Måndagen.

Har nog aldrig varit så skönt med måndag som igår. Extra skönt eftersom bråket satte igång redan på morgonen när storebror och lillasyster inte kom överens om vilken kanal som skulle vara på?!

Dagen försvann i rasande takt, hann inte mer än börja så var det frukost fika, plötsligt var det lunch och innan jag tuggat färdigt var det eftermiddagspaus?! Sedan var det dags att packa ihop och åka och hämta vildarna igen?! Två övningar skulle göras på datorn och som den Visma expert man är tog det ju mer än lovligt lång tid?! Får fortsätta idag?!

När vi kom hem efter hämtningen ville barnen fika i skogen, så när alla kissat och klätt på sig fick dom med tårta och Festis med sig. Jag passade på att hänga tvätt, köra en till maskin och packa in allt det vikta. Sedan var visst tårtan slut och suget efter friskluft var också slut! Så dom kom in igen medan jag dammsög! Fick mig ett ryck och möblerade om i vardagsrummet så att det blev städat ordentligt. Pappan lagade mat och muttrade något om att jag var asjobbig! Har inte riktigt bestämt mig om det är ok möblerat än?  Vi får se hur det känns om ett par dagar:)




Helgen

Jag hade behövt snälla barn och långa sovmornar den här helgen, istället har Mysans surhet tagit nya nivåer, Lucas har fått nån elakabacill och Elin peakar i sin treårstrots. Och så en pappa som hostar oavbrutet hela nätterna och inte kan sova alls?! Whyyyyyy???

Igår kom Jenny, Gabriel och Norea på besök och även om femte världskriget härjade innan dom kom skötte dom sig iallafall under tiden vi hade besök. Mycket tack vare att My följde med farfar hem skulle jag tro?





Lucas följde med och handlade när vi körde hem stadsborna. Han tjatade till sig ingredienser till en tårta som skulle mumsas på till mellon, dessvärre hann vi bara se alla bidragen innan det fick bli tidig kväll. Ingen kunde vara sams så det kändes meningslöst värre att sitta uppe, dessutom var bidragen mer eller mindre hemska....

Idag hoppas jag på en bättre dag, men hoppet börjar redan fallna. Det är fullt krig redan. Jag åker på bio med litet surskaft och hoppas att hon kan sköta sig och sitta still. Sist kollade hon bara 20 minuter sedan ville hon till busis istället!

Men den här gången får resterande familj stanna hemma. Och Freja och Elisabeth är med så kanske, kanske?!

Hela veckan

Den har bara sprungit förbi den här veckan, och sportlov har det visst varit också?!
På måndagen följde My med farfar till "jobbet", och när dom var klara hämtade dom Elin och Lucas på skolan och åkte hem och gjorde pannkakor. Skönt att slippa stressa hem efter skolan:)

På tisdagen slapp jag morgonstressen då farfar tyckte att barnen kunde vara hemma med honom. Dom skulle visst gå ut i skogen och elda:)

På eftermiddagen när jag kom hem sov Elin och farfar såg ut som sju svåra år?! Tydligen hade den lilla skogspromenaden slutat i fyra timmars terräng;)

Elins elefant med dom obligatoriska ögbjynen är klar:)

Farfar tyckte att barnen kunde vara hemma på onsdagen också. Så när jag ändå var i Oxelösund efter lunch för att lämna pappren till praktiken så passade jag på att ta sällskap med mamma till stickutställningen på Koordinaten. Riktigt tjusigt och läckert, synd att det inte var större:(

Elin sov även på onsdagen när jag kom hem. Farfar tar tydligen knäcken på henne?! Dom hade varit på Spökhuset i Tystberga med Kjell och hans barnbarn och sedan besökt en kyrka. Sedan hade visst Viktor lekt med Lucas här en stund.

På torsdagen var det dags för mysan att besöka öron-näsa-hals mottagningen, det var ju mer än ogjort då ungen vägrade att öppna munnen. Det är svårt att undersöka halsmandlar på någon som sitter med armarna i kors vrider sig åt ett annat håll och säger "det gör jag inte, jag tänker inte"

Så det var bara för mamman att stå där med mössan i handen och be om ursäkt  för att vi slösat bort hans tid.

Farfar kom och hämtade surskallen på parkeringen och jag fick säga hejdå en gång till åt Lucas och Elin:) sedan åkte jag till skolan för att komma ikapp missade morgontimmar medan farfar tog med barnen på en "hälsapårunda" hos diverse släktingar!

Igår, alltså på fredagen, fick farfar ledigt för barnen ville till fritids. Dom skulle nämligen till rosvalla och bowla:) skit nöjda barn blev lämnade på morgonen, Elin var inte lika lycklig men det berodde främst på att hon startade morgonen med att ramla i snöslasket!

Det blev ingen bra dag, fick någon allergisk chock på skolan så jag fick åka hem och lägga mig på soffan!
Skönt att pappan kom hem tidigt och kunde hämta barnen, jag orkade nämligen knappt sitta upp?!

Det blev en tidig kväll, tror hela familjen sov innan 21.30?!



Och tur var väl det, för den här bönan tyckte vi skulle kickstarta helgen innan kl 7 i morse?!

Fantastisk utflykt

Med pappan som förste reseledare går det undan på morgon, fr sånt där oviktigt som att bädda sängar och röja iordning innan står inte på priolistan alls. På ungarnas lista stod inte ens att klä på sig med. Däremot var det hemskt viktigt med solglasögon och snyggscarf, trots att det regnade ute?

Iväg kom vi iallafall, Hällarna tog det bananas på morgonen så vi fick vänta i förbutiken en stund. Fast då hann ju ungarna välja bland souvenirerna och hann suga på vilket dom skulle välja när vi gått klart bland djuren!

Förutom en apattack på mamman så var det en alldeles fantastisk dag
Tur att Berski var med så någon kunde rädda mig, pappan och Elisabeth var nämligen lika rädda som jag:)

Lucas var avundsjuk, han ville ju också ha en apa på axeln!

Vi fick gå två varv för barnen sprang igenom första varvet och fastnade hos rockorna. Det var tydligen det bästa, att få klappa dom?! Jag vågade ner med ett finger men Hujedamig vad otäckt det var, som en gelé kändes det ungefär, fast jag är mest rädd för att bli biten? När blev jag en sån jädra fegis?

Elin gillade krokodilerna, ända tills en gjorde ett utfall sedan var nog hajarna favoriten?! Och alla vattenpölar såklart:)











Efter varv två och plöjning av förbutiken så for vi vidare mot rasta för intag av hajbujaje, utan grädde:)

Lucas och My förde vilda diskussioner om huruvida diamanterna var äkta eller inte (dom vi köpte) Elin var sur för att det tog så lång tid att åka till hennes Max!

Efter en högljudd måltid där dom ända som satt stilla och var tysta under måltiden var Elin och Freja! Freja med den sköna kommentaren "vad blir det till efterrätt" redan innan vi beställt maten:)

Lucas och My babblade högljutt med stackars Berra som råkade få den bästa (?) sittplatsen.

Sedan vidare mot Ica för tilläggshandling innan vi äntligen kunde komma hem igen:) att åka bil med tre vilddjur är inte det roigaste!

Hemma blev det fika och bastu med farfar, sedan tjatade mysan till sig att få sova över och följa med till farfars jobb i morgon. Så mamman och Elin kör städrace medan killarna har gottat ner sig i soffan framför pitch black, som för att garantera att Lucas sover i våran säng i natt?!



Praktik:)

Wigor! Är lyckligare än lyckligast, praktikfrågan är löst! Det blir väl desvärre inget jobb men jag blir en bunt erfarenheter rikare iallafall:)

Och det är alla❤️ans dag idag och på söndag blir det Tropikarium med familjen Häll, kan inte bli bättre!

Handen

Den där sjuka smärtan avtog igår, handen är fortfarande stel, rätt värdelös och öm. 
Det skulle vara spännande att veta vad det är för åkomma, provvirkade på mattan igår och det är inte därför iallafall för det är andra handen som får arbeta!

Snart dags för plugget igen. Lucas och My ska till rosvalla med skolan idag och så hoppas jag att tjejernas dyngflrkylnibg redan nått sin topp och går över i rask takt. Har inte direkt någon lust att vabba bort fler skoldagar för nu går det i rask takt. 



Fy Fabian

Igår började plötsligt mitt långfinger på vänster hand ömma, antog att jag överansträngt handen med att virka en matta?! Men jag har vaknat 25 ggr inatt av att det blåvärkte i handen och mycket riktigt, idag är det mer eller mindre obrukbar! Idag känns det som om hela handflatan är ett stort blåmärke och att räta ut och knipa ihop går knappt?! Då får man se det positiva och tacka för att höger hand fungerar men eftersom det är ett helt nytt ställe med ny smärta lär jag lida av det idag?!!

Skitkropp!!!!


Ser ni vad ont det gör?

Trevlig lördag

Började med sovmorgon till halv elva. Helt slut kan man säga!
Sedan röja lite i rövarkulan och förbereda för dagens äventyr. My ångrade sig och ville hellre vara hos farfar och Lena än att följa med till Freja. Så henne skjutsade vi ner dit och tittade på ommöbleringen innan vi äntligen kunde åka till Freja.

Vi började med lite godis och lek på Frejas rum. Hon har ju så mycket fina saker:)
Sedan lite fika efter Elin hade ylat sig till en egen barnstol. Sjukt orättvist att bara Freja fick en?! Som tur var fanns det en extra i källaren. Tjejerna fikade på fem sekunder sedan var som klara. Det var inte lätt för vuxna att få en syl i vädret för våra TVÅ treåringar lät som en dagisihopslagning på 36 barn. Runt runt sprang dom och så en mikrovila a'la 3 sekunder emellanåt:)

Eftersom vi ändå inte hörde varandra så blev det baddags. Freja ville bada bubbel med Elin. Lyckliga tjejer med en påse fiskar, ett jättebadkar, lampor i olika färger och bubbel.
"Ett, två, tre, är du beredd" sa Freja och tryckte på bubblorna.


Efter badet blev det nemo film i soffan med två nakenfisar. Som vägrade ha kläder på sig båda två, ibland kan man tro att dom är stöpta i samma form?!


Tror att båda tjejerna var helt slut sedan, och mamman med eftersom huvudvärken och magsvidet kom som ett brev på posten!
Fick länsa Elisabeths hemapotek men det hjälpte föga. 
Hämtade upp Lucas på vägen hem. Lucas som sovit hos Sebbe vars bror kräkts på natten?! Så det är väl bara att räkna med en omgång till?!
Sedan vidare till farfar för att hämta nöjd My med nya kläder från Ingela, Lenas dotter.
Hemma lagades det mat, lax och potatis. Trodde jag skulle må bättre av lite riktig mat i magen men icke, fick lägga mig en stund men mådde precis lika illa efter en timmes sömn också?

Under min vila kom farfar och Lena upp för att basta. Sedan stannade dom till alla låtar på mello var spelade. Elin ville sedan att pappa skulle natta henne, fast hon också sovit en stund. My körde sina dansmoves och längtade tills hon blir tolv och kan söka till lilla mello, hur nu det ska gå eftersom man inte får titta på henne?!
Lucas tjatade mest om att få lyssna på annan musik och när hans favorit Sean banan körde mellannummer då var han på sitt rum.

Tror att Lucas och My också var rätt slut, dom somnade nämligen nästan genast och tro det eller ej men Lucas har sovit i sin säng hela natten, fast han vaknade med magont en gång?!






Hemstudier

Vi byter till ordinarie lokaler i skolan och fick hemstudier idag, läste i genom luntan med info om alla lagar. Jag avskyr paragrafer och byråkratspråk, och inte gick det bättre att jobba i boken. Fastnade vid intern representation... Skit skit skit...

Och det här med praktik ger mig ångest delux! Kan inte någon bara ringa och säga "hej du är välkommen här"?!

Hujedamig! 

Fast nu är det helg, får ta paus och hoppas att hjärnan bara behöver vila lite så trillar polletten ner på måndag?

Lucas sover över hos Sebbe idag, så vi kör monsters university här hemma, den var väl sådär, My spelar på telefon och Elin bygger med tågrälsen, fast dom brukar iofs sällan titta på en hel film.

I morgon ska vi till Freja och leka lite. Elin längtar och My med för hon har ju nästan aldrig varit där??!!




Nöjdare

Läkaren ringde idag, hon hade diskuterat med neurologen som inte heller tyckte att en MR var nödvändig men dom hade ändå kommit fram till att skicka en remiss (för att jag tjatat). En remiss är skickad till öron näsa hals (igen) för snarkningarna och andningsuppehållen hon håller på med! Och en tid till neurologen får vi så fort magnetröntgen är avklarad.
Konstigt att man ska behöva bli förbannad innan det händer något! Journalerna är på väg också så kan jag läsa mig till idiotin dom håller på med?!

Dessutom påpekade hon att det inte fanns någon dokumentation från skallskadan i somras, så det måste jag själv jaga rätt på?! Trodde faktiskt att olika läkarinstanser kunde samarbeta bättre än så?!

Annars då, hann med typ två övningsuppgifter i skolan idag, vet inte riktigt vad som hänt med min hjärna? Kanske ska tjata till mig en hjärnröntgen till mig själv också?!




Tisdag redan?

Så var det det där med tiden igen?! Den springer iväg från mig, det är ju inte ens tisdag utan onsdag kom jag på?!

Söndagen försvann i rasande takt, Elin var hel nöjd med att ha Freja här. Dom leker så bra ihop fast dom är så små, det fungerade toppen fast My var med som bestämmare tillochmed:)

När jag frågade henne på måndagen vilken som hade varit den bästa presenten svarade hon -Freja, utan att tveka en sekund:)

Fast det tog nog it sin rätt att ha kalas i så många dagar, 17.20 somnade damen i pappas knä och sov hela natten?!

På måndagen var det äntligen dags för skola igen, Roine var ledig eftersom vi skulle till läkaren med My för uppföljning på epilepsin. Så Elin var lite besviken för att hon inte fick gå till sin Rubin och bjuda kompisarna på glass! Fast det gick bra med pappan också, tur att det var pappan, hennes bästa som skulle vara hemma:)

Min skoldag var slut nästan innan bag kom dit, eller det kändes så iallafall, fick en del gjort iallafall och det känns ju bra efter 6sjukdagar av 15 kursdagar! Plötsligt var kl 13 och jag packade ihop för att ta mig till sjukhuset. Pappan lämnade Elin hos farfar och hämtade My. My hade badat i en lervattenpöl och var blöt ända in på trosorna. Pappan var lite sådär lagom stressad då. Men som kom ändå före mig eftersom att ALLA parkeringar var fulla på sjukhuset. Jag fick ställa mig borta vid hackmans medan som hade tur och hittade en lucka precis vid rehabhuset!

Så till själva besöket då?!
Jag var upprörd innan och skitjävla arg när vi gick därifrån!
Inga prover togs utan uppföljningen var bara för att vi skulle få reflektera över medicinen?! Sist vi var där så skulle det här besöket innehålla provtagning?
Sedan satt läkaren med ett äckligt hånflin på läpparna och sa att det var heeeeelt osannolikt att ep var en följd av skallskadan från fyrhjulingsolyckan, och då vill jag passa på att tillägga att det här är samma läkare som då vid första anfallet sa att det helt omöjligt kunde vara epilepsi, enligt henne var det reflux och inget annat!  På grund av henne fick vi vänta på EEG tiden från juli till oktober?! Och jag tillägger att sköterskan på EEG undersökningen såg det direkt!!!

Skitsjukvård!

Tisdagen var en helt vanlig dag om man bortser att våra nya familjemedlemmar dök upp på posten, numera bor det två färska 5S i vårat hus:)



Bjuder på en gammal My bild:)

Kalas i dagarna tre

Vi började i går med att först fira våran treåring, som fortfarande bestämt hävdar att hon blir åtta, med nyhemkommen pappa och farfar.

Lucas och My hade följt med mig till affären tidigare på dagen och kompletterat den fattiga presenthögen och sedan dekorerade dom matrummet och tjatade som galningar om vem som skulle tända ljus och vem som skulle äta rosen:)

Den rosa tårtan ville Elin bjuda på, stackarn hade sååå svårt att vänta på att pappan skulle komma hem så hon tjuvöppnade ett paket lite i hörnet. Tror hon blev helnöjd faktiskt:) bäst var nogtågbanan som Lucas köpte. Och den gillade storasyster och storebror också!
Så mycket att Elin fick blåsa ut ljusen  i sällskap av bara oss vuxna!





Efter lite tårtfika och lek med alla saker och en evig väntan kom morfar, Maggan och hundarna. Som vågade sig ut trots skitvädret, med pappas kommentar "ingen minns en fegis" :)

Elin fick en bok och ett förkläde, riktigt tjusigt. Den gröna tårtan ville Elin bjuda på den här gången. Så vi fikade medan barnen gjorde sitt bästa för att få jagis av Douglas och Doris, det gick inte så bra som dom önskat. Istället körde dom kurragömma och Elin försökte få Douglas att avslöja vart Lucas och My hade gömt sig, inte heller det gick något vidare:)




Farfar kom upp med traktorn och plogade ut herrskapet när dom sedan skulle hem igen.

Familjen åt chips och tittade på film en stund sedan var det kväll. Hade tänkt att jag och pappan skulle kolla på nya riddick, men jag fick titta själv, pappan höll sig vaken endast tio minuter!


På lördagen var det dags att förbereda för kalas nummer tre, så börja om med städning och baka tårta stod på schemat medan familjen tittade på riddick!
Elin ville ha en lila tårta idag. Men jag misslyckades totalt med ganaschen så det fick bli grädde uppepå med glitterströssel! Det gick bra det med och grädden var det ända Elin åt iallafall:)

Mormor, gammelmormor och gammelmorfar och Marie kom äntligen och ännu mer paket levererandes, Elin blev hänförd av allt och utbrast glatt "åhhh många femtikronor" när femtiolappen och hundralappen trillade ur grattiskortet från Marie:)
Barnen fick dessutom en varsin snäcka från Jamaica :) det är inte alla som har en sådan!

Elin underhöll med sina sedvanliga snoppkomnentarer och Astrid Lindgren gliringar, My hade visst vaknat på fel sida och var sur som ättika och Lucas körde något slags tjatmarathon men tycker ändå att det gick lugnt till idag:)



När besöket tackade för sig var maten klar, pappan lagade gourmetmat, ungarnas favorit, potatisbullar och köttbullar, Elin åt tolv köttbullar och en halv plätt:)

Dagen har fortsatt, med mellotjat och farfartjat, så kvällen blev så att Elin och Lucas flyttade hem till sin älskade farfar och jag och pappan tillbringar kvällen med My i tvsoffan framför mello. Ni får gissa vem My hejjar på och vem mamman hejjar på:) pappan hejjar inte alls och är skituttråkad:)

Våra favoriter gick vidare i första omröstningen, My kommer gråta blod om inte hennes favorit går vidare.....


I morgon ska det laddas för sista kalaset. Elins Freja kommer, hon längtar....

Om

Min profilbild