Mockaruta gluten och äggfri:)

Japp idag blev det till att baka igen:)

Vilket resulterade i ett snyggt Harry Potter brännmärke 😁

4dl socker
4dl havremjöl
2tsk bakpulver
3msk kakao
5msk no egg+10msk vatten
125g smält svalnat smör
3-4 dl mjölk
1msk fiberhusk

Gör som vanligt, blöta ingredienser i en bunke, torra i den andra utom fiberhusken som ska dra i tio minuter i dom blöta, veva ihop och kör i ugnen på 175 grader i 25-35 minuter.

Och tänk på att mina recept är långt i från vetenskapligt bevisade, ibland blir det bra och i bland får jag en ny tegelsten. Känns smeten kladdig ha i en skvätt till mjöl, känns det alldeles för torrt släng i lite mer mjölk:)

Man kan skippa kakaon och smaksätta med något annat, (apelsinskal, vaniljsocker eller vad man nu känner för)

Frosting brukar jag göra på smör och florsocker och blandar friskt på känn, en skvätt mjölk också:) i dag var det ju mockarutor så då fick det bli kakao i också, annars brukar jag färga med lite hushållsfärg och strössla istället för kokosen:)

Mitt bästa tips är att experimentera friskt, helst en dag då man inte "måste" ha fika:)

Good Luck


Kommentarer
Postat av: G mormor

Jädrans vad gott!!

2013-03-26 @ 18:53:10
Postat av: Cicci

Japp:) kom på fika i morgon!!!

2013-03-26 @ 19:51:10
URL: http://ceciliagustavsson.blogg.se
Postat av: Maggie

Detta recept måste jag testa :-)
Och det var ett bra tips att inte panikbaka samma dag gästerna kommer :-p

2013-04-06 @ 23:08:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild