som gammelfarfar täljt en gång i tiden och bordet som ska vara i lekstugan. Jag målade två av stolarna på altanen och blomlådan. Pappan satte igång att röja av bland träden han fällde i våras! Dom ligger liksom bakom i slänten så det har blivit ignorerat:)


Farfar och Lucas kom hem från traktormässan också, med Lucas nya leksak, en egen crossmotorcykel?! den lät värre en värst och behöver en ordentlig rundsmörjning men det blir nog bra så småningom.. Så en natt till hos farfar bestämdes det om innan han ens hann säga hej! Mysan skulle också med, så en snabbfix av hennes cykel fick vi göra innan dom skulle "hem".

Nu vill visst pappan ha bärhjälp så det får vara allt för denna gång:)


Vackert

Jag är sååå nöjd över möblerna, pappan inte lika nöjd eftersom han fick skruva ihop alltihopa:)
Fast han är nöjd ändå, eftersom det var mer än halva priset och det passade så in i bänken bra:)

My och Elin, dom enda vi fick hem från farfar var också nöjda eftersom dom fick kartongen att bygga hus av. My har tillbringat kvällen i nya jobbarbyxor i sandlådan. Med hela brallorna fulla av verktyg som hon fått låna, så just nu står egna verktyg högst upp på önskelistan, blommiga hammare och skruvdragare vill hon ha:)

Lucas blev som sagt kvar hos farfar, han får väl hjälpa till att jaga in kycklingarna som trivdes bra utanför buren men konstigt nog höll sig i närheten. Dom skulle in och handla och det var väl det som lockade mest gissar jag på?

Elin har också lekt i sandlådan, spritt språngande naken så klart, bävar lite inför hösten då hon faktiskt måste ha kläder på sig. Det spelar liksom ingen roll hur många gånger jag klär på barnet, så fort jag vänder ryggen åt är hon nakenfis igen?!
Sedan avslutade vi med en omgång skrållan som vanligt:)

Ikväll fick det bättre att lägga sig. Läste Emma och Lillebror och sa sedan god natt, lite kinkigt men med lampan tänd, dörren öppen och med mamma i rummet bredvid hängandes tvätt så somnade hon utan ett pip. Tror att My somnade ganska på en gång också? Har inte hört några misstänksamma läten än så länge men hon har ju lurats förr?!

Btw känns det som höst ute?! Hoppas verkligen att den inte kommer än på bra länge, jag behöver sol och värme ett tag till för att orka med skithalvåret med kyla....


Passar på

När det går:)


Bild


Fredag

GAAAH vilken natt! Elin vaknade vid tre nånstans och kunde inte somna om utan sin mamma i fotöljen! Vilket resulterade i att mamman vaknade och absolut inte kunde somna om. Och sedan var det bara att rulla ur sängen kvart över sju när det visst var dags att starta dagen?!


Pappan och My fick sova ut ordentligt iallafall, lagom till mormor och Anna kom vid 11 hade dom gått upp:)

Drack lite kaffe ute i blåsten innan mamma satte igång med maten, lyxigt värre när man slipper både laga mat och plocka undan:)
Vi hann med en kopp kaffe till innan mamma skulle hem och förbereda sig för extra jobb. Vi åkte ner till farfar för att lämna stora barn och tömma släpet. Nu är vi på väg till Södertälje för att köpa en utemöbel till altanen! Sedan blev vi lovade jordgubbar med grädde hos farfar.
Barnen skulle leka med kycklingarna och försöka ha dom lösa:) vi får väl se om vi blir tvugna till att köpa nya eller om dom trivdes i sin inhängnad?!

Just det, fick ju en massa böcker av mamma också så ner ser det lite mer ut som ett bibliotek i mitt fina rum. Och jag har en massa att läsa eftersom jag vara kände igen typ 4 st av alla jag fick.

Camilla Läckberg typ bok 2-4 saknar jag om nån har ligger och skräpar, eller iallafall vill låna ut:)
Avskyr att inte läsa i kronologisk ordning, men nu blev det så tyvärr:(
Antar att jag borde åka till pappa för att kolla om mina ungdomsböcker finns kvar nånstans?! Fast då kanske jag måste tvinga min man att bygga fler hyllor?!


Paybacktime

Är det nu det är dags? Att få igen för att jag njutit av Elins otroligt enkla läggningsrutiner? Ända sedan mardrömmen häromnatten så bara vägrar ungen. Igår gick det ju ändå rätt smärtfritt eftersom hon somnade medan jag läste, men i kväll?!
Det gick ju ändå jättebra att vila middag, fast hon vaknade superledsen iofs...

Nä ikväll gick det inte att somna under sagostunden och när jag som vanligt sa natt natt när boken var slut blev hon super ledsen, jag gick ner iallafall men hon jobbade sig upp till panikångest så det var bara att gå upp igen. Satt lääänge på hennes rum och hon var förvisso tyst och lugn men kunde inte somna. Vi gick ner för min mage kurrade som en tok, glömde visst att själv äta kvällis!
Efter ett hastigt intag av resterna av korvstroganoffen gick vi upp igen, hon kröp ner i sängen och la sig tillrätta, pillade med täcket och monsterdockan och vred och vände på sig, tillslut somnade hon äntligen...

Hon har absolut inte kunnat somna tidigare om det inte varit bäcksvart och knäpptyst, nu plötsligt ska dörren vara öppen och lampan tänd?!
Hoppas verkligen att det här är en snabbt övergående fas, jag uppskattar min röjartimme på kvällen alldeles för mycket för att börja med den här kvällsrutinen igen!!!


Onsdag och torsdag

Onsdagen gick i slapparstil ända fram till sena eftermiddagen. Solade och badade och försökte komma nånvart i boken!
På eftermiddagen, när dom stora åkt ner till farfar för att leka med sina kycklingar och Elin sov så passade pappan på att åka och handla och jag att måla Lucas skåp. Hann med ett och ett halvt lager innan Per, Lisa och Stina kom på spontanbesök. Jag gillar spontana besök och tackar mig själv för att jag passade på att röja av den värsta skiten medan första lagret färg torkade!

Vi njöt av solen och drack lite kaffe medan vi uppdaterade varandra om det senaste sedan var det dags för dom att åka hem, Elin hann vakna och kramas med Stina iallafall:)

Sedan satte pappan igång med trappen till altanen och jag målade klart skåpet, bra blev det inte men det får fasen duga. Elin drog av ett par omgångar med skrållan och passade på att måla om soffan, numera går den i vitt?!
Farfar ringde och tyckte att Lucas och My kunde stanna därnere eftersom dom skulle iväg till Kjell tidigt idag.
Allt för sent var det dags att lägga lilla damen. Hon vägrade att lägga sig och berättade om hemska maskar och ormar. Förstod att nattens mardrömmar var värre än jag trott och fick gå på maskjakt och sedan läsa SuperCharlie innan om slappnade av så pass att hon kunde somna. Hon sov hela natten sedan iallafall:)

Fick lite sovmorgon idag också, vaknade av att pappan och Elin åkte till farfar:) så jag fick lite lugnt och skönt en stund innan dom kom hem igen. My följde med för att hämta kläder och pappan lämnade Elin för att åka och köpa virke.

Så han har roat sig med att bygga hela dagen, Elin har målat det mesta på tomten och sig själv i blått, grönt och rött och jag har varvat mina dagliga sysslor med att komma in i en ny bok:)

Efter lunch nångång kom farfar hem med Lucas och kompisen Viktor. My blev kvar hos Kjell med Viktors systrar. Killarna badade och stojade i poolen medan Elin sov sin middagsvila.
Pappan åkte en sväng till till byggmax:)

Sedan kom My hem och Viktor följde med Kjell för att åka hem till sin mamma. Det tog typ två sekunder sedan var det fullfjädrat krig som vanligt:(

Mamma, Anna, mormor och morfar kom på ett spontanbesök dom med så vart det en kvällsfika idag med:) Elin underhöll genom att kissa på gräsmattan och sedan försöka ta bort kisset med en gammal sil?! Lucas körde flygplan och My hade för ovanlighetens skull blivit getingstucken i underläppen?!

Pappan fortsatte sedan med trappbyggandet medan barnen fick kvällsmat och jag vinkade av gästerna! Nu är köket avröjt IGEN, och jag ska slå ner rumpen och läsa lite!


En vanlig tisdag

Började morgonen med en solstund i hettan, packade in alla böcker som jag hämtat kvällen innan hos mamma och inser att jag har fler olästa böcker än jag visste?! Hittade min favoritbok som liten "godnatt mr Tom" och alla Kitty böcker som jag betade igenom:) tänk att böcker fyller så mycket minnen? Hoppas att My och kanske Lucas också uppskattar dem sedan...

Elin var ett surkart utan dess like, antar att hon inte gillar den extrema värmen särskilt, hon fullkomligt vägrar att hoppa ner i poolen också så hon får ju ingen svalka heller?! Lucas och My får man knappt upp ur poolen i stället. Som två sälar dyker dom och hoppar omkring dagarna i ända.

Jag och My tog en tur på stan, hittade på ett ungefär vad jag tänkt mig även om Mysans rock klänning uteblev, sedan handlade vi lite föda och åkte hem igen! Elin var fortfarande sur, fast hon ätit massor av mat och fått en massa tilltugg, hon somnade på soffan medan ugnen lagade till Mysans favoriträtt, potatiskroketter och köttbullar:)

Vi åt ute och sedan fortsatte dom stora med att bada. Pappan hade krattat hela våran väg, från bastun och ner till soptunnorna. Farfar sladdade vägen häromdagen så den var inte så snygg. Frågan är vem som ska fixa till vägen ovanför oss, den har sjösa sladdat och rivit sönder precis. Hela vägen är som en mjuk sörja full med storsten... Ska bli spännande att se vad jägarna säger om det nästa gång dom kommer. Ända upp till kallhygget har dom rivit upp vägen.

På kvällskvisten satte stor barnen igång med att fixa kojan i skogen medan jag och pappan bar bort mera skit ur skogen, nu är det inte mycket kvar ur det första skjulet. En hel del svordomar över farfars samlar beteende blev det, speciellt efter jag blev pissmyrebiten på insidan av låret efter vi bar nån tung jävla grej. Det blir långbyxor nästa gång!!!

Barnen fortsatte att samla pinnar till sitt bygge, sams för första gången på hela dagen. Elin kompenserade genom att fortsätta sitt surmarathon....

Det blev varma mackor till kvällis och sedan skulle barnen i säng. Lucas läste för Elin, älskar verkligen att han blivit så duktig på att läsa!


Söndagsäventyr

Pappan jagade upp oss allihopa i ottan för att vi skulle komma iväg i tid till Eskilstuna!
Och efter diverse omplåstringar och frukostfixningar så kom vi äntligen iväg. Efter typ 80 minuter regelrätt krig i bilen var vi framme. Fast vi började med hamburgare till alla barn som magiskt nog var hungriga igen.
Sedan så var det dags. Vi övertalade barnen att skippa karusellerna den här gången och det gick lättare eftersom det kom en tiger och berättade att Sean Banan skulle uppträda på eftermiddagen. Elin blev vansinnig efter varje inhängnad eftersom hon inte fick komma in. Vi tyckte inte att det var lämpligt att klappa tigrar och apor!

Till barnens lycka hade pappan spenderbyxorna på så dom fick välja en varsin sak i souvenirshopen. My valde ett lejon och pennor, Lucas ville ha ett marackasägg och Elin efter mycket om och men en orm! Som hon skrattade hysteriskt åt när den killade henne med tungan?

Sedan strosade vi vidare, många katter har dom på parken zoo om man frågar Elin.
I klapphagen fick barnen klappa getter och alpackor, Elin var vansinnig för att hon inte fick använda alpackan som soffa och inte heller flytta in till marsvinen, inte ens krypa in till sköldpaddorna eller dra kaninerna i öronen. "Hej kossan, du heter gris" skrek hon till korna innan vi gick vidare för att titta på krokodilerna. På vägen dit tittade vi på "musen" som i själva verket var en "fossa" och såg ut som något slags kattdjur. Tror att krokodilen var en besvikelse för Elin, den låg mest alldeles stilla, men Lucas berättade högljutt för alla som ville höra att han en gång blivit jagad av just den som låg där och stirrade...

Sedan var det parklek bestämde barnen. Och det var ju deras dag så dit gick vi, fast komodoödlan först. Lucas som var där med skolan i början av förra skolstarten ville hemskt gärna visa den för oss andra.

Sedan lektes det en stund, Elin tyckte jättehoppkudden var roligast medan Lucas och My utforskade det mesta. Vi hann med en tur till dinosaurierna också innan vi avslutade med varsin glass innan vi gick mot stora scenen. Dåligt glad Lucas, fast jag tror att han liksom jag blev besviken över det kassa ljudet och att allas vår Sean körde playback.
Efter en timmes vrålande och klappande och dansande och många skratt, jo han är rätt kul faktiskt, så gav vi upp. Köpte utlovade popcorn och sockervadd och rullade en sovande Elin mot bilen. Trodde väl aldrig att hon skulle kunna somna till copacabanana på högsta volym (då hade vi nämligen tagit oss ner till högtalarna).

Sedan ytterligare 80 minuters krig för att komma hem med ett stopp på Ica för att handla snabblagad middag till hungrig familj. Kyckling med färskt bröd, gurka och mozarella :)

Nu myser dom stora barnen till tv:n, pappan och Elin åkte till farfar för att lämna nässpray till sjuklingen och jag ska läsa lite i en Camilla Läckberg, och jo då nu måste jag skaffa alla hennes böcker:) å andra sidan har jag ju plats nu när mitt fina bibliotek är typ klart!


Lördag

Sovmorgon till 10, onekligen skönt att bebis beslöt sig för långsova när Cina var hör och drack lite vin i går kväll:) förvisso åkte hon redan kl 23 och vi drack typ 3 glas var men ändå. Har ju haft huvudvärk i fyra dagar så jag orkade liksom inte mer!

Idag iallafall slapp jag huvudvärken ända till sena eftermiddagen. Vi började dagen med lite fix på tomten, Roine la äntligen klart taket på lekstugan, sandlådan är städad och urkrattadk, kaninerna fick nytt spån och en lekstund med Elin och så var det visst dags att skotta ur sand ur lekstugan nu igen också!

Farfar kom hem med stora barn, Lucas hade trampat på en skruv och ville hem för att visa, My var sur som ättika för att farfar inte tyckte att hennes sticka var prio ett när Lucas höll på att förblöda ur foten! Det tig en timme innan hon accepterade att alla älskar henne precis lika mycket...

Farfar stannade på lite kaffe och hjälpte pappan lite på lekstugetaket sedan skulle han hem, "jag jockos" vrålade Elin och sprang och satte sig i bilen. Hon fick följa med och plötsligt var det lugna gatan här hemma. Mina stora barn vägrade nämligen att komma ner och ut. Dom var så skadade att dom inte orkade?! (Mysan hade en fästning)

Vi fick lite sällskap av mormor och morfar som köpt med lördagsgodis till barnen:) men ut ville dom ändå inte...

Först när mormor och morfar skulle hem igen och pappan skulle åka ner och hämta Elin kom dom, och skulle med ner såklart. Medan dom var där grävde jag upp potatis till middan. Riktigt fina potatisar fick vi, och nu önskar jag mer än nånsin att vi hade ett riktigt land att odla i!!!
Goda var dom också, passade perfekt till ugnsbakad lax (torsk till pappan) och crème fraishe!

Sedan fortsatte barnen med spelandet, får väl vara glad över stunden dom badade innan maten?!

Pappan fick ett ryck och satte dom sista två våderna tapet medan jag försökte vila bort huvudvärken med Elin framför Saltkråkan.
Hyllan orkade han också bygga klart så nu är det inte mycket kvar därinne! Men det får bli en annan dag, i morgon ska vi på äventyr:)


Nyaste

Linnea, Isabelle, Hilda, Wilda och pippifågel är våra nya medlemmar, ni får gissa vilket namn Elin valde:)

https://cdn3.cdnme.se/3907327/7-3/pic_51e0301dddf2b35ea3f32b17.jpg" class="image">


Torsdag


Fredag

Var på röntgen igår, fast nu tar det ju typ en vecka innan jag får veta att jag är kärnfrisk! Hann handla, packa upp och dricka en kopp kaffe med Cina innan det var dags för sjukgymnasten. Fick lite mer övningar med en pilatesboll så efter åkte jag till rusta för att införskaffa en sådan. Och lämna tillbaka poolskyddet pappan köpte dagen innan, som var för litet...

Sedan hem för att äta lunch som pappan gjort!
Lucas och Leo satt inne och spelade, Mysan badade och Elin sprang omkring och pysslade med diverse. Pappan lastade släpet med allt skräp han samlat ihop, så skönt att bli av med allt som ändå bara ligger och dräller...


Cina kom och hämtade Leo och en stund efter kom Sara och Wilma med voffarna. Pappan hade somnat på soffan, Lucas åkt ner till farfar för att bygga klart hönshuset och My hade bänkat sig framför smurfarna. Så jag och Elin tog en promenad med moster och Wilma. Abbe smet in i skogen, han fick upp spår och vi var lite oroliga att skulle vara borta men han kom tillbaka. Elin somnade gott på vägen tillbaka, väl sent för en vila men, men vi har semester:)

Sara skulle vidare för nästa besök, jag knaprade lite huvudvärkstabletter för andra gången, försökte vila lite också men det är inte det lättaste när man har ett rum som inte är klart! Ida kom förbi för en kvällste. Fast mest för att lämna lite saker som hon rensat ut:) passade perfekt för då fick hon ta dagisvagnen som vi inte längre har användning för.

Sedan var det hög tid att börja med tapetseringen. Inte lika lätt att sätta papperstapet och köra mönsterpass med ögonmått! Speciellt inte när mannen tycker att mina sätt att göra det på är fel! Men han lugnade sig efter dom två första våderna, sedan fick jag äntligen göra på mitt sätt!!!

Trist att min kära kropp är på strejk bara, så det blir till att fortsätta idag om nu handleden beslutar sig för att sluta göra ont dvs?!

Som sagt, fredag idag, dagen barnen längtar efter hela veckan. Dagen då kycklingarna ska hämtas! Har precis slängt lite skräp, ska handla lite vin till kvällen då Cina kommer sedan ska vi äntligen hämta dom.


Bild


Regn och rusk

Startade morgonen med att fortsätta måla lister medan barnen tittade på Marmaduke, sedan gick vi till skogs hela familjen. Tanken var ju att plocka svamp men My ville bara plocka blåbär, Elin ville ha smultron och Lucas lekte gandalf med varenda pinne han hittade:)

Några stackars svampar fann vi iallafall och lite blåbär också, smultronen åt Elin upp på en gång och vrålade MER efter varje bär hon fick!

När det började hällregna ville familjen hem, så hemåt gick vi. Pappan grillade medan jag plockade undan lite och Elin kollade ett varv till på filmen. Lucas och My som var såååå trötta i skogen fick ny energi av walkietalkie leken dom höll på med. Efter maten satte pappan igång att spackla den vägg som ska tapetseras medan jag bröt ner masoniten på sista snutten brädvägg. Elin somnade trots två hysteriska syskon, film på högsta volym och en mamma som knackade spik! Och sov rätt länge tillochmed, hon vaknade när pappan sa att han ville ut och elda skräp;)
"Jag vill ockå fulla med"

Så hon och jag tog en tur till i skogen hittade lite mer svampar och två grodor till Elins förtjusning. Avslutade vid grannens stuga och ramlade in i värsta smultronrabatten, "där ockå, mera, mera" tur att grannen inte var hemma!

När vi skulle gå hem med våran svamppåse fick fröken två år nog, hon satte sig på rumpen och bara vägrade! Så jag gick...
Och hon skrek...
Jag stannade och sa att hon fick resa sig själv och komma...
Hon skrek...
Jag gick in i skogen...
Hon vrålade ännu mer...
Jag kom fram ur skogen...
Hon skrek...
Ja ni fattar, när hon tillslut reste på sig och kom hade hon gråtit så hon var blöt ända ner på magen...

Sedan var allt frid och fröjd igen, hoppade i vattenpölar och pratade med alla sniglar och hittade ett par smultron till...

Hemma igen så bakade vi en blåbärspaj, pappan fick panik på renoveringskaoset och började rensa, varenda lite vrå har han gått igenom för nu ska skiten bort!

Lagom till pajen gräddats klart kom mormor och morfar för lite kvällsfika. Mina stora barn hade då gått över till att spela in hysteriska filmer på Lucas telefon och Elin hade bytt film till sin kära skrållan igen. Vi fikade lite, jag fick tillbaka lite böcker och mormor fick svampen vi letat upp. Bra byte:)

När dom åkte igen var det dags för barnen att skutta i säng. Pappan fortsatte med sitt hysteriska rensande medan jag fixade den eviga tvätten och försökte få lite ordning på övervåningen också. Fiskarna fick rent vatten, listerna och sista brödsnutten ett sista lager färg. Slipa spacklet får vi vänta med till i morgon dock, det hade inte riktigt torkat än.....

Nähä. Ska ju till sjukan i ottan i morgon så nu får det nog bli sängen...


Blir visst aldrig klar

Men nu är det bara två pyttebitar list kvar och så den väggen som ska tapetseras, man börjar se ett ljus i tunneln iallafall. Men nu blir det paus i arbetet, skogen ska länsas på svamp till en viss gammelmormor:)


Fortsätter byggandet

Guud vilken skapar glädje jag har just nu, tur att pappan är hemma så jag bara kan ösa på, eftersom allt jag gör tar typ 10 ggr längre tid än om pappan skulle hålla på... Fast han har inte alls nån skapar lust just nu och blir glad om han slipper:) toppenkombo med andra ord!

Fast idag har det gått ännu långsammare än vanligt. AnnSofie kom en sväng på förmiddagen, sedan målade jag en stund till, lagom till pappan och tjejerna kom tillbaka från promenaden så var det dags för färgen att torka så vi käkade lite lunch. Jag och pappan röstade på att sitta ute men tjejerna vrålade i kör -INNE så dom vann. Antar att dom är rätt mätta på värmen nu?!

Fortsatte måla medan pappan och Elin handlade och Mysan pärlade pärlplattor. Passade på att riva lite mera papp och knacka spik också. Fy fasiken vad jag är trött på att knacka spik... Måste nog ta en vilodag i morgon för armen (den trasiga) kan jag inte ens lyfta utan att den blåvärker nu?!
Just som Elin somnade en allt för sen vila så kom mamma, med sig hade hon lite böcker och gardiner. Vi satte oss ute för lite kaffe, barnen körde nämligen bio i vardagsrummet på full ljudstyrka. Plötsligt körde det upp en svart Saab på gården också?! Moster Sara den lurifaxen kom glidandes, precis lagom till Elin fick vakna också, gissa om hon var glad när bebis och grisarna kom!!!


Hon ville byta blöja på Wilma och var också hungrig på mat från mammas bröst (jo vi läser Emma och Lillebror liiiite för ofta) hon fick titta på under blöjbytet och sedan mysa lite med sin kusin i puffen, fast tydligen var Wilma dum just då?!

Mysan är också bebiskär men när pappan skulle ner till farfar igen skulle hela barnaskaran med:)

Mamma och Sara stannade en stund till, när dom åkte sedan så fortsatte jag med mitt projekt.

Pappan och Lucas hjälpte till att få ner filmer, spel och böcker och i morgon tänker jag tvinga byggmästaren att snickra ihop en hylla till så kanske alla böcker jag har får plats,?!

Usch vad jag svamlar, tror jag skiter i det här och sover lite istället?!


Värme

Oj oj oj vad varmt det var igår!
Barnen badade i stort sett hela dagen, kom upp för mat och dryck ibland bara:)

Jag fortsatte att knacka ut spik ur vägg nummer 2 medan pappan gick en promenad med barnen sedan la jag arbetet på hyllan tills vidare.

Annsofie kom och hämtade lite saker till sina trädgård, pappan blev helnöjd att bli av med lite skräp medan jag grät lite i hjärtat, (jag kommer att bli den nya samlaren här på gården). När hon sedan åkte vidare för att jobba färdigt så kom farfar för att få lite sillunch. Barnen fick skinka för sill är ju skitäckligt:)
Kan inte påstå att jag klandrar dom, lärde mig äta sill typ förra året!


Sedan kon rastlöse pappan igång. Han började gräva dike i gräset, han var visst trött på översvämning vid varje skyfall så numera har vi en stenkista i svackan framför värmepumpen. Elin lekte i sandlådan och lekstugan, hennes absoluta favoriter om man räknar bort gungan. Hon gjorde några pauser för att gå på pottan bara. Så otroligt skönt att hon blivit så stor att hon inte behöver ständig påpassning i år.

Linda och Jonny kom på eftermiddagskaffe, vi satt på altanen i svalkan och pratade bort eftermiddagen medan barnen lekte lite med Julia.

När dom åkte passade Elin på att sätta sig i brännässelsnåret?! Hela stjärten svullnade såklart... Konstigt nog grät hon inte alls, bara ålade sig lite när jag tvättade med salubrin och smörjde på bedövningssalvan?! Sedan fortsatte hon att titta på skrållan som om inget hänt.


När alla besökt åkt hem och farfar tagit med Lucas hem fortsatte jag med projektet. Målade numera spikfria väggen:) Roine åkte ner till farfar för att hämta reglar och nu har jag en hylla också:)

Så idag vet jag inte riktigt vad som händer, kanske fortsätter att riva papp och knacka spik, bara två små väggsnuttar kvar, och så ska sista biten från list till tak målas och själva listerna också:)


Semester

Första semesterdagen då! Började riva av pappen från fina brädväggen i gamla lekrummet, man kan ju inte påstå att dom snålade på pappspik förr i tiden?
Pappan åkte ner till farfar och barnen med Elin under tiden, när jag var klar och barnen hade förbadat i poolen och vi fått i oss lite mat så åkte vi till strandstugeviken för lite bad i havet?! Ganska snuskig strandkant tyvärr, men det hindrade ju inte dom stora...

Elin nöjde sig med att gräva i sanden, passade mamman alldeles lagom:)

Barnen ville åka trampbåt så pappan hyrde en och tog med alla tre ut på en tur. Fast Elin tyckte att det var otäckt så hon vi gick och gungade istället. Hon var ute en bra stund ändå.

När barnen började kleta in hela kropparna med sjögräs gav vi upp och åkte hemåt, ett snabbstopp på rusta och city gross bara medan Elin sov och pappan satt på vakt. Himmelsblå stod det att färgen hette men jag skulle vilja säga ljust grå?! Storbarnen fortsatte med badandet i poolen medan jag målade. Elin sitter bänkad framför in älskade skrållan.

Nu står maten på spisen och så fort den är klar och uppäten ska lager två målas. Perfekt start på semestern med andra ord:)


Godaste

300g chokladöverdragna glutenfria digestivkex (två pkt)

Stoppa i dubbla påsar och smula sönder med en mortel eller kavel(?)

Ca 50g smält smör
Blanda tillsammans med kaksmulet och bred ut i en pajform. Ställ in i kylen tills det stelnat.

I burk karamelliserad mjölk, eller en burk kondenserad mjölk som kokats i ca 2-3 timmar (ni vet, oöppnad burk i kastrull välfylld med vatten)
Smeta ut i det stelnade kaksmulet och ställ i kylen en stund till.

5dl hårtvispad grädde
1 krossad dubbeldaim blandas i grädden (krossa den när den fortfarande ligger i förpackningen)

Bred ut gräddblandningen och dekorera med en ask jordgubbar!

Kan inte bli mycket bättre:)
Bred ut grädde


Sötnötar


Onsdag

Ledig dag idag så vi bokade in lekdate med Erika och hennes barn, det gäller att passa på när alla är lediga:)

Vi vaknade strax efter åtta nånstans och käkade lite frukost, försökte desperat få nån slags ordning på huset för att slippa skämmas och strax efter tio nånstans dök gänget upp!

My var redan sur så hon satt på sitt rum, killarna gav sig genast i väg på äventyr och Elin hälsade Naomi välkommen genom att säga att hon INTE fick pröva gungan.... Tur att vi hade två likadana sedan Freja var här:)

Sedan har dagen flutit på bara, vi har fikat, och passat på dom små bara, alla stora barn har skött sig nästan exemplariskt, det var väl under poolbadandet som mammorna fick lägga sig i bara. Elin och Naomi har kommit bra överens, lite tjabbel om "min" "inte dela sammans" men ingen har fått några långvariga hysteriska anfall:)

Så skönt att barnen kan leka och sköta sig, inte ett enda hyss har dom hittat på idag och bara ett skrapsår, inte helt otippat på Elins mest såriga knä!

Fisk och potatis blev det till lunch, perfekt med mat som typ lagar sig självt med 6 barn och två vuxna i huset. Sedan en favorit i repris till dessert! Saras härliga daim/kola tårta.... Som ALLA tyckte var supergod fast Erika och hennes barn inte gillar grädde?! Eller alla?! Elin och Naomi åt ju bara jordgubbarna:)

Strax efter fyra kom pappan hem också, han hade hört att det vankades fisk till middag och tjuvåt på mcD?! Efter en dusch och en tårtbit kom han ut och sällskapade med oss andra:)

Vid sex nånstans gav sig besöket av hemmåt. Pappan och Elin åkte ner och lämnade igen farfars bil som vi lånade häromdagen och jag satte fart att plocka undan, märkligt nog var det inte så mycket idag?! Vilket skillnad det är när man kan vara ute hela dagarna?!!


Nu så ska barnen sova, jag hade ju nånstans tänkt att efter nästan sju timmars intensivt lek så skulle nattingsprocessen vara kort?! Icke sa picke, Elin gör en ju sällan besviken på den punkten, inte heller idag. En saga med Emma & lillebror och en omgång med Skrutten sedan sjunger hon en truddelutt och somnar. My däremot, detta ständigt besvärliga barn som aldrig bara kan somna?! Just nu ligger hon och gråter för att det inte varit nån bra namnsdag (Aurora) för hon har ju faktiskt inte fått nått grattiskort av mormor?! Mormor, det skulle du tänkt på!!!

Fast vi sagt till 70 ggr och tillochmed suttit däruppe så kan hon inte bara ge sig?!

I morgon är visst sista dagisdagen också och den här mamman råkade visst lova nått bakverk, så in i köket igen!!!


Byggdag

Mamma kom med ett alldeles ypperligt förslag häromdagen när hon var här, så det har jag ägnat förmiddagen åt! Tur att Lucas var hemma också för jag behövde visst hjälp att hålla i :)

Om det går att ladda upp bild får ni se, annars hänvisar jag till instagram!

När det var klart blev det undanplockning och städning, ska göra det ordentligt i morgon när jag är helt själv, känns liksom ogjort att skura golven när barnen är svarta om fötterna!
Tänkte jag skulle lura min man att åka förbi Björshult på vägen hem i morgon så har jag hela fem timmar på mig att sanera.

Hann med att köra i gång tvätten och vika in den torra också innan tjejerna skulle hämtas. Det blev en eftermiddag i sorgens tecken eftersom Roines faster lämnat oss:( Lucas reagerade som jag misstänkte. Skitledsen:(

När det värsta släppte och vi kramats lääänge så ville Elin ut, så jag passade på att kratta bort mer kottar, pinnar och barr, så kanske man ser mina nya plantor på baksidan!
Nu väntar vi på pappan som kommer hem med middagen!!!


Om

Min profilbild