Ny vecka


Vi har haft en härlig helg.

Matilda sov över hos Lucas mellan fredag och lördag, inte helt utan sura miner från tjejerna men på det hela taget gick det bra. På lördagen kom farfar och hjälpte pappan att flytta på traktor och Andreas bil och sedan följde Elin med ner såklart.tanken var en liten stund men hon bet sig fast:)

Lucas och My gick på bio med mormor och Anna, vilket betydde att vi plötsligt hade barnfritt?! Konstig känsla, utan en enda plan, vid sex tiden var vi så rastlösa att vi åkte och handlade, igen! 

Tänkte gå på bio vi också men drabbades av bekvämlighet och valde filmmys hemma istället:)


Sovmorgon på söndagen, Roine hämtade hem Elin som fick nya kläder och borstat hår sedan åkte vi till familjen Häll. Massor av fika, lite tårar, försök till vuxensamtal medan Rebecka testade röstresurser, inte arg, bara test :) lek i Frejas rum under vilda protester eftersom Freja faktiskt skulle sova(?) mer vilda protester när vi skulle åka vidare till mormor men på det hela taget lika härligt som vanligt:)


Hos mormor väntade en hungrig liga, och ett gäng surmuppar:)

Efter mat och lite mer fika åkte vi hemmåt för att testa nya limpistoler. Först en promenad i skogen för att leta material och jo då en och annan svamp trillade ner i korgen också, Lucas pajade ett par jeans under någon form av militärövning nerför en slänt, My plockade fridlyst lav enligt hennes vrålarga militärbror och Elin skuttade glatt över stockar och stenar!

Lagom till skymningen var vi klara med materialinsamlingen och gick hem för att värma på pistolerna!


Det blev mycket pyssel, så där mycket så man undrar om matrummet någonsin blir rent igen, limkluttar, pärlor och en halv skog!

När barnen skapat diverse kreationer och varvat ner en stund framför tv:n satte jag i gång med Mysans Olof, medan pappan nattade barn, sedan vuxenmys framför Maria Langs nya serie på fyran.

Idag har det otippat varit måndag, äntligen jobbardags igen:) efter en lugn förmiddag plockade jag upp mamma som ville ha skjuts till bilfirman, tvingade med henne på shoppingrunda innan jag tjatade mig till en middagsbjudning :)

Så jag hämtade barn medan hon hämtade bil, sedan åkte vi hem hit för fika innan matlagning. Lyxigt värre att inte bara få fantastisk middag utan också hjälp med disken! Varför bor inte min mor hos mig?


Nu är det natti natt igen, när tjejerna somnat ska det virkas igen!






Lucas och Matilda har byggt i alla djurgårdar:)

Olof

Det kan vara en av dom fulaste jag någonsin virkat men Elin Elsa Anna Steidi Magdalena Askungen är nöjd och det kan jag känna var huvudsyftet med projektet!


Nu funderar jag på en häst?! Får se om armarna håller?


Recension

Har visst glömt att recensera lördagens kulturella ögonblick!
 
Lilla snigel blå, en enmansshow utförd av en karl i blå plysch pyjamas, lagom rolig men för en annan var det svårt att koncentrera sig på storyn när mittenpartiet dinglade sig igenom hela historien. Jag tror att den handlade om en blå snigel dock. 

Elins betyg var iallafall "asgrymt" trots att hon gäspade stort emellan varven :)

Betyg på resten av dagen blir klart godkänd, lunchen var fantastisk, tjejerna var "bästa vänner" Lucas fick spela på Berras ps3 och dessutom låna hem spel, jag hittade en massa braiga böcker i Hälls bibliotek och Rebecka kan vara den snällaste bebis jag mött. Det som drog ner betyget avsevärt var min pretonårs tjej, sur som ättika utan ett uns uppfostran, My Gurreson....
Och Elins hysteriska utbrott när hon inte fick ta med "Rubecka" hem....

Stannade på Coop på vägen hem, skulle köpa game of thrones s3 men den fanns ju inte, istället blev det nedladdning på viaplay. Elin somnade inte helt otippat genast när vi kom hem. Kvällen förflöt med ett och annat utbrott från vårt arga barn, en eller arton gliringar från storebror och avsevärt toktrött 3 åring. Men två mössor han jag med och började på en av de lånade böckerna:)


I går var det städning på schemat. Tvätta, plocka, torka, pula och dammsuga. På övervåningen iaf.... Pappan åkte och hämtade underreden till nya sängarna så numera slipper vi sova på golvet:)

Mamma och Anna kom förbi på fika, önskar att vi kunde ses oftare :( tur det finns telefon så man kan umgås ändå eftersom våra jobbtider krockar mest jämt... Dom glömde kokosbollarna när dom åkte. Tur för oss, det blev kvällsfika framför "Modig"

När Lucas kom hem från Leo blev det ytterligare en film, Turbo (snigeltemat fortlöper) till Elins stora förtret. Hon lugnade sig efter Frost-klipp på youtube:)



 Lätt stan gulligaste treåringar!


Helg igen

Veckan har susat förbi, trots sjuka barn. Pappan har varit hemma och vabbat med My och Elin fick vara hemma torsdag och fredag också vilket betyder att jag bara behövt hämta och lämna ett barn.

Det har gått bra på jobbet, lagom med utmaningar och det mesta har flutit på. Nästa vecka lär det bli mer....
Nästa vecka när pappan åter är i Stockholm på jobb, men men det är bara att bita i det sura äpplet och tänka på alla kulor som trillar in.

Nu väntar vi in pappan som är hos tandläkaren, på en lördag(?) och sedan åker vi vidare till familjen Häll, först lunch och sedan teater med våra treåringar. Lilla snigel blå, den är säkert fantastisk:)






Helg

Efter en vecka som bara svischat förbi är nu också helgen snart förbi. Pappan har pillat lite mer i bastun, gjort klart förrådet lagt på grus på stenplanen och känner sig stressad över den kommande vintern. Igår tog vi fusklunch på pizzerian i Oppeby och avrundade på godishuset där ungarna gick bananas i lådorna. Nya skor till pappan och innegympaskor till Lucas hittade vi på "nya" Intersport. My slösade bort sina surt sparade slantar på en violetta dagbok på lekia, ny lampor till barnens rum hittade vi på rusta och pappan som hade den stora plånboken på sig investerade i nya sängar!

Wellpur blev det, madrasserna fick vi med hem men underredet och benen kommer först nästa helg! Det betyder att My numera har en stor säng, Elin fick Mysans och Lucas ville ha dubbelsäng. 

Barnen fick lova att aldrig sätta sin fot i våra sängar något mer. Elin lovade och lovade och bedyrade att hon var en stor tjej och kunde sova hela natten i sin säng. Det har hon gjort, förvisso men två gånger har hon försökt smyga ner och högljutt snyftat när det inte gick som hon tänkte:)

Det betyder också att min dag består i att fixa och trixa på barnens rum så det blir ordning igen:)

Lucas ska på sin första scout happening. I fyra timmar ska dom utföra uppdrag i skogen ute vid Söra. Han är helnöjd!
Tror att dom får rätt hyfsat väder också?!











Om

Min profilbild