Tårtbottten (gluten och äggfritt)
Sätt ugnen på 175°
Jag blandar alla torra ingredienser i en bunke utom fiberhusken som ska ner i dom blöta och svälla ca tio minuter innan allt vispas ihop.
3dl havremjöl
3dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2tsk salt
2tsk vaniljsocker
1 1/2dl flytande margarin
2msk no egg pulver ihopvispat med 4msk vatten
3dl mjölk
2msk fiberhusk
när allt är ihopvispat, grädda kakan i en smörad och bröad form (jag brukar använda antingen polentagryn, glutenfritt ströbröd eller om jag gjort en chokladkaka, kokos) i mellan 25-35 minuter, håll koll på slutet:)
Lycka till
Kommentarer
Postat av: Maggie
Tack så mycket Cicci för receptet :-)
Kan man byta ut no egg pulver mot riktiga ägg? Och vart kan man köpa det pulvret?
Postat av: Cicci
Pulvret köper man (iallafall på Ica i Nyköping) bland glutenprodukterna. Världens bästa produkt när man håller på att dö i magsmärta om man råkar smaka på ett ägg:)
Men det går nog alldeles finemang att använda vanliga ägg!
Trackback