Ulla Wilda Kex?

Upp som vanligt med Lucas, sedan upp med tjejerna, duscha av Elin sim lyckades äta med hela håret igår köra henne till dagis, försöka att smyga med Mysan hem igen, åkte och köpte pellets och lite blomjord och sedan hem för att röja av i rövarkulan innan Nelly och Jeanette skulle dyka upp!


Med sig hade dom vår nyaste familjemedlem, Ulla Wilda Kex! Ur söt och pytteliten:)


My och Nelly lekte med kaninen och tjatade om allt och inget, varför leka liksom, när man istället kan tjata öronen av stackars mammor som bara vill dricks kaffe och prata öronen av sig själva?


Pappan kom hem bortåt ett, efter lunch och duschning åkte vi i samlad trupp till sjösa för att hämta skol/dagis barn. Elin fick åka hem med pappan, vi andra åkte till sjöliden för att låna kaninbur:) Ida var inte så sugen på sällskap?!
Lucas lekte med Saga och höll på att tjata till sig en Pippi fågel, My och Nelly fortsatte med tjatandet?!


Åkte hem lagom till min allergi förvandlat min fejja till pestens tid?! Men det var inget en liten tablett och en omgång cortison inte rådde bot på. Fixade kaninbur och mat till Ulla medan Elin och My lekte med henne. Stackars kanin det blir mycket bära när man bor här:)

Försökte få en lugn stund men med tre barn med odiagnostiserade bokstavskombinationer var det ingen vidare idé, samlade ihop ett sista uns av energi och klädde på allihopa och gick it för att majbrasa oss lite i stället! Skönt att bli av med en massa skräp;)


Lekte mer med Ulla och kollade på en sen film, Elin la sig vid halv tio med storbarnen var uppe en stund till. Inte helt utan att tjafsa om absolut ingenting!!!!


Nu ska mamman krypa i säng, pappan tänker visst tvinga ut oss i ottan i morgon för att fiska?!


Måndag

Vardag igen, vilket innebär upp kl 06 för att övervaka så Lucas kommer till skolan, fixa till My och Elin till dagis! Bokat tid för hälsoundersökning den 14 maj, läst ut Wanted, dammsugit, diskat, tvättat och bäddad alla sängar. Krattat lite på tomten, börjat på nästa bok, hämta barn på dagis, lyssnat på farfars nojja efter hans första läkarbesök på hundra år, han är numera döende (åh Gud vad jag hoppas att det bara är hans nojja) skottat bort en massa skräp från nya gungområdet och frusit häcken av mig i snålblåsten ute!

Och jo bråkat med barn också såklart, ni vet det gamla vanliga, Lucas bygger något farligt, slår sig själv i huvudet och det är Mysans fel. Gapar och skriker, My svarar genom att yla hysteriskt och Elin är inte sen att haka på i skönsången!

Pappan kom hem, babblade lite med farfar, sedan kom morfar Anders och Anna med paket till barnen, Lucas fick nya fotbollsskor, boll och skydd. My fick "bara" fevingar, kjol och t-shirt så hon tjurade inlåst på toan!!!

Tacksamma och väluppfostrade! Love 6årsperioden (jo då den sträcker sig från 4 1/2 till 8 1/2)

Lucas var nöjd iallafall, Elin också för hon fick ju låna! Och Doris och Douglas försökte äta upp hennes ben och bet henne i fingrarna?


Pappa och Anna åkte fyrhjuling med Lucas, Anna Klant sträckte halva kroppen och lyckades med en "nästanvolt" och stegring:)


Jag och Lucas åkte på kvällshandling, tror att jag fick ett breakthrue när vi diskuterade på vägen hem! Hoppas?!


Kvällsmatning och sedan hopp i säng, lite spattigt som vanligt men långt ifrån det värsta vi haft, nu sover familjen, pappan på soffan som vanligt, jag läser lite till sedan ska jag också lägga mig, äckeltidigt i morrn igen?!!!!


Wilma

Det är inte utan att jag pyser av stolthet! En systerdotter, äntligen! Som jag väntat! Kunde inte hålla mig så jag åkte ner igår. Tycker egentligen att första tiden är föräldrarnas, men jag frågade och jag fick:)

Det tog förvisso 2 1/2 timme i bil dit ner, 50 minuters intensivt gos med den vackraste Wilman på jorden, en förlossningsberättelse från min LILLASYSTER och en kram från en trött pappa:) och sedan 2 1/2 timmes mörkerkörning för att komma hem igen!


Konstigt att fast hon bara är några timmar gammal så känns det som om hon alltid funnits!?

En hel liten människa i miniformat! Perfekt på alla sätt och vis, jag svävar på små rosa moln och längtar efter nästa gång jag får träffa min lilla!!! ❤


Wilma


Väntan är över!

Äntligen är hon här, lilla Wilma, endast 3070g och 47 cm lång! Jag är så lycklig även om jag gråter en skvätt eftersom det är så långt att åka om man nu vill sniffa bebis.

Underbart är det iallafall när jag nu blivit moster för första gången!


Shit

Så oerhört frustrerande att vara "på andra sidan".
Att vakna av ett sms att det är på gång och sedan bara vänta....

När man är den som skickar går ju tiden fort, det händer något hela tiden, såklart! Vi andra får försöka hålla nerverna i styr och bara vänta!!!

Igår fyllde våran lilla, 8 år! Hur gick det till? Det är alltså redan åtta år sedan vi precis börjat lära känna våran lilla kille! Fattar inte vart tiden tar vägen? Tror han var rätt nöjd med dagen, ny tv, angry birds bodylotion, en ny drickflaska till fotbollen, en ny uppsättning kläder och en bok "bröderna lejonhjärta". Mormor och Anna kom och fikade tårta, det kördes lite fyrhjuling och vi njöt av dom få varma strålar som hittade ner på tomten:)

Idag blir det fisketur och kanske bio ikväll?!


Sol

Önskar att vi kunde få ha sånt här väder varje dag!

Igår efter jag varit på intervjun åkte pappan som slutat lite tidigare och hämtade barnen. Så jag fick njuta av vädret i solstolen med en kopp kaffe och några sidor i nya boken "Wanted".

Tjejerna blåste bubblor och gungade, Lucas och Elin letade grodor, farfar kom upp med släpet och det var bara så där härligt!

Idag regnar det?! Så tråkigt men eftersom jag ska baka så gör det ju egentligen inget:)

Lucas fyller 8 idag just nu sitter han på sitt rum med sin nya tv! Tror det blev en riktigt bra present?! Han fick vara hemma idag, hans berömda krupphosta har satt klorna i honom igen och det blir inte bättre av att han springer omkring på skolan utan kläder och blöter ner sig. Är det något jag önskar så är det att det fanns mer personal på fritids så dom kunde se till att barnen klär på sig ordentligt. Vet inte hur många gånger jag tjatat om överdragsbyxor och stövlar och ändå hittar jag honom i jeans och tygskor, dyngsur!!!

Jaja, börja kanske?


Äntligen!!!

Nu så fick jag ett mail om att boka tid på företagshälsovården på SSAB. Får jag ok stämplat på den så borde jag ha ett jobb i sommar:)


Nu känns det bättre, mycket bättre! Kände mig gråtfärdig när jag åkte hem, självkänslan var på botten, under botten men nu flyttades den upp ett par pinnhål:)


En undran till

Rekryteraren från SSAB ringde precis och ville att jag skulle komma på ytterligare en intervju. WTF kan dom bara inte ge mig ett jobb, fan springa på intervjuer stup i kvarten är inte min grej, jag blir ju skitnervös och känner mig jätteful...


Så nu får ni hålla tummarna igen:)


???

En fråga? Ska treårstrotsen börja redan vid två? Mitt lilla troll är obstinat ut i fingerspetsarna nuförtiden. Vägrar allt och bryter ihop för inget. Bråkar och retas och kallar alla för "bajsbulle, jälla onge skit"

Usch hoppas det går över lite kvickt för en treårstrots samtidigt som Mysan eskalerar i sitt sexårstrots är ju inte direkt ett drömscenario, hon kör med "jag hatar dig" så fort det inte passar, och det gör det sällan! Hon vaknar arg, går till skolan arg, är ännu argare när jag hämtar (dock tydligen väldigt mysig på förskolan) surar och bråkar sig igenom eftermiddan och somnar ilsken!!!!

Och Elin går efter och "hatar"....

Men jag får ta en dag i taget, onsdagar och fredagar lär ju bli ljuvliga att genomlida framöver?


Bilder


Finally

Äntligen kommer man in på bloggen igen! Appen har bara kastat ut mig hela helgen!


Den här helgen har spenderats utomhus, vädret har ju varit alldeles underbart så tomten har fått sig en uppiffning:) fast det syns ju bara i typ 10 minuter sedan vänjer sig ögat vid det nya och man fokuserar återigen på allt som ska fixas! Varför är det så egentligen?

Har köpt nya gardinstänger till vardagsrummet, fyllt på med mer färg till lister i vardagsrummet, grillat och ätit ute för första gången i år (om man nu inte räknar med korvgrillning) och äntligen tagit fram solstolarna igen:)

Igår var jag på ytterligare en intervju på Ssab! Det gick väl ganska bra men jag kände mig inte hundra, kanske den förbaskade bihåleinflammationen som bråkade? Mamma kom hit innan så slapp jag sitta och nojja innan iallafall:)


Idag har dom sista listerna fått två omgångar färg, nu är det bara ett lager till på halva rummet och så dörrarna såklart!


Just det, i söndags var vi ut till min faster, dom hade fått en massa golv till övers så det fick vi gärna! Perfekt, även om det inte passar till ett golv nånstans så tänker jag mig ett skafferi i matrummet:) det var bara Elin som följde med, Lucas och My ville hellre vara hos farfar och ärligt talat passade det mig också, dom har bråkat konstant i helgen!!!


Så nu ska jag äta frukost/lunch framför Greys och bara vara en stund, sen ska barnen hämtas och tvätten hängas:)


Fredag

Dag har pappan varit hemma! På jobbet i e-tuna var det bestämt att jobba 6-17 så fredagar är lediga! Det är mycket värt, iallafall för familjen:)

Så vi har haft jobbardag här hemma! Allt ris har vi tagit hand om, så otroligt skönt, björken är uppsågad i kutsar och alla grenar är undanplockade!
Vilken tid det tar och jag var helt slut efter! Pappan lagade mat och efter maten gick jag och Elin och la oss! Blev väckta halv sex igen, men jag somnade visst om en timme till! Helt jävla färdig som sagt!!!

Men det känns bra att tomten börjar ta form, det är så otroligt mycket som ska göras och det är svårt att se nån ljusning. Speciellt när man nu drömt hela vintern! Hoppas på att vi kan börja röja av altanen snart också. DET skulle göra mycket...


Onsdag

Började morgonen med att stressa upp alla barn. Lucas hade ju en tandläkartid kl 8.20, bävar för den dagen jag börjar jobba och den här hysteriska stressen ska genomlidas varje morgon!

Det gick bra hos tandläkaren, det var bara en lös tand som fått sig ett knäck så tandköttet ömmar. Skjutsade sedan Lucas till skolan och åkte vidare till ockle med tjejerna. Utelek med Lilly-bo, Nellie och Vickis stod på schemat. Vi mötte morfar, Douglas och Doris på gården och My ville hellre följa med dom på promenad och när dom kom tillbaka ville hon följa med dom in!

Så det blev lugnt och skönt i parken. Tjejerna strosade runt, letade efter katter, gungade, åkte sparkcykel och målade på gatan med såna "svarta tavlan" kritor.
Sedan hittade dom en spindel som dom lekte med och sjöng för!

När vi lekt en stund i stormen så gick dom in till sig och vi gick in till morfar och Maggan. Hälsade på djuren, drack lite kaffe och Elin fick en något försenad 2årspresent:) My hade varit utsvulten och åt ägg och macka när vi kom, sedan gick hon till Vickis?! Hon kom tillbaka efter en stund och var avundsjuk på Elins present. Men vi skulle ändå åka hemåt eftersom Lucas bara gick halvdag idag. Passade på att lämna en film till mormor och morfar också!

Trött som ett as AB resten av eftermiddan och nu är det fotbollsträning och gympa som gäller...


Öronvärk!

Jo då, vaknade i morse och kände mig precis dyngsjuk! Ville allra helst krypa ner under täcket och sova vidare, men jag vet ju att dagen då bara blir ännu värre:)

Så upp och skicka Lucas till skolan, väcka tjejerna och få på kläder och fixa frukost, My satte sig på tvären bara 3 ggr, först för att hon inte ville/kunde duscha, sedan för att hon fick fel frukost och slutligen för att hon inte ville borsta håret!

Elin passade på att köra sitt vanliga sprinrace under hårborstning, ville inte äta frukost och gillade inte blöja!
Visst fine, för min del får hon gärna sluta med blöja, men hon fullkomligt tokvägrar potta/toa så då får man snällt ha blöjan?!


Sedan blev hon arg för att krypdockan fick stanna hemma, men blev gladare när upsie Daisy fick följa med till dagis!

När barnen lämnats åkte jag hem och pulade lite, men det går inte fort när man känner sig sjukast i världen:)

Tänkte på en sak dock, jag gör inget annat än plockar och dammsuger och diskar och fixar, ändå ser det ut som ett kaos?! Hur är det möjligt???


Låg på soffan men fick ingen ro, blir så jävla stressad av att barnen ska hämtas så jag kan inte vila?!


Farfar hade översvämning och ville ha skjuts till stan för att köpa en dränkbar pump, han hade "tagit ett par öl"!
Om man slår ihop mina tre barns ständiga pratande och tjatande så får man farfar efter "ett par öl".
Skulle ändå handla efter hämtning så han fick väl hänga på. OMG, var jag inte trött och hade öronvärk innan så fick jag det då! Tre barn OCH farfars gaggande. Tur att min mor är så pass tystlåten :) hon mötte upp oss på Ica för att sedan följa med hem!!!


Stekte lite plättar! Sojamjölk, havremjöl och no egg pulver, och så lite vaniljsocker och bakpulver, sjuuuukt gott! Och så grädde och sylt eftersom nu barnen bestämde middag:)


Mamma stannade på lite kaffe och skitsnack (sånt prat tycker jag om, alltså inte att snacka skit, utan att beta av viktiga diskussioner) men sedan var hon tvungen att ta hand om sitt där hemma! Pappan kom hem, tyvärr kom tjatfarfar i samma veva och fortsatte på sin monolog, Lucas och My bråkade och retades och Elin bestämde, tvärtom, för ovanlighetens skull;)

Fullständigt kaos, annars känns det inte som om dagen varit på riktig? Det känns lite som det obestämda policyn i vår familj?!


Nu sover trollen iallafall, ja pappan också för den delen ( han jobbar o e-tuna 6-17 nu för tiden) och jag dotter här med min förkylning?! Ska ta en röjare till i köket innan Cougar Town, ska till tandläkaren kl 8.20 i morgon med alla tre barnen, Lucas har tandvärk, och sedan direkt till oxd för lite lek med Vickis och tjejerna. ÄNTLIGEN!!! :)


Måndag:)

Det började som en måndag som alla andra, ni vet, städa, diska, tvätta, dessutom bära in pellets och hugga hål isen så översvämningen som drabbat vägen rann undan:)

Hämta barnen vid två som vanligt, bråka med gap, skrik och panik också som vanligt men sedan, sedan så hände det grejer! Fick nämligen ett till mail från SSAB:) ska på en till intervju, dagtid denna gång :) hoppas, hoppas, hoppas att jag ligger bra till denna gång!!!


Sedan kom pappan hem och fick lite mat i magen, farfar kom upp och så började projekt hugga ner björken! Och det var ju inte det lättaste, den fan hängde sig i granarna och det tog timmar att få ner skiten!

Nu ska barnen läggas och pappan få duscha av sig, jag ska vila min stackars trasiga kropp:)


Typiskt


Hela dagen

Jag har försökt komma in på bloggen hela dagen, och nu när jag lyckats har jag inget särskilt att dela med mig av :)

Har varit så otroligt aptrött hela dagen, snurrar i huvudet, värk i kroppen och som sagt helt otroligt trött.

Lucas har varit nere hos farfar så det har iallafall varit lugna gatan hemma. Och nu på kvällskanten åkte My också ner. Så Elin har varit helnöjd med 100%uppmärksamhet:) efter en titt på skrållan sa hon "Natta mig" så hon sover gott, lagom till Irene Huss började också.


Sista boken i Hammarby serien är utläst iaf, nu ska Theorin läsas klart så jag kan få handla dom två sista böckerna av Femtio nyanser :)


Slut.se

Jag vet inte varför den här veckan känts så otroligt tung? Energin är dom bortblåst, orken obefintlig!

Tanken var att träffa Jenny och gänget ikväll men jag känner mig helt ur gängorna, somnade på soffan när pappan kom hem från jobbet och sov två timmar, utan att vara ens medveten om familjens tjo och tjim! Det händer liksom inte, visst jag kan bli aptrött men brukar knappast finna ro att sova som medvetslös! Vaknade av hysterisk benvärk, det tog nästan en timme innan jag kunde resa på mig och dom ömmar fortfarande?

Pappan är också slut, han har iofs varit slut hela veckan, My har legat hela dagen också, ingen feber men man ser på ögonen att det är något?

Fick höra att flunsan börjar så, slö i tre dagar och sedan toksjuk?!?!

Vi får se om krafterna kommer tillbaka?


Hmm?

My lånar av Elin, Elin skriker standard frasen:
- neeeeej, jälla onge, skit!

Elin lånar av My och deklarerar:
- alla delar!

I en tvåårings värld är det kanske logiskt?


Psyket?

Åhhhh igår(?) skrev jag bit ihop eller bryt ihop, idag känns det nära det senare alternativet!

Jag förstår mig inte på mina barn, denna ständiga avundsjuka och detta ständiga bråkande om allt och inget...

Idag skulle Lucas leka med Leo. Är han nöjd då? Nej inte alls, istället ska det bråkas om att My INTE får vara med, och att dom måste få pröva hennes kurio. Grejen är den att jag i grund och botten tycker att barnen ska få leka med kompisar utan syskon men alltså vänta nu, ska det bråkas innan vi ens kommer hem? Ska dom låna hennes grejer men ändå inte få vara med?
Nä där går gränsen!!!

Jag sa att det blir absolut inget lånande av någon kurio. Så killarna gick upp, och börjar genast att möblera om och göra hinderbana, inne! Jag tycker inte att det är ok att springa, hoppa och möblera om, hur svårt kan det vara att leka med någon utan alla miljoner saker som dräller överallt?! Jag menar ska man ändå inte leka med grejerna kan man ju lika gärna skänka bort det så mamman kan hitta på något annat skoj med det rummet? Typ förvaring???

Dessutom välte Lucas en sågspånsbal så den gick sönder!!!

Dom gick ut och lekte! My skulle sitta på trappen och tälja med sina pinnar, men tyckte det var en smartare idé att följa efter killarna, så 40 minuters ylande och gapskrik följde... Alltså, jag vet inte vad jag ska göra, det spelar ju ingen roll om jag försöker medla eller skiter i dom, det är hysteriskt i vilket fall. Jaha maten blev klar, killarna fick äta i matrummet med oss medan My fick äta framför tv:n. Nån fördel måste hon få ha när hon nu inte får vara med, tyckte jag! Det hjälpte föga eftersom Lucas fick spel iallafall och sa att jag var dum i huvudet för att Leo sa att han inte skulle väga på stolen? Då fick jag nog, han fick gå upp på rummet. Jag skiter faktiskt i att han har kompis hemma när han gör så!

Frågade Leo om han ville åka hem eller leka med My? Han ville gärna leka med My?! Hur han nu frivilligt kan vilja vara kvar här?!

Suck!!! Lucas har fortfarande rumsarrest, han har kommit ner ett par ggr och bett om ursäkt bara för att trettio sekunder börja tjafsa igen... Jag ORKAR inte!

Och tro inte att My är sämre, när Leo åkt hem satte hon igång att vråla hon med.......

Och jo Elin har fortfarande hack i skivan, "jälla onge, dumma skit" fast jag måste säga att jag i det fallet föredrar fula ord framför det ständiga tjurandet!!!

Så nu ska jag grina lite till Sofias änglar och passa på att tjura lite för mina hopplösa ungar också!!!


Födelsedag

Jo då, idag är det 6 år sedan sessan kom till världen, i 6 år har hon fått vara våran. Och eftersom det är hennes födelsedag är det en mycket speciell dag:) vi var och handlade på förmiddan, hon berättade glatt för alla som orkade lyssna att hon minsann fyller sex år idag!


Mamman har bakat regnbågstårta, omg vilket pyssel det var då!!!
Men det gick att äta till slut, My ville hemskt gärna ha chokladgrädde till men det blev ingen bra kombo, nästa gång gör jag annorlunda! Som jag skrev för ett tag sedan, experimentera en dag då man inte måste ha fikat, tänk om man kunde lyssna på sina egna råd också?!


Mamma kom och en stund senare också mormor och morfar, My hade inte tid att fika tårta, hon ville öppna paket! NU! Det fick hon, en ordentlig slant från mormor och morfar och hur mycket kläder som helst från mormor Lotta:)


Och så hade Sara skickat med presenter till alla barnen, insektstittare från jabadabado! Ursöta, även om Elin tyckte att det var handväskor;)

Tjejerna hade lite disco och Elin visade alla sina moves för publiken, hon använde morfar Gunnar som klätterställning och lekte tittut helt hysteriskt! Gissar att morfar kommer sova gott i natt:)

När Lucas kom hem från skolan undrade My om han hade nån present till henne! Och det hade han. Han har spelat ihop kulor åt sin syster hela dagen (antar att han ville låna kurioplattan?)


Sedan åkte besöket hem, jag började med maten! Pizza, och gissa om det blev gott med parmaskinka, pinjenötter, mozarella och ruccola!
Som intogs i soffan framför Hobbit, men Elin som sovit en stund i soffan var lagom asförbannad och det var omöjligt att komma in i filmen! Får göra ett nytt försök när barnen sover:)


Nu kom farfar för att få lite tårta:)



Lång dag

Det var en riktigt lång dag igår! Lämnade tjejerna som vanligt, åkte hem för att röja lite, duscha och göra mig presentabel.

Åkte till blomsterlandet för att hitta något vackert till lilla Aston, försöka låta bli att tänka på att jag borde ha gått på lekia istället, ringde mormor på vägen ner till Oxelösund men hon skulle inte hinna följa med, gjorde ett långskott och ringde mamma, hon började inte förrän på eftermiddan, hon hade redan varit nere men följde hörna med ändå:)

Det är lättare att låta bli att gråta om man är två! Inte för att man inte ska gråta, mer för att jag inte ville vara svullen och svartrandig på anställningsintervjun.
Det var tungt att mota bort alla tankar på vad som kunde varit, tungt att mota bort att mina egna känslor inte är en droppe i havet mot Astons mammas! Jag vet hur tungt det är att förlora ett barn det finns inget som går att jämföra!!! Rädslan och skräcken för att tillståndet är för evigt, rädslan och skräcken för att man aldrig får hålla ett levande barn och så samvetet för att man önskar sig syskon!
Jag har fått förmågan att blockera jobbiga känslor, jag stänger in dom i en bubbla och vägrar att kännas vid dom, det fungerar på lite olika känslor, ibland brister bubblan dock, därför ville jag gärna ha någon med mig!

Sedan iväg till SSAB, gruppintervju! Återigen bra att kunna stänga av annars hade jag spytt på bordet!

Jag tror att det gick rätt bra iallafall, men jobbet gällde skift och det går inte. Och dagtidsjobben verkar ha gått åt redan:(

Så det vara bara att stänga in besvikelsen också, sätta sig i bilen och åka till dagis/fritids!
Där började alla som vanligt att att bråka? Varför, dom tål inte att se varandra mina små barn!

Försökte samla lite krafter när vi kom hem, packade Lucas skolväska och gympakläder, han skulle ju ner till farfar som vanligt på tisdagar:)

Började med maten, läste syrrans blogg som exakt beskrev mina tankar om hur dagen borde sett ut, vilket betydde att bubblan sprack! Roine kom hem mitt i allt gråt och blev livrädd!!! Han är inte riktigt van vid att jag öppnar dammarna;)

Bit ihop eller bryt ihop, det är det man får göra när barnen är hungriga! Jag får spara gråtet till en dag då jag är själv igen!

Eftersom pappan jobbar hela långa dagen i morgon fick My sin present efter maten, en kurioplatta, i rosa:) och precis när vi skulle starta upp den och lära sig en ny teknikpryl kommer Lucas och farfar med armborstet dom byggt på i flera dagar. Han ville visa och att vi skulle pröva, diskutera pillängd och vikt, medan My ville spela NU och Elin reagerade som vanligt, vansinnig för att inte hon står i centrum! Fullständigt kaos på mindre än två minuter, ett vanligt fenomen i detta hem men jag har fortfarande inte lärt mig att hantera det! Fortfarande blir jag hyperstressad och tycker det är skitjobbigt!!!


När farfar och Lucas åkte ner igen blev det lugnare, jag hade tankar på att åka och handla men all kraft var slut, orkade inte ens samla tankarna för att blogga ur mig:(

Istället blev det slötittande på tv:n tills klockan var mitt i natten. Åh bara en aning helt färdig i morse när Elin började med sitt vanliga skrikmarathon för att komma ur sängen på morgonen, och nu har hon visst bajsat, tur det kanske för det blev långt och svamligt idag med?!


Energin

Känner mig fylld av skaparglädje, vill slipa och måla mina möbler och bygga lite väggar, gipsa och tapetsera mitt bibliotek:) men tiden, den räcker liksom inte till. Om jag fick önska så skulle jag önska mig en liten arbetsstuga, typ där garaget står?! Tänj om man hade en sådan plats!!! Kanske ska plantera tanken hos min man? Fast sedan har jag tänkt att källaren skulle vara perfekt för ett sådant projekt, min dröm är att isolera den hallen vid köket och sedan inreda källaren till en arbetsyta där man kan slipa, måla och bygga?!


Som sagt, tiden räcker inte till mer än drömmar, särskilt inte när man inte lyft ett finger hemma på hela helgen!!! Så idag har huset städats, skulle behöva ta mig till stan för att handla lite grejer till Mysans födelsedag, kanske ska ta och orka det när barnen hämtats?!


Söndagen ja!

Vaknade alldeles för tidigt, trodde min man drällde in vid kvart i sju i morse, kunde absolut inte somna om utan kände ett stort behov av att skälla, tassade ner och det visar sig att han varit hemma sedan 3 snåret men vaknat av sin kassa mage och kunde inte somna om! Varför fortsätter man att dricka öl när magen kraschar varje gång? Har tjatat om att han borde uppsöka läkare men det har han inte tid med....


Iallafall, Oscar kom hot vid halvtiosnåret. Killarna ville åka fyrhjuling så det var bara att haka på ut, Elin ville också åka luuuuul så pappan fick slita sig ur soffan och åka med barnet:)

Matte stannade en stund, blev aningens sugen på att köpa en egen luuuul:) min kusin är aningens prylbög, tror bestämt han lever efter mottot, flest saker när han dör, vinner?!

Killarna lekte, snickrade och spelade Wii, Elin fick ta en vila i tid idag, tur var väl det eftersom hon sov drygt tre timmar! Skönt för pappan som då också kunde sova lite:)
Kul för killarna att slippa sur efterhängsen 6åring också. Hon hade det bra hos mormor istället:)


När Oscar skulle hem vaknade Elin och pappan, Elin fick lite mat en ansiktstvätt och rena kläder, sedan lämnade vi Lucas hos farfar. Han ville inte leka med en bebis, hellre bygga armborst hos farfar?!

"Jaaaa, lolit leka feja" skrek Elin halva vägen till okle:)

Stackarn, aldrig får man vara med syskonens kompisar, alltid gamla tråkiga mamman och inte fullt så tråkiga pappan.

Frejas mamma hade bakat, glutenfritt, rysligt risiga ruggugglor och några hemskt goda chokladkakor, så där giftigt goda så man får hejda sig så man inte vulgoäter;)

Men jag fick receptet, så dom tänkte jag baka till Mysans kalas! Om dom räcker så länge....


Behöver jag ens säga hur skönt det var att åka med bara ett barn? Även om Elin är envisare än synden och sa att alla saker var hennes, tur att Freja är så snäll och förståndig, hon lånade ut och lånade ut och delade med sig, det hjälpte inte när Elin gick fram som en ångvält och ville ha allt... Tänk att det kan vara sådan skillnad på två barn som är lika gamla? Freja känns ett år äldre..


Som sagt, skönt med bara ett barn, hann ju till och med prata den hör gången, och alla vet ju, har jag väl öppnat munnen, blir det så svårt att hejda alla ord som bara strömmar, som att sätta på en kran som sedan låser sig i öppet läge...

När jag pratat hål på Elisabeths öron ville bakispappan hem, men först hämta My, en My sur som ättika för att hon inte fick en häst, eller hundra tusen så hon kunde köpa en egen. Handla lite, och i affären ser jag en unge som ser it som om han satt i halsen, det visade sig att han var typ magsjuk eller nått, drog av en 10 liters spya mitt i ostgången. Jag sket i osten och rusade vidare, och hoppas att jag INTE fick med nån bacill hem! Det räcker liksom nu, även om mitt hjärta led med stackars mamman, dvs tills jag insåg att hon hade sin mamma med och ändå väljer att handla färdigt i stillhet med barnet avtorkat....

Jag skulle släpp allt och åkt hem, eller åtminstone gått till bilen med barnet, både för dennes skull och alla andras och låtit mormor handlat klart, men det är ju jag!


Nästa stopp, farfar, hämta Lucas.

Då kan man tro att eftersom Lucas och My inte sett varann på ett dygn att dom skulle hålla sams åtminstone upp gör baken, dom som trodde det känner inte mina barn! Femte världskriget bröt ut redan innan farfar vinkat av Elin....


Och inte blev det bättre för att jag yppade orden, sängdags efter nattmackan! Men det har väl inte varit helg om dom inte fått några nya blåmärken av varandra?


Elin ville inte sova, men somnade iallafall direkt efter gröten, riskakan och rånet:)


Pappan somnade också, medan jag nattade barn somnade han på soffan:)
Så nu är det väl bara läggdags för mamman med, skola i morgon!!!


Lördag

Matilda skulle komma vid 11, Lucas hade vaknat vid åtta och städat på sitt rum, sedan ville han duscha så han var fräsch och borstade tänderna 2 ggr ändå gick han omkring här och skvätte med benen och var otålig som få:)


My var sur som ättika för att Lucas skulle få leka med Matilda! Hon då?

Men det gick rätt bra ändå, även om damen var sur hela förmiddan. Elin fick inte vara med henne, hon skulle minsann vara själv om hon nu inte fick vara med Lucas!!!


Turturduvorna åkte fyrhjuling, hade picnic och lekte för sig själva. Elin strosade omkring och pysslade lite med diverse. Pappan bytte däck på bilen och jag sprang emellan allihopa:)

Vid två började vi med grillningen, mamma, Anna och farfar kom på lunch. Lucas och Matilda åt där uppe och kollade på film innan Matildas mamma och syster kom, My och Elin badade efter maten medan jag mamma och Anna drack lite kaffe. Elin fick sova och pappan åkte till stan för att hämta Robban och Amelia.


När mamma och Anna åkte följde My med dom. Lucas och Amelia gick ut och lekte, åkte fyrhjuling och byggde kojor. Vilken skillnad när dom bara är två!

Farfar kom upp senare på kvällen och skjutsade in pappan till stan. Öldrickardags med Andreas och Dallen. Jag och Robban underhöll Elin, Lucas och Amelia fortsatte att leka ute. Tog en sväng in till stan på kvällen, Elin var sugen på stissbåjar (ostbågar) och sedan fortsatte kvällen i soffan. Storbarnen tittade på tv däruppe, Elin tittade på nemo på bärbara dvd:n och jag och Robban tittade på nått på tv:n.


Lagom aktivitet efter en heldag:)


Idag blir det ungefär samma tempo, Oscar kommer nu på morgonen och leker på förmiddan, medan pappan sover efter nattens bravader, på eftermiddan ska vi till Berra så Elin får leka med Freja!!!


Wihooo

Jag har fått tid för intervju för sommarjobb:) är så glad! Everybody håll your tumbs!!!


Parklek och bankbesök

Samlade ihop barnaskaran i morse och begav oss till Oxelösund för att leka med Linda och Viktor. För en gångs skull höll alla barn sams både i bilen och i parken, Elin åkte stisstana (rutschkana) och gungade medan dom stora jagade björnar och harar i skogen:) fikade lite också, Linda hade bakat chokladbollar och vi tog med kolakakor och syltkakor som bakades igår!


Sedan var det bankbesök också, fick ju en trevlig överraskning vid skattebeskedet, tydligen får man inte utnyttja rot när man tar minimalt med föräldrapenning?! Men det problemet är nu löst, fy faan vad skönt, nu kan man andas igen!


Så nu är det bara eftermiddan kvar, är så sjukt trött! Har ju sovit så illa hela veckan så jag ligger mycket minus på sömnkontot.....


Ny burk:)

Var hos Ida på förmiddan efter barnen lämnats på fritids/dagis. Blev helt frälst i hennes nya uggleburk och då plockar hon fram en extra som jag fick! Tänk att man kan bli så glad för en burk:)


Åkte hem för att hinna städa av lite innan barttingarna skulle hämtas igen, påminn mig igen om varför köksgolvet målades vitt, och gärna också varför jag ville ha dom där hemskt opraktiska köksluckorna?!?


Tvätten blev hängd och jag tillochmed vila en kortis innan klockan drog iväg!

Pappan kom hem lagom till jag åkte för att hämta!
Tanken var att hänga lite ute när vi kom hem men Lucas var vansinnesgalen för att han inte fick åka och köpa en iPad NU!

Jag förklarade att en padda faktiskt kostar ungefär 4000:- men han menade att han har ju faktiskt en 100 och resten kan ju pappa hjälpa till med! Hmm det för med pengar?!


Elin var också på ett jäkla humör, grinade, halkade, och grinade lite till!
Jag gav upp och gick in för att börja med maten istället. Ugnsbakad färsk lax med potatis och broccoli, till alla utom pappan som fick nöja sig med med en Billys:) han avskyr verkligen allt som är fisk!


Sedan var jag ju tvungen att baka kakor till min nya burk:) kolakakor och syltkakor fick det bli! Micket gott.


Nu ska barnen stoppas i säng, jag ska läsa ut "gideons ring" eftersom jag inte fick köpa del 2 och 3 av femtio nyanser förrän jag läst ut ALLA böcker jag köpt på sistone;) Önskar att min man också hade något intresse av läsning:(
Det är knappt så han orkar läsa texten på tv:n!


I morgon bär det av till okle, tänkte leka lite med Viktor och dricka kaffe med Linda:)


Otäckt

Alltså i natt drömde jag något så sjukt, jag drömde att jag fick sjukt ont i magen och när jag tagit mig in på toa och börjar krysta så kommer det ut helt sjuka saker ur mig!!! Först när värkarbetet avstannat kan jag ta till mig vad det är, och tydligen är jag numera mor till nån slags dinosaurie/alien??? Som dessutom inte levde?! Kanske var lika bra det men det kändes ändå olustigt!

Behöver jag säga att jag vaknade med hjärtat bultande i kroppen och en fruktansvärd obehagskänsla klistrad mot min kropp?!


YOHIO

Lyckan var så möra total man kan komma, fast det bara var två låtar och fast det var massor av folk och fast idolen såg måttligt road ut (can't say I blame him) så var min dotter i upplösningstillstånd när hon fick skivan, en ny tröja (som hon ALDRIG tänker ta av) och en plansch. Dessutom blev både skivan och postern signerade och hon kunde knappt bärga sig innan vi kom hem så hon kunde berätta om sin lycka för pappa, men bara när vi kom hem, inte på telefonen! Men mormor ville hon ringa:)


Vi stannade på Max innan vi åkte hem, och från den blyga tösabiten som knappt vågade titta på Yohio förvandlades hon till sitt vanliga bubbliga jag, hon han knappt andas mellan pratet, som vanligt!


Väl hemma kan ni ju gissa vilken musik som spelades?!
Elin somnade i soffan när musiken tystnat och Scooby doo gick på tv:n, hon öppnade knappt ögonen medan jag bytte blöja och klädde av henne:)
Lucas och My har också krupit ner, men jag gissar att dom inte sover än?!


Och jag ligger här i soffan och känner mig underligt tom, boken är utläst och greys är visst inställt idag? Förbaskade hockey skit, vem bryr sig?!


Femtio nyanser

OMG!!! Vilken bok:) fattade först inte vad folk pratade om men när jag efter en vecka orkat läsa dom första 50 sidorna gick det upp ett ljus. Och nu kan jag inte riktigt lägga ner den.

Om någon som tänkt läsa den råkar trilla in ska jag inte avslöja något, kan väl bara säga att det är svårt att inte sitta med ett fånflin på läpparna, för den delen att låta bli att rodna titt som tätt!

Så gårdagen spenderades i städnings tecken. Skurade av alla golv som jag struntade i häromdagen. Sedan la jag mig i soffan och läste, svårt att bryta för att hämta barnen. Åkte och handlade lite när alla barn var insamlade, det gick bra den här gången!
Sedan hem för att packa upp allt, klä på barnen och gå en promenad till farfar. Fick en snabbkaffe innan han skulle lämna Lena i Gnesta. Storbarnen ville följa med såklart, så jag och Elin fick promenera hem själva. Det tog lite tid, alla vattenpölar skulle plaskas i, alla snöhögar göras snöbollar av, alla fjärilar stirras på, för att inte tala om alla flygplan man måste titta på:)


Lagade mat när vi kom hem, fläskkotletter och ris blev det, men jag önskar att vi gjort potatis istället:(

Pappan kom hem lagom till maten blev klar och när vi ätit kom farfar och storbarnen tillbaka och åt lite dom med.


Lucas spelade på datorn en stund innan han och farfar åkte ner till stugan för att göra kväller. Det gjorde vi med, kväller alltså! Barnen skuttade i säng, My under vilda protester, sur som ättika för att inte hon fick sova hos farfar.
Jag fick fortsätta med min bok och min man undrade om mitt fånflin:)

I dag hoppas jag att barnen orkar sköta sig så jag orkar ta mig till stan! Mysans största idol kommer till nyckeln och då måste man ju ta sig dit!!!


Härligt

En till dag med helt underbart väder, och idag har tillochmed jag tagit vara på det:)

Mamma kom på förmiddan, tog en kopp kaffe först tillsammans med farfar Lena och Cajsa. När dom åkte startade vi grillen och gick ut för att luncha korv med bröd!
Inte helt underbart eftersom mina stora barn inte kan låta bli att stödda sig och bråka konstant:(
Men det blev många timmar i solen, barnen har varvat med fyrhjulsåkning, gungning och lek i lekstugan! Alla (?) leksaker ute blev rensade också, äntligen är skräpet bortsorterat! Elin sov en stund i vagnen och fortsatte sedan med att leka:)

Önskar att smältningen kunde gå lite fortare dock men enligt http://klart.se">klart.se ska det ju hålla sig varmt om dagarna numera så vi får väl hoppas att det inte dröjer till juni innan skiten är bortsmält!!!

Det tråkigaste med att det smälter är allt skit som kommer fram, därför vill jag att det ska gå i raketfart så man kan hårdrensa på tomten....


Mamma åkte hem för att plugga och vi gick in för att elda, pappan åkte och köpte pizza till kvällsmat och nu är det bara läggdags kvar av dagen. I morgon är det ju verklighet igen!


Om

Min profilbild