Tisdag

Tänk att tisdagen alltid känns evighets lång. Skitlänge sedan helgen och evigheter kvar till nästa?

Och ändå går tiden så jädrans snabbt, får inte ihop den ekvationen?

Idag har jag hämtat en cykel hos mamma, när roine meckat däcket på den ska det susas! Evigheters evighet (mycket evigheter nu) sedan jag cyklade sist, och alltid så tänker jag hur härligt det är och undrar sedan hur jag tänkte när svetten lackar och stjärten ömmar?! 

Undrar hur lång tid det skulle ta att cykla till jobbet? Undrar om jag skulle dö på halva vägen? Undrar om jag någonsin kommer att testa?

I helgen som var rev vi lite mer på garaget, Kjell fick två lass järnskrot och roine ska åka med ett lass brännbart idag! Räknar med att alla runt om byggnader är rivna till nästa helg! Känns underbart, då väntar vi bara på flaket som virket ska lastas i! Snart har jag en underbar öppen plan att dekorera med vackra tingestar:)


Och sedan ska jag tvinga ungarna att skänka studsmattan till mig:)




Extra helg

Fritids har stängt, så jag och barnen tar en extra helgdag. Lyxigt med tanke på att det bara är andra veckan jobb:)

Den här helgen har gått fort, barnen var med farfar på Jogersö i fredags och efteråt hade dom tagit glass i hamnen och träffat Freja, så på lördagen när Freja vaknade ville hon träffa Elin. 
Passade perfekt eftersom jag saknat Frejas mamma:)
Vi käkade lite tacos tillsammans, Elin var mest tjurig, lagom tills dom skulle åka hem igen, då grät hon för att hon aldrig hinner leka färdigt?

Det kan inte vara lätt att vara fyra år? Men jag önskar att hon kunde uppskatta sin ålder lite mer, med tanke på att det inte kommer bli ett uns lättare?!

När dom åkt hem så kom nästa besök. Farbror Robban till barnens lycka, bara liiiite besvikna på att resten av familjen var med sin mamma... Elin somnade på soffan i protest! Kanske lika bra det efter förmidagens grinande var hon helt slut!

På kvällen fick jag ett ryck efter allt stillasittande och tog med Lucas till rusta, köpte tapet till hans rum och åkte hem och snackade upp den:)
Bara en fondvägg, har två väggar kvar som ska förvandlas, måste bara övertala min make att målat visst är vackert? Alternativt hitta enfärgad tapet i rätt nyans?! Sista pullidutt våden sparade jag till roine på söndagen!

Så på söndagen fick jag mecka dit den själv.... Roine fick akut åka och hjälpa grannen som fått punka.

När jag ändå var i farten målade jag "knapparna" en vända till, trappstegen på vakttornet och en stol. Jag är kär i min blåa färg!
Roine var uttråkad, klippte gräset för att stilla bokstavskombinationen han lider av, det gick inget vidare så garaget fick sig en omgång! Så det var rätt städat på tomten, tills igår...

Mamma Anna och Annas jobbarkompis Karin kom på eftermiddags fika och det fick avrunda den riktiga helgen. Nu är det bara den här extradagen vi ska hitta på något på:) jag gissar att det kommer lösa sig!












I morgon

I morgon är sista semesterdagen! Sjukt vad tiden går fort... Vill gärna vara hemma ett par veckor till, känner mig inte färdig  med ledigt än?!

Men men om ett år är det dags igen 😁

Idag gjorde vi klart garageväggen där vi börjat riva, passade på att slänga på lite extra skräp också när vi nu ändå lastade kärran:) målat har jag också gjort, parkbänken och jakttornet! Äntligen!

Lucas sov över hos Sebbe i går, Elin fick följa med farfar till sthml för att lämna Lena och My hade Leo här på lek. Lugna gatan med andra ord, dvs tills Lucas kom hem och förstörde för sin syster. Hon blev sur som ättika såklart...
Ver faktiskt inte hur jag ska göra för att hon ska inse att det inte är då kul för omgivningen när hon är tjurig jämt och ständigt?
Eller så är det åldern? 

Småhönsen rymde idag, och när vi fångade in dom så smet storhönsen in i deras gård. Det har gått bra men tydligen duger inte småhönsens hus till storhönsen? Dom valde iallafall att sova högst upp på en planka där dom inte får plats....
Och ni skulle höra oväsendetdom drar igång med varje gång dom håller på att glida ner...


Öhhh Bella trycker sig in under Erik? Det slutade med att båda nästan hasade ner...


Garageväggen utan fula lådor:)

Tack och godnatt!

Oskarshamn

Miniresa när den är som bäst!
Tog det coolers på tisdagen, njöt i solen,fipplade och donade innan vi packade in oss i bilen och åkte mot syrran och Wilma. Barnen var typ hysteriska merparten av bilresan ner, men fram kom vi tillslut. Softade lite innan vi lagade tacos och körde kvällsmys:)

Inte helt lätt för kidsen att somna men tillslut fick vi titta på film utan tjat.

Dagen efter, smällhett trots att dom hotat med regn, vi hade en massa planer men eftersom vädret var då strålande körde vi hemma pyssel. My passade småtjejerna (typ) Lucas och jag skrubbade staket, Sara målade stol och Roine klippte gräset:) nu önskar han sig en åkgräsklippare.
När David vaknat upp från nattpasset och kommit hem.igen satte vi igång med lunch/middag. Sedan lämnade jag och Sara disken och barn till papporna och tog en vända till stan. 
Så nu har Lucas äntligen en ny skolväska och snygga skor:)

Tårta blev det när vi kom hem, eller ja först fick Sara ta en vända till till stan eftersom grädden mystiskt kommit på villovägar😁
Men sedan så, tårtmys på terassen. Så fruktansvärt skönt att bara mysa omkring fast man inte är hemma, barnen hittade sina platser (i soffan med iPhone/iPad) Elin och Wilma kom överens nästan hela tiden och ja fantastiskt bara!

Sista dagen, vaknar med typ nackspärr, not so Funny, men det kunde varit värre, det gick att leva med och nu i skrivandets stund är det nästan borta igen:)

Käkade frulle på terassen, packade ihop, skämdes lite över oredan och sedan drog vi mot Oskarshamn för att hämta Benny innan vi skulle till Kalmar och 4H gården Skälby.

Riktigt mysigt att strosa runt bland djuren. Fast det var varmt, så sjukt varmt och ja just det, Elin drog en fet spya i bilen innan vi kom fram... Hon har varit pepplig under dagen men annars verkar hon ok? Jätteskumt.

Tog picnic vid lekparken i skuggan under ett träd, barnen var mer sugna på lek än picnic dock.

Efter lite klappande av hästar och diverse lekparkshäng drog vi vidare mot stranden i Färjestaden på Öland!

OMG vilken strand. Helt underbar för att inte överdriva en enda smula. Tillochmed jag vågade ur vassen för att skrämma alla andra badgäster:)

Lucas My och Benny badade länge, Elin lekte med nya kompisar i lekparken och Wilma sov gott i vagnen.

Saras mage började knorra så det blev mat och sedan glass på världens bästa glasställe! Seriöst, trodde Sara överdrev, det gjorde hon inte!!!!! Bäst av allt, laktosfritt (För familjens bästa på vägen hem när Lucas sätter igång) och för min överlevnad, inte ett enda jävla ägg! Love it!

Efter mat och glass badades det en stund till! Isarvarna åkte hem till hundarna, men gustavssonarna badade. ... Och samlade sten. Så nu har vi massor av randomstenar från Öland i bagaget:)

Stannade till i Oskarshamn för att lämna tillbaka lånade handdukar och hämta smöret:) passade på att dricka kaffe, studsa lite på studsmattan, grina tusen tårar och bygga torn och slott innan vi påbörjade den evighetslånga resan hem.

Fast hemvägen var typ hundra gånger bättre en ditresan! Inga spyor och inget tjafs!

Snart är vi hemma också, om nu inga fler bambis beslutar sig för att skutta upp på vägbanan och har mindre tur än den Roine precis nyss stod på bromsen för!!!














Thats all folks!!! 

Om

Min profilbild