I morgon

Smäller det, inte åskan, inte än iaf, men första jobbardagen på två veckor!

Hur ska det gå?







Har inte ens hunnit med hälften av alla min projekt, och taket är icke färdigt:( hoppas dock att farfar hittar lite energi till att hjälpa till när han kommer hem från semestern:) så kanske det blir klart tills roine börjar jobba igen?!


Lucas är fortfarande på semester och tjejerna gör sitt bästa för att klösa ögonen ur varandra, inte en sekund idag har dom samarbetat. Inte för att någon orkat ta tag i något, pappan var ute igår och har legat på sofflocket mest hela dagen, jag har ströplockat och skurat halva köket sedan rann energin ur mig också:(

Nu är det bara kväller kvar, naglarna ska målas och håret är nyfärgad, så kanske man kan ge ett sken av att vara pigg i morgon? Har ju liksom inte stigit ur sängen före kl 8 på 14 dagar?

Projektar



















En del bilder har visats i andra forum men ändå:)

Taket är snart klart, farfar har varit här hela kvällen och hjälpt roine med det tunga och svåra, Elin somnade i protest i soffan för hon ville hemskt gärna följa med farfar hem.... Sedan att hon varit där typ hela dagen, fått åka tuffe tåget och leka i parken det räknas visst inte? Och att farfar ska på semester i morgon det kan hon inte ta hänsyn till!!!

Lucas och mormor har kommit fram till Lappland, trygga men toktrötta. Lucas lär väl sova hos hundvalparna inatt:)

Två dagar kvar på ljuvlig semester... Jag ska njuta ordentligt:)
❤️

När katten är borta...

Eller i det här fallet Elin. Hon åkte till Stockholm med farfar i går så resterande familj gjorde Ikea Linköping idag. Och stadium i Norrköping:) många kronor fattigare men en hel del pryttslar och ny träningsoutfit till mamman rikare!

Så nu kan Ida dra ut mig på hur många kvällspromenader som helst :) 

Har redan sportat in dom, ända till kalhygget och tillbaka:)

Nu återstår storstädning så alla vackra saker jag köpt kommer till sin rätta:) ska bara kolla om ungarna kommer tillbaka från sin långpromenad först:)

(Pappan åkte efter dom på moppen, så kallar dom mig hönsmorsa?)



Igår var mamma här hela dagen, kul med sällskap när nu mannen min hänger på taket mest jämt!

Vilket också betydde att jag fick lite projekt gjorda. Lekstugan har blivit urstädad, Elin målarmästaren hjälpte mig att måla hyllor så dom är uppsatta och så nya gardiner dit in:) påbörjade också en ny gunga, vi får se om den blir klar:)

Bjöd stackars mamma på västerbottenost och kräftor (burkskinka) men det kan ha varit den äckligaste pajen jag någonsin smakat! Stackars mamma!







❤️

Projekt

Phu, som mycket som borde göras och så lite som blir gjort! Taket tar sin lilla tid att göra vilket innebär att jag kör markservice och mina projekt är alltså vilande! Min vackra altan är nu mera en mindre version av Björshult och det är mer och mindre skräp i hela huset, men jag tänker att det blir bra igen bara taket får bli klart....



Århundradets snyggaste och säkraste byggställning?!

Mitt ernststaket står där knappt halvfärdigt och hånar mig! Tänker att jag ska göra klart det men ibland sviker inspirationen och jag har lust att slänga allt på tipp.?



Jag tvingade ut barnet, paddan och lurarna följde med!

Tjejerna slåss i poolen, gubbarna är uppe på taket och mormor är på väg ut:) lovely life:)



Första semestervecka

En storstädning för att kickstarta det hela på lördagen, mamma hjälpte till genom att ta med My till Oskarshamn, resterande familj hjälpte till så lite som möjligt...
På söndagen packade vi iordning och började resan ner till Isarvarna vi med. Man kan lugnt påstå att det är behagligare med två barn än tre i bilen... Pappan satt på helspänn ner till Söderköping där jag inte längre fick vara chaufför:(

Käkade lite äckelmat, där vi brukar stanna, kanske ska se oss om efter ett nytt hak?

Efter en massa timmar i bil var vi äntligen framme i ett välfyllt hus i Skrikebo, med en skadad nysmålänning som hade babblat så mycket att hon missat asfaltskanten och rivit upp halva benet!

Efter ytterligare timmar fyllda med babbel där alla ska göra sin röst och mening hörd börjades det med mat, ytterligare en familj kom och det blev ännu mera fyllt i huset.

Kvällen fortlöpte med bebishäng, bubbelbad och det obligatoriska spelet "med andra ord".

Måndagen bjöd på tråkväder så efter snabb överläggning skippade vi Öland och djurparken för en tur i klädbutikerna i Oskarshamn och experimentutställningen på biblioteket! Skitkul var det, ungarna var ju där i vintras men för mig var det första gången. När alla var lagom mätta på limpistoler och nersölade av såpa så åkte vi "hem"

Mamma lämnade oss och huset blev lite mindre trångt, tyvärr var det ju förste barnvakten som åkte....

Carro och Stephen kom och fyllde på igen, lagom till läggdags så vi sa typ hej och godnatt!

På tisdagen utlovades strålande väder så efter en kvick ihopröjning, frukost och ett sting av dåligt samvete för allt kaos vi förorsakat åkte hela ligan mot Ölands djurpark!

Vilken härlig dag vi hade! Elin var helt facinerad av djuren och älskade badet, lagom förstummad av karusellerna och hellycklig precis hela dagen. Lucas har visst blivit stor? Han och Benny fick under eget ansvar röra sig på tivoliområdet själva och My var i extas över att ha sin pappa helt för sig själv.

Wilma uppskattade dock inte karusellerna särskilt:) fast hon grät inte hela turen iaf:)

Bilder får ni klara er utan, har nämligen uppdaterat telefon och inget finns kvar!!!


När vi kom hem, mitt i natten lagom slut efter 8 timmars djurparkshäng och fyra timmars bilresa var det bara sängen som gällde.

Onsdagen bestod av diverse småpyssel, packa upp, tvätta, handla och pappan roade sig med att bygga ställning på verandan. Ungarna emigrerade till farfar och tjatade upp tältet. Elin kom hem men dom stora tvingade farfar att campa på tomten.

På torsdagen inhandlades hängrännor till altanen, sedan kom Lisa och Jonas på fika dejt. Dom var lite nyfikna på hönsen, efter en trevlig pratstund (tänk att två veckor kan kännas som en evighet) så hade jag boostat inspiration och började möblera om, Roine installerade larm och barnen gjorde sott bästa för att reta gallfeber på varandra!!!

Nästan klar blev jag, larmet är kirrat och ernststaketet får vänta till i eftermiddag för tydligen blir det strandhäng idag?!






Litet livstecken

Jag lever, familjen också! Dom har för övrigt semester, bara jag som jobbar fortfarande! Fast på mitten av månaden är det kolugnt på jobbet, fast vi bara är två så hinns det med, det märks att många har semester:)

Roine har slitit här hemma mellan pooldoppen, altanen är färdigmålad, ja inte taket men det kan vi inte göra förrän pappen är påspikad och det är mindre lämpligt att ha som projekt med tre barn själv. 


Lite blommor, en matta, lite pynt och sedan tror jag baske mig att jag är nöjd:)

3 dagar kvar sedan får jag spendera två veckor med min familj:)







Om

Min profilbild