Tårtbottten (gluten och äggfritt)

Sätt ugnen på 175°
 
Jag blandar alla torra ingredienser i en bunke utom fiberhusken som ska ner i dom blöta och svälla ca tio minuter innan allt vispas ihop.
 
3dl havremjöl
3dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2tsk salt
2tsk vaniljsocker
 
1 1/2dl flytande margarin
2msk no egg pulver ihopvispat med 4msk vatten
3dl mjölk
2msk fiberhusk
 
 
när allt är ihopvispat, grädda kakan i en smörad och bröad form (jag brukar använda antingen polentagryn, glutenfritt ströbröd eller om jag gjort en chokladkaka, kokos) i mellan 25-35 minuter, håll koll på slutet:)
 
Lycka till

Kommentarer
Postat av: Maggie

Tack så mycket Cicci för receptet :-)
Kan man byta ut no egg pulver mot riktiga ägg? Och vart kan man köpa det pulvret?

2013-03-24 @ 22:27:12
Postat av: Cicci

Pulvret köper man (iallafall på Ica i Nyköping) bland glutenprodukterna. Världens bästa produkt när man håller på att dö i magsmärta om man råkar smaka på ett ägg:)
Men det går nog alldeles finemang att använda vanliga ägg!

2013-03-24 @ 22:43:34
URL: http://ceciliagustavsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild