Helgen

Tanken var altanbygge på lördagen, men efter gräsmattan blev klippt på morgonen så tog orken slut på oss båda, och mormor och morfar skulle ju komma och efterfira Roines födelsedag så vi tänkte börja efter det. Tog det coolers på förmiddan, bakade en sån smarrig daim/jordgubbs/kola tårta bara.
Sedan kom besöket, vi satt ute i solen/blåsten och bara njöt. My badade lite, tjatade om mer tårta och hängde på sitt rum, Elin körde busmarathon delux med sin pappa, berättade för mormor att hon snart ska få en lillebror(?) och försökte få mormor och morfar att smaka på hennes bajskorv (?). Sedan somnade hon alldeles slut av alla upptåg!

När mormor och morfar gav upp hade jag fått en skaplig bränna och magen kurrade, pappan lagade lite mat som vi njöt av framför tv:n.. Tänk att korvstroganoff kan vara så gott?!

Elin vaknade när vi andra var färdigätna, men hon var visst vrålhungrig så det gick att äta själv också, annars brukar hon vara lite kinkig på den punkten.

Energin till att fortsätta med altanen infann sig aldrig. Pappan somnade tillochmed på soffan en stund. Så tjejerna och jag gick upp en stund så han fick vila ordentligt.
My och Elin målade teckningar och lekte i skåpet medan jag hängde tvätt och läste lite.


När latmasken sedan vaknat och Elin ätit mera mat och tittat på "kovven" (ekorren) genom fönstret så klädde vi oss för skogspromenad. Tänkte kolla om vi hittade nån svamp?! Och det gjorde vi, inte för att dom var särskilt stora, men det fanns mycket:) sedan plöjde vi oss igenom meterhögt sly och gräs i värsta branten, smög förbi på grannarnas tomt för att ta oss till farfar.
Dom hade precis kommit tillbaks från Stockholm, Lucas var dåligt nöjd med helgen i storstan, tusen nya skräp hade han med sig hem efter en rensning i Lenas källare:)

Han delade ut kulor och studsbollar och tillochmed pengar till båda sina systrar och frågade om han verkligen fick sova kvar?!

Elin lämnade stolt sin svamppåse till farfar och släppte honom sedan inte:)

My ville också vara kvar och det gick bra så jag och pappan fick vara enbarnsfamilj på bröllopsdagen iaf:)
Vi lånade farfars bil, lagom myggbitna, och åkte hem för att mysa lite!


Söndagen då! Vaknade av att Lucas ringde och ville komma hem? Så pappan och Elin som varit uppe en stund åkte och hämtade honom, direkt började det rastlösa barnet att bomba oss med tjat?! Som tur var hade Cina skickat mess med en undran om Lucas ville komma över?!

Så dit åkte vi, jag Elin och Lucas.
Elin lekte med Emilia och Lucas och Leo kastade sig över Rickards nya "padda".

Så jag hann få lite kaffe innan jag och Elin skulle handla.

Hem igen med dyngtrött bebis, som ville bjuda pappan på godis innan sovstunden.

Pappan ja, han började med altanen när vi åkte och har sedan hållit på hela dagen... Men nu är det bara en planka kvar, som vi måste diskutera vidare om först, bygga ut, eller avsluta?!


Mysan kom hem med farfar ungefär samtidigt som Elin somnat, hon har badat ungefär hela eftermiddagen, Lucas kom hem först till kvällen. Jag har planterat ut mina och barnens plantor och hoppas nu på att vi får soliga och inte så blåsiga dagar...

Tacomys på kvällen och sedan läggdags för barnen, jag hade tänkt läsa lite till men jag har visst ingen lust för jag kommer ingenstans.....

Måndag i morgon:)


Modefreak

Lika stylish som syrran sin!


Hmm?

En bild på porriga kaniner gick att lägga ut men inte vårat midsommarfirande?

Dagen då? Den har inte varit mycket att sucka åt. Förutom möjligtvis att Elin väckte mig vid åtta! "Jag har naknat nu"

Har varit ute hela dagen, fyllde Elins lilla pool och My har badat i stora, bra på fler sätt, inga bråk och mamman behöver inte ha hjärtat i halsgropen:)

Har mest slappat idag, följt med på tjejernas nycker och läst några sidor då och då i boken, nummer 2 i "femtio nyanser" serien. Mycket bra, precis som bok nummer 1 :)

Pappan kom hem, staplade veden han kärrade i går kväll, tog en dusch och hann vila lite innan mormor kom för att passa barnen. Fast först grillade vi korv, Elin och My ville hellre äta jordgubbar dock... (Bujbujar)

Sedan var det dags för mamman och pappan att åka iväg en stund! Bio blev det, anledningen? Första bröllopsdagen:) egentligen inte förrän i morgon (eller nu blev ju klockan så sent så ändå idag) men alla barnvakter har annat för sig då:)

Mamma kunde egentligen inte idag heller men hade bytt arbetspass?!! Underbara fina rara mamma ❤

Så vi lyxar till det och tar en vuxenbio och handlar på Ica i lugn och ro, OCH kommer hem till ett lugnt hus där en somnat redan och den andra är lugnet själv på sitt rum?! Med andra ord kan det inte bli mycket bättre.....

Fortsatte där Mysan lämnat, att prata öronen av min stackars mamma som var jättetrött efter ett eftermiddagspass, ett förmiddagspass och sedan direkt hit och sedan jobb hela helgen. Tänk om hon kunde sälja sin personlighet och styrka på burk? Då hade världen varit en bättre plats!!!!

Vi avslutade när, mamma tuffat hem, med Jägarna som gick på tv och inser efter det att Mysan fortfarande är vaken?! Hon somnade först när vi tassade i säng men hon har ju varit tyst iaf:) ibland får man bara vara tacksam?!


Prövar


Dagen!

Idag har det varit en bra dag! Ryggen är helt smärtfri, och höften känns ok:)

Började med vanligt kaos på morgonen för att komma iväg, sedan utvecklingssamtal för My på Topasen. Hon skötte sig galant men även dom hade fått sin beskärda del av hennes humör. Hon har ju svårt att anpassa sig efter andra och vill gärna bestämma, alpha hannar är visst det enda jag kan göra? Vi får fortsätta att jobba på den biten, Lucas har ju lyckats lugna sig iaf?!

Sedan hämtade jag mina böcker som jag beställde innan vi åkte till Oskarshamn, dom kom egentligen häromdagen men det har inte funnits tid över förrän idag. Ville egentligen kasta mig över mina fynd, 3 böcker för 243kr, böcker som är ovärderliga för mig:) eller det var väl inte riktigt sant men snåljåpen i mig köper inte dyra böcker, pocket är bättre på alla sätt utom att de inte håller lika bra, men jag skulle aldrig nånsin slänga/sälja/ge bort...
Önskar att min man var en lika stor bokslukare som jag själv, fast då skulle det väl å andra sidan aldrig bli nånting gjort?


Jag väntade iallafall med att öppna böckerna, fortsatte med mina uteprojekt istället, hann med en dusch och en tvätt också innan barnen skulle hämtas....

Och så hem, igen. Elin har btw varit blöjfri hela veckan både hemma och på dagis, två olyckor har hänt, båda hemma precis efter dagishämtning, i det sedvanliga hemkomstkaoset! Det tycker jag är imponerande. Särskilt med tanke på hur det var för bara två-tre veckor sedan?!
Fast nu kommer nattpärsen, hon vill gärna slippa "bulle" på natten medan jag tycker vi kan köra nattblöja ett tag till? Man får trixa lite men än så länge är det inte stört omöjligt iaf...

Tog en kvällsprommis till farfar efter middagen. Farbror och Amelia var kvar, bilskrället var fortfarande inte klar, farfar såg helt slut ut när vi kom och det var visst Amelia också för hon sov som en stock:) usch bilskrällen, vilken ångest dom skapar när dom inte funkar. Inte för att man uppskattar dom när dom går felfritt?! Konstigt fenomen, ska nog klappa lite på våran i morgon?

Tjejerna hann leka en stund iaf innan pappan ville hem. Lucas skulle ju med farfar och Lena till Stockholm så han stannade kvar, vi andra gick på smultronpromenad hemåt igen. Grusade klart barnens "utekök" och pappan körde ved. Jag och Elin tittade på "sommar med Ernst" medan My tittade på något på sitt rum.

Jag och pappan avslutade kvällen med senaste Wallander filmen, riktigt ruskig!!



Gnäll.se

Jodå är det inte rygg eller höft som bråkar med tant så kan vi ju ta en liten bihåleinflammation???

Halva dagen gick innan jag orkade leta efter rinexinet, men det hjälpte faktiskt ganska på en gång när jag väl hittade det. Lite fick jag gjort på tomten innan pappan var på hemgång och middagen skulle lagas. Elin och My passade på att bada lite i ispoolen medan jag rensade ogräs och krattade ihop barr och kottar. Tänker mig att jag kommer bli vansinnesgalen av att sitta på altanen med den här baksidan, men mina krafter orkar inte med så mycket?!

Vaknade idag vid halv åtta av att en försenad pappa höll på att slamra i köket, My kom upp en halvtimme senare och vi myste med lite saltkråkan som gick på Barnkanalen, lagom till sommarlovsmorgon och det bästa programmet, "ranchen" började, kom Lucas ner. Först strax efter elva vaknade lilla damen, lagom busig satt hon i sängen och väntade på mig:)

Ingen orkade med särskilt mycket på förmiddan så det var lugna gatan iallafall om man tänker på aktivitet. Tjat och bråk däremot är en annan sak!

Pappan kom hem och fick mat och en dusch sedan åkte han, Elin och Lucas till farfar en stund. Lucas blev kvar där nere när pappan och Elin kom hem lagom bensinstinkande, tydligen hade dom lyckats välta med "surlulle". Pappan hade suttit med Elin i knät som vanligt och gasat på tomgång när Elin drog i växeln och den stegrade, ingen skada skedd förutom att dom fick bensin på sig, Elin landade ju mjukt på pappan:)

Tänk om den där helvetes maskinen bara kunde gå och dö?

Så det blev kvällsbad, grötning, mötte Lucas som kom på cykeln, plockade lite smultron och så nattmackor till Lucas och My innan det var läggdags. Räkningarna är betalda, tvätten är hängd, disken diskad så jag tror att jag pappan skuttar i säng också?!


Tisdag

Sov länge idag med! Klockan nio först ropade lilla damen att hon faktiskt vaknat:)

Lämnade barnen på dagis/fritids hem för att ordna till mig, tillbaka till skolan och lämnade badbyxor till Lucas och sedan vidare till stan för att träffa Ida. Konstaterar att jag fortfarande Inge kan hänga på stan som forna dagar, det positiva är att det kan inte Ida heller:) haltade bort till bilen och åkte hem för att äta frukost/lunch och köra i gång tvätten, pulade lite i köket och sedan var det dags att hämta barnen.

Nu badas det pool med nya badkläder i väntan på att grillmäster kommer hem från jobbet:)


Bilder=Suck

Har försökt i omgångar hela dagen att ladda över bilder till bloggen men det vill sig bara inte:(

Får väl försöka orka starta datorn i morgon?

Hann det jag skulle idag, till och med en handling med tjatlucas innan tjejerna skulle hämtas igen.

Frågade Elin om hon haft en bra dag på dagis, "bajsat en stooor hög, på totetten" svarade en nöjd tvååring:) My hade också haft en bra dag och var faktiskt glad åt att se mig för en gångs skull...

Åkte sedan hem och väntade in pappan, "vad söt du är" sa Elin till sin pappa och gav honom en puss och en kram:)

Käkade lite kycklingpasta i värmen i trädgården och latade oss en stund i solstolarna. Poolen skulle visst rengöras och fyllas på igen, det räckte för att trasig rygg skulle gå sönder precis det enda som lindrar den ömma punkten är tigerbalsam, och det måste smörjas på typ varannan timme, hur mycket kan man använda liksom?!

Lucas har tittat på sin nya film sean banan i seanafrika och My har hängt på sitt rum, antar att dom båda kände för lite lugn och ro så här efter en fullspäckad helg? Elin somnade i soffan strax innan kl 19, hon hade nämligen inte sovit på dagis idag, efter 45 minuters vaggande hade fröken frågat om dom skulle ge upp. "Ja, jag måste bajsa" hade Elin svarat:)
Det har varit en glad och nöjd bebis idag trots utebliven vila, kan det vara så att min bebis inte längre är någon bebis? Även om hon själv gärna vill vara det, bebis som Wilma, säger hon och vill ha på sig blöjorna som Wilma växt ur, dom som Sara gav henne till dockorna. Och när det vankas napp. Enligt Elin så är varje tillfälle ett bra tillfälle att ha napp, eller så kan man ha "ont i mamen" bara för att ha napp? Måste nog ta tag i det här nappandet snart?! Bytte iaf ut flaskan idag mot en med pip istället! Nu har hon bitit sönder sugdelen för sista gången, i morgon ska jag rota fram alla flaskor och slänga dem....


Fast nu måste tant försöka sova medan tigerbalsamet fortfarande har effekt:)


Ljuvliga dagar

Ävrö, i år igen! Fast med midsommartema denna gång. My åkte ju ner redan i måndags så det var en lugn bilfärd ner också:) inga regelrätta slagsmål, alltid skönt att slippa!

Vi kom ner hyfsat till en fullbelagd stuga, började med att packa upp och bädda och sedan åkte några för att handla och barnen började märka revir:)

Lucas har vi knappt sett skymten av under helgen, han och Benny har tagit vara på varenda sekund, fiskat, badat, åkt båt, spelat brännboll och lekt med sina iSaker.
Mysan har varit med på det hon fått och annars hängt med någon av alla andra i stugan. En ny favorit är Andreas och Otto.
Elin då, hon gav sig attan på att minst en hund skulle säga hej tillbaka under helgen, tekniken hon använde var att upprepa ordet hej ungefär tusenmiljoner gånger till varje hund?! Hon har tvingat alla minst en gång att gå och gunga, visat sina allra bästa envissidor och manipulerat dom flesta för att få som hon vill, sjungit för Wilma, kramats med Izac och Hambbe och försökt rida på Otto (när jag påpekade att Otto var för liten att rida på vrålade hon att Otto var en Fuck yuuu)

Pappan verkade också rätt nöjd, han har fiskat och åkt båt med killarna gungat med tjejerna, insett att han absolut aldrig vill ha fler barn när Wilma körde sina kvällsyl fått dricka öl utan tjattant och inte haft värre projekt att ta hand om än barnen!

Mysan förresten, hon åkte ju ner med mormor redan på måndagen och har lagt sig till med en trevlig småländsk dialekt:) hon har fått tusen myggbett och ätit två kilo godis, tror att hon också är ganska nöjd faktiskt hon somnade nämligen på vägen hem under ett fiskespö:)

Jag då? Jo då jag är helnöjd också. Har dock liiiite dåligt samvete över att mamma nog behöver en tvåveckors semester efter den här semestern? Hon har tvättat, diskat, hjälpt till med inte mindre än fem barn, planerat, fixat mat, dukat, plockat undan och bara gjort allt och lite till...
Back to me, eftersom vi varit så många vuxna och mamma har stått för merparten av marktjänstgöringen så har jag haft en så nära spaupplevelse man kan komma utan att faktiskt vara på spa! Ryggen har kompenserat det genom att blåvärka, men det har ändå varit en helt ljuvlig helg. Trevliga människor, mosternmys med Wilma, glada och nöjda barn, sena kvällar, promenad med hundar, smultronplockning och kokheta duschar med "obegränsat" med vatten:)

Nu är vi hemma igen, så nu är det dags att packa upp allt, och städa av hemnet, mamma har ju tvättat massor och det underlättar mer än bara lite kan jag säga, med lite tur hinner jag klippa gräsmattan också innan tjejerna ska hämtas från dagis:)


Onsdagen

Ledig dag för barnen, men Lucas gick upp tidigt ändå, kröp ner i min säng och låg och knölade och ville väcka Elin! "Jag tar hand om henne mamma, jag kan göra frukost till henne så kan du sova lite till"
Verkligen jättegulligt men det är ju fortfarande jag som är mamma så det var bara till att masa sig upp, Elin vaknade nämligen ändå:)

Tog det lite lugnt på morgonen men sedan var det dags art sätta fart! Pappan fick en snilleblixt och grenade ur fler granar igår så det var ju bara att sätta igång att släpa ris. Elin och Lucas lekte under tiden, grävde gropar och lagade mat i lekstugan:) och gungade såklart! Det bästa som finns om man frågar Elin iallafall, så skönt att hon kan själv nu, utan den där bebisgungan!

Sedan körde jag ner barnen till farfar och Lena, hem för att duscha och sedan in till sjukgymnasten! Hon vred och vände och böjde och tryckte, inte en kota i ryggen sitter som den ska nu. Fick lite övningar som ska utföras morgon och kväll och en ny tid direkt efter röntgen nästa månad! Hon sa också överrörlig och konstaterade att det inte var konstigt att jag hade vrålont i kroppen!!! Skönt att få det konstaterat, fast hon trodde inte att det var stört omöjligt att bota men att det skulle dröja minst tre månader om jag kämpade på som fasen med övningarna! Så det är väl vad jag lär syssla med hädanefter;)

Sedan hämta barn igen, fast bara ett! Lucas ville vara kvar och hjälpa Lena att jobba. Åkte hem med Elin, hon fick lite mat och sedan hoppa i säng. Pappan kom hem och gjorde sig iordning, sedan gick vi en promenad och plockade smultron. "Mer mer mer" skrek Elin, duktig sur när alla var slut, gick hem och gjorde varma mackor istället.

Kvällen har bestått av packande inför midsommarhelgen i Oskarshamn, Lucas kom hem efter en fisketur med farfar och Lena, med båten som han byggde igår:)

Nu sover familjen, pappan i soffan som vanligt, fattar inte varför man inte hoppar i säng om man är så slut? Men han påstår att det är skönt att somna i soffan och sedan gå direkt i säng?

Jag ska plocka ur och i diskmaskinen och fundera på om jag glömt något viktigt? Det har jag säkert....


Lite avundsjuk!

Vad skönt det var att sova lite längre än vanligt på en måndag, tror att alla barnen tyckte det faktiskt, hann med att vakna innan det blev full kalabalik som vanligt! Elin började dagis först kl 10, Mysan skulle ju få följa med mormor och Anna till Oskarshamn. Så när vi lämnat av henne var det bara jag och Lucas!

Därav rubriken. Jag är lite avundsjuk på människor som har bara ett barn. Missförstå mig rätt, klart jag älskar dom alla tre lika mycket, klart jag inte för ett ögonblick ångrar en enda sekund i mitt kaosliknande liv. Men åh vad allt är enkelt med bara en att koncentrera sig på!

Vi började på stranden för att leta snäckor. Lucas lufsade fram och tillbaka längs strandkanten och passade sig noga för kanadagässen. Klättrade lite på statyerna på jogersö också innan han ville ha glass. Åkte till kvantum men där blev han istället sugen på ägg:) så han fick plocka ihop en sallad och välja kakor som vi skulle ta med till mormor och morfar.
När jag hade pratat alldeles för länge undrade han om vi verkligen skulle hinna köpa paket till pappan! Jo då, fick stänga av bubbelkranen och säga hej då:)

Nästa anhalt blev intersport! Hittade ett par skor till pappan och två t-shirtar. Inte helt lätt att gå in på en sportaffär med Lucas, det är typ samma som en leksaksaffär, han vill ha ALLT!
Men jag hade ju ingen Elin som samtidigt vrålade och rev hela inredningen och ingen My som tjurade utan anledning så det gick att hantera herrns tjatmarathon!

Stannade på macken också, Lucas skulle få den där glassen som glömdes på Ica och hittade också en portabel högtalare till iPhone. Så den köpte han för sin sommarpeng han tidigare fått av mormor Lotta:)

Hämtade Elin och hann inte mer än komma hem och slå in paketeten till pappan innan han kom hem han med! Lucas skrev på sin skrivmaskin en ramsa till pappan...

Sedan grillade vi korv och njöt av solen, Lucas lekte med sin högtalare och spotify, och tjatade om att vi skulle fixa hans telefon också. Klantskallen hade ju glömt lösenkoden... När farfar kommit och fikat tårta och åkt lite traktor med lycklig Elin så satte jag igång med telefonen, tänkte att det är väl inte så svårt att bara återställa via iTunes! Det var det!!! Skiten dog fullständigt och efter 3067 försök och dammsugning av internet efter info så kom jag fram till att orginalsimkortet måste sitta i för att återigen aktivera telefonen. Letade hysteriskt i alla små pryttslar och burkar så hittade jag det faktiskt, sim kortet alltså:)
Tur att pappan somnat, han blir så stressad av att leta efter saker så det brukar sluta med att halva huset är rivet när han letar:)

Nu så fungerar den iallafall! Ska bara ladda över musik också:) men det får bli när jag vaknat till för jag var inte klar förrän vid tolv igår kväll och det hade ju inte Elin nån som helst respekt för, när hon är vaken ska alla vakna!!!

Jobba sig lite idag då, har ju massor av tilltänkta projekt!


Bilder

Eftersom appen är högst osamarbetsvillig så får det bli bilder nån dag när det går bättre?!

I dag har det varit söndag, precis hela dagen:) vaknade av att Elin spelade en glad truddelutt på munspelet, pappan masade sig upp ur sängen så jag fick sova vidare...

När jag kom upp sedan så somnade pappan om på soffan, så jag och barnen städade huset. Nej inte så där idylliskt som det låter när alla hjälper till, Elin rev fram precis allt i sitt rum, Mysan satt som klistrad framför tv:n och Lucas rotade fram skatter ur alla skjul på tomten!!! Sakletar unge, jag blir tokig!

Sedan en snabbdusch och klä på liten och stor för att inhandla till eftermiddagsbesöket. Mysan satt fortfarande klistrad i pappans fotände...

Hittade en skruvdragare och en grensåg till pappan som fyller i morgon, Lucas tjatade hål i öronen på mig och Elin var så dör allmänt sur. När vi kom hem hade Elin slocknat i bilen, pappan klippte gräset och Lucas fortsatte sitt tjatmarathon, My satt fortfarande klistrad?

Slängde ihop ett tårta på färdiga bottnar och förberedde lite korv och pommes, Elin vaknade, sur som ättika och Lucas fortsatte tjatandet. Sedan kom då äntligen Freja, som Elin har pratat om sin Freja. My kom äntligen ut och ville leka med tjejerna, det gick bra en stund sedan rök mina flickor ihop, som vanligt. Försökte få My att klä på sig men hon tyckte att trosor dög alldeles utmärkt?!

Lucas? Jo då han fortsatte att tjata järnet...

Efter lite grillning och tårtfika, stora barn på övervåning och några utbrott från liten som inte alls ville "dela sammans" med Freja så åkte besöket hem, garanterat med hål i öronen och uppstressade till tusen! Jag säger bara att om man är tveksam till preventivmedel kan man ju alltid tillbringa ett par timmar här, i bland räcker det för att boka tid för sterilisering direkt?!

Då satte pappan och Lucas igång att bygga något ställerage till kaninerna, mest för att få pröva nya skruvdragaren gissar jag på?! Mysan återgick till sin älskade tv och Elin alternerade skrållan med diverse hyss. Altanen fick sig en mindre omgång också men myggen var visst överjävliga idag så vi får fortsätta en annan dag! Mamman i huset då?! Jo då jag har farit som en skållad råtta, plocka undan, tömma pottor, vaktat så inte Lucas ställer till det alldeles, TPU:at pappans arbetsskåp, packat Mysans väska, hänga resten av tvätten, diska undan och ja ni vet :) plötsligt var klockan godnattdags för barnen, liten och stor somnade nästan genast medans mellan körde sitt vanliga springrace....

Det är snart dags för oss också att hoppa i säng, men det är så otroligt skönt med det här kvällslugnet:)
Speciellt efter en sådan här händelserik och trevlig helg...


Sthml

Idag var det dags för efterlängtad stockholmsresa! Mamma brukar ta tillfället i akt och boka när kommunen har bussresor. Helt underbart, och i år passade det extra bra så här dagen efter skolavslutningen.

Så upp i ottan även idag, ryggfan ville inte alls vara med men den gav sig faktiskt, istället bråkade armen, men det fick ett omgångar av voltaren gel och hölls i schackt!

Strålande väder och förväntansfulla barn, som gjort för en toppendag. Det värsta med strålande väder är naturligtvis att det är så inihelskotta med folk, så det blev inte riktigt lika mycket åka som vi tänkt oss, trots att vi var där i sex och en halv timme?! Men barnen var nöjda och det är huvudsaken. Mysan åkte tillochmed den nya, eclips! Med moster Anna, Lucas ville inte. Så dom började dagen med nästan 90 minuters väntan?! Elin åkte bara kärlekstunneln, hon vägrade nämligen att stå i kö?! Blev vansinnig trots att vi prövade flera gånger. Som tur var så nöjde hon sig med att bara vara, vi gick in i skattkammaren och in i Findus och persons hus iallafall och det gillade hon!

Sista 45 minutrarna spenderade vi på spel och köa till sockervadden sedan var det dags att bege sig till bussen. Elin somnade gott i vagnen medan dom andra köade till sista åket, Kvasten, och vaknade lagom till vi kom fram till bussen, hon hann springa av sig och smaka lite på Lucas och Mysans sockervadden innan det var dags att åka:)

50 minuter tog det att ta sig ut ur innerstan?! Fy Fabian vad drygt, men jag hade ju med mig nya boken så det gjorde inte så mycket! Anna och My somnade i en hög på varandra och sov nästan ända hem, vi får väl se hur det går att somna nu i kväll?!

Stannade till på Ica innan vi kom hem, och köpte bacon till dom varma mackorna vi tänkt till kvällis. Elin hade hållt sig hela eftermiddan och ville kissa på gräset. Så duktig tjeja, hoppas verkligen på en blöjfri tös till hösten:) sedan blev det som sagt dom där varma mackorna och en ingång till av Röjar Ralf. Pappan har redan somnat i soffan, hoppas faktiskt att barnen gör det samma direkt efter filmen för idag är den här mamman riktigt trött!!!


Torsdag

Sista skoldagen som ettakluttare!!!

Så upp och skutt som vanligt, dock med Elin som efter ett 12 1/2 timmars sovpass var mer än pigg kl 06.00... Lucas fick sova till halv sju iallafall sedan blev det frukost och iordningplockning av grejer och Elin skulle genomgå vinkproceduren som vanligt. Sedan var det dags att väcka sömntutan My och få i henne frukost och på med kläder, lika samarbetsvillig som vanligt, så det blev shorts trots ösregnet! Elin ville inte vara sämre så hon skulle ha klänning, utan leggings (dom för tajta mamma) och utan blöja. 5 gånger satte jag på den och 5 gånger tog hon av den. Så det fick bli trosor efter hon kissat på pottan. Dåligt nöjd spatserade hon in på dagis, tänkte att nu kommer väl skrytet om hur duktig hon är som kissar och bajsar på pottan, istället springer hon fram till fröken och skriker "snart får jag en lillebror"...
Hmm? Jag dementerade genast och skämdes lite. Ska gömma boken "Emma och lillebror" tror jag:)


Tog en morgonkaffe hos Ida men höll på att gå ihjäl av rygghelvetet som gjort det till sitt mission att plåga livet ur mig, åkte hem för att lägga mig i soffan istället, då brukar det släppa en aning iallafall. Fick lite gjort iallafall och avslutade med en skållhet dusch också ett trick som brukar fungera?!

Hämtade barnen, Lucas var blöt från tårna upp på låren, galonbyxor och stövlar är ju bara för töntar?! Mysan hade hela arsenalen med skyddskläder men såg ändå ut som en dränkt katt. Jag behöver inte säga att det ösregnade va? Hämtade sedan en Elin som fortfarande var blöjfri, en olycka hade det hänt men ändå:)

Tyvärr så kissade hon ner hela hallen när vi kom hem, hon fick inte av kläderna och jag hörde henne inte eftersom mina stora barn körde det vanliga tjatracet!!?

Men sedan har det gått bättre med potteriet idag, både kissat och bajsat utom när Cina, Leo och Emilia kom på kvällskaffe då hände en olycka till?!
Hoppas att det här håller i sig nu, duktiga lilla skruttunge.

Käkade lite tacos till sen kvällsmat och sedan fick barnen skutta i säng, Lucas och My med en varsin näve godis som pappan inhandlade när han och My var iväg och Elin med sitt nya kort? Ett vykort som hon fått av sin moster idag. Alla barnen fick ett varsitt, alla tre lika lyckliga:)


Och när jag kom ner efter tvätten blivit hängd så hade pappan också god nattat! Som vanligt på torsdagskvällar.

Så jag njuter av lugnet med min nya kompis voltaren gel, tror faktiskt att den hjälper lite, kanske?


Onsdagsmorgon

Började tidigt här hemma!
Vaknade med ett ryck av att Elin ropade på mamma och höll på att öppna dörrar, på det nedre planet?
Rusade upp ur sängen och ner för att kolla vad som händer. Ser att pappans jobbarbil står på parkeringen och solen skiner helt hysteriskt utanför. Undrar hur fasen det kan komma sig att vi allihopa sovit oss igenom inte mindre än tre väckarklockor? Tittar på klockan och ser att uret inte visar mer än 04.15?!

Tar upp Elin igen och förklarar att det fortfarande är mitt i natten, såklart ylar hon hysteriskt så pappan och Lucas också vaknar...

Lucas undrar om taxin kommit och pappan svär för att han försovit sig igen. Jag lugnar alla och stoppar ledsen Elin i säng, hon vill ju läsa lillebror. Hon får sova med boken. Stänger alla dörrar och funderar på haspar, lägger om Lucas som vandrar omkring typ i sömnen, pappan somnade om ovaggad! Inte jag! Ryggfan har inte läkt något under natten och det går inte att komma till ro. Går upp med pappan strax innan fem. Så det blev drygt en timmes egentid på morgonen, hade ju varit trevligare utan min kompis "smärtan" men egentid är ändå egentid😁

Så nu går jag här och drömmer om urkrafter så jag kan dona med allt som jag tänkt mig idag, Lucas har kommit upp och äter frukost framför hysteriska barnprogram, snart ska han till skolan och jag antar att fröken nattvandrare vaknar ungefär samtidigt?!

Mysan sover ju hos farfar, dom hade gått för långt igår så pappan fick åka och hämta dom, hon somnade på kökssoffan medan pappan och farfar tog en kvällskaffe:) fin fina blommor hade hon plockat till sin mamma på sin luffarpromenad!


Läkarbesök!

Idag var det dags! Mamma kom hit och drack en kopp kaffe innan vi hämtade barnen på dagis vid två sedan tog hon med dom till parken vid hjortensberg medan jag åkte vidare till Vc. Det blev samma gamla prover som vanligt och en remiss till röntgen för höften, som magiskt nog blivit bättre!? Ryggen däremot, fy faan vad hon det gjorde när hon tryckte, tårarna sprutade och det kändes som allt bara gick sönder!!! Hon trodde det berodde på att jag inte använt bäckenmusklerna ordentligt eftersom jag haltat i två år, sjukgymnast ville hon skicka mig till men det har jag ju redan bokat tid till! Hoppas att det är så enkelt att med rätt övningar så slipper jag det här sedan?! Handlederna opereras inte för än händerna är typ obrukbara och så illa är det ju inte än:)

Så nu hoppas vi att proverna kanske visar några tendenser på något eller att sjukgymnasten är magiker:)

Barnen då, unisont bajsnödiga i parken så stackars mamma fick släpa runt tre barn och inte en jävel kunde tänka sig att låna ut en toalett!!! Vad trött man blir!

Vi fick störta hem så dom fick gå på toa... Nu ska My till farfar, han har visst lovat att gå på luffen med henne också! Vi andra ska laga mat och baka kokosbollar!


Tisdagsmorgon

Igår blev Mysans barbieskåp färdigt! Det tog sjukt lång tid att pillidutta med och jag vet inte om jag är riktigt nöjd, men hon blev det och det är ju huvudsaken! Farfar kom upp på kvällen och hjälpte till att bära upp det. Så idag tänker jag mig att jag ska fixa till inredningen. Tänker mig lådor där inne så det är lätt att plocka ur när man vill leka med det?!

Efter jag hämtat barnen åkte vi hem och röjde hela övervåningen. Lucas fick uppdraget att plocka ihop alla filmer och spel han rivit runt med, My fick uppdraget att plocka iordning på sitt rum så att skåpet skulle få plats! Jag flyttade våra sängar, sjukt irriterande att vakna med solen i ansiktet varje morgon! All tvätt skulle ju in också! Det är mitt värsta. Alla dom här sakerna som inte har någon plats och gärna blir liggande framme när det torkat klart! Hate it!!!

Måste fundera ut nån bra förvaring, gärna något enkelt som jag kan fixa själv, får panik på att ha saker ligga granne och drälla.

Elins rum fick en uppiffning också, lilla damen hjälpte till efter bästa förmåga, dvs tömma alla lådor i ett ordnat kaos på golvet!!! Men nu blev ju kläderna äntligen sorterade också....

Hon fick Mysans gamla skåp och verkar riktigt nöjd. Hon brukar nämligen alltid sitta på Mysans rum och riva i det dör skåpet:). När det fortfarande stod kvar i Mys rum hade hon klistrat fast små hjärtan på ena dörren, när det sedan kom in på hennes rum pillade hon bort "skräpet". Söt nöt!!!

Just det, hon har fortsatt med sina pottövningar också! Och lyckats flera gånger, så duktig! Kul att hon äntligen vill sitta...


Produktiv helg

Jag trodde nog att altanvirket skulle bli stående, men när herrn kom hem så började han riva, och byta det dåliga i reglarna! Det gjorde mig inte ens något att vardagsrummet var fullbelamrat med grejer. Tänk vad en relativ smärtfri tillvaro kan göra för sinnesstämningen?!

I går, söndag alltså så började jag och Elin med att tömma släpet på nytt vackert altangolv och fylla det med gammalt ruttet. Pappan vaknade till liv och hjälpte sedan till. Mysan skulle också hjälpa till med snubblade och skrapade upp hela knät och satt mest och snyftade efter det!

Lucas och farfar hade tillbringat lördagen på luffen så han var fortfarande kvar där nere. Vi andra åkte till Björshult för att kasta och till byggmax för att fylla på med fräscht virke. Även om Elin tyckte att vi skulle åka till Freja istället?!
Det är vad hennes helg har bestått av nämligen, tjat! Först om en lillebror, sedan om att åka på semester till Sara och David och den senaste, Freja:)


Hemma igen började det skruvas... Jag passade på att börja måla skåpet som My ska få till Barbie skåp, medan Elin sov för att minimera kladdet. Att måla med en hand som inte fixar själva nypgreppet är en utmaning, men klart blev det:)

My gick runt med en hittad godispåse och försökte sälja för hundra kronor, Lucas kom hem, tydligt gödd på socker efter helgen hos farfar, ni kan ju tänka er, dessutom med sitt nya tics att kippa efter andan...

Ida kom förbi på snabbkaffe för att hämta två fönster mitt i allt kaos. Sedan kom farfar för att hjälpa till med sista regeln, tydligen var det inget för mig? Barnen blev om möjligt ännu värre i tjat och bråk och lugnade sig först vid läggdags?!

Nu är första delen av altanen klar, bara snutten längst ut och ytterplankorna kvar på golvet, sedan ska vi komma överens om staket runt om och så ska den målas också, men det får bli ett senare projekt, bara vi kan vara där ute är viktigt just nu:)

Idag har jag tvåtusen projekt, tänkte hänga med på morgonkaffe med tjejerna men jag tror jag skippar det idag?! Kanske, måste ju tanka och köpa penslar innan jag kan börja ändå? Vi får se hut jag gör???


Bilder också


Oj

Vad många dagar som gått?!

Torsdagen börjar vi väl med! Man kan ju tro att dagen skulle fortsätta som onsdagen med tokont i ryggen men smärtan var som bortblåst? Hade inte ens ont i höften som jag ALLTID har, mer eller mindre. Skitskumt, antar att det är för läkartiden på tisdag?!

Vi gjorde inte många knop här hemma, badade i poolen och solade hela långa dagen, tillochmed pappan som annars har något av en bokstavskombination;)

Mamma och Anna kom och grillade lite korv och sedan bara hängde, jag brände sönder både fram och baksida av kroppen, mycket oskönt!

Lucas stack ner till farfar och My var lugnet själv precis hela dagen. Inte ett bråk, inte ett utbrott och inget tjat, nu kan man ju tro att det var för att Lucas inte var hemma men det brukar inte hindra fröken 6åring. Dessutom fick hon inte bada på hela förmiddan för att hälen saknade skinn efter rymningsförsöket, strumplös i stövlar.... På eftermiddan hade det läkt ganska bra, så då fick hon bada igen...

Mamma och Anna åkte hem på kvällskvisten, då ville My baka tårta så det gjorde vi, blandade i lite matte också, det gäller att träna nu innan skolastarten:)
Farfar och Lucas kom och fikade innan läggdags.


Fredagen då. Började med lite badande igen men höll oss i skuggan eftersom både jag och pappan var rätt solmätta, Lucas och farfar kom upp och grillade korven som blev kvar från torsdagen. Sedan följde My med ner för att leka med sin bror. Elin tog siesta, pappan hjälpte farfar och jag småpulade och tog det lugnt. Inne, för att skona kroppen från mer sol:)


På kvällen blev det handling och sedan ner till farfar för att agera myggföda medan pappan hjälpte till att gräva ett hål. Sedan åkte vi hem för att kolla på les miserables, inte jätteförtjust men ändå gillar jag storyn så det blir till att kolla klart nån dag när jag är själv.

Med bara ett barn hemma var det lugna gatan, även om det barnet tjatade en halv kväll för att hon ville ha en lillebror. Efter lite godis och skrållan på bärbara dvd:n slutade hon terrorisera pappan med tjatet:)

Så idag då! Idag har det hänt desto mer, kaninburen är ombyggd, numera med dörr så barnen kan ta sig in och ut lättare! Altanen är tömd på glas och glasdörrar. Lite småpul här och där är fixat och pappan är i väg och köper nytt virke till altangolvet!!! Underbart!

Mysan har kommit hem igen hon leker alldeles nöjd i sandlådan, Elin sover och jag ska ta hand om disken. Ett enkelt jobb idag eftersom lunchen bestod av makaroner och burkskinka. Älskar lata sommardagar.

Just det fulrabatten vi trappen är numera ett minne blott också. Men jag kan omöjligt minnas vilken dag vi gjorde det på:) och även om ryggen jävlades lite igår så är både den och höften ganska okej. Vi får väl se hur den mår om nu själva byggandet av altanen hoppar igång också:)



Fredag?

Man kan undra vad det är för en dag när pappan slutar tidigare och det är ledigt i hela fyra dagar. Jag blir alltid så hemskt förvirrad vid längre ledigheter...

Tydligen började min förvirring redan i morse. Vi hade ju bytt ledighetsdag på tjejerna eftersom My skulle till förskoleklass på morgonen idag. Så långt var jag med, sedan att vi skulle varit där en halvtimme tidigare hade helt försvunnit ur skallen?!

Sena och med andan i halsen kom vi fram till slut, sedan åkte jag till Ida för en snabb morgonkaffe. Skulle lämna några tröjor till Loke också så det passade ju bra med en paus innan jag ens börjat. Ryggen har gett upp, gått på semester tydligen, utan mig:(

La mig faktiskt för att vila när jag kom hem men rastlösheten och alla måsten fick upp mig igen. Så blommorna jag och mamma shoppade igår är planterade och gräsmattan är klippt. Eller nästan hela iaf, råkade visst klippa i en sten på baksidan och skiten stannade....

Sedan gav ryggen upp på riktigt, hade visst bara haft mesont innan?

Men pappan slutade som sagt tidigare så han hämtade barnen och tog med dom på lite ärenden innan dom kom hem igen. Efter en stund kändes det bättre igen, men jag höll i mig och tog det lugna gatan resten av eftermiddan. Barnen badade och solade och busade friskt med pappan som försökte sola sig lite!

Eftermiddan gick fort, snart var det dags för fotbollsträning, övrig familj åkte till stan och där gav ryggfan upp igen. Åka bil var uppenbarligen inte en bra aktivitet?! En flytväst och ingredienser till kvällens grillning blev inhandlade iallafall. Hämtade Lucas dom fortsatte sitt tjatmarathon om att sova över, hos någon, vemsomhelst, bara inte hemma?

La mig en stund när vi kom hem, barnen lekte i lekstugan och pappan lagade mat under tiden. Men det är ju bara så att man som mamma inte kan ha ont eller vara sjuk, så det blev en fem minuters och sedan upp igen. Tror att det är ganska bra igen iallafall, tvätten är hängd, barnen sover och snaaaart ska disken få sig en omgång. Röjar Ralf är i jobbartagen utomhus så kanske med lite tur kanske det kan bli lite "vettigt" gjort den här helgen?


Framsteg

Sedan igår har Elin tjatat om att gå på toaletten, men varje gång vi satt henne så kommer det inget. Hon har fortsatt nu på morgonen. Och efter ett par vändor på både toa och potta kom det äntligen!!!

Förvisso är pottömmning snäppet snuskigare än blöjbyte men det är det värt om hon nu kan få bli blöjfri.... Separationsångesten gör sig påmind titt som tätt när det ska bytas blöja, däremot tar hon gärna av den själv i tid och otid:)
Minns när Mysan började, då fick man sätta på en ny flera gånger varje natt för att hon klädde av sig och gömde dom!!!


Rymning!

My och Nelly ville gå ut i skogen, jag sa ok eftersom jag präntat in i ungarnas huvuden att bara så långt att man fortfarande kan se huset är ok! Går in och sätter på en blöja på Elin och går sedan ut för att kolla till, nu pratar vi 2 Max 3 minuter. Jag vrålar, får inget svar... Vrålar igen, fortfarande dödstyst i skogen! Ringer farfar och undrar om han kanske kunde passa Elin lite?! Men han var upptagen så det var bara att sätta på barnet stövlar och en pyjamas (det som låg närmast) och stövla upp i skogen. Fortsätter att vråla nu i kör med Elin, fortfarande inget svar! Lagom tills jag har gått igenom dom värsta skräckscenarior i huvudet (ni vet, unisont drunknat i gruvan, uppätna av vildsvin, vilse så långt att när vi äntligen hittar dom är det bara skelett kvar) så ringer farfar! Dom hade gått ner dit!!!


Jag behöver inte säga att jag var topptunnorrasande va? Jag förklarade hur extremt farligt det är att göra på det här viset, att jag varit jätterädd att dom skulle vara borta för alltid och att jag var ruskigt arg.
Kan säga att den taktiken fungerade bättre än min vanliga hysteri. Fast jäklar vad svårt det är att bita sig i tungan när man har puls på 180 för man är så jäkla rädd!!!

Båda tjejerna skämdes rejält, Elin bannade lite extra och hotade med smisk på "jumpan":) "ni måste säga förlåt"

Dom fick se på barnprogram en stund och äta glass (curlingvarning) innan Lucas skulle hämtas och Nelly lämnas.


Sedan var det sedvanligt krig, middagsfixning, småpul och läggdags all as usual:)


Just det

Bilden också?


Ledsen

Tänk att en hund kan känna av en känsla så starkt.

Tillbringade morgonen hos Ida, Ida som var hundvakt till Åke och Dolph eftersom Angela och Danne födde barn:) nu har ju inte jag träffat Åke och Dolph knappt alls men det var två väldigt dämpade voffsingar jag mötte när jag kom. När sedan Angela ringde och talade om att Sigge kommit till världen så andades Ida ut, märkbart lättad. Hundarna reagerade direkt! Började genast att busa loss järnet:)

Ganska häftigt att se faktiskt! ❤

Jag själv åkte därifrån med en schysst allergi i ena ögat:) inte lika kul. Hann med att pula lite i trädgården innan barnen skulle hämtas. Fick med Nelly hem men bara två av mina egna, Lucas skulle leka med Sebbe:). Så tjejerna har ätit lite mellis och badat pool.


Och så har Ulla fått flytta ut till Ida, får se om dom kan lära sig att komma överens eller inte:)


Fortsätter

Med bara bilder, har för mycket inuti, öppnar jag kranen blir det översvämning....


Orkar inte!

Det blir lite bilder istället:)


Om

Min profilbild