Redan måndag?

Oj vad den här helgen gick fort!
Lördagen tillbringade vi med att bygga grunden till nya kaninhagen, barnen fick måla sedan och grisade ner sig precis fullständigt, farfar meckade bastu under tiden vi (läs pappan) byggde. Så lagom till kvällen kom bastade pojkarna medan vi tjejer försökte få lite ordning på torpet.
Stora barnen följde sedan med farfar hem, pappan började riva hallen och skotta ur allt som rasat. Jag och Elin hade lite lördagsmys framför transformers på tv:n.

På söndagen fortsatte pappan med att isolera golvet. Jag och Elin städade, matade djuren och tog en promenad till skogen, mormor kom och mötte oss där. Enda gången vi inte tagit med svampkorgen och vad hittar vi väl då?!

Vi gick hem med vårat fynd och satte på lite kaffe. Pappan var klar med isoleringen och tog Elin med sig ner till farfar för att leta material. Jag och mamma tog en sväng till, till skogen, med svampkorgen med:)

Hittade inga massor men lite iallafall! Det fick mamma ta med hem till mormor och morfar.

När vi kom hem igen satte mamma igång med maten som hon tagit med. Potatisgratäng med fläskfilé, läskigt gott som vanligt när mamma lagar mat!

När mamma sedan åkte hemåt och pappan och Elin tog en sväng med fyrhjulingen så målade jag hallen igen. Behöver köpa utefärg så ytterdörren kan få sig en omgång också:)

Sedan vanliga eftermiddagsrutiner med spattiga barn!

Fredag igen

Måste ändå tycka att den här veckan gått fort! Plötsligt var fredagen här och barnen skulle ha skoljoggen. Elin och jag var hemma och donade, hallen fick ett lager färg till, blommorna som precis vissnat blev höstklippta, alla djur matade, farfar kom upp en sväng och rätt var det var så kom My hem. Storgråtandes med bara en sko. Tydligen var det en pojke som brottat omkull henne och "knäckt" foten på henne. Så hon satt med sin varma svullna fot i högläge hela dagen. Och kröp till toan när det behövdes:(

Fixade synkroniseringen på Wii dosorna åt Lucas (det går betydligt enklare om Wii:t är på och inte dvd:n) så han satt klistrad hela eftermiddagen. Man kan ju undra varför jag inte gjort det tidigare? Elin följde med sin pappa till farfar så jag kunde måla ett lager på dörrfodrena i hallen också, det betyder att dörrar och taket ska få sitt idag:)

Försökte få till lite Fredagsmys också, framför toystory 2, men Elin envisades med att skutta på Mysans fot och Lucas var stöddigare än stöddigast så vi avbröt, inget barn var trött men alla somnade genast:) som vanligt på fredagar!

Just det har ju glömt, sjukgymnasten ringde i torsdags, kändes skönt att kunna meddela att övningarna blivit gjorda VARJE dag och att det går lättare för varje vecka, hon skulle återkomma igen om en och en halv månad och hoppades att armen slutat göra ont då!
Höften är bättre än i våras men sämre än i somras, men jag är nöjd och fortsätter med mitt recept:)

Idag ska vi väl påbörja nya kaninhagen?!

Äntligen

Äntligen har tiden för Mysans EEG test kommit. Enligt läkaren som skickade remissen skulle man tillbringa 24 timmar på hospitalet men så var icke fallet! Istället ska vi hålla henne vaken till sent på kvällen och väcka henne senast 03.00 kl07.45 ska vi vara där och ska sova under undersökningen??? Gud så korkat, varför inte göra det på natten istället???
Vet inte riktigt hur vi ska pyssla ihop det företaget, med Lucas som ska till skolan och Elin till dagis? Roine vill hemskt gärna slippa åka men åtog sig gärna vaktiden, så kan han sova sedan. Och jag finner det föga troligt att det går bra för någon annan att lämna heller....

Ja vi får finlura på den!

Åkte och handlade efter lämning idag. Först på Ica, sedan rusta och tobaksaffären, lagom dyrt med andra ord. Målade om den gula hallen som numera är grå, lite mer småfix här och där och sedan skulle barnen hämtas. Leo skulle också med hem eftersom Cina varit hos läkaren idag och dom förutspådde sjuk smärta efter ett mindre ingrepp. 
Lucas och Leo spelade ps2, My tränade på bokstäver och anslöt sig sedan till Elins filmtittande. Barnen åt lite mellis för att förhindra ramaskri innan maten. Hade tänkt att Leo skulle stanna på middag men Cina var på fötter tidigare än jag trott så hon kom mitt i matlagningen. Jag och barnen käkade och sedan smet Lucas och My upp och spelade mer. Elin hälsade sin pappa välkommen hem genom att klä av sig och tvinga till sig ett bad:)

Lagom lugn eftermiddag och kväll, radikal skillnad från gårdagen med andra ord:)




Pics







Både tisdag och onsdag

Orkade visst aldrig blogga av mig igår? Och jag som knappt minns vad jag gjorde för en timme sedan...

Om jag verkligen tänker efter så var det nog igår jag åkte ner till okle. Just det, det var ju dags att ta tag i det här med att byta körkortet, det är ju bara lite över ett år sedan jag bytte namn så det var väl på tiden att få det ordnat. Passade på att hälsa på mamma också. Det är ju inte allt för ofta man är där liksom:)
Prata hann vi göra också för en gångs skull utan ett enda barn, eftersom hela högen var på skola och dagis och Anna var hos läkarn:)

Efter fotograferingen (jo då, såg ut som en gammal À-lagare på detta kort också) så åkte jag hem. Minns inte alls vad jag gjorde men jag var hemma en stund iallafall:)

Hämtade barnen vid två, tog en promenad upp till grannen för att köpa lite hö, tänkte mig en snabb påhälsning men det var ju önsketänkande. Barnen ville utforska precis hela gården och klappa ALLA djur, även dom som inte ville bli klappade. Elin ville titta på traktorn och dom stora äggorna (såna höbalar i vit plast, som säkert heter något). En timme fick dom stackars grannarna hålla hov innan jag kunde samla in min flock och gå hem.

Sedan matade vi våra djur och fyllde på i hö förråden:)

Minns inte alls hur eftermiddagen senare förlöpte, förrutom att ALLA leksaker mystiskt hamnade på golvet i lekrummet....

Så idag då, lämnade barnen och åkte hem för att röja upp lite, både över och undervåning. Fattar fasen inte hur det går till, städar ju mer eller mindre jämt ändå ser det alltid ut som sju svåra år?!

Släpade undan alla kutsar från dom två granarna som fälldes i helgen också innan dom där med horn och svans skulle hämtas. Kivandes och gapskrikandes som vanligt. Elin ville vara hos sin farfar och det tyckte jag att hon kunde få så slapp hon bråkandet. Snopet värre för Lucas och My när det var Elin som fick vara där.!?

Drack lite kaffe medan Lucas och My gick upp för att spela, när jag latat mig en stund tänkte jag ta tag i riset på baksidan också, ropade till barnen (som spelade och var sams) att jag skulle gå ut och jobba lite och så var kriget i full gång igen. Efter ett långt krig där jag sonika talade om att dom fick skylla sig själva om dom gjorde illa sig så höll dom sams en stund iallafall, så länge dom myste med kaninbebisarna... Lagom till dom tröttnat och gick därifrån satte kivandet igång igen?! Sjutton gubbar, tänk att dom inte själva kan tycka att det är jobbigt och iallafall låta varandra vara?!

Jag fortsatte faktiskt att städa på tomten, dom bråkar ju oavsett om jag försöker medla eller inte...

Pappan slutade lite tidigare idag, skönt att ha honom hemma en vettig tid. Hatar stockholmsjobb.......

Han duschade och pyste ner för att hämta Elin och bjuda upp farfar på kvällsmat. Fick med massor av färdiglagad köttfärs av mamma igår så det räckte till gubben också:)

Sedan skulle Lucas på fotboll, pappan åkte till affärn under tiden och farfar höll mig och tjejerna sällskap under tiden eftersom han också ville ha handlat!

Tro det eller ej men bråkandet fortsatte direkt när fotbollen var slut:(
Men dom kompenserade med att somna på stört utan ett endaste spring och det får man väl ändå vara ganska nöjd med en dag som denna:)

Nu ska jag fortsätta tragglandet på Sagan om ringen. Har gett mig fasiken på att om Frökens 11årige son kan läsa den, ja då kan jag med (tror jag?)

Öppna

Det blev en tur till öppna förskolan idag. Så ett snabbt gympapass på morgonen och påklädning av sjövild bebis efter storbarnen skickats till skolan.

Elin var blyg såklart men hon grät inte (så mycket) och efter en stund kom hon igång ordentligt. Fikade och hann prata ett par ord med Vickis och Jenny innan vi gick till Apoteket för att fylla på medicinskåpet innan vi var tvugna att åka hem till Mysans taxi.
Elin somnade på vägen hem men vaknade när jag försökte knöla av jackan och kunde inte somna om alls. Så hon fick vara med på Mysans tårtbak istället. Det tog typ hela eftermiddagen att få ordning på tårtan, tänkte ju att vi skulle koka kolakräm men det ville sig inte så efter tre-fyra timmar fick jag plocka fram den färdiga på burk! Tur att jag hade en på lager!!!

Dom var riktigt duktiga på att baka idag, fast först efter Lucas hade åkt till farfar, för se när alla tre är hemma så finns det bara en sak att göra, nämligen att springa runt hysteriskt.

Medan tårtan stod i kylen och gottade till sig och jag lagade mat så lekte tjejerna mamma och bebis, snälla med varandra för ovanlighetens skull.

Pappan kom hem lagom till maten var klar, vi åt framför Kung-fu Panda idag, tänkte hämta Lucas efter maten men dom hade smitit när jag kom ner. Meningen med att Lucas skulle åka till farfar var att dom skulle bygga hönsbur men det stod lika ofärdig på gården som sist!!!

Sedvanliga kvällsbestyr, Lucas kom hem alldeles för sent för att det skulle vara optimalt, men till slut så la sig lugnet även i den här familjen:)


Sötingar







50 års kalas

Igår var det dags att fira moster som fyllt jämt. Hon bjöd på god mat, fika massor av dricka och såklart trevligt sällskap. Och nu till det kanske konstigaste, alla tre barnen var lugna och trevliga. Inte en enda gång behövde jag skämmas eller känna stresshuvudvärken.... Det ni:)

Både My och Lucas (och mormor) sprang in i altandörren, Elin kastade vatten på Melvin och Mysans mage krånglade ordentligt, men sånt är hör ju till, hade det inte hänt så hade det ju inte varit riktiga barn. Men ingen grät eller tjurade hysteriskt, inga slagsmål, inga fula ord och inga krossade kristallglas:) för att inte tala om alla trevliga släktingar som man träffar typ aldrig:) partyt får fem solar av fem möjliga!!!

Innan kalaset på morgonen satt vi ute på altan. Jag, pappan och Elin, pratade lite och så. Plötsligt dras mina ögon till kaninburen och jag undrar vad som skuttar där. Så där liten är ju inte Ulla (Ida såg jag nämligen)... Går ut och mycket riktigt, en liten bebis skuttar omkring därinne. Elin var överlycklig:)

Farfar fick kasta sig in i bilen med Lucas och My och komma och titta...

Vi gick igenom buren och hagen ordentligt men det fanns bara en. Alla barn blev osams om vems bebisen var...

Vi fick avbryta, duscha av allihopa och göra oss redo för kalaset. Och om det har jag ju redan berättat.

Lucas tjatade till sig en sovplats hos mormor så det var bara vi och tjejerna som åkte hem. Stannade på Ica för att köpa godis och film först. Tänkte att jag skulle kolla till vår nya medlem innan vi gjorde kväll, och vad ser jag väl då? Jo då, det var TVÅ... Och rätt var det var ser jag en tredje i ögonvrån!!!

Så nu har vi alltså en mamma och en pappa kanin (lite osäker på vem som är vem dock, vi tror att Ulla är en pappa) och tre små kaninbebisar. Skojan, PH och Bebiskanin, gissa vilken som är Elins?! ;)
Och nu snackar vi alltså inte nyfödda hårlösa små tingestar utan 2-3 veckor gamla små tussar. Hur fasiken vi nu kunnat missa dom?????

Fredag!

Det var segt att komma upp på morgonen, alla barn var lika trötta som jag dessutom. Men Lucas och My kom med taxin i tid och jag och Elin kunde ta det lugnt en stund till.

Framåt förmiddagen åkte Elin ner till farfar så jag kunde fylla på skafferiet utan tjatmonster i hasorna. Hon trivdes så bra att jag kunde packa upp i godan ro också och läsa lite i väntan på storbarn:) fast det kom bara ett storbarn, My hade glömt att hon skulle åka taxi hem så henne fick jag hämta...

Det slutade med att stora barn installerade sig hos farfar och litet barn följde med hem för att äta lunch.

Pappan kom hem, gjorde sig iordning och tog med litet barn på fyrhjulingen så jag kunde städa av lite:)
Dödligt trött men det blev dammsuget överallt utom i matrummet, men det fixade Abbe när han kom!

Lagade lite mat till våra långväga gäster, kanske årets sista grillning? Wilma var avis på maten och fick sitta i mammans knä och dregla:) jisses vad stor hon blivit. Elin är överförtjust och sjunger och dansar med sin Wilma. Tänk vad kuligt dom kommer ha när Wilmis blir lite större, dvs om Elins snålhet gått över då?!
Pappan hade såklart fyllt på ölförrådet till Davids ankomst så även han var nöjd.

Lucas och My kom upp med farfar, Lucas hade lärt sig att skriva skrivstil (på armarna) och briljerade sina nya skills, My visade "den där äckliga" boken för sin moster. Och såklart sedvanligt kaos när alla tre barnen vill göra sina röster hörda samtidigt som dom vuxna ska prata?!

När alla åkte hem gick jag upp och skulle lägga Elin som inte sovit nån middag, "du kan gå och hänga tvätten" sa hon, hon var visst för trött för att höra saga:)
Pappan nattade sig själv under tiden och sov gott på soffan när jag kom ner, så jag kunde med gott samvete läsa klart dom sista sidorna i pestens tid! Precis lika bra som för 15 år sedan:)


Torsdag

Idag har jag äntligen tagit tag i projektet "Elins säng". Har ju funderat enda sedan jag och Ida bytte sängar med varandra men jag liksom inte kommit mig för:) det var motigt idag med, som vanligt att börja med något men efter ett samtal med ovan nämnda väninna så satte jag fart, mamma sa förresten att hon skulle dyka ut också så det blev ännu en sporre:)
Inte särskilt jobbigt var det heller, för en gångs skull gick det bra, tapeten satt som en smäck och färgen kladdade inte överallt!

Anna och mamma kom lagom så vi hann med en kaffe innan barnen skulle hämtas, överlyckliga för att mormor var på besök. Elin bubblade, My tjatade och Lucas spelade. Elin passade på att skrämma livet ur oss allihopa när hon rasade ner för trappen också, hon klarade sig med bara ett litet skrap, först såg det ut att bli ett ruskigt blåmärke men det försvann senare. Stackars!!!

När mormor och Anna åkte började jag med maten och Lucas med läxan, My pysslade och Elin la sig i lite härochvar, som vanligt. Pappan kom hem lagom till maten var klar, ruskigt gott blev det idag med, trots att jag var trött som ett as:)


Barnen har fortsatt pysslandet, meckat sönder helikoptrar och tejpat sladdar till ett batteri... Och jo nu ligger det tejp och plastbitar precis överallt:)

Nu så, läsa lite till, är på upphällningen i boken!!!

Nappfritt

Var hemskt tveksam igår när vi tagit beslutet att slopa nappen helt, trots att jag var den drivande i frågan:) det blev lite krokodiltårar (fejk) och snyftningar men jag drog valsen om extra stora julklappar av tomten och jodå hon somnade, och inte tog det längre tid än vanligt heller (en extra bok bara).

Det första hon frågade efter var nappen i morse och jag svarade att nu har ju tomten dom! Arg var bara förnamnet men det gick över fortare än det brukar. Lucas och My åkte till skolan, jag och Elin städade lite, eller Elin hällde mest vatten på golvet och kluttade ut pappayoghurtar på bordet....
Pratade lite med mamma också innan det blev dags att åka till dagis. Läskiga Jonathan är ju tillbaka som fröken och Elin är som vanligt livrädd för nya människor men det gick ändå bra att lämna:)

Tog morgonprommis med syrran i luren, stackarn fick säga fem ord ungefär som vanligt!
Sedan träning och storrengöring, riktigt skönt faktiskt istället för all småfjuttsstädning jah sysslat med på sistone. Dock fastnade det grejer i dammsugarröret på dammsugaren som hör till övervåningen, ett samtal till mormor och hon lovade att hon och morfar skulle komma ut och hjälpa mig!

Så en dusch och några sidor i boken innan barnen skulle hämtas igen. 

Inget tjat om den jäfla nappen alls, My var sur som ättika som vanligt men Lucas följde med utan tjat iallafall.

Åkte hem och mormor och morfar hade redan kommit så vi satte på kaffet och Elin gjorde sitt allra bästa för att prata öronen av dem:)

Mormor skulle visa hur dammsugaren fungerade och det var otäckt skitenkelt, fan så pinsamt!

Sedan var det dags för dem att åka hem, Elin slutade inte prata för än en kvart efter att dom åkt...

Fixa till middagen, lax (torsk till pappan) i ugn med potatis och fetaostsås med tomater till! Sjukt gott om man nu får säga så när man lagat maten själv?!

Pappan kom hem och drog iväg direkt med Lucas till fotbollen, innan han fick komma in och äta. Gulligt av honom, jag hade faktiskt tänkt att köra honom själv.

Känner mig piggare idag, piggare än på länge, hoppas innerligt att det håller i sig nu bara?!

Nu kom farfar upp, ska bjuda honom på kaffe och prata skit en snabbis sedan ska Lucas hämtas igen!



Fullspäckat

Vaknade en kvart innan klockan i morse men det var ändå stressigt eftersom jag såsade till och klockan bara gick:)

Två söta små barn kom i väg i tid med taxin, hur skolkorten sedan blev återstår att se:)
Elin och jag körde morgonträning och diverse fixningar innan det var dags för henne att åka till dagis, jag började dagen med fika hos Jessie med Jenny! Efter en stund skitsnackade och diskuterande åkte jag vidare till Ida, hon bjöd på fruktlunch och mer kaffe, bläddrade i inredningstidningar och drömde om vackrare hem och tjusiga tingestar!

Sedan var det dags att hämta barn, tjatiga och tjuriga stora barn och förvånandsvärt glatt litet barn. Tänk att det ska gå så bra utan napp på dagis?!

Barnen lekte ändå ganska bra hemma, Lucas gjorde sin läxa under mindre protester sedan lekte dom däruppe tills maten var klar. När pappan kom hem kom dom ner och skvallrade på varandra, hela övervåningen var ödelagd!!!

SUCK! Enda gången dom leker bra ihop alla tre är när det görs sattyg???



Skolfoto?

Inte helt otippat vägrade Elin att vara med, både på gruppfotot och porträttbilden! Men som sagt, jag visste det ju redan, nästa gång tänker jag yrka på att hon ska vara där utan mig! 

Så vi åkte och handlade istället, sedan hem för att städa och titta på nemo. My kom hem med taxin när filmen lagom var slut och Elin skulle sova. Hon ville baka! Naturligtvis, inte bara fördelar med att få en signerad kokbok:) hade jag inte varit så in i bänken aptrött hela tiden hade jag nog sett fler fördelar. Syltkakor blev det idag iallafall. Lagom till kakorna var klara kom Lucas. Vi tittade på Modig och mumsade kakor.

Fick hjälp med maten också av blivande kocken, väntar på att vattnet ska koka sedan blir det potatismos och korv, det ska bli gott, särskilt eftersom jag hittade lite gula betor och sötpotatis i kylen också!

Pappan jobbar i Stockholm och kommer sent, fast han jobbar inte in fredagen iallafall så lite hinner vi ses:)

Trött AB

Tänk att man kan vara så trött hela tiden?! I går blev det inte många knop gjorda. Lucas var på fotboll hela förmiddan. Han åkte med tränarna så pappan meckade bil och fyrhjuling, fixade dropplisterna runt huset och bytte en rutten planka. Mysan fick baka sina kakor iallafall och sista tapetvåden i sovrummet kom på plats! Det var ju vara i februari jag gjorde det där:)

Idag är det fotografering för Elin iallafall. Ska dit vid tio tiden. Elin med prickarna! Det ser lite bättre ut iallafall, vi får väl se hur resultatet blir.
Annars har jag inte mer planer än att röja upp. Helt otroligt vad mycket det stökas till under helgerna...

Fantastico

Vilken eftermiddag jag haft! Vickis frågade igår om jag ville hänga med till storstan på  Loppieventet hon vunnit biljetter till! Of course sa jag:)
Sen är det ju som vanligt att hemångesten slår in. Vad ska man ha på sig och hur ska mitt hem se ut när jag kommer hem. Jag tror att det blir så när man varit hemma så länge som jag varit (snart 3år!!!!) det blir liksom jobbigt om man måste åka nånstans....

Fast åh vad skönt det var att släpa taget och komma iväg, inte ett enda barn att hålla koll på, bara tre mammor som blivit utsläppta:)

Fick lyssna på lite inspirerande tal fick två kokböcker signerande, chans att vinna en weekend till Ramundberget (om man mailar blogginlägget till marknadsföringstjotamojjan, vilket jag inte kommer göra eftersom jag dels är för feg och dels aldrig vinner något) lite andra tävlingar på instagram och diverse:) riktigt trevligt och avkopplande, duktigt välfyllda goodiebags med både mat, böcker och sjukt mycket inspiration:) så nu gnuggas geniknölarna för fullt och jag har fått tusen nya idéer till mitt hem!

Jenny, vilken stjärna, hon påstod att hon aldrig kört i Stockholm men hon måste tjuvtränat. Med elegans och kolugn kryssade vi oss fram och trots usvängar och felkörningar kom vi fram välbehållna i rätt tid!

WTF






Seriöst? Bara för att det är skolkort på måndag eller? Förvisso kvittar väl Mysans ben men Elin var tvungen att få prickar i ansiktet?! Skit

Fredag

Försov oss i morse, inte så länge förvisso och barnen var rätt kvicka för första gången så dom hann ändå med att jaga hönsen och cykla lite!
Elin sov en stund extra, skönt för först skulle hon upp med pappan kl 05. Då är det skönt med höstmörker när man sonika kan peka ut genom fönstret och påstå att det fortfarande är natt:)

Körde morgonträning som vanligt, hängde tvätten som glömdes igår. Försökte läsa lite men Elin hade en aning för mycket bubbel som ville ut så vi gick till skogen istället. Inte en enda kantarell hittade vi men en massa andra svampar som Elin stampade på. Ni har vi matat alla djur i zoot och väntar på Mysan som kommer med taxin om en stund:)





Målerimålera

Efter tre år är "lådorna" i lekrumstaket och Elins rum äntligen målade, vatteskadorna från förra årets översvämning i Mysans tak åtgärdade och fetfläcken från Lucas slajmhand övermålade! Fixade till kantskärningen från tapetseringen i hallen och målade på listerna också! Fasen så skönt det känns när saker man dragit sig för så länge blir gjort!!!

Pappan kom hem samtidigt som barnen idag också, så han och Lucas och Elin gick ner till farfar medan jag påbörjade Pestens tid och My pysslade. Känner mig sjukt trött igen och yr såklart för det går ju hand i hand, illamåendet också tydligen men i morgon tänker jag vara fit for fight igen för då ska jag och Elin plantera jordgubbsplantor. Lena hade tagit sticklingar så det måste ner snarast:)



Nu så

Äntligen lägger sig lugnet över svärtaskogen så jag kan berätta om vilken förträfflig dag jag hade innan monsterna skulle hämtas:)

Som vanligt åkte storbarnen taxi, och jag utförde min träning medan Elin tittade på Disney junior:) hann plocka undan lite också innan vi skulle bege oss, precis innan kissar Elin på sig! I stövlarna såklart!!! Hon fick i uppdrag att gå upp och hämta nya kläder medan jag torkade upp, det gjorde hon och kom ner färdigklädd(?) nylonstrumbyxor och torra strumpor, fast hon glömde den lilla detaljen, trosor!!!
Hade inte hjärta att byta direkt så vi bytte om på dagis.

Åkte hem för att möta upp Annsofie och Jenny, första dejten på jag vet inte hur länge?! Mycket trevligt med skitsnack och hemlighetsbyten:)
När dom åkte så hann jag köra ett litet städrace till innan nästa omgång besök kom. Härliga Ida, Angela och lilla tjockSigge. Dom käkade lunch alla tre, gick lite husesyn och skitsnackade ännu mer. Inte Sigge så mycket han satt mest hos sin mamma och tittade på allt, inte ett knyst sa han. Tänk vilken skillnad det kan vara på bebisar:) men ett leende lockade jag ur honom när jag fick känna lite på honom.

Allt för snart var det ju dags att hämta dom där med horn och svans och sedan blev ju eftermiddagen som den blev....

Nu blir det idol och kaffe för hela slanten!

Gaaaah

Fasen så trött jag blir! Hämtar barnen på skolan, Lucas har fortfarande gympakläder fast jag har sagt hur många gånger som helst att man ska byta om efter duschen. My var arg som ett bi som vanligt och Elin möter jag i tårar... Ber Lucas byta om typ 72 ggr och ändå händer inget.
Kommer till affär nummer 1 och ber mina barn att inte tjata och springa runt. My börjar gråta för att hon aldrig får nånting, bara Lucas (nej vi har inte ens kommit in i affären) Lucas hittar en skateboard (inte skor som vi skulle ha) och då måste faktiskt My och ha en, skateboard alltså, och nya skor.... Elin vill också ha en skateboard och kissar ner sig i gången, får leta reda på ett biträde och be om en trasa, försöka hitta ett par nya byxor till kissfia samtidigt som den första skateboarden inte duger åt Lucas och Elin hittar en boll som är rosa och My bara måste ha en ny baddräkt. Går till kassan där gubbfan före ska krångla, barnen fortsätter att toktjata alla tre samtidigt som jag träffar en gammal atbetskollega som vi få en uppdate om dom senaste åtta åren?!
Äntligen får vi betala, barnen fortsätter att tjata, byter byxor på Elin och inser att vi visst hade ett par extra i bilen. Skäller på mins barn och undrar om dom kan tänka sig att sköta sig på Ica, så vi får mat också. Joho dom lovar och ljuger såklart! Elin sparkar ur min plånbok ur vagnen så igen får vi störa ett biträde och undra om någon möjligtvis möjligen hittat den. Där hade jag tur iallafall, med ett gapskrik barn på höften som vägrar sitta i vagnen och vägrar att vara tyst... Lucas och My har sprungit som två blådårar runt butiken och letat och när dom hittas och får reda på att plånboken är återfunnen så återupptar dom projekt tjata öronen av mamma! My hittar sin kompis i kassan och vill hellre flytta hem till henne eftersom jag är dummast i hela världen. Elin skriker så fort någon rör vagnen och då måste My och Lucas peta på den varannan sekund. Där nånstans fick jag nog så nu har Elin ingen napp kvar!!!

Tror att jag ska rymma iväg nånstans....

Suck

Surt att hela inlägget försvann!
Jag som var så nöjd över att energin har hållit hela dagen idag!
Inte mindre än två promenader har gåtts och mina tingestar som stått omålade och hånat mig lyser numera i min nya favoritfärg! Lucas foto/teckningstavla är färdigpysslad och farfar har fått hjälp av gräva igen diket (inte av mig förvisso)

Elin hade varit en glad tjeja på dagis och det var inga sura miner från någon vid hämtning, läxorna är gjorda och alla somnade omedelbums vid nattning! 

Pliiiiz låt energin vara på topp i morgon....

Kul

Vad roligt att få en uppdatering av bloggen! Hoppas verkligen att den här är bättre än förra:)

Har varit trött som ett as hela dagen, körde träningen på morgonen och sedan lite plock och fix. Sedan har dagen bara flutit på sakta och segt....

Det blev pannbiffar och potatis till middag med cheddarostsåsen som blev kvar från helgens grillning. Mycket gott och det gav mig tillräckligt med energi för att hålla ögonen öppna resterande kväll.

Nu ska barnen läggas, bara att borsta tänderna är ju ett helt projekt i den här familjen. Känner mig fortfarande yr av trötthet men jag hoppas att det gått över till i morgon så jag orkar ta tag i dom sista målarprojekten:)




Helgen

På lördagen blev det fix och trix mest hela dagen, pappan åkte till tippen med ett lass skräp medan Elin sov och My pysslade. Lucas var kvar hos farfar så jag varvade läsningen med att plocka och dona. Pappan hjälpte mig med lådorna och bar upp byrån, städat hade han gjort på fredagen så det var mest underhållning utav det.
Framåt tre tiden började jag med maten eftersom Per, Lisa, Filippa och Stina skulle komma. Snällaste Lisa hade ju budat hem Bert böcker åt mig (Lucas) och papporna var ölsugna så vi gjorde helkväll av lämnandet:)

Efter maten försvann solen så vi fortsatte inne. Filippa och My lekte och Elin hängde efter. Arg och sur var hennes mellannamn mest hela kvällen, den enda hon var snäll emot var Stina...
Kvällen bestod av försök att se på kultfilmen Sökarna men det blev mest prat och dans......

Farfar och Lucas kom upp en stund, och lagom när dom åkte så åkte vårat besök hem också, tjejerna fick borsta tänderna och hoppa i säng dom med. När jag nattat färdigt hade pappan somnat i soffan, så jag kröp ner och läste lite...

Söndagen bestod av yrsel och illamående, det kändes som om det var jag som ölat under lördagen. Tog det lugnt hela förmiddagen, plockade lite och fortsatte med boken. Lucas och farfar kom upp och pratade lite och vi gjorde oss klara för att åka till stendörren.
Planen var att fiska men Lucas klasskompis Fabian var där så det var bara pappan som fiskade, Lucas och My lekte med Fabian och hans kompis och Elin sprang runt och var sur... Hoppas verkligen att hon kan bli en glad bebis igen, det här sura och arga orkar jag snart inte med längre... Alla barnen hade flytvästar så jag kunde känna mig ganska lugn!

Tog burger king på vägen hem, Cina kom förbi på kvällen och skulle hämta en bok, det råkade vara den boken som jag höll på med, vet inte riktigt hur jag tänkte?! Så hon fick låna en annan. Barnen fick en varsin renskrubbning och sedan var det godnatt dags!

Så redan måndag igen! Sjukt vad helgerna går fort....
Så vardag igen då, träning för mamman och skola för barnen!


Helgen

På lördagen blev det fix och trix mest hela dagen, pappan åkte till tippen med ett lass skräp medan Elin sov och My pysslade. Lucas var kvar hos farfar så jag varvade läsningen med att plocka och dona. Pappan hjälpte mig med lådorna och bar upp byrån, städat hade han gjort på fredagen så det var mest underhållning utav det.
Framåt tre tiden började jag med maten eftersom Per, Lisa, Filippa och Stina skulle komma. Snällaste Lisa hade ju budat hem Bert böcker åt mig (Lucas) och papporna var ölsugna så vi gjorde helkväll av lämnandet:)

Efter maten försvann solen så vi fortsatte inne. Filippa och My lekte och Elin hängde efter. Arg och sur var hennes mellannamn mest hela kvällen, den enda hon var snäll emot var Stina...
Kvällen bestod av försök att se på kultfilmen Sökarna men det blev mest prat och dans......

Farfar och Lucas kom upp en stund, och lagom när dom åkte så åkte vårat besök hem också, tjejerna fick borsta tänderna och hoppa i säng dom med. När jag nattat färdigt hade pappan somnat i soffan, så jag kröp ner och läste lite...

Söndagen bestod av yrsel och illamående, det kändes som om det var jag som ölat under lördagen. Tog det lugnt hela förmiddagen, plockade lite och fortsatte med boken. Lucas och farfar kom upp och pratade lite och vi gjorde oss klara för att åka till stendörren.
Planen var att fiska men Lucas klasskompis Fabian var där så det var bara pappan som fiskade, Lucas och My lekte med Fabian och hans kompis och Elin sprang runt och var sur... Hoppas verkligen att hon kan bli en glad bebis igen, det här sura och arga orkar jag snart inte med längre... Alla barnen hade flytvästar så jag kunde känna mig ganska lugn!

Tog burger king på vägen hem, Cina kom förbi på kvällen och skulle hämta en bok, det råkade vara den boken som jag höll på med, vet inte riktigt hur jag tänkte?! Så hon fick låna en annan. Barnen fick en varsin renskrubbning och sedan var det godnatt dags!

Så redan måndag igen! Sjukt vad helgerna går fort....
Så vardag igen då, träning för mamman och skola för barnen!


Trött

Fast jag sov elva timmar natten till igår var jag ungefär så trött som Elin?!

Tog mig i kragen och åkte in till Ica (på en fredag fast jag lovat mig själv att aldrig göra om det) för att handla present till Lucas J som hade kalas på kvällen. Pappan hade fått ett städryck och rensat och städat hemmet under tiden, då blir man glad i själen. Dessutom tog han med Elin när Lucas skulle hämtas så jag och My moffade chips under tiden. Jag läste lite och My tittade på sin nya prinsess film. Pappan och Elin fick också lite chips när dom kom hem, Lucas stannade otippat kvar hos farfar där dom hämtade släpet på vägen hem.

Det blev en rätt tidig kväll för oss alla, både My och Elin somnade på en gång, pappan och jag försökte glo på dumburken men bådas ögon gick i kors så vi gick och la oss vi med. Tur var väl det för tjejerna tyckte att halv åtta var en bra tid att gå upp på, trots att det är lördag idag!

Ska försöka göra dom där projekten idag i min dimma, borsta av lådorna jag hittat i garaget, möblera om lite och få ut dom trasiga byråerna i lekrummet:)


Hmm?


Stark?

Jag skulle kunna skratta åt mig själv, var så in i Norden trött igår att jag somnade när jag la barnen, typ tjugo över sju?!
Helt orkeslös, det började redan när jag skulle hämta barnen och det blev bara värre under eftermiddan. Maten fick bestå av fiskgratäng. Öppna förpackning och köra in i ugnen, det var typ vad jag orkade sedan låg jag på soffan i dvala medan barnen och pappan körde cykeltävlingar ute....

På förmiddagen kändes det som vanligt, körde träning innan jag lämnade Elin, städade av det värsta snusket och läste lite innan Ida kom och förgyllde min vardag. Drack kaffe och gick på skattjakt i garaget! Så nu har jag en massa lådor som jag måste fixa till:)

Nu ska stora barn till skolan, jag och lillfis ska väl ta och fördriva tiden fram till det magiska klockslaget kommer när det räknas som helg:)


Känner mig stark

Iallafall starkare än dom senaste veckorna, övningarna och promenaderna känns inte lika motiga och idag blev det en längre promenad, fast pappan och My var med och sänkte farten lite:) Elin var också med fast hon åkte ju vagn. Hoppas vi gör om det nästa vecka när Lucas har fotbollsträning.

Annars idag då? Har möblerat om lekrummet, tanken är att halva ska bli förvaring och tvätthäng. Vi får se om det blir bra i slutänden:)


Tisdag

Det känns lite bättre, förkylningen har gått över i ordentlig slemhosta men huvudvärken och panntrycket är bättre... Vågar inte hoppas än dock hade ju en eller två halvbra dagar förra veckan också!

Igår var det måndag, så Lucas och My åkte till skolan med taxin och jag och Elin stannade hemma, plockade av lite här nere innan jag satte igång med övningarna, läste klart bok två i serien jag lånat av Annas vän. Plockade av lite där uppe också, jävla tvätt, man blir liksom aldrig klar. Skulle behöva göra stor rensning i Mysans rum men det går inte med en Elin i hasorna, det jag plockar undan är hon rätt duktig på att riva fram rätt omgående. Hitta på dumheter är hennes grej nuförtiden, att hälla ut en chipspåse på golvet och blaska med vatten i biblioteket är bara "smågrejor". Och hon gör det FAST hon vet att det är fel, jag vet att hon kan skilja på rätt och fel, det bevisar hon när hon pratar och berättar.
Och så det eviga tjatandet om napp, jag blir galen. Hon blir helt hysterisk när det gäller frågan om napp. Jag har sagt bara när man sover och hon ser helst att den sitter i munnen 24-7. Det hade väl varit en sak då om hon var lugn och tyst och nöjd då men så är det ju inte, då hittar hon på annat att bråka om, med nappen i mun...
Det här med att sova i soffan måste vi också ta bort, det blir så fel...

Igår gick det faktiskt bra i nappsammanhanget vi får väl se hur det utvecklar sig?!

När dom stora åkt till skolan satte jag fart med träningen, hann fixa lite hemma också men det hinns inte med lika mycket när lillfis börjar kl nio istället för tio....
Hemma igen pratade jag ikapp med Ida över telen innan lite mer städ och läsning! En bok kvar av serien nu men den får vänta, gick min promenad och tog en sväng på Ica innan bebisarna skulle hämtas igen. Lucas började direkt att tjata om ett nytt spel han vill ha, idag! My började gråta för att jag kom för tidigt, Elin blev glad att se mig men fick inte nappen och började gråta hon med:(

Åkte hem och packade upp och grejade kaffe för Cina skulle komma förbi och låna en bok. Drack lite kaffe i solen medan barnen lekte och nästan direkt när dom åkte kom farfar med middagen, han hade kokat dillkött och det är ju så gott:)

Barnen var mer vilda än tama och lekte ute hela kvällen, inte ett dugg trötta vid läggdags ändå somnade dom nästan genast alla tre:)

Pappan och jag skämdes framför idol och nu tittar vi på Maria Wern, mycket bra, i pauserna går vi ut och lyssnar på älgarna som brölar i skogen!!!


Orkeslös

Oanade nivåer sjuka har nåtts i helgen. Så sjukt att man kan må så kass utan att ha feber...

I fredags blev jag påmind om att jag skulle på 30års kalas. Eftersom mitt andranamn är "framförhållning" hade jag ingen present, apont i huvudet och kände mig slöare än slöast!
Ringde Ida och fick presentideer och som vanligt lite inspiration och motivation. Duschade, bakade kolakakor, försökte hitta en trasa att dölja fläsket med och försökte planera en rutt för att handla och hinna i tid. Sa adjö till familjen, tryckte i mig X antal tabletter för att orka och åkte, systemet och Ica och sedan hem till Ida som lovat att slå in:) perfekt tajmat blev det klart så jag skulle hinna till kalaset. Fast jag körde vilse och kom en sekund innan födelsedagsbarnet!!!

Det var som vanligt en trevlig afton och god mat men huvudvärken ville inte släppa så jag tackade för mig och åkte hem. Min man skulle visst göra stan så när jag kom hem var det bara att packa in Elin i bilen för att skjutsa honom. I stan upptäcker han att mobilen var kvar hemma så det fick bli en runda till. Elin somnade såklart på varv nummer två. Hade tänkt mig en mysig kväll framför tv:n men var så trött att jag valde sängen istället:)

Tur var väl det för Elin tyckte halv sju var en lämplig tid att vakna på?!

Ringde upp farfar med storbarn för att hinna duscha My som skulle på kalas, hämtade pappan, lämnade My och sedan hem för att lämna pappan och Elin. Sedan iväg för att hämta Anna hos killen (Carlos :)) så hon kunde laga telefonen...
Åt lite frukost hos mamma så jag orkade handla till smörgåstårtorna jag lovat farfar.

Hem och laga tacos till tjejerna och pappan, Lucas har flyttat till farfar i helgen. Tog en dusch efter maten och tänkte att jag skulle må lite bättre, det gjorde jag inte. Kände mig alldeles svimfärdig och fick lägga mig ett par timmar. Barnen vrålade och var elaka så det kändes alldeles menlöst...

Det blev lite lugnare när farfar och farbror åkte ner med två barn, men då skulle ju tårtorna göras. Vila det får jag väl göra i graven... Pappan städade och skötte diskningen iallafall, sedan var det läggdags och då fick jag sitta en stund iallafall. Sjukt att må så här kasst. Svimfärdig, illamående, jordens tryck över pannan och ögonen med tillhörande huvudvärk, seriöst en vecka nu och det känns inte ens lite bättre!

Idag kommer farfar, farbror och Amelia på lite kalas för farfar som fyller 60 i morgon... Sedan tänker jag inte göra något, bara läsa och inte ett skvatt mer!


Om

Min profilbild