Vart tog veckan vägen?

Redan fredag? Den här veckan har sprungit iväg?

Igår tog jag en morgonkaffe hos Ida. Jag var så nyfiken på hennes toalettbygge och så hade jag lite byxor som jag rensat ur till Loke. Sedan att jag glömde byxorna i bilen är en annan historia:)


Åkte hem för att möta upp mamma, hämtade lite garn hos farfar, som bett mamma virka en mössa till Kajsa. Sedan fikade vi lite innan det var dags att hämta barnen. Lucas hade med Matilda hem. Såklart var My sur som ättika för att inte hon hade en kompis med hem?! Att mormor var här spelade ingen roll och hindrade henne inte nämnvärt från att följa efter sin bror och störa...


Elin var nöjd över att ha mormor som kompanjon iallafall:) jag passade på att klippa gräset när bästa barnvakten ändå var här. När Matilda åkte hem så började vi med maten. Mamma hade gjort en skitgod fläskfilé med hemgjord pesto till så det enda jag behövde göra var att koka potatis och fixa vitkålen. Idag igen kom pappan precis lagom till middan! Han och barnen satte sedan igång med att sätta upp poolen och fylla den med iskallt källvatten, det hindrade inte barnen från att hoppa i och bada. 6 gradigt vatten?! Behöver jag säga att dom var som tre isbitar sedan?

Mamma tog hand om all disk, skönt att slippa även om jag tyckte att hon också behöver slippa ibland?! Anna hade tagit bussen hit så hon och mamma åkte hem efter lite kaffe i sista solstrålarna.

Vi avrundade kvällen med lite skrållan, huvudvärk och svidande mage. Pappan var ute och jobbade till tio nånstans, nu är veden färdigkluven:) fattar inte vart han fick sina urkrafter ifrån som jobbat hela veckan?!

Hoppas verkligen att vi hinner med lite i helgen nu. Tydligen ska båten få slutfixen och sedan kastas i havet?

Mysan ska till förskoleklass och hälsa på idag, en timme bara förvisso men jag tror inte hon vill missa det? Samma nästa vecka, men då har vi bytt dagisdag från tisdag till onsdag:)

Nu utfodra helvild Elin och väcka My!


Onsdagen då:)

Projekt rensning blev det av hela onsdagen och det resulterade i en haltande mamma som vanligt!

Elin hjälpte till efter bästa förmåga, genom att riva ut allt i allas rum:) My såg när jag gick igenom alla kläder jag sparat och samlat på för se om det fanns något som Elin kan ha nu. Såklart hittade hon en klänning som hon fick av mormor förra året, den som egentligen var liten redan då och dessutom var trasig. Det resulterade naturligtvis i ett tjatmarathon utan dess like, hela dagen! VARFÖR, slängde jag den inte på en gång?

Nu iallafall kan man gå in i garderoben, Mysans rum är bara halvfärdigt, jag hinner liksom inte rensa bland allt skräp innan hon skapat nytt? Jag skyller på dagis som numera använder sig av återvinningsmaterial (skräp?) för att skapa av....
Lucas rum är iallafall lättstädat är så glad att han fick det lilla rummet iallafall. Han trivs mycket bättre också så det blev bara fördelar med den flytten.

Tvättberget bara växer, fast jag tvättar och tvättar, viker och hänger in?! Skulle behöva ett bättre system och förvaring, funderar starkt på att rensa ur lekrummet helt och göra om till ett förvaringsrum istället, men så tänker jag att jag en dag kanske skulle vilja ha tvättmaskin här nere istället?! Då känns det onödigt att flytta runt och dona där uppe?

Städade ur skräp och leksaker i rummet som står näst på renoveringslistan här nere också. Rensa, kasta och sortera. Inser att vi har för mycket filmer men är samtidigt tacksam för det såna här dagar då det regnar så mycket att parabolen lägger av. Vilket betyder att man måste ha ett ställe som förvarar hundratals dvd filmer, gärna enkelt nog för att barnen ska kunna välja själva men svårt nog att riva runt friskt?! Mina barn har nämligen förlorat ansvaret över att hantera filmer på egen hand. Pappan blev vansinnesgalen när han hittade 20 filmer utan fodral och han avskyr verkligen när filmer inte har rätt fodral:)
Jag är inte lika hysterisk när det gäller filmhantering men finner det intressant att han går igång på ämnet medan rit på väggar, disk, skitiga golv och smutstvätt inte rör honom i ryggen?!
Tur att vi kompletterar varandra ❤

Hade önskat att det hade blivit uppehåll på eftermiddan men sån tur hade vi ju inte:(

Elin sov efter lunchen, Lucas kom vid halv fyra nånstans, dörrarna i vardagsrummet fick ett lager färg till och sedan var det dags att fixa middag och svida om till fotbollsträningen. Jag och tjejerna åkte och handlade under tiden, sedan hämtade vi Lucas igen och åkte hem för att fixa nattmackor och säga hej till pappan!


Tisdagsäventyr

Dagen började som vanligt, upp i ottan med Lucas för att få i honom frukost och packa inför dagens äventyr. Skolan skulle tillbringa dagen på Labroängar så det skulle med matsäck och fika till hela dagen:) han var ganska förväntansfull kan jag säga.

Sedan var det tjejernas tur att göras iordning och köras till skolan. My var sur som ättika för att hon inte hade några shorts?! Allt var bara fult och äckligt?!

Sedan hem för att röja undan i rövarkulan innan mamma kom. Tanken var att vi skulle till Flen för att handla växtligheter men jag tyckte vi kunde göra stan för att fylka på i garderoberna istället. Min snälla mamma sa ok men vi började med blomsterlandet. Hittade min korallkornell och en annan blomma? Och ett sprutmunstycke till trädgårdslangen så min man slipper svära verser nästa gång bilen ska tvättas:)

Nu är jag jättesugen på att köpa ett träd också men det känns lite muppigt att köpa ett träd när man vill ha bort 10 träd från tomten?! Kan ingen snäll själ komma och ta bort dom fula granarna, gärna kvista och kutsa upp dom också? Jag mår dåligt i själen varje gång jag tittar ut på baksidan...


Sedan åkte vi in till stan och jag konstaterar att det hädan efter blir nätshopping för min del.... Hur kan kroppen inte hålla för två affärer??? Det kändes seriöst som ett mildare alternativ att bara hugga av benet och köra rullstol?! Men barnen fick sig lite nytt iallafall och det var ju meningen med det hela!

Käkade lunch på vispen och sedan skulle barnen hämtas. Lite roligare att åka hem när nu mormor var med, inte för att det hindrade My från att köra sitt vanliga sur race?! När ska det bli ordning på det där barnet? Längtar tills hon blir åtta och den här trotsen är som bortblåst....


Åkte hem och fikade lite. Lucas och mormor körde lite fotboll, My gjorde sott bästa för att hinna retas både med dom och med Elin som gjorde vattenfall.

När mormor åkte hem rensade vi lite ogräs, eller ja, jag rensade ogräs, Elin följde efter och plockade upp "blommorna" och mina två stora skulle poppa Sean banan men slogs mest, tills dom fick gå upp på rummen i stället.

Tänk om dom kunde samarbeta istället? Jag vet ju att dom kan, det har ju varit lugnt senaste tiden, lugnare iaf men nu verkar det braka iväg igen. Eller är det bara för att kroppen min rasat igen som jag upplever det som kaos?

Pappan kom hem precis när maten blev klar. Vi åt ute och sedan hoppade mina stora i säng framför en varsin film. Jag röjde tvätten och snabb ordnade skräpgarderoben. Tänkte jag skulle fortsätta idag om nu stelheten efter gårdagens krämpor ger sig. Pappan och Elin strosade omkring och småfixade lite ute och sedan var det godnatt för barnen...


Montag

Joråsåatt!
Vaknade 4 av blåvärk i magen, förövrigt samma jag somnat med. Låg vaken nån timme innan jag kunde slappna av tillräckligt för att somna om och fick sova nån halvtimme innan det var dags igen. Hmm ingen direkt idé att somna om när klockan ändå ska ringa strax. Gick omkring här med molvärk och illamående, måste ha andats in ett gluten under smörgåstårtsbyggandet på söndagen?

Lucas kom upp och var alldeles salig över frukost äggen, behöver inte nämna att vi inte kokar ägg så ofta här hemma va? Sedan vaknade Elin men My fick vi väcka som vanligt. Tänkte att tjejerna skulle få jordgubbar och grädde till frulle, det fick jag alltid hos farmor som liten. Elin tackade genom att gnida in hela kroppen i grädde?!

Så det blev dusch av två tjejer så där i morgonstressen?! Ja Mysan skulle ändå spolas av:)

Just det alla kläder var ju också nersmetade så det måste vi upp och fixa nya, medan jag tänker effektivisera dagen och starta tvättmaskinen, tänker Elin att här behöver nog mamman skura också och kissar ner hela sitt rum?! Varför stå still när man kissar då blir det ju ingen spridning?!

Tvättmaskinen fungerar icke! Perfekt eftersom jag har nästan ingen tvätt alls?!


På med alla kläder och störta till dagis, sedan hem för att hinna skura av och borsta håret innan läkarbesöket.
Lagade tvättmaskinen också. Tre spikar och tolv kronor i filtret var boven?!

Och så läkarn då? Lungfunktionen var på topp? Men kroppen var det värre med. Är tydligen överrörlig i lederna, det kan vara anledningen till mina smärtor, men ett jobb med tunga lyft ville dom inte ge mig:(

Fick ju en spark i baken iaf, så nu har jag bytt Vc och ska boka tid hos sjukgymnasten?! Kan ju inte ha det så här, märkligt dock att en ergonom efter 30 minuter kan ställa en första diagnos och se ett slut på det hela medan Vc oxd skickat runt mig i två år?!


Nog om det, stannade till hos mamma på kaffe innan det var dags för nästa projekt, handla, Lucas ska ju ha matsäck med till skolan i morgon. Sedan hämta sura barn på skola/dagis. Så roligt när hela bunten är griniga när man kommer....


Åkte hem för att packa upp varor och hänga upp gympakläder och ordna mellis. Tur att det fanns tårta kvar:)

Sedan hänga tvätt och packa in allt torrt, Elin hjälpte till genom att slänga alla sina kläder på golvet?! My och Lucas höll sams ända tills dom hörde mig gå i trappen, då blev det kriget igen?

Pannkakorna skulle stekas också, den ultimata sysselsättningen för någon med ajahojont.
Men tillochmed Elin åt så då kan det ju vara värt det?!

Tänkte sedan att jag kunde få parkera rumpan i soffan en stund, det tyckte inte mitt lilla troll och pillade ner en porslinsfisk i golvet. "Fisken måste gå doktorn"

Och när jag skulle dammsuga upp alla flisor så upptäcker jag 14 godisar fastlimmade i alltihop???!!!


Tror jag skiter i CSI ikväll och bara går och lägger mig?!


Sista

Sista heldagen! Det har varit en seg helg, perfekt avslut på en veckan med huvudvärk. Stel som en pinne i ryggen och med en höft vars nya mission in life är att plåga livet ur mig?
Pappan har varit mer aktiv, nya lemmar är byggda till släpkärran och teglet från kakelugnarna är bortskottat.

Jag klippte gräset iallafall, inte det smartaste med trasig kropp men men.

Barnen har badat lite pool, målat och hjälpt till med att skotta tegel. Icke att förglömma krigat. Hela långa helgen är det krig, dem emellan eller emot oss!

Idag är det mors dag! Min kära man undrade om jag ville ha befruktade ägg till frukost! Jag tackade nej! Äggallergiker som man är;)

Däremot kom mamma och Anna. Vi lunchade på smörgåstårta och fikade på jordgubbstårta. Elin sov sig igenom hela kalasandet och när hon vaknade fick hon en burkis innan vi samlade ihop familjen kaos, sa hejdå till mormor och moster och åkte till busfabriken.

Det är där vi hänger i detta nu. Hoppas ungarna springer ur sig all den där överskottsenergin dom dampat loss på hela helgen så dom somnar gott när vi kommer hem. Elin har blivit så duktig på att karta och klättra själv. Stolt (och lättad) mamma:)

Btw! Mormor: jag låter bli att svara på dina sms så slipper du betala för svaret också, men fortsätt gärna skicka om läget❤


Stolt

Igår var det dags för det där uppskjutna utvecklingssamtalet vi bokat om så många gånger.
Dåligt stolt som mamma man blir när Lucas är så duktig i skolan.
Fick läsa hans saga som är det nyaste i skolan. Kunde knappt läsa sista sidorna för tårarna i ögonen av stolthet:)

Det fanns naturligtvis en sida som jag inte är lika stolt över. Dom fula orden han svänger sig med....
Men det får vi fortsätta jobba på.


Pappan kom hem hyfsat, ungefär santidigt som Anna och mamma kom på visit. Vi fikade lite och när dom sedan åkte igen passade vi på att elda lite på skräphögen när det ändå är så blött ute sedan fixa middagen, det blev inte särskilt avancerat eftersom mamma tagit med stuvade makaroner och köpt med köttbullar:)

Sedan var det läggdags, Elin kom på att vill man inte sova kan man ju bara gå ner igen?! Kul ska hon börja nu också?!
Hon fick vara vaken en stund och så prövade vi igen då låg hon kvar:)

Antagligen gjorde hon så för att det utbröt krig direkt efter läggningen. Lucas och My krigade om vem som egentligen skulle få vara med pappa?!

Tillslut somnade alla tre iallafall:)


Idag är jag tröttare än trött. Lucas kom knallandes inatt och när jag precis somnat om vaknade jag av att Elin var jätteledsen, täcket hade visst skrämt henne? Fick sova en stund till innan hon vaknade igen och kom och la sig i min säng. Varför måste alla barn ligga på min sida? Funderar på om det kanske är bättre att pappan flyttar till eget rum, eller bättre kanske, bygga ut sängen så den blir 2.70 bred istället???

Tänker nånstans att jag ska påbörja den där rensningen idag, men vi får se är så yr i huvudet att jag knappt ser bokstäverna och höften håller på att plåga ihjäl mig!!!


Morgonkaffe

Åkte till Josse efter dagislämningen. Kaffe och skitsnack med 4 tjejer och en väldigt liten kille är precis vad som behövs ibland. Fast det var visst bara min själ som behövde ett brejk? Kroppen straffade ut mig direkt med trasig höft och krypningar i benen och den härliga huvudvärken som vanligt. Usch vad jag gnäller men jag är så ruskigt trött på det här!!!


Det blir dessvärre inte bättre av en massa "måsten" heller. Bara jag tänker på mina planer (mina egna, det är ingen annan som hittat på) så körs kniven i tinningen in en bit till! Why? Jag vill ju fixa och dona men det går inte?!

Tror att det kanske släppte lite iallafall? Men min huvudvärk är lurig som fasen. Kan känna mig helt bra och så säger det bara pang om jag byter läge?!


May. 23, 2013


Kärlek

Elin har hittat en ny favorit, Lucas!
Dom hittar på bus och leker tillsammans. Idag när Elin vaknade trillade hon ur sängen, Lucas reagerar blixtsnabbt och ska rädda, blåsa och trösta. När han ska åka till skolan står hon i fönstret och vinkar hysteriskt, medan han väntar spexar han för sin syster som står i fönstret.

När han kommer hem vill hon att han ska läsa skrutten högt och hon älskar att leka med sin bror.

Jag önskar nånstans att My och Elin också gick så bra ihop, där är det mer ett kaos. Elin nyper My och drar henne i håret, My hetsar upp Elin och det slutar alltid med tårar från nån av dom?!

Visst My är duktig och vill hjälpa till det är inte det, men det klaffar inte mellan dom, Elin blir bara vansinnig och illtjuter när My ska hjälpa henne.
Men när Lucas sedan gör samma sak så passar det fröken 2år???


Det är inte utan att jag tycker lite synd om Mysan, när hon försöker hjälpa och så blir allt så fel.


Fast det är väl syskonkärlek?! När det väl gäller skyddar dom varandra med näbbar och klor:) och när det gäller att gadda ihop sig mot en vuxen då är det fullständigt samspel mellan dom alla tre:)


Onsdag

One of those days!

Typ allt känns jobbigt och stressande, även om nu det mesta blev i ordningplockat här hemma och det där som var kvar i växthuset är klart! Eller klart, det var väl årets överdrift. Men det är rensat och iordningställt iaf:)

Elin passade på att bada i grushögen undertiden vilket resulterade i barfota smutsfötter och asgrisiga stövlar, dom fick ju vara nya en halvtimme iaf. My ville tvätta glasen på växthuset så hon var också dyngsur. Vi gick in för att fixa lunch istället. Sedan fick Elin gå och sova. Min huvudvärk satte fart igen så My gick upp på sitt rum för att titta på hysteriska barnprogram och sedan kom Lucas hem med sin hosta. Det fick bli ett piller idag igen. Fast huvudvärken försvann även om jag känner att den kommer bryta sig igenom igen och det obligatoriska illamåendet i samband med tabletter är visst oundvikligt?!


Det blir lugna gatan i eftermiddag/kväll. Lucas får skippa fotbollsträningen eftersom han knappt kan andas. Ska fixa lite middag och sedan börjar det bli dags för läggning av alla barn igen:)


Morgonstress

Trots, eller pga kanske, huvudvärken igår så kunde jag omöjligt somna, vilket såklart resulterade i panikvakning i morse. Taxin kom 2 minuter efter vi kastat oss upp ur sängen, hann skicka med lite frukost till stackarn iallafall och det dåliga samvetet lär förfölja mig hela dagen. Usch, usch usch vad jag avskyr att försova mig, inte för min egen stress, men för att barnen blir drabbade. Jag vill ju inte att dom ska behöva känna av stress, varken min eller sin egen.


Nu kom han i väg iallafall och bilarna han inhandlade igår kom med så jag hoppas att det blir en bra dag iallafall. Jag och tjejerna ska röja upp i rövarkulan. Farfar hade visst blivit arg på My igår (kan inte alls förstå varför?) så hon har packat ner hela sitt rum i påsar för hon skulle minsann flytta. Jag var på möte inför skolstarten igår kväll och pappan jobbar ju i Sthlm vilket innebär att han inte är hemma förrän halv åtta ungefär. Tur att farfar bor nära och kan ställa upp nästan jämt:)
Men som sagt det måste iallafall röjas upp, tydligen var Ulla nedplanerad i flytten så det är spån och hö precis överallt och garderoben är gapande tom och alla kläder är nerpulade i påsar som sagt.
Sedan tänker jag mig att plantorna ska fixas också.






Dunder

I mitt huvud! Tusen knivar i pannan trots dubbel dos painkillers. I morgon äter jag nog frukost innan kl sju???


Wow

Hujedamig! Lucas hosta tog nya höjder igår kväll. Han kom ner lagom till hockeyn började så jag tänkte att han fick somna på soffan till matchen. Vi tittar ju ALDRIG på sport överhuvudtaget men han tycker det är kul, mest för att kompisarna (föräldrarna) är intresserade. Tänkte att han skulle somna och hostan ge med sig som den brukar, men icke! Istället har han hostat sig vaken precis hela jäkla natten. Jag somnade vid halv fyra i morse, då hade Lucas gett upp tydligen för Roine hittade honom i soffan, tittandes på tv när han gick upp vid kvart över fyra. När pappan sedan åkte till jobbet hade pojkstackaren somnat i ren utmattning... Min klocka ringde vid sju och då låg han i min säng igen, helt utslagen... Var tvungen att ringa pappan och fråga varför han tittat på barnprogram innan han åkte?! Det var då jag fick veta att Lucas tassat ner på morgonkvisten :)


Väckte tjejerna vid åtta, fick i dom frukost och på med kläder, försökte få liv i Lucas för att tala om att jag skulle lämna tjejerna bara och strax komma hem. Usch vad det kändes illa att lämna honom själv om än bara för 15 minuter, men jag hade inte heller hjärta att slita upp honom eftersom han som sagt inte sovit en blund på hela natten.
Min lilla kille❤


Ringde Vc och fick en tid efter lunch. Lucas vaknade vid halv elva och av hostan fanns det inte mycket kvar av?!


Ida kom på förmiddagskaffe, Lucas spelade brännboll med sig själv, gjorde läxan och kollade på film. Tror han tyckte det var rätt skönt att vara för sig själv?! Att det fanns tårta kvar från gårdagen gjorde det nog bara ännu bättre:)


Åkte till Vc och tog prover, halsmandlarna var dyngstora och alldeles röda och läkaren tyckte inte det såg bra ut alls, men det var ett virus så den enda hjälp han kunde erbjuda var ventoline.
Som sagt hostan har ju varit lugn hela långa dagen, det var först på kvällskvisten  som den började om igen.

Eftermiddagen spenderade vi utomhus såklart. Bar bort allt ris först efter pappans urgrening kvällen innan, Elin och Lucas byggde och grävde i sandlådan under tiden. Sedan ville Lucas plantera så det gjorde vi. My hon hade fastnat framför tv:n på sitt rum och ville inte vara med. Det ville Elin, hon tog mycket jord i sin kruka, pulade ner en halv påse frön i och hällde sedan ner alltihopa i poolen?!

Nästa projekt var att städa undan, då ville herr Gustafsson inte längre vara med, han ville poppa sean banan på högsta volym istället, så jag lånade snällt ut min spotify och så lånade han Mysans kurio och spelade in musikvideor:)

Elin och jag gjorde "vattenfall" (eller vattnade alla blommor med hennes poolvatten) tänk vad roligt det är att springa med vattenkannan?! Passade sedan på att klippa gräsmattan medan hon fortsatte med sitt vattenfall, Lucas gjorde sitt bästa för att väcka liv i dom döda och Mysan var upptagen med sitt, på sitt rum.


Behöver jag säga att eftermiddan var fantastisk. Alla tre har varit nöjda på varsitt håll, dom har bara rykt ihop en gång och det var när My inte hörde att Lucas ropade att maten var klar, då skrek han nämligen rakt in i hennes öra?!

Men sedan lekte dom faktiskt alla tre, tillsammans utan ett endaste gapskrik:) underbart värre. (Snälla kan det alltid vara så här härligt)

Pappan kom hem vid sju snåret, fick middag och hann bada innan farfar kom upp. Med sig hade farfar plantor som grannarna drivit upp. Väldigt trevligt att fylla på växthuset med redan uppdrivna plantor. Ska nog ställa ut Mysans tomat och solros som hon gjort på förskolan också?! Fast det får bli när hon själv vill vara med!


Nu äntligen tycks hostan ha gett med sig på Lucas?! Efter två timmars konstant hosta... Hoppas verkligen att han får sova inatt, och nej det gör inget om jag själv får ett par timmars sömn också!


Konstig dag

Först stekande sol och varma vindar, lagom till Elin ska bada pool blir det mulet och blåser kallt. Vi går in och tittar på skrållan och när det blir lite bättre går vi ut igen. Jag tyckte inte att det var lämpligt att damen badade riktigt än så hon surade tills hon somnade! Mitt på gräsmattan....? Lyfte i henne i vagnen och solen kommer fram! Stekande hett igen?!

Jag passade på att fylla på jord till potatisarna och småpulade lite här och där. Barnens planteringar får vänta tills dom har tid att vara med själva.

När Elin vaknade igen hade det blivit blåsigt och kallt igen, inte för att det hindrade henne nämnvärt, hon hoppade i med kläder på medan pappan grillade.

Antar att mina stora barn röjt järnet hos farfar för dom somnade ovaggade ikväll efter middag och film. Pappan satte i alla förvarsmekanismer när jag propsade på Eurovision och somnade på soffan, jag får också avbryta eftersom vädergudarna jävlas.... Skitparabol och inte fungera för lite regn!!!!
Får hålla mig uppdaterad om läget via fb ist.


Det blev varken granar urgrenade eller mer rensning på altanen, eftersom vi kom upp så sent ur sängen i morse har det hållits på med båten hela dagen, inte för att det gör något, den blev riktigt jäkla snygg. Inte för att jag nånsin kommer åka med den men nu behöver man inte skämmas när den vinterförvaras på tomten längre:)


Tror jag följer min mans exempel och kryper ner:)


Lördag

Sovmorgon, tillochmed Elin sov länge idag! Kanske inte jättekonstigt eftersom det blev sent igår. Men skönt värre iallafall:)

Storbarnen sov hos farfar inatt med kusinen tyckte gott att dom kunde sova hemma, det är ju inte direkt ett slott han bor i farfar, men mitt ord i sammanhanget betydde inte mycket när farfar redan lovat. Elin gjorde sitt bästa igårkväll för att fylla tomrummet efter syskonen, och sjöng sånger för fulla muggar, tills hon blev trött och sa "du natta mig nu pappa".

Nu badar vi pool, eller vi, Elin badar pool, hon är en säl och simmar med barbien. Pappan åkte ner till farfar för att hjälpa farbror med båten sedan skulle vi visst grena ur lite granar på tomten, tänker att jag nånstans skulle vilja fortsätta med altanen men jag är tveksam till om släpet är tillbaka än?!


Nä nu får solen komma tillbaka så Elin inte fryser efter poolbadandet!


Freitag

Och pappan är ledig! Det kan inte bli bättre. Vaknade av att Elin tassade ner för trappan med sina "ullanstonor" eller egentligen är det Lucas Åsne?tofflor men Elin tror visst det är två Ullor.

Det blev en lång morgon, pappan orkade inte vakna, inte för att det gjorde något, min kropp tar ju ett par timmar på sig den också!


Sedan satte vi fart, hänga tvätt, röja av morgondisken och sedan ut i värmen.
Elin och My lekte med barbies i vattenhinken och vi började lite smått! Glashuset är nästan färdigröjt, har börjat med altanen, nästan all ved är inslängd i vedbon och Lucas har börjat klyva upp björken.

My smet ner till farfar på förmiddan, Lucas ville också dit så pappan lämnade honom när släpet ändå skulle ner. Elin fick sova en stund och vi kunde fortsätta med våra projekt utan att bli avbrutna var tredje minut.
I dag fick hon inte sova klart, pappan skulle hämta båtsläpet hos Berra och jag ville träffa Elisabeth och Elin går ju runt och pratar om Freja stup i kvarten, så vi följde med. Hade ett par stopp på vägen dock så Elin var vansinnig innan vi kom fram.

Fikade lite, tjejerna gungade jagade lejon och smet in till grannen.
Mammorna jagade och passade och papporna pratade?! Tror jag ska konvertera till pappa?!
Plötsligt bestämdes det att vi skulle grilla på söndag så nu hoppas vi på strålande väder tills dess. Perfekt med grillat efter söndagens fotbollsmatch, tippar på att Elin kommer vara dyngtrött, vi får komma ihåg att packa med vagnen:)


Torsdag

Dagisdag igen! Då mamman får saker gjorda som annars inte hinna med. Så idag blev lekstugan "färdig"målad och garderobsdörrarna i vardagsrummet grundmålade, sedan hade mina fem fritimmar gått!

Hämtade barnen vid två som vanligt, Elin hade ägnat dagen åt att prata om farfar så vi åkte dit på en kopp kaffe, Lucas ville stanna (ovanligt) och mutade My med en tatuering "håll Sverige rent" för att hon skulle följa med mig och Elin hem:)

Så det blev tjej eftermiddag igen. My och Elin målade drakar på gungställningen medan jag påbörjade rensning av glashuset, mest för att komma åt gräsklipparen, har ju nån slags plan på att piffa till rucklet men jag hinner aldrig så långt. Sedan ägnade sig tjejerna åt att reta gallfeber på varandra så om nån undrar vad det var för larm över svärta skogarna på eftermiddan, ta det lugnt, det var bara en vanlig dag hemma hos oss!!!

Fick lite gjort mellan alla pass som skiljedomare, stövelletare och mellisfixare, hann med att gå bananas med ogräsmedel, klippte gräsmattan rensade ogräs i det där som ska likna rabatt och planterade potatis. Heter det verkligen plantera när det är potatis man gräver ner?

Sedan orkade jag inte med hysteriska barn längre, dom fick sätta sig i soffan framför skrållan medan jag lagade mat, inte för att det blev mindre hysteriskt, man kan retas i soffan också. Men maten blev klar tills pappan kom hem iallafall.

Tittade klart på skrållan tillsammans innan tjejerna skulle bäddas ner, sedan lämnade jag över till pappan och åkte till Sara, inte min syster utan Idas:)

Hon bjöd på kvällskaffe och glass, grädde och amerikanska blåbär. Och såklart det bästa, en helt ohysterisk pratstund med vuxna resonabla människor. Love it❤

Som vanligt när det vankas kaffedejt med Ida så blir klockan mycket, vi har så sjukt många ämnen att diskutera så jag lär ju vara lagom piggelin i morgon när det ska fixas och donas:)


Onsdag

Lucas till skolan som vanligt, tjejerna vaknade runt åtta och efter frukost och lite morgonfix åkte vi ner till Oxelösund för att säga adjö till syster, David, Wilma och voffarna. Och så tänkte jag passa på att titta på greys från förra veckan som jag missade i förmån till kvällskaffe hos Ida!

Min snälla mamma tog med tjejerna när voffarna skulle ut. Sara skulle visst träffa en vän och visa upp sin fina familj så jag blev helt ensam. Alone, utan måsten med greys, kaffe och ett par majsknäcke! Behöver jag säga hur underbart det är med vardagslyx helt oförberett:)

Hann leka lite i parken med mamma och Elin innan dom andra kom tillbaka och maten skulle lagas. Jag behöver inte nämna att mammas mat är bäst heller va? Och inte heller nämna hur skönt det är att slippa disken efter, även om samvetet får sig en törn, lilla mamma som alltid fixar och donar....

Jag fick iallafall byta en blöja på tigerbebisen. Elin blev lite avis och ville också, så hon oljade in Annas panda och klädde på den Wilmas tröja och mössa:)

Efter lunchen var det dags för oss att åka, Elin var lagom trött! Sa hej då till Wilma och David, Sara trodde jag hade gått ut till bilen men när vi kom ut var det bara David där! Darn it!!!

Energin försvann på mamman med, kan den här skiten försvinna nån gång då! Det har ju varit så bra så länge nu....


Lucas kom hem och Elin vaknade i samma veva, beslöt i min orkeslöshet att det fick bli Max till middag innan fotbollen så dit åkte vi. Barnen hann leka en stund också, tänk att det kan vara så roligt att åka lite rutchkana:)

Lekte ute en stund innan det skulle hämtas igen och sedan var det bara läggdags och krama pappan,som kom samtidigt som oss, kvar.


Hälsoundersökning

Igår var det äntligen dags för hälsoundersökningen. Men innan den så skulle barnen till skola och dagis, mitt hem gå igenom en skönhetsbehandling:)

Syrran skulle fota Angela med bebismagen så jag följde med henne dit ut först. Vilket hem!!! Har ju bara sett det på bilder förut och den där känslan förstärktes ännu mer när man fick uppleva! Önskar att jag själv hade tillräckligt med fokus för att få till den känslan, men min tid ska fördelas jämt på så mycket så ingenting blir som jag vill ha det:(

Hann med att beundra och dricka en kopp sedan var jag tvungen att åka, hade ju glömt att man skulle skriva ut och fylla i papper innan så jag ville fixa det där innan min tid..
Undersökningen kändes bra, förutom känslan av drogtestet, tänk att man kan få sån snutnojja?!
Och just det mitt ena öga svullnade upp så det såg ut som om jag fått stryk i väntrummet!


1h45min tog det innan jag kunde ta mig hemåt igen, var tvungen att springa in och köpa blöjor innan hämtningen på skola/dagis också. Alla barnen var nöjda och glada idag, skönt värre:)

Åkte hem för att titta på Pippi mussmuss och förbereda middagen tills pappan kom hem.....


Söt

Det gick bra att sova middag i stor säng också! Då kanske man skulle ta och ägna första bästa lediga stund på att ciccifiera den lite :)

Tjejerna var samarbetsvilliga och jag fick börja på mina byggarplaner. Fast nu måste jag vänta tills hulken är ledig. Mina krafter är ju som bortblåsta precis...

Vi tog en promenad till farfar, och räddade alla sniglar som ålat sig ut på vägen, tittade på en överkörd groda som torkat, My tyckte den skulle bli fin som tavla men jag var inte riktigt lika säker?!
Plockade vitsippor till farfar och Lena, drack en kopp kaffe och pratade en kort stund sedan gick vi hem för att ordna lunch. Hann leka lite i sandlådan också innan det var dags för att hämta brorsan:)

Men vi hann inte mer än att säga hej för han skulle leka med Sebbe, vi fick en varsin kram sedan drog han och jag fick åka hem med en sur My och övertrött Elin. Det var sovdags för min lilla hosta och My och jag gjorde en varsin "glassbomb" och tittade på barnprogram, sedan var det inte så orättvist att Lucas fick leka med en kompis:)

Fast att sätta sig ner mitt på dagen när man är så här orkeslöst är livsfarligt, riktigt kände hur energin rann ur mig och tokslocknade i soffan!!! Det värsta med att somna sådär är ju hur ruskigt dåligt man mår efteråt. Hela kroppen känns manglad och det tar en timme minst innan musklerna fungerar igen. Hoppades ju att jag var bättre igen men tydligen inte?!

Fick väcka Elin också, det kanske bara är värmen som tar? Lucas skulle hämtas och middagen lagas. Lucas och My lekte ute under tiden maten lagades eller slogs var mer rätta uttrycket?! Hur svårt kan det vara att leka ihop istället för att bara tjafsa om skit och ingenting?!


Pappan kom hem först vid sju, också han helt slut. Så det var bara att natta barn kvar av dagen....


I morgon får jag träffa lilla Wilma igen innan syster och David tar henne med till Oskarshamn igen :(


Första

Nu ska vi ju inte ropa hej riktigt än kanske men första natten i "stor" säng gick alldeles utmärkt:)

Skönt!


Nu hoppas vi på att att det där som sitter i lungorna hostas bort under dagen och att dom två stora håller sig tip top. Lucas är redan i skolan och My sover. Elin är inne på fjärde nattningen av dockan i vagnen:)

Hoppas att mina tjejer är lite samarbetsvilliga sedan så vi får något gjort idag!


Fullt hus

Storfrämmande idag, som vanligt resulterar det i fullt krig mellan barnen. Alla vill ha 120% uppmärksamhet, men tro det eller ej så lugnade dom ner sig:)


Marknad

Oxelömarknad och strålande väder, kan inte bli bättre!

Jag och barnen åkte tåg medan pappan tog bilen ner, tuffituffituttut vrålade Elin glatt medan Lucas ansåg att det var hogwards tåget vi åkte på:)

Efter en allt för kort tågresa var vi framme, mötte upp pappan och startade rundvandringen. My och Lucas var ivriga, båda med dom stora spenderbyxorna på. Perfekt upplägg att dom hade egna pengar att göra vad dom ville med. Dock tog Mysans slut väldans fort eftersom hon köpte marknadens fulaste mössa i första bästa stånd!
Hon hittade lite mera smågrejor och bästa brorsan köpte en vattenpistol och en ring till henne:)
Lucas köpte nån slags bilgrej som lät fruktansvärt och någon snuskig godisspray. Men som sagt det var deras pengar och då får man köpa vad man vill. Elin köpte en nalle puh väska, två ballonger, en klubba som syskonen fick och så limegröna Foppa tofflor, Lucas fick blå men dom fick jag betala för att skulle köpa roliga saker. Mysan har redan så hon fick vara utan i år.

Mötte upp mormor, moster, David, Wilma och vovvarna men bestämde att vi skulle ses senare för grillning. Det är stört omöjligt att gå så många ihop, speciellt när mina tre har viljor av stål och aldrig samma vilja:)


Träffade kusin med särbo och pratade en stund medan tjejerna skulle rida på ponniesarna. Lucas ville inte för det var töntigt!

Sedan vara alla nöjda. Inte en enda protest från någon att vi gav upp, skönt värre.
Så vi åkte hem och testade alla nya saker och njöt av solens varma strålar innan grillgästerna kom.
Det blev korv och pommes idag, avsncerat värre:)

Passade på att boosta lite Wilmamys. Lilla lilla söta bebis. Elin älskade henne, kramade och klappade och ville bääära. Både Lucas och My fick hålla och My ville gärna byta henne mot Elin?

Kan dock inte påstå att jag blev avundsjuk på Saras projekt att amma och äta samtidigt:)

Pappan, också han med odiagnostiserad bokstavskombination började sätta dropplist. Han har svårt att bara vara när vi har besök :) sedan fortsatte han med att kasta in ved i vedbon, fast då hade besöket redan åkt!


Nu blir det Pippi mussmuss innan det är läggdags. Arbetsdag i morgon igen, hoppas på finväder....


Bilder


Fredag

Målar lekstugan. Jag och My sliter med att göra den vacker. Pappan och Elin tog en promenad för att hämta Lucas hos farfar. Antar att pappan inte tyckte det var så roligt att städa av Elin efter hennes bidrag i målningen igår:)

Jag orkar inte skriva om inlägget som försvann igår, jag får förlita mig på minnen i framtiden. Jag nöjer med några stödmeningar. Skräcken när Roine kom bärandes på trasig My. Känslan när jag inser att det behöver sys, ännu mer skräck när hon blir kritvit hela hon och när hon varken kan stå på benen eller ser något. Vansinnesfärden till akuten som tog mig tillbaka till den dagen Lucas hade hål i pannan. Tacksamheten över att jag aldrig släppt på regeln att vi ska vara minst två hemma när det ska åkas på helvetesmaskinen och lättnaden när färgen kom tillbaka och läkaren konstaterade att det "bara" skulle behövas ett stygn. I min hjärna var skräckscensriot redan fullt utvecklat nämligen.


Elin var med hela tiden och var lugn som en filbunke och förklarade för doktorn "My vill inte det" när han pratade stygn.
Lucas hade blivit kvar hemma med Cina, Leo och Emilia. Stackarn hade varit jätteorolig för sin syster och sa att han hade saknat henne när vi sedan kom hem och hon fick visa och berätta!!!

Söta barn....

Oj nu hade visst My tröttnat på målning. Får fortsätta sedan...


Gaaah

Värsta inlägget om dagens cirkus! Orka skriva igen?!


Cirkus


Onsdagskväll

Efter middagen, efter Harry Potter och efter läggningen så rymde jag hemifrån. Det självklara valet dom få gånger jag kommer iväg ensam. Ida:)

Angela var också där, med sin man fast han och Kalle satt bänkade framför tv:n så dom såg man inte mycket av. Det var visst nån sport igår kväll? :)


Vi tjejer pratade, mest förlossning eftersom Angela ska ha vilken dag som helst. Vilket får mig att längta tillbaka till mina egna. Kan man längta tillbaka? Kan man vara avis på stundande smärta? Det är ju inte det egentligen, jag ser förlossningen som finalen på graviditet och minns spänningen innan och det där otroliga upplevelsen efteråt. När man för första gången får träffa den där lilla som bott inuti.
Visst man fattar inte att det är ens eget barn, man har ingen aning om hur det faktiskt är även om man tycker att man är väl förberedd, man ger sig in i något helt okänt, samtidigt som man bara vet att precis så här ska det vara det är bestämt sedan länge:)

Häftigt att så mycket känslor kan uppstå på en och samma gång. Och tro nu inte att jag vill ha en fyra! Upplevelsen? Ja absolut men inte jobbet efteråt, och då menar jag inte vaknätter, blöjor, ständig oro och att sträckammak. Nä det jag inte vill ha är någon som tar redan begränsad tid från mina barn jag redan har!!!

Önskar att dygnet hade fler timmar och att energin fyrdubblades så att man kunde ge alla tre den uppmärksamhet som jag tycker att dom borde få?!
Istället får man lära sig att leva med det dåliga samvetet som man förvisso får med på köpet oavsett hur många barn man har. Dåligt samvete och sjuklig oro får man samtidigt som utdrivningsskedet ungefär, obotligt och obligatoriskt, och det fortsätter tills man själv går i graven (eller jag tror det iaf) förvisso ändrar sig samvetet och oron, det är liksom olika saker för varje ålder men känslan är konstant!


Men usch vad jag bubblar när jag är nyvaken! Ger upp nu, ville bara dokumentera att jag faktiskt varit utanför dörren, själv! Det händer typ aldrig och att det var trevligt att träffa Angela också. Mycket härlig människa, en sån man gillar för att hon är spontan, ärlig och jordnära!!!


Lovley

Gillar att det blev så mycket gjort idag! Ute, inte inne, My och Elin hjälpte till efter bästa förmåga om man bortser från när dom badade i bastuhinken och blötte ner sig:)

Lucas slutade tidigt idag, skönt att ha kortdag så här inför ledigheten, åkte ner till farfar en snabbis för att hämta det han handlat åt oss och sedan hem igen. Elin hoppade i säng, My badade igen och Lucas har rotat på nya favoritstället, altanen. Han hittar nya skatter varje dag, eller frågar man mig så drar han fram mer skräp än nödvändigt.

Sedan blev det mulet och tråkigt så vi städade bara upp allt som dragits fram och tog oss in, Elin har precis vaknat, pappan är på väg hem och maten står i ugnen!!!


Tisdag

Mamma och jag lunchade i trädgården medan barnen var på skola och fritids, det händer inte ofta att bara vi två kan prata, diskutera saker fast vi egentligen tycker samma om i stort sett allt. Alltså jo det gör vi ju ofta men inte ostört :)

Sedan hämtade vi barnen och åkte hem för att ha glassfest:) älskar det här vädret, äntligen slipper man överdragskläder, snö, kalla vindar och det värsta , leran!

Spelade kubb, jagade grodor och gick en promenad till vattenfallet åt en till glass, planterade resten av blommorna och bara njöt!

Mamma åkte hemåt ungefär samtidigt som pappan kom hem. Han fick äta själv eftersom barnen var såååå utsvultna tidigt idag. Den enda som tycker det är jobbigt är jag, får nog sluta upp med det, även om jag tycker det är mysigt när vi sitter tillsammans och äter?!

Tittade en omgång till på Sune i Grekland innan det var dags att natta alla barn. Vi inspirerades av "äntligen hemma", gillar alla byggprogram som man blir så där härligt motiverad av. Diskuterade nästa projekt och jag tror att vi kom överens om att fixa kaninhagen. Den står lite lagom illa och är väldigt opraktisk för barnen att kommande in i! Tanken var ju att dom skulle sköta kaninerna själva (ja under vårt ansvar) och det är inte så kul när det är värsta besväret...

Så otroligt skönt med kortvecka igen. Massor med dagar att ta vara på. Lucas fortsätter väl med rensning av sitt hönshus och jag har lovat My att hon ska få måla något så vi hoppas på uppehåll annars får vi väl måla insidan av lekstugan, det kan ju Elin också vara med på:)


Nu blir det Stuart Little med Elin innan Mysan ska väckas. Lucas skuttade upp tidigt för att gå till skolan och läste morgontidning innan taxin kom:)


Dagisdax

Om man fritt får välja själv


Bra dag

Gjorde som jag tänkt, ignorerade den där härliga solen och alla måsten ute och koncentrerade mig på att få klart listerna. Så skönt! Skönt bara för att det är "klart" och skönt för att jag gjorde det själv, för en gångs skull!

Sedan snabbhandla innan barnen skulle hem! My tvärvägrade som vanligt (kan inte det arga gå över snart?)
Det blev bättre när jag sa att det fanns glass och blommor hemma!


Sedan hem och klä av oss, fy sjuttsingen vad varmt det var och nästan vindstilla, högsommar värme typ. Började med glass medan jag packade in varor och fram jord och krukor. På med trödgårdshandskar och spadar och så började projektet. My och Lucas SAMATBETADE??? Och klarade sitt uppdrag med brunnen riktigt bra, Elin var inte lika duktig, hon plockade blommorna direkt och planterade upp dom vi redan satt! Mina stressnerver klarar inte sånt så vi avslutade!

Sedan spelade Lucas och My kubb, TILLSAMMANS, utan att slåss. Undrade om jag kanske fått med fel barn hem?!


Sedan fick vi spontan besök av Erica och barnen. Hör och häpna var det bara ett barn som var hysteriskt och det var Elin! Inte ett dugg sugen på att låna ut en endaste sak till Naomi.
Killarna lät My vara med den här gången och det gick bra ända tills hon började retas med grabbarna och sedan började gapskrika när dom inte längre ville leka med henne... Hon fick gå upp på sitt rum och lugna sig och sedan gick det bra igen. Elin då? Hon lugnade sig inte, tror hon vrålade och grät krokodiltårar typ var femte minut?! Fast det är lättare att stå ut med obstinat 2 åring än obstinat 6åring, varför vet jag inte, eller jo det vet jag. Jag tycker att en 6 åring ska veta bättre!!!


En aningens sent blev det ikväll, pappan kom hem typ vid sju och sedan skulle farfar ha hjälp med arbetsboden så han tog med tjejerna dit medan jag och Lucas lagade mat. Fler såna uppdelningar tack.... :) alltså pappan med tjejerna och jag med Lucas!

Nu ligger barnen och vi glor väl på dumburken ett par minuter innan pappan slocknar på soffan och jag kanske smygöppnar nya boken?!


Helgen

Börjar väl med fredagen?!

Jag och tjejerna spenderade hela förmiddagen utomhus, så otroligt skönt att man äntligen kan gå ut utan tvåhundra lager kläder på, det blåste en aning men det var ändå skönt med solen framme. Lucas och pappan kom hem nästan samtidigt och vi gjorde oss iordning för att åka till mormor Lotta och fira henne lite!

Riktigt kul att träffa släkten, dessutom var ju Sandra med också, henne ser man inte ofta:)

Fikade lite, hjälpte "gamlingarna" med deras telefoner och passade på Elin som var surkorv eftersom hon var så trött. Lucas och My gick ut för att leka i parken. När Janne sedan skulle åka slängde sig My runt hans ben och vägrade att släppa! Hon har fått för sig att hon ska flytta till Janne! Jag är ju ändå så dum....

Sedan hem för att fortsätta jobba på tomten, och vänta på Robban och Amelia som tydligen skulle sova över. Dom kom alldeles för sent som vanligt, fullständigt kaos som vanligt och inte någon som lyssnar på någon som vanligt!!!


Lördagen fortsatte med kaos, ungar som springer omkring helt hysteriskt och två pappor som lägger 98% energi och uppmärksamhet på att fixa till båten?! Kul jul! Bitter? Jo då en aning om jag ska vara ärlig!!!


När dom (äntligen) åkte hem och det äntligen blev lugnt i huset igen var det dags för nästa besök. Farfar och Kajsa kom på visit. Fast dom stannade inte länge. Kajsa orkar inte mycket längre :(


På söndagen var det första matchen för i år. På sjösa ip så det var inte långt som tur var. Men ändå var det tungt att ha en tid att passa när man bara vill ha lite söndagslugnt....


Morfar och Janne kom för att heja på Lucas, då blev han stolt! Elin hejade också "bra Lucas, duktig tjej" vrålade hon ut mot plan:)


My lekte med Vilma, så Janne och morfar fick åka hem utan sexåring i byxbenet! Men vi fick en surläpp i bilen när vi skulle åka istället.
Köpte med kebab hem och spenderade sedan resten av dagen ute! Eller ja, nästan jag var tvungen att gå in i rövarkulan för att röja av den värsta skiten. Påminn mig gärna om varför jag önskade mig vita köksgolv???

Jag fattar inte hur man kan äckla ner ett hus så in i Norden när man spenderar 60% av tiden ute?

Anna och Linnea kom på överraskningsvisit precis när barnen lagt sig, dåligt sura dom blev när det ändå var läggdags!

Nu är det måndag igen! Det ser ut att bli en lika förträfflig dag igen men jag vetttesjutton om jag ignorera den, känns lagom kul att sitta ute med brännskador på kroppen:)


Hm?

Konstig man är! Dåligt samvete om man sitter i solen för det finns så mycket att göra. Och dåligt samvete om man arbetar och inte tar vara på solen:)

Kör en kombo, det blir inte mycket av något!
Tjejerna är på vargjakt i skogen och snart kommer Lucas hem! Jag ångrar att jag önskade mig dåligt väder för det här är ljuvligt:)


Torsdagsbestyr

Pappan hade sovmorgon så han skjutsade Lucas till skolan, förvisso hade Lucas sovit hos farfar men ändå:)

Så jag vaknade av en liten dam som vrålade "orkar inte sova mer, ta upp mig". Skönt att få lite sovmorgonslyx en vanlig torsdag!


Vi myste med Ulla och det hela slutade med att vi var i sista sekund i väg som vanligt. På dagis var det 2 personal som skulle ut med 13 blöjbarn, och alla ska ha torrt innan?!

Jag stannade och hjälpte till med ett par iallafall. Barnen är ju lite reserverade mot "strangers":) Elin stod brevid och sa "hej då, du åka hem nu"


Så jag begav mig mot affärn. WT handling idag, mjukisbyxor och foppatofflor, det bjuder jag på:)

Sedan hem, pratade med syrran alldeles för länge, farfar kom upp för att hämta bilen och lite mekgrejer och berättade om Lucas skrämseltaktik i morse!

Dom hade gått upp hyggligt så Lucas ville åka fyrhjuling innan skolan, han var ju hos farfar så det fick han, plötsligt kommer han inspringades och vrålar att han hittat en död bebis i en sopsäck. Nackhåret på farfar reser sig och han blir alldeles yr, slänger på sig en toffla och springer mot fyndplatsen.... Och hittar mycket riktigt en svart sopsäck, men utan bebis i som tur var, det var bara ett skräp som i en åttaårings ögon skapade en otäck synvilla.

Antar att Lucas kommer dra av ett par nätter till i vår säng?!


Men sedan var jag verkligen tvungen att sätta fart. Städa hela huset, baka stod på att göra listan, tjugo i två hade kakan gräddat klart och då skulle ju barnen hämtas. Tänkte ta dekorering från kaka till tårta när jag hämtat...


Hör och häpna gick det fin, fint att hämta idag. Elin var nyvaken och My grinade för att hon tappat bort nån ring men ingen vägrade blankt att hoppa in i bilen och då måste man ju tycka att det var en lyckad omgång:)

Så hem till fikagästerna. Mormor, morfar och Janne hade kommit! Oj vet inte hur länge sedan det var jag träffade min morbror! Men han är sig lik:)

Barnen bekantade sig med honom, My surade för att inte hon var i centrum och Lucas ville hämta fyrhjulingen och stila lite för Janne. Jag skulle ju också fixa tårtan, det gick ju sådär. Locket gick sönder, tänkte att det där går ju att spackla över men grädden hade blivit rinnig?! Och så smälte mousset för att kakfan var varm i mitten fortfarande så bitarna jag serverade såg färdigtuggade ut redan :(

Tur att Janne är Janne, det ska ju ändå delas i magen blev kommentaren:)

Sedan hämta åkfordonet hos farfar, My passade på att lära mormor/morfar/Janne att svära under tiden! Fuck U och rövhåla kan alla numera räkna in i sitt vokabulär (undrar vem som byt ut mina barn mor den här ouppfostrade högen?)


Sedan gick vi ut allihop för att kolla när Lucas åkte:)

Allt för snart skulle dom åka igen, pappan kom hem och vi började med maten. Som idag intogs i vardagsrummet framför Sune i Grekland! Tack mormor och morfar, den var uppskattad.


Lucas och My gick upp, Roine och Elin åkte "luuuuule" till farfar. Jag la mig på sofflocket:) vid halv åtta gick jag upp för att förbereda barnen på läggning. Svaret blev "nej" som vanligt men sedan hände något. Lucas plockar ihop och säger, ok vi går och lägger oss, kom igen My?????


Plötsligt har mina barn infunnit sig på rätt plats igen. Båda somnade utan ett enda tjafs, spring eller gapskrik?!


Elin fick gröt när hon kom hem, inte helt utan protester dock "åh alltid äta gröt hela dan, äti gröt 40 gånger"
Hon brås inte alls på sin äldre syster, nej nej....
Och båda måste fått det från pappan för det där känner jag inte alls igen?!


Nu så, sovdags igen! I morgon hoppas jag på fulväder så jag kan måla lister:)


Stendörren

Japp i dag var det dags för utflykt. Var inte jätteförtjust, vatten och tre barn?! Jag blir helnojjig av bara tanken, kan vara för att My höll på att drunkna när hon var mindre?

Men pappan var envis, så iväg kom vi.

Det hela slutade med tre blöta barn och en helt slut mamma...


Handlade lite på vägen hem, käkade kebabtalkrik i trädgården och satt sedan ute på tomten hela eftermiddagen.
Pappan och Elin åkte fyrhjuling, Lucas poppade sean banan och My har gullat med Ulla ❤

Cina hörde av sig på kvällen och undrade om My ville hänga med på gympan, tur att nån håller koll:)
Elin var vansinnig för att inte hon fick följa med, men det blev bättre när pappan kom hem efter han lämnat Lucas hos farfar! Tjejerna somnade bums efter läggning, det blev en lång dag för oss alla...

Nu hoppas jag att kidsen håller sig friska trots dom nu badat i havet dör isen precis släppt:)


Om

Min profilbild